בית פורומים בחדרי חרדים

הרב אור שרקי בקביעה: צה״ל עובר על רצח ושפיכות דמים - מג׳ החמורות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/1/2025 17:49 לינק ישיר 
הרב אור שרקי בקביעה: צה״ל עובר על רצח ושפיכות דמים - מג׳ החמורות

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2025 21:45 לינק ישיר 

שים לב שלפי הכותרת אצל שאולזון, הרב שרקי אמר "אם... אז...", וגם ה"אז" הזה קצת מעורפל. (ועוד דבר, שרק מיודעיו של הרב שרקי יוכלו לזהות מתי הוא אומר מסקנות ומתי הוא מעורר תהיות ומטיל ספק וכדו'). אולי כדאי להקשיב להקלטה שם, לי לא היה כח. בכל מקרה אתה קצת מקצין בהשוואה לכותרת דהתם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2025 23:08 לינק ישיר 

לא רק שאמר אלא הוסיף אין סיכון של חיילים במקום שאפשר למנוע את זה ואם האפשרות למנוע תהיה פגיעה באזרחים תהיה פגיעה באזרחים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2025 23:09 לינק ישיר 

נוו, אתה בעצמך מצטט את ה"אם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2025 00:28 לינק ישיר 

ובמציאות אופציית האם הופכת להוראה בשטח

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2025 00:59 לינק ישיר 

סתם שאלה מה מעניין מה הוא אומר בכלל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2025 01:40 לינק ישיר 

ברור שכהוראה פרטית הוא צודק, שום חייל לא צריך לסכן את חייו עבור אדם אחר. הבעייה שמדינה, שהיא זו ששולחת את החיילים, והם מחוייבים לשרשרת הפיקוד עד לדרג המדיני, אינה יכולה להתנהג כך והנזק לחיי תושבי ישראל יהיה גדול יותר אם ישראל תתנהג בצורה הנוגדת את החוק הבינלאומי. וחובתו של חייל היא לסכן עצמו למען הכלל, זו מטרת העל של החייל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2025 07:28 לינק ישיר 

כיור_וכנו כתב:
סתם שאלה מה מעניין מה הוא אומר בכלל?
את מי שמעריך את תורתו וחכמתו. מניח שאתה לא מהאנשים האלה, וזה בגלל שאתה מכיר אותו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2025 07:30 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
ברור שכהוראה פרטית הוא צודק, שום חייל לא צריך לסכן את חייו עבור אדם אחר. הבעייה שמדינה, שהיא זו ששולחת את החיילים, והם מחוייבים לשרשרת הפיקוד עד לדרג המדיני, אינה יכולה להתנהג כך והנזק לחיי תושבי ישראל יהיה גדול יותר אם ישראל תתנהג בצורה הנוגדת את החוק הבינלאומי. וחובתו של חייל היא לסכן עצמו למען הכלל, זו מטרת העל של החייל.
אני לא מסכים עם רוב מה שכתבת, אבל אתה כן מבהיר את ה"אם" שעליו אני מדבר. אם מפקד או פוליטיקאי נותן פקודה בגלל כזו תפיסה, אי אפשר לקרוא לפוליטיקאי או לארגון הזה שנקרא צבא, "רוצחים". לצערינו יש עמדות שונות ויש אילוצים. אתה יכול לחשוב שפעוחה מסוימת היא רצח, אבל אדם נבון ורחב אופקים כמו הרב שרקי, לא ימהר להדביק את התווית הזו על אנשים ספציפיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2025 11:02 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

לא יודע בדיוק איך להגדיר מה זה "אינו יכול" בשביעי לאוקטובר ראינו מה התוצאות של הקשבה ל"חוק הבינלאומי" שלא מתאים למלחמה מול הטרור האיסלאמי.
גם מרד גטו ורשה יכול להיות שהיה מנוגד "לחוק הבינלאומי"...

אתה בטוח שהנזק לתושבי ישראל יהיה גדול כל כך אם פעם אחת נרשה לעצמנו להכריע את האויב כמו שצריך?

אז נכון, יתווספו כמה גינויים לגינויים שגם ככה יש...
אבל יש סיכוי שנגיע להשקטת הארץ לעשרות שנים םא זה ייעשה כמו שצריך.

