| נשלח ב-26/3/2025 15:22 |
|
| |
כנס: "לעצור את השתלטות המשיחיים על הצבא"
לראשונה מאז שבעה באוקטובר, מתניעים מחדש פעילי מחאה בולטים את המאבק כנגד "ההדתה" כשהפעם הם מכוונים לצה"ל. כשברקע הדרישות שמגיעות מצד אחוזים ניכרים מהציבור הישראלי לשלב את החרדים בצה"ל, עושים הפעילים מה שנראה כצעד בכיוון ההפוך, תוך דרישה להפריד בין חלקי הצבא.
כנס חירום יתרחש בעוד כשבוע וחצי במלון דן בתל אביב, תחת הכותרת "צבע העם לא צבא השם" שבו הם טוענים כי יפעלו על מנת "לעצור את השתלטות המשיחיים על הצבא". בהודעה שפורסמה לפעילים הם טענו כי בכנס ישתתפו נשים וגברים מתחום המשפט, המילואים ובכירים לשעבר במערכת הביטחון, כמו גם הורים לחיילים וחיילות וארגוני החברה הישראלית.
"בחסות המלחמה אנחנו עדים להשתלטות חסרת תקדים של כוחות חרדליים- משיחיים על יחידות הצבא והשפעתם על סדר היום ויעדי הלחימה של צהל. נלחמות.ים על הערכים הליברלים וזכויות הציבור הליברלי בצה"ל", נכתב בהודעה. בין היתר ישתתפו בכנס תא"ל (במיל) אסף אגמון, אלוף (במיל') מתן וילנאי, השר לשעבר אפרים סנה, טליה ששון, עו"ד יאיר נהוראי, ד"ר יפעת גדות, ערן עציון ועוד.
www.israelhayom.co.il/news/local/article/17624181
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 01:03 |
|
| |
יו"ר שדולת הנשים נגד גיוס חרדים ל'חשמונאים': זה איום על הנשים ועל צה"לבחודשים האחרונים מתנהל דיון סוער על גיוס חרדים: בעוד רבים בחברה הישראלית דורשים שהחרדים יתגייסו, מתברר שיש בחברה החילונית מי שחוששים מאוד מגיוס חרדים לצה"ל.
למשל, יו"ר שדולת הנשים, פרופ' דפנה הקר.
לפי דיווח של ישי פרידמן בערוץ 14, פרופ' הקר השתתפה בכנס משותף של אוניברסיטת חיפה והאוניברסיטה העברית ושם היא הסבירה שחטיבת חשמונאים, אותה חטיבה שמשרתים בה חיילים חרדים, מהווה איום על נשים, על הצבא ועל החברה הישראלית.
פרידמן מציין, כי לטענה הזו של פרופ' הקר - המתעדפת את השיקול הפמניסטי על פני גיוס חרדים - היו התנגדויות באותו כנס אקדמי.
משדולת הנשים נמסר בתגובה: "שדולת הנשים מבינה את האתגרים הביטחוניים העומדים בפני צה"ל, ובוודאי בעת הזו, ותומכת בגיוס חרדים לצה"ל כחלק מהיותו צבא העם.
"עם זאת, אנו מתריעות מפני סכנה חמורה לפגיעה בשוויון של חיילות ומפקדות. נשים הוכיחו את אומץ ליבן ותרומתן במלחמה ואת תפקידן המשמעותי בצבא. זהו אבסורד שאותן נשים, שהגנו בגופן על גבולות המדינה, יודרו ויופלו כעת רק משום שהן נשים.
"פנינו לרמטכ"ל בדרישה חד-משמעית לוודא שגיוס החרדים לא יוביל ליצירת מרחבים סטריליים מנשים – מצב שיחזיר את צה"ל לאחור ויפגע פגיעה אנושה בעקרונות השוויון בצה"ל."
pastinghttps://ch10.co.il/news/972578/
תוקן על ידי על_הדרך ב- 27/03/2025 01:18:54
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 07:28 |
|
| |
אני לא יודע טם התוצאה של זה תהיה צבא חכם, אבל ככל הנראה זה הולך להיות צבא ממש ממש קטן. אני מציע שכנס כזה חשוב, יקיימו ביישוב פריגן בעוטף עזה. מדובר ביישוב בהוכח בו כמה צריך צבא חילוני וכמה הדתיים מיותרים במערכת הביטחון.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 16:21 |
|
| |
רק כתבתי באשכול סמוך על התוצאה ההפוכה של ההקרבה הגדולה של הדלי"ם והחדלי"ם במלחמה - שנאה עוד יותר עזה כלפיהם וכלפי הדת. והנה אני רואה עוד הוכחה מוצקה.
גם התוצאה קצת מפתיעה, דוקא הגיוס וההקרבה של הציבור הדתי היא זו שיתכן ותגן עלינו מגזירות הגיוס והחילון, החילונים רואים את ההתגייסות הגדולה של הדלי"ם שהיא פי כמה מאשר החילונים - והם מבועתים, וזה גורם להם לחשוב שוב אם הם באמת רוצים לצרף גם את החרדים...
(אבל חלילה, הכרת הטוב שלי לחיילים הדתיים היא פי וכמה וכמה על עצם מסירות נפשם עבור המדינה, וממש לא על ה'הגנה' הזו מהגיוס שחלקם ממש לא רוצים בה).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 23:17 |
|
| |
מנין הנתון שההתגייסות הד"לית גבוהה משל החילונים? בנתונים שאני קראתי אין לזה זכר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 23:25 |
|
| |
ירושלמי היקר, יש לי הרגשה שאני יודע את התדובה לדבריך, ותסלח לי על השיפוטיות (זה ממש לא אישי!). יש הבדל גדול בין תפיסת הצהד לתפיסה החרדית כלפי המדינה. דתי לאומי יודע הרבה יותר טוב ממך על השנאה וכעס כלפיו ככל שהוא תורם, אבל הוא בכלל לא שואל מה החילוני יחשוב; הוא בעיקר שואל מה צריך (אובייקטיבית) ומה המצווה שלי (חובה אישחת של הפרט כיהודי/אזרח). ואם הרבה חילונים ישנאו אותו הוא לא ייעלב או יבהל. כי הוא לא רואה אותם מכתיבים את המציאות, הוא לא חושב שהם חזות הכל, ומאידך הוא עושה מה שנראה לו נכון ויותר מזה לא ממש מעניין אותו. לעומת הגישה הזו, החרדי מסתכל על המדינה כיישות ועל החילונים כבעלים של היישות הזו. החרדי לא מבין למה צריך לקיים חובות אזרחיות (ונניח שזה סבבה) ומבחינתו המדינה היא איזה גוף שצריך להתמודד איתו. לכן אתה כל הזמן שואל מה כדאי לך ומה יוציא אותך טוב. זה בשונה מאנשים שרואים את התוכן כדברים חשובים. (לא באתי להגעד מי צודק וכו, רק חשוב לי להבהיר שהדתלים רואים את המציאות היטב אבל יש להם הסתכלות אחרת)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 23:29 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | מנין הנתון שההתגייסות הד"לית גבוהה משל החילונים? בנתונים שאני קראתי אין לזה זכר. |
|
אאל"ט ישיבות ההסדר מתגייסים כמעט רק לקרבי, וביישובים דתיים או ישיבות תיכוניות יש טחוזי גיוס גבוהים יותר. ככה זכור לי אבל לי מקורות כעת
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 01:18 |
|
| |
גם לי זכור שכך אומרים אבל לא מצאתי לזה מקור. אני גם לא בטוח שחוקרים ברזולוציות כאלה, אבל אני לא יודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 11:04 |
|
| |
הדיבוק
בוא נהיה ריאליים קצת. גם אני שמאמין בכוונותיו הטהורות של הציבור החרדי, הוא לא הולך לצבא - לשם שמים, וכל אורח חייו לשם שמים, בכל זאת כתבתי באשכול סמוך שישנה קנאה פזילה והתרפסות לציבור אחר 'פתוח' יותר, ככה זה אנחנו אנשים ובסוף מביטים קצת מסביב כדי לראות איך מגיבה הסביבה.
אז בבקשה, טול קורה מבין עיניך, אין לי כרגע את הפנאי לקורא ולחפש, אבל נתקלתי מספיק פעמים במאמרים שכמעט לא שייך שלא להבחין בפזילה כל הזמן לעבר תגובת החילונים, ותסכול קשה כשהם לא מגיבים כמו שצריך.
גם לא כל כך הבנתי את ההגיון שלך שהחרדים דוקא בגלל תחושת הזרות כלפי המדינה ירצו 'לצאת טוב', גם החרדים וגם החילונים חושבים על 'מה יאמרו' (ההבדל הוא ב'מה יפית'...), אלא שזה חושב על מה יאמרו עקרוני ואילו החרדים חושבים על מה יאמרו שקרי, כי הם לא באמת סופרים את התוכן ה'אמיתי' של תגובת החילונים אלא את התוצאה בשטח. הדלי"ם באמת ובתמים רוצים שהחילונים יבינו אותם, ואולי, אולי זה לשבח.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 11:18 |
|
| |
ברור שכולם רוצים שיהיה יפה ונעים, ואתה יכול למצוא תמיד פולמוסים שמקורם בציפייה שכולם יבינו אותך. כוונתי בהודעה, שהחרדי לא מאוד מעריך את המדינה ופועלה ולכן הוא רק רוצה לצאת טוב ושיהיה שקט ונחמד וזהו. הדתי לעומת זאת, בהחלט ישמח אם יאהבו אותו, אבל זה לא בראש מעייניו ובוודאי לא ימנע ממנו לעשות מה שהוא רואה לנכון (מאידך, אירועים כמו ההתנתקות, שהשתמשו בחיילים סדירים כדי לפעול נגד העקרונות של הצהד, כן איתגר את הגיוס וכו). לגבי פזילות זה לא נראה לי הנושא כאן, אני עוסק כאן במיינסטרים של שני הציבורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 11:35 |
|
| |
אוקיי.
ולעניין אחוזי הגיוס, אני לא מכיר את הנתונים, התכוונתי יותר להתגייסות במובן הרחב, ההקרבה הגדולה של לא לחפש ג'ובים ולהיות דוקא איפה שהכי מסוכן. אם כי די ברור לי שזה ניכר גם באחוזי הגיוס.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|