| נשלח ב-11/12/2024 20:52 |
|
| |
חכמת המונים בנושאי שידוכים
אני כותב כאן ולא בפורום שידןכים כי זה לא נראה כ"כ פעיל עכ"פ הנה השאלה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2024 22:41 |
|
| |
?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2024 23:10 |
|
| |
מה שכתבתי נעלם?, הנה שוב
מבקש רעיונות "מחוץ לקופצה" בן משפחה בן 29 , תקוע מחשבתית בכל הנוגע בשידוכים. לא מוכן להתגמש. הסכים ללכת לאימון מה שעשוי מאד לעזור לי לצאת מהקיבעון. אך חזר בו , כנראה חושש לשמוע איך הוא טעה כל השנים. נשמח מאד לרעיונות איך לעודד אותו לקבל היעוץ שכ"כ זקוק לו🙏
תוקן על ידי acamol ב- 11/12/2024 23:10:22
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2024 00:09 |
|
| |
אין בזה כללים, זה תלוי מי הבנאדם. יש אנשים שכליים יותר ויש רגשיים, יש כאלה שנשמעים לדעת תורה או לאדמו"ר גם על שמאל שהוא ימין ויש שסגולות ומיסטיקה מדברים אליהם יותר. צריך להתאים לכל אחד את הכלי הייחודי שמדבר אליו. גם את הסרבנים הכי גדולים אפשר לשכנע בתחכום מתאים, ע"ע מעשה מאינדיק של ר' נחמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2024 00:41 |
|
| |
אולי טיפול רגשי יכול לעזור כאן, לפעמים מקור ההתנגדות והקיבעון בא מדברים שקרו לו בעבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2024 01:01 |
|
| |
אם הוא לא מסכים להקשיב לאחרים או לפתוח את הראש, הסיכוי ליצור שכנוע עבורו יהיה קשה. יש סיכוי שהוא לבד יפנים יום אחד כל מיני דברים, או שיקרה פתאום איזה קשר ספונטני שיהיה לו נחמד ונעים וזה יקרה לבד.. (ושאף אחד לא יבין מדבריי שאני בעד או נגד קשר ספונטני רק ציינתי שזה יכול לקרות). אם הוא יהיה עם הראש בקיר, תקשר אותו אתי, אני יכול להפגיש אותו עם עוד כמה כמוהו (מבוגרים ממנו בפער גדול!!) שאני מכיר שתקועים ללא תקווה של ממש.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2024 02:32 |
|
| |
מה זה אימון?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2024 12:57 |
|
| |
הוא צריך לקבל עוד "acamol" אבל לא מהסוג שניתן לרכוש בלי מרשם רפואי וזה יעזור לו לצלוח את התקופה ולהתגמש במידת האפשר. הבעיה שגם הצד השני לא מוכן להתגמש ורק משום כך הוא לא "נחטף"...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2024 13:37 |
|
| |
מודה לכם עם התשובות
אני מאמין שאין בנאדם שאי אפשר לפתוח אותו השאלה היכן נמצא המפתח?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2024 13:59 |
|
| |
acamol
| hhaavv כתב: |  | אין בזה כללים, זה תלוי מי הבנאדם. יש אנשים שכליים יותר ויש רגשיים, יש כאלה שנשמעים לדעת תורה או לאדמו"ר גם על שמאל שהוא ימין ויש שסגולות ומיסטיקה מדברים אליהם יותר. צריך להתאים לכל אחד את הכלי הייחודי שמדבר אליו. גם את הסרבנים הכי גדולים אפשר לשכנע בתחכום מתאים, ע"ע מעשה מאינדיק של ר' נחמן. |
|
למה הכוונה בנמשל שלנו? כלומר כאילו לזרם איתו ב"שגעונותיו" אך למעשה מה זה אומר?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2024 15:16 |
|
| |
אני מכיר אשה שלא התחתנה עד גיל 42, בגיל זה היא סוף סוף התארסה, וכשנשאלה איך קרה הנס, היא ענתה מישהו נתן לי סטירה חזקה (בלשון מליצה) וניער אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2024 15:43 |
|
| |
שמעתי ממחותן אחד סיפור טרי מהקיץ האחרון.
אשה אחת מלייקווד, ביקרה בארץ הקודשה, ולה בת מבוגרת שכבר עקפו אותה פעמיים. היא נכנסה למעונה של מרן רבי משה שטרנבוך, וביקשה סגולה/קבלה להזיז עניינים בקרב בתה, כאשר כל בני הבית אכולי לב ומלאי תוגה. השיב לה רבי משה שליט"א: שום סגולה רק קבלה אחת: השידוך הראשון שמציעים לך את מתקדמת ונענית לה. כך הווה. בחודש חשוון האחרון הבת התחתנה בעיר התורה לייקווד עם בחור מארצישראל
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2024 15:48 |
|
| |
| acamol כתב: |  | אין בזה כללים, זה תלוי מי הבנאדם. יש אנשים שכליים יותר ויש רגשיים, יש כאלה שנשמעים לדעת תורה או לאדמו"ר גם על שמאל שהוא ימין ויש שסגולות ומיסטיקה מדברים אליהם יותר. צריך להתאים לכל אחד את הכלי הייחודי שמדבר אליו. גם את הסרבנים הכי גדולים אפשר לשכנע בתחכום מתאים, ע"ע מעשה מאינדיק של ר' נחמן. למה הכוונה בנמשל שלנו? כלומר כאילו לזרם איתו ב"שגעונותיו" אך למעשה מה זה אומר? |
| לעניות דעתי זה אומר רשמית 'לזרום' עם שיגיונותיו, אך לאט לאט, בשלבים קטנים ובלתי מורגשים כמעט, להסביר לו שבמסגרת שיגיונותיו אפשר כמובן קצת לעגל פינות, ולהיפך, זה בדיוק מה שהוא הרי רוצה וכו' וכו', כיד דמיונו וכישוריו של המטפל. ככלל, מול כל פחד - יש פחד גדול יותר שניתן להשתמש בו. צריך למצוא את נקודת התורפה שלו ולפעול לפי זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2024 16:06 |
|
| |
לה''ו. האם שגעונותיו הן 4 מפתחות, הייטקיסטית, ושווער שיממן אותו כל חייו, בעוד הוא לומד בפקולטה להכנת קפה ''בכוילל''?!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2024 16:53 |
|
| |
השבוע כאן בעמוד 4 מאמר רלוונטי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2024 17:04 |
|
| |
acamol
| hot_trend כתב: |  | | לה''ו. האם שגעונותיו הן 4 מפתחות, הייטקיסטית, ושווער שיממן אותו כל חייו, בעוד הוא לומד בפקולטה להכנת קפה ''בכוילל''?! |
|
לא זה, אבל מצמצם את סוג הבחורה עד שכמעט לא קיימת באופן סטטיסטי . גם הוכחנו לו את זה מתוך סקר "השוק"
|
|
|
|
|