כל יום יומיים נוחת בשטיבלעך שבכל עיר ירושלמי תורן, נעמד על יד ארון הקודש, באמצע שיר של יום, והזריזים, עוד לפני זה,ומתחיל לדרוש במונולוג ארוך, ומי התיר להם להפריע באמצע התפילה ? ואז אותו סיפור, חותני מחתן את הילד השביעי, ההורים לא מתפקדים עקב בעיות נפשיות, וגם עקצו אותו ועל ידי זה הוא נפל לחובות כבדים, ומי שיכול לתת מאה שקלים הכלה תתפלל עליו ביום חופתה,
מעניין שרק הירושלמים מחתנים את הילד השביעי, וזה נהיה דרך חיים לחתן על חשבון כלל ישראל, ושאר החסידים והליטאים לא מחתנים ? ואף על פי כן לא הולכים לדרוש דרשות באמצע התפילה,
המושג של לנסוע לחו"ל להכנסת כלה קיים כבר עשרות שנים בכל המיגזרים, אבל הדרשות והעלונים זה מושג חדש יחסית השמור רק לירושלמים,
חבר'ה, זה לא עובד יותר, כמה כבר אפשר לאסוף כשעשרות ומאות עושים את אותו דבר, תתחילו לחשוב על מקור הכנסה יותר מקורי, תלמדו מקצוע ותביאו פרנסה, אני מניח שנציגיהם פה בפורום יקללו שאני מדבר כמו חילוני שמדבר על ללכת לעבוד, אכן, אם זה מגיע לקיבוץ נדבות, אין היתר לשבת וללמוד, זה בכלל לא כבוד ויושר להכריז אבא שלי לומד כל היום ויש לו 14 ילדים ואין לו לחם לאכול, נכון שהמשכורות והעבודות שיש לציבור החרדי להציע זה לא משהו, אבל זה אחרת אם בן אדם מביא מהכולל 2000 ש"ח, או שהוא מלמד שוחט סופר סת"ם וכו' ומביא 9000.
שלא לדבר על החילול השם שזה עושה כשהם לא פוסחים על בתי הכנסת של הדת"לים והמסורתיים מעדות המזרח
נשלח ב-4/12/2024 14:32
הם אכן שולטים בביזנס הזה, וקל לזהות אותם לפי הכובעים הנמוכים ורחבי השוליים. ולי יש תמיהה: איך זה שהאלמנות, היתומים, החולים, העניים, החיגרים, והפסחים נפלו כולם במחנה שלהם? שכן, לא נתקלתי בדרשני שנור החובשים כיפות סרוגות. משמע, שבחוגי הציונות הדתית אין צרות כאלה.
נשלח ב-4/12/2024 17:35
שכחתם את החתונות, היום הם מסתובבים בחתונות עם מכשירי סליקה של כרטיסי אשראי, בינתיים, הם עוד לא עלו על זה שאפשר לשלם עם סמארטפון, אז התירוץ של שכחתי את הארנק ברכב עדיין תקף..
נשלח ב-4/12/2024 17:38
בונדמן כתב:
כל יום יומיים נוחת בשטיבלעך שבכל עיר ירושלמי תורן, נעמד על יד ארון הקודש, באמצע שיר של יום, והזריזים, עוד לפני זה,ומתחיל לדרוש במונולוג ארוך, ומי התיר להם להפריע באמצע התפילה ? ואז אותו סיפור, חותני מחתן את הילד השביעי, ההורים לא מתפקדים עקב בעיות נפשיות, וגם עקצו אותו ועל ידי זה הוא נפל לחובות כבדים, ומי שיכול לתת מאה שקלים הכלה תתפלל עליו ביום חופתה,
מעניין שרק הירושלמים מחתנים את הילד השביעי, וזה נהיה דרך חיים לחתן על חשבון כלל ישראל, ושאר החסידים והליטאים לא מחתנים ? ואף על פי כן לא הולכים לדרוש דרשות באמצע התפילה,
המושג של לנסוע לחו"ל להכנסת כלה קיים כבר עשרות שנים בכל המיגזרים, אבל הדרשות והעלונים זה מושג חדש יחסית השמור רק לירושלמים,
חבר'ה, זה לא עובד יותר, כמה כבר אפשר לאסוף כשעשרות ומאות עושים את אותו דבר,
התופעה קיימת כבר שנים מספר ואם היא נמשכת כנראה שישראל נתבעים ונותנים
נשלח ב-4/12/2024 18:28
אכן תופעה מעצבנת, אבל בשטיבלאך ובבתי הכנסת שאני מכיר, ציבור השנוררים מגוון, ורובו דווקא ספרדים מבוגרים שמספרים על חובות מחלות וכדו'.
נשלח ב-4/12/2024 19:33
דווקא אצלנו הרוב הם לא צאלמערס מזמן זה כבר לא נחלתם הבלעדית
אולי לא כדאי להתבטא כך על יהודים עניים מרודים שמחפשים כל דרך להשיא ילדים או לדאוג להוריהם/בנם/ חברם. וה' יברך אותך שתמיד תהיה בצד הנותן, ולא תדע בחיים עניות מהי.
נשלח ב-4/12/2024 20:58
בונדמן כתב:
חבר'ה, זה לא עובד יותר, כמה כבר אפשר לאסוף כשעשרות ומאות עושים את אותו דבר, תתחילו לחשוב על מקור הכנסה יותר מקורי, תלמדו מקצוע ותביאו פרנסה, אני מניח שנציגיהם פה בפורום יקללו שאני מדבר כמו חילוני שמדבר על ללכת לעבוד, אכן, אם זה מגיע לקיבוץ נדבות, אין היתר לשבת וללמוד, זה בכלל לא כבוד ויושר להכריז אבא שלי לומד כל היום ויש לו 14 ילדים ואין לו לחם לאכול, נכון שהמשכורות והעבודות שיש לציבור החרדי להציע זה לא משהו, אבל זה אחרת אם בן אדם מביא מהכולל 2000 ש"ח, או שהוא מלמד שוחט סופר סת"ם וכו' ומביא 9000.
שלא לדבר על החילול השם שזה עושה כשהם לא פוסחים על בתי הכנסת של הדת"לים והמסורתיים מעדות המזרח
לה''ו. לא עובד?! עובד יופי טופי
נשלח ב-4/12/2024 21:15
גם אצלינו (בעיקר בבתי הכנסת החרדים, אבל ממש לא רק), קיים השנור בשנים האחרונות. אצל החסידים זה קיים כבר יותר זמן (בערך עשור). רובם צאלמרים אבל לא רק, ומה"לא רק" יש אחוז ניכר של חסידים. אינני יודע איזו תועלת יש מלעסוק בשנור במקום לצאת לעבוד כבני אדם, הרי בסופו של דבר לא לומדים תורה בזמן הזה ובעיקר מנצלים כספי צדקה בצורה לא נכונה שמזיקה לנזקקים האמיתיים. לי אגב אין כ"כ טענות על השנורערס, כי בסהכ בעיר כמו שאני גר בה, גם קופת העיר וכדו הם סוג של שנוררים נוכלים, שאוספים כסף מכל המגזרים בטענה שהם עוזרים לכל הנזקקים, ובסוף 100% מהמקבלים הם חרדיים וחלק מאוד גדול מהכסף הולך לאברכים שאין שום סיבה שיקבלו צדקה (ויש בזה גם איסור הלכתי וחילול ה' גדול). אני מודה שכשעומדים על הבימה ואומרים "יש לאבא שלי 15 ילדים תתרמו לי", אני מזועזע מההסתכלות של הקבצן - וכי מה זה ענייני שיש לאבא שלו 15 ילדים; האנכי הריתי את כל העם הזה אם אנכי ילידיהו, כי תאמר אליי שאהו בחקיך?! - אם קשה לו, שלא יוליד 15 ילדים, או שישלח אותם לאימוץ. רוב הציבור לא עשיר ואף אחד לא אישר שהוא יוליד ואנחנו נממן!!
תוקן על ידי הדיבוק ב- 04/12/2024 21:17:33
נשלח ב-4/12/2024 22:16
קשה לקרוא את הדברים שלך הכל כך לא יהודיים, אתה כל כך קר ומנותק שצריך לבדוק אחריך אם אתה בכלל יהודי בשורשך.
נשלח ב-4/12/2024 23:59
מחשיר, אם כוונתך אליי: כתבתי הודעה די מנומקת, ציינתי שיש גם בעיות הלכתיות ואם אתה רוצה אביא לך מקורות. אם אתה ממש רוצה לבדוק אם אני יהודי (יש בעיקר דרך אחת בשביל זה והיא נשמעת לי די סוטה. מקווה שלא זו התשוקה שלך), אני מציע שקודם תשאל את עצמך מהי יהדות. בכל מקרה כתיבת סיסמאות בלבד לא מאפשרת התייחסות רצינית לדבריך. אם אתה רוצה שנתייחס אליך ונדון בדבריך תפרט יותר
נשלח ב-5/12/2024 00:13
הדיבוק כתב:
גם אצלינו (בעיקר בבתי הכנסת החרדים, אבל ממש לא רק), קיים השנור בשנים האחרונות. אצל החסידים זה קיים כבר יותר זמן (בערך עשור). רובם צאלמרים אבל לא רק, ומה"לא רק" יש אחוז ניכר של חסידים. אינני יודע איזו תועלת יש מלעסוק בשנור במקום לצאת לעבוד כבני אדם, הרי בסופו של דבר לא לומדים תורה בזמן הזה ובעיקר מנצלים כספי צדקה בצורה לא נכונה שמזיקה לנזקקים האמיתיים. לי אגב אין כ"כ טענות על השנורערס, כי בסהכ בעיר כמו שאני גר בה, גם קופת העיר וכדו הם סוג של שנוררים נוכלים, שאוספים כסף מכל המגזרים בטענה שהם עוזרים לכל הנזקקים, ובסוף 100% מהמקבלים הם חרדיים וחלק מאוד גדול מהכסף הולך לאברכים שאין שום סיבה שיקבלו צדקה (ויש בזה גם איסור הלכתי וחילול ה' גדול). אני מודה שכשעומדים על הבימה ואומרים "יש לאבא שלי 15 ילדים תתרמו לי", אני מזועזע מההסתכלות של הקבצן - וכי מה זה ענייני שיש לאבא שלו 15 ילדים; האנכי הריתי את כל העם הזה אם אנכי ילידיהו, כי תאמר אליי שאהו בחקיך?! - אם קשה לו, שלא יוליד 15 ילדים, או שישלח אותם לאימוץ. רוב הציבור לא עשיר ואף אחד לא אישר שהוא יוליד ואנחנו נממן!!
1. בבתי הכנסת בשטיבלאך הירושלמיים, עומדים באופן קבוע, הייתי מגזים ואומר 24/6.. מזרחיסטים, מבוגרים, ומשנוררים ממש בקביעות, אתה מוזמן ללכת לזכרון משה, אור הצפון, ועוד כמה כאלו ולראות במו עיניך מידי יום ביומו, דווקא המזרחיסטים המבוגרים מאיישים את בתי הכנסת החרדיים, ואני מדגיש את זה כי לקחת את זה לכיוון של "מה יש לחרדים לשנורר כל כך הרבה", אז זהו, שהמגזר המזרחיסטי הוא משנורר את החסידי.
2. חבל לכתוב ככה בצורה גורפת על קופת העיר "נוכלים", הם אמנם לוקחים עמלות, אבל צריך להבין היטב שאברכים שמסתובבים ואוספים בבתי כנסת לטובת קופת העיר, ועל פי רוב עבור מקרים קשים מסוימים, הם לא אברכים שעומדים כל הלפני צהרים בחינם בשביל חסד נטו, אי אפשר לדרוש את זה מהם, ודי מובן וברור הצורך בלשלם להם על השעות הרבות שהם עומדים ומסתובבים על הרגלים, ושלא תצטרך להגיע להיות נזקק שכזה רח"ל, אבל מדובר בהצלה של ממש, גם אחרי הורדת המעשרות והמשכורות.
3. העירו לך כאן בצורה בוטה (ועל פי רוב מדובר בניק שנוקם על ויכוחים איתו מניק אחר) אבל יהודים אכן רחמנים בני רחמנים, לא אומרים "בעיה שלך שילדת 15 ילדים, עכשיו תשבור את הראש", עכשיו הוא במצוקה? יש לעזור.
נשלח ב-5/12/2024 00:32
הם לגמרי עצמאיים ועובדים קשה מאוד למחייתם. נראה שלאלה עם הרבה ילדים,14 וכו' ילדים , מובטח להם שצאצאיהם יבקרו כל הזמן בבתי הכנסת ויענו אמן בכל המניינים ואין לזלזל בזה, אמנם זה עבודת כפיים, אבל בכל זאת מדובר בעבודה. ועכשיו ברצינות: מה תלינו על האנשים האלה: בזמן שבאתרי האינטרנט, בקשות לתרומות למקרים שללא ספק יכולים להסתדר מבלי לבקש תרומות מהציבור באופן כזה, לדוגמה: גיורת עם 5 ילדים שבעלה עזב את הבית, אז מה עושה הקופה הירושלמית הידועה?: מבלגנים את הבית- כדי לצלם "יאנער מצב" ויוצאים במסע שנור באינטרנט, האם הביטוח הלאומי לא נמצא במקרים כאלה? האם האישה לא יכולה להוציא צו למזונות?! או שהקופות האלה-שוכרים שטחי פרסום מראש לצרכיהם העלומים: כמו היתומים שאין להם עדיין שם, כי עוד לא עשו להם ברית? אבל כבר עומדים בעוד שבוע תחת החופה ? אז שהמסכנים התורניים כ ישלמו על שטחי הפרסום של הקופות ? כמובן, שזה במקום שהקופות האלה יתנו את הנדבה לאותה משפחה, יוצאים במסע שנור. עכשיו, ניקח לדוגמה את השוחט בן 67 שנפטר ונותרו בביתו שני ילדים שטרם נישאו. הסיפור הזה גם היה שווה לקופה הידועה מסע שנור באתרים: האם לאלמנתו אין קרן פנסיה, יצויין שבקרנות הפנסיה למיניהם גם הילדים נכללים בקרן, קצבת שארים,? ולמה 12 ילדים לא יכולים לחתן את שני הנותרים? הרי גם קמפיין באינטרנט עולה המון כסף, כנראה שהקופות הגדולות מחפשות "סיבה-למסיבה": לצאת בקמפיין לצרכיהן, כאמור, והמשפחות האומללות חושבות שהן הולכות להתעשר...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 05/12/2024 01:01:04
נשלח ב-5/12/2024 02:31
הירושלמים הם יהודים יקרים ומתוקים, וגם יש להם אסרטיביות בריאה ב"ה .
יש שהם באמת נקלעו למצב קשה, ויש שהיו יכולים לעבוד יותר, אז למה להתבטא בצורה גסה ומכלילה ?!