החמצן עוזר לנו, אבל גם הנשיא טראמפ הוא שליח המקום!
גם החמצן וגם הנשיא טראמפ שלוחים של הקב"ה, וכפי שמובא במקורות הקדושים: "הרבה שלוחים יש לו למקום" ב"ה שזיכה בורא כל העולמים את העולם הגדול והחופשי בנשיא מאמין: "כי השם אתו, שם שמים שגור על פיו." וכל אשר הוא עשה ה' מצליח בידו. אבל לאחרונה נמצאים בתוכנו כאלה שהם רוצים להראות לעולם שהם מאמינים גדולים מאוד ומכריזים שלא ניוושע ע"י נשיא כזה או אחר ומכריזים "אפס עצור ועזוב" אבל אם חסר להם מעט חמצן בגוף, הם לא שוכחים לשים באפיהם את "משקפי החמצן" כדי להיעזר בחכמה שנתן הקב"ה לבני אדם, ולמה שלא נחשוב:" אפס עצור ועזוב" וכי יד ה' תקצר מלספק לך מעט חמצן?!: כבר התייאשת ואתה כבר פונה אל-בלון החמצן?! אתה הרי יהודי מאמין שטורח להסביר את הדברים אפילו בשפה האנגלית כדי שלא נפספס בכל העולם את "הכרת הטוב שלך" כלפי נשיאים שבאים לעזרתנו: האם נעלם "מעיניך לב מלאכים ושרים ביד ה' ?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 18/02/2025 19:37:35
נשלח ב-18/2/2025 19:41
הפוסט הנוקב הזה הולך ליצור פה מהומה גדולה.
נשלח ב-18/2/2025 19:44
לאיש חשוב כבר שלחתי הזמנה.
נשלח ב-18/2/2025 21:17
בקהילות ישראל אמרו תפילה לשלומה של מלכות, "הנותן תשועה למלכים וכו"
בהבנה שאין התשועה מיד המלך אלא מהשם ית'
נשלח ב-18/2/2025 21:37
אני בספק אם אני ראוי להביע דעה באשכול כזה, משום שמידת החיבה שאני רוחש למושא האשכול אינה גדולה במיוחד (ולא בגלל אמירותיו החכמות, אלא בשל דברים הרבה יותר בסיסיים). עם זאת אשתדל להיוץ ענייני: לשכב על הגדר ולהיות מסכן בכל מצב, זו טקטיקה מוכרת של שנוררים, שיודעים כל הזמן לנבוח הב הב כבני העלוקה אבל אף פעם לא אומרים תודה כי כל מה שלא ייתנו להם זה מעט מדי ומאוחר מדי וזה מגיע להם בזרוע ומי שנתן הוא אחד מיני רבים וכו וכו וגם הנפש לא תימלא. זו באמת שיטה נחמדה של להיות עם ולהרגיש בלי וזו בערך השיטה של להשתתף כמה שפחות ולנסות למשוך את השמיכה בכל צורה ואחר כך לבכות שמגיע לך תקציבים ולמה לקחו לך זכויות וגזירס המעויונויססס וכו וכו. אז בזה הרב שטרנבוך לא חריג ואפילן הוא במובן מסוים מיישר קו עם קולקטיב מסוים במגזר החרדי. דבר נוסף צריך לקחת בחשבון, שלפעמים דברים נאמרים בהומור ובאגביות, כאמירת "וכי ידיו של משה עושות מלחמה", אבל זה לא סותר הכרת הטוב והבנה שאם תזרוק אבנים על מי שעוזר לך הוא כנראה יפסיק מתישהו. כך שבכל מקרה ניתן לדון לכף זכות את הקשיש הנל (דמתקרי "זקן הפוסקים", "פוסק הדור" וכל שם וחניכא דאית לי'), שאולי בזה הוא דווקא הולך בדרכם של צדיקים וטובים ממנו (נניח).
נשלח ב-18/2/2025 21:39
קלעפער כתב:
בקהילות ישראל אמרו תפילה לשלומה של מלכות, "הנותן תשועה למלכים וכו"
בהבנה שאין התשועה מיד המלך אלא מהשם ית'
נהפוך הוא, מכאן לומדים להוקיר טובה לכל ארגון ואדם על כל דבר. כשמתפללים על מי שעוסקים בצרכי ציבור באמונה או מי ששומר פיו ולדונו שלא לדבר בשעת התפילה, זה גם מתוך זלזול באותם בני אדם?!?!?
נשלח ב-18/2/2025 22:13
חובה להוקיר טובה, אבל לא להפוך אותו למושיע ישראל. שליח טוב, וצריך לתת לו טיפ מכובד, אבל מקור החבילה זו החברה שיצרה את המוצר, והנמשל ברור.
נשלח ב-18/2/2025 22:51
מי חולק על זה? כולם יודעים מה המקור של הטוב. בכל זאת חזל מציינים ש"חמרא למרא טיבותא לשקיא" ומספרים לנו על הפרספקטיבה של אורח טוב ואורח רע... את העובדות כולם יודעים, השאלה אם בסופו של דבר אתה מחפש להחמיא ולהודות או להתבכיין ולקטר ולהטיל רפש על כל העולם.
נשלח ב-19/2/2025 05:03
זה הפך אצלך להרגל לסטות ממושא אשכול ולדבר על נושא שאתה בוחר... האשכול הזה בא לנגח את הראב"ד של העדה החרדית. כוונת הרב הייתה להוציא מלב אותם אנשים שטראמפ הפך למושיע שלהם, כמו להבדיל ביבי, כבר אף ראיתי גימטריות של טראמפ ומשיח. ומזה רוצה למנוע. אז נכון שהוא שליח (גרוע, אבל משמים דווקא שלחו שליח גרוע שלא יעריצו אותו, אבל עלמא דשיקרא החלו להעריץ איש נקלה, כמו...)
אבל מי שמהלל את השליח יותר מאשר את המשלח אינו עושה נכון.
נשלח ב-19/2/2025 07:32
לא הבנתי את הערתך הראשונה (ולגבי המשפט האחרון, הבאתי לך בהודעה הקודמת גמרא שמראה איך בתורה מהללים את השליח על הדברים שעושה המשלח). מה הכוונות של הרב שטרנבוך? אין לי מושג, אתה חושב שהוא בא להעביר מסר כזה או כזה. אני לא בטוח ובכל מקרה, איך שזה מוצג באתר, זה מעשה שלא ייעשה. אבל אשתדל פחות להגיב כדי לא להרחיב את האשכול מעבר לראיה המאוד צרה ופרסולנית שחלקינו מסוגלים להכיל.
נשלח ב-19/2/2025 15:58
לךתדע1 כתב:
האם נעלם "מעיניך לב מלאכים ושרים ביד ה' ?!
תודה על ההזמנה המיוחדת. "מלאכים"? נעלם גם מעיני.
כל דבר נכון במידה הנכונה, צריך להודות לשליח וגם למשלח, ולא להפוך אותו לחמצן, הרבה דרכים למקום.
נשלח ב-20/2/2025 01:18
מהללים את השליח תוך הדגשת היותו שליח. זה בקצרה כל ההבדל. מה שאנשי ימין משיחי נוהגים לעשות זה להלל את השליח כאילו הוא המשלח. ואף אני קיצרתי כדי לא לגרום לך להרחיב.
נשלח ב-20/2/2025 19:08
אתה מבין שנתת עכשיו פרשנות אישית שלך למה חושבים ומתכוונים איזה מליון אנשים? כמומחה למטא-קוגניציה אתה חושב שזה משווה רציונליות לעמדות שלך?! (ואיך כל זה מתחבר לכך שאתה תומך בהקמת משטרת מחשבות...)
תוקן על ידי הדיבוק ב- 20/02/2025 19:09:36
נשלח ב-20/2/2025 22:10
התורה כבר פירשנה את האנשים שאומרים כוחי ועוצם ידי, או ששמים מבטחם באדם שאין לו תשועה. ודאי חובתו של רב לעמוד בפרץ כשרואה נטייה כזו. כל מה שאמרתי זה פרשנות לדברי הרב, לא דעתי. היכן תמכתי במשטרת מחשבות? אני גם לא יודע איך כלל ניתן למשטר מחשבות.
נשלח ב-20/2/2025 23:14
מוזר שאתה לא יודע איך למשטר מחשבות אם אתה עושה את זה, ומה זה משנה אם אתה טוען דהרב שטרנבוך הוא זה שעשה כך. הרי אתה ואני יודעים שהרב הנל לא טרח לברר אצל למעלה ממליון אנשים מה הכוונה שלהם במה שהם אומרים (גם לעקוב 100% אחרי אמירות והסכמה לאמירות של מליון אנשים, איך נאמר...). כשאתה מדבר על התורה בא נחלק את זה לשניים: 1. התורה אומר שיכול לקרות מצב שאדם יחשוב משהו, זה כמו שתגיד אם החוק אוסר לגנוב זה אומר שהמחוקק הוא נביא ויודע שאנשים יגנבו. אתה מבין שלא זו כוונת התורה ולא כוונת המחוקק. 2. יש מקומות שבהם מתואר מה אנשים חשבו, כמו "ויאמר המן בליבו", ובדיוק על זה אמרו (מגילה ז.) שזה בהכרח נאמר ברוח הקודש (ואל תקשה מדחיית הגמ' שם כי ההבדל ברור). בקיצור דווקא הראיה שהבאת מוכיחה שא"א להחליט מה מתכוונים אנשים ללא רוח הקודש (יכול להיות שהרב שטרנבוך חושב או רוצה שיחשבו שיש לו רוח הקודש, אני יוצא מנקודת הנחה שאין לו).