נ.ב. כמובן שזה לא מתיר את אי ההתגייסות, היות ולמרות כל הביקורת, והיות וגם אנחנו מעדיפים שיהיה צבא *כפי שהוא כיום* מאשר שלא יהיה בכלל, אז כל עוד אין לנו תכנית מעשית להקים אלטרנטיבה אנחנו מחוייבים להשתתף בעול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2025 13:37 לינק ישיר 

אם ישראל תוכרז כמדינה פושעת היא תוחרם גם על ידי ארה"ב זה בהחלט יגרום לאמברגו של נשק ופגיעה אנושה בכלכלה. שני הדברים הללו יגרמו למוות בטוח. אויבינו ינצלו זאת. וחולים בבתי חולים ימותו. דוגמא קלה, ההתגייסות של מדינות אירופה וארהב כולל ירדן להגן על המרחב מפני טילים וכטבמים איראניים מנעו הרג אפשרי ח"ו של מאות יהודים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2025 13:49 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
אם ישראל תוכרז כמדינה פושעת היא תוחרם גם על ידי ארה"ב זה בהחלט יגרום לאמברגו של נשק ופגיעה אנושה בכלכלה. שני הדברים הללו יגרמו למוות בטוח. אויבינו ינצלו זאת. וחולים בבתי חולים ימותו. דוגמא קלה, ההתגייסות של מדינות אירופה וארהב כולל ירדן להגן על המרחב מפני טילים וכטבמים איראניים מנעו הרג אפשרי ח"ו של מאות יהודים.

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 14/01/2025 13:52:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2025 13:51 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

אני חשבתי שמדינת ישראל הוקמה בין היתר כדי שנגן על עצמנו בעצמנו, בלי שנהיה תלויים באחרים העשויים לכזב ברגע האמת (גם לפני השואה ובשואה עצמה ניסינו להיעזר בכל מיני גופים "מדיניים" ואחרים ללא הצלחה).
אבל כמובן שלגיטימית הדעה האחרת.
אגב, בצד של הדמוקרטים שלך לא רחוק היום שגם ככה ירצו להכריז עלינו כמדינה פושעת, אז בקצב הזה גם נספוג את המלקות-גם נאכל את הדגים המסריחים וגם נגורש מהעיר...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 14/01/2025 13:52:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2025 16:19 לינק ישיר 

קלעפער, זה מאוד מעניין מתי אתה מטיל ספק ובמה אתה בטוח. לתשומת ליבך, ככלל, קואליציות בין לאומיות לא הצליחו כמעט אף פעם לעשות שינוי; מדינות שעברו בשאט נפש על החוק הבינל עדיין קיימות וחזקות ועשירות; במדינות שמאוד לא יישרו קו, חולים לא מתו ולהיפך, שירותי הבריאות היו ועוגם מצוינים (תבגוק קצת על שירותי הבריאות בבלארוס או בקובה). הארגונים שסביבנו מפרים כל הזמן את החוק הבינל, ואיכשהו ארהב מלקקת את הספונסרים שלהם מכל הכיוונים (ואם כל הסיפור שלך זה כל מיני תיאוריות של עבדאללה צוואלחה או איך שלא קוראים לו, שהבעיה של ישראל זה שהיא מדינה, ורק לארגונים הכל מותר... מעניין מה דעתך שנקים מליציות שיממונו על ידי ישראל וככה נהיה פטורים מהחוק הבינל?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2025 22:06 לינק ישיר 

לדיבוק:
קלעפער מפחד לכאורה להגיד את האמת, שהוא מפחד שבארה"ב לא יאהבו אותו, אם ישראל תתחיל לגדל ב****.
הפחד לגיטימי ומובן, אבל כדאי שנצביע עליו ולא נחפש תירוצים אחרים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2025 23:48 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

אני חשבתי שמדינת ישראל הוקמה בין היתר כדי שנגן על עצמנו בעצמנו, בלי שנהיה תלויים באחרים העשויים לכזב ברגע האמת (גם לפני השואה ובשואה עצמה ניסינו להיעזר בכל מיני גופים "מדיניים" ואחרים ללא הצלחה).
אבל כמובן שלגיטימית הדעה האחרת.
אגב, בצד של הדמוקרטים שלך לא רחוק היום שגם ככה ירצו להכריז עלינו כמדינה פושעת, אז בקצב הזה גם נספוג את המלקות-גם נאכל את הדגים המסריחים וגם נגורש מהעיר...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 14/01/2025 13:52:50

זו אכן דרך הציונות המשיחית. אבל מכיון שאני איני ציוני, אני רק פרגמטי, מדינת ישראל קיימת ולכן צריך לשמור עליה מכל משמר כדי שחלילה לא ינזק שום יהודי, אז ברור שדעת העולם ובעיקר דעת ארה"ב חשובה וקריטית לישראל וכאמור. מדובר בסכנה ממש אפילו תחת טראמפ כפי נוכחנו לדעת עכשיו. אני דמוקרט כמו שאתה קומניסט. בעצם אתה יותר קרוב לקומניזם מאשר אני לדמוקרטים...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב אור שרקי בקביעה: צה״ל עובר על רצח ושפיכות דמים - מג׳ החמורות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext