בית פורומים בחדרי חרדים

צריך לעזור להם ???.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/4/2025 17:03 לינק ישיר 
צריך לעזור להם ???.

צריך לעזור להם .????.
כתבה לי אתמול חברה שמאוד כעסה .....

אתמול קבלתי טלפון קצת מעצבן ...
התקשרו אלי מחסידות ובקשו תרומה עבור בעל משפחה עם 10 ילדים ...
היות האדם שמתרימים עבורו מקפיד על מצות יד טחינת רחיים ..
ועוד חומרות שהוא לא יכול לעמוד בהוצאות ....
החומרות האלו לא מקובלים אצלנו ....במשפחה 
השאלה למה אני צריכים לתרום לממן חומרות שאני לא מקבלת ולא מוציאה עלייהם כסף ????.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2025 17:30 לינק ישיר 

הלכות הידור מצוה ידועות (גם המחמירים בהידור מצוה עד שליש, כמו בעל ספר היראה, מודים שלהידור מצוה אי"צ לאסוף כסף). אם לא היה מדובר בחסידים, חברתך הייתה יכולה להקשות על התנהגותו מהתוס' (ב"ק ט:), שהוכיח להידור מצוה מרבן גמליאל שהוציא 1000 זוז על אתרוג. עכת"ד עי"ש. ולפי מעשיהם קשה, מאי רבותא של רבן גמליאל, אולי זה היה האתרוג היחיד שהוא יכל לקיים איזו חומרא של האדמור שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2025 17:42 לינק ישיר 

מאחר ומדובר בהידור מצווה זה נחשב  לכדי מחסורו של העני. 
אבל את כמובן רשאית לחלק את הצדקה כראות עינייך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2025 21:02 לינק ישיר 

הבהרה: יתכן שהלכתית מותר לך לתת צדקה לאדם שיקנה בה קופסת כסף לאתרוג. דבריי דלעיל התייחסו לקופת צדקה שמקדישה לזה כסף, לא לתורם ואפילו לא לנזקק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2025 21:06 לינק ישיר 

הידור מצוה וחומרא הם שני מושגים דומים אך שונים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2025 22:55 לינק ישיר 

את לא צריכה.

גם מי שתורם לעמותות למען חתולי רחוב הוא לא "צריך" לתרום להם.
תורמים כי רוצים, וכי זה חשוב למי שתורם.

אני לא תורם לחתולי רחוב כי לא אכפת לי מהם.
את לא תורמת ליהודים שמהדרים במצוות כי לא אכפת לך מהם.
פייר. הכל טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2025 00:33 לינק ישיר 

הלחם "עוני" הזה, כל כך יקר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2025 07:06 לינק ישיר 

רבי שלום שבדרון זצ"ל אמר פעם: מדוע אצל מנוח אבי שמשון רק כשהמלאך המבשר על הולדת הבן ''לא יסף עוד להראות אל מנוח ואל אשתו'' כתוב: ''אז ידע מנוח כי מלאך ה' הוא''? התשובה היא שלתת מתנה למישהו בלי לבדוק מה המקבל עושה בה, לזה מסוגל רק מלאך...

תוקן על ידי בעגלא ב- 04/04/2025 07:28:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2025 08:54 לינק ישיר 

בעגלא, אתה תורם לכל אדם בלי לחשוב מה הוא עושה עם המתנה? כולל לרפורמים ונוצרים וארגוני טרור? דווקא לי נראה די ראוי והגיוני, שאם אדם מקצה סכום לצדקה, שיחשוב מה הכי נכון וחשוב ויתרום לשם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2025 09:36 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
בעגלא, אתה תורם לכל אדם בלי לחשוב מה הוא עושה עם המתנה? כולל לרפורמים ונוצרים וארגוני טרור? דווקא לי נראה די ראוי והגיוני, שאם אדם מקצה סכום לצדקה, שיחשוב מה הכי נכון וחשוב ויתרום לשם

מדובר כאן בצדקה! איך הגעת עד לארגוני טרור?! אדוני, הקונטקסטים אצלך מאד משונים ומוזרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2025 13:21 לינק ישיר 

טוב שלדעת שאתה כבר לא ברוגז! בכל מקרה עניתי על ההודעה של בעגלא, שאני בהחלט חושב שנותנים צדקה רק כשיודעים מה יעשו איתה. נראה לי מאוד הגיוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2025 14:50 לינק ישיר 

בגלל האשכול הסמוך, האם בינה מלאכותית תחליף פוסקי הלכה
שאלתי בשבילך את הצ׳אט. (אזהרה, לא וידאתי את המקורות שהוא הביא)

1. האם מותר או ראוי לאדם לקבץ נדבה עבור הידור מצווה?

א. צדקה ניתנת לצרכים הכרחיים ולא להידור מצווה

• שולחן ערוך, יורה דעה רנ"א, ד': "אין מחייבין אותו למכור כל אשר לו ולצאת לשאת על הפתחים בשביל שיקנה ציצית ותפילין". כלומר, אדם אינו מחויב לקבץ נדבות עבור מצוות עשה, וקל וחומר שאינו חייב לקבץ נדבות עבור הידור מצווה.

• משנה ברורה (אורח חיים תרנ"ו, סק"ב) קובע שאדם אינו חייב ללוות או לקבץ נדבות כדי לקיים מצוות עשה מדאורייתא, ולכן בוודאי שאין חובה לעשות כן עבור הידור.

ב. האם מותר לו לבקש צדקה למטרה כזו?

• שו"ת מהרש"ל (סימן כ"ט): אדם שבא על הציבור ומבקש צדקה צריך להיות שקוף במטרותיו, ולא לדרוש דברים שאינם מחויבים מן הדין.

• ספר החסידים (סימן תתקל"ט): "לא יכביד אדם על הציבור במותרות". אם הידור המצווה נחשב למותרות עבורו, אין זה ראוי להכביד על אחרים לממן זאת.

• ערוך השולחן (יורה דעה רנ"א, ח'): גם כאשר אדם מבקש צדקה לצורך מצווה, יש לוודא שזה צורך אמיתי ולא פריבילגיה.

מכאן נובע שמותר לאדם לבקש צדקה עבור הידור מצווה כל עוד הוא מבהיר את מטרת הבקשה, אך אין חובה על הציבור להיענות לו.

2. האם ראוי לתת צדקה להידור מצווה אם אני עצמי לא מחמיר כך?

א. קדימות בצדקה – עניים קודמים להידור מצווה

• רמב"ם, הלכות מתנות עניים פרק ז' הלכה י"ג: "עני שהוא קרוב קודם לעני רחוק, ועניי עירו קודמים לעניי עיר אחרת". כלומר, צדקה נועדה בראש ובראשונה למחיית עניים, ולא להידורים.

• שו"ת רדב"ז (חלק ג', סימן תתקנ"ד): אין ראוי להוציא ממון על הידור מצווה כאשר יש עניים הזקוקים ללחם לאכול.

• שו"ת יחוה דעת (חלק ג', סימן ע"ו): יש עדיפות גבוהה לצדקה לעניים מאשר למימון הוצאות שאינן מחיה בסיסית.

ב. האם יש ערך לתרומה כזו?

• רמב"ם, הלכות תלמוד תורה (פרק ג' הלכה י'): "מצווה לסייע לתלמידי חכמים ולמחזיקי תורה", ויש בכך צדקה מסוימת אם מדובר במי שמקפיד על הידור לשם שמים.

• חפץ חיים (אהבת חסד, חלק ב' פרק ט"ז): יש מקום לעזור לאדם השואף להידור מצווה אם הוא מקפיד בכך באמת, אך לא על חשבון צרכים בסיסיים יותר.

ג. פסיקה מעשית

אם אין עניים הנזקקים יותר, ויש לך רצון לסייע לאדם המחמיר, אפשר לתת לו צדקה – אך אין בכך חובה. אם מדובר באדם שמעמיס על עצמו חומרות ללא אפשרות כלכלית לעמוד בהן, ראוי לייעץ לו שלא להכביד על הציבור ולוותר על הידורים שאינם בגדר חיוב.

סיכום הלכתי

1. אדם לא מחויב לקבץ נדבות עבור הידור מצווה, ואם אינו יכול לעמוד בכך – עדיף לוותר.

2. אין חובה לתרום לצדקה להידור מצווה, במיוחד אם יש עניים שזקוקים לכך יותר.

3. אם תורם רוצה לתמוך בכך, מותר לו, אך רק אם אין בכך עיכוב לצרכים חשובים יותר.

4. מותר לאדם לבקש צדקה להידור מצווה כל עוד הוא שקוף במטרותיו, אך אין לציבור חובה להיענות לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2025 15:27 לינק ישיר 

בחלק מהמקורות הוא קצת חירטש

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2025 15:54 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:
בחלק מהמקורות הוא קצת חירטש

נשלח מהאנדרואיד שלי

נכון, הדבר הראשון שבולט לעין זה האזכור של הרמב״ם שכותב בדיוק את ההפך
אבל נראה שהוא לגמרי המציא את המקורות.
הוא אפילו לא ניסה להעתיק את הסגנון.

תוקן על ידי אלי_ו ב- 04/04/2025 15:56:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2025 16:19 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
טוב שלדעת שאתה כבר לא ברוגז!

אף שהבעתי את תמיהתי על ההיקשים אצלך, אני מכבד אותך,
ומאחל לך אריכות ימים ושנים מתוך בריאות ופסח כשר ושמח. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2025 17:37 לינק ישיר 

ממזמן צדקה כבר לא ממש צדקה כיום מי שבאמת זקוק אין לו צורך לתרומות הוא יקבל מכמה מוקדים סיןע לכל ענייניו ובלבד שלא ירצה לגור במרכז שלא יחפש מותרות אממה כיום צדקה היא כבר פעולה סיבובית בכלכלה תורמים כשי לקבל החזר מס תורמים לשמר את הקהילה תורמים כדי לקבל כבוד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > צריך לעזור להם ???.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext