| נשלח ב-11/5/2025 13:11 |
|
| |
מי הם הת"ח במשרד הדתות ?
המשרד לשירותי דת בראשות השר מלכיאלי יצא במודעות בעיתונות החרדית בסוף השבוע אודות עריכת הילולא בטבריה (קצת תקציבים לאנ"ש, למה לא) ל"גדול התנאים" רבי מאיר בעל הנס
מי שמכם להחליט איזה תנא יותר גדול ואיזה יותר קטן שאתם כותבים באותיות קידוש לבנה "גדול התנאים" ?
על רבי יונתן בו עוזיאל מובא בגמרא שהוא גדול תלמידיו של רבי יונן בן זכאי,
ומה המקורות של מלכיאלי ?
אגב, הרב ראובן מרגליות הנודע, טוען באחד מספריו שהציון של רבי מאיר בעל הנס בטבריה אינו הציון של התנא רבי מאיר משום שהוא גלה ונפטר בחו"ל, ואילו הציון בטבריה הוא של צדיק שהיה עושה ניסים ומכונה בעל הנס, - למעשה בכלל ישראל כן התחזק המקום כציונו של התנא הקדושנרבי מאיר תלמידו של רבי עקיבא
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2025 13:19 |
|
| |
בשביל לתחזק את המתחם המפואר שם צריך כנראה לא מעט כסף
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2025 15:15 |
|
| |
צרם לי גם גדול התנאים, אבל כנראה זה בשביל שהחשב של המשרד והיועץ המשפטי יאשרו לעשות את גדול ההילולות, וכך ככל שמוציאים יותר כסף על האירוע, נשאר יותר כסף ל'רזרבה'...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2025 15:28 |
|
| |
מה זה קשור למשרד הדתות, זה הקופירייטר של משרד הפרסום שהם לקחו... אגב, סתם משנה רבי מאיר - כך שהוא כנראה התנא המוזכר ביותר במשנה (כל תנא קמא כמעט, וכל משנה בה לא הוזכר שם של תנא בכלל), למרות שלא הוזכר בשמו. כמובן בלי קשר לשאלה האם רמבה"נ הוא התנא ר"מ תלמידו של ר"ע.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2025 21:01 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | המשרד לשירותי דת בראשות השר מלכיאלי יצא במודעות בעיתונות החרדית בסוף השבוע אודות עריכת הילולא בטבריה (קצת תקציבים לאנ"ש, למה לא) ל"גדול התנאים" רבי מאיר בעל הנס
מי שמכם להחליט איזה תנא יותר גדול ואיזה יותר קטן שאתם כותבים באותיות קידוש לבנה "גדול התנאים" ?
על רבי יונתן בו עוזיאל מובא בגמרא שהוא גדול תלמידיו של רבי יונן בן זכאי,
ומה המקורות של מלכיאלי ?
אגב, הרב ראובן מרגליות הנודע, טוען באחד מספריו שהציון של רבי מאיר בעל הנס בטבריה אינו הציון של התנא רבי מאיר משום שהוא גלה ונפטר בחו"ל, ואילו הציון בטבריה הוא של צדיק שהיה עושה ניסים ומכונה בעל הנס, - למעשה בכלל ישראל כן התחזק המקום כציונו של התנא הקדושנרבי מאיר תלמידו של רבי עקיבא |
|
אומרים בשם האריז"ל!
שאם יש צדיק, שלא ידוע היכן קבור.
ואנשים מאמינים שהוא קבור במקום מסוים!
אזי נשמת הצדיק, מגיעה לאותו מקום שממשיכים אותה...
שזה היכן שסבורים שהוא קבור...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2025 09:50 |
|
| |
אפשר מקור למה שכתבת שאומרים בשם האר"י ??
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2025 11:22 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | אפשר מקור למה שכתבת שאומרים בשם האר"י ?? |
|
אומרים בשם האר"י שאם ישנו מאמר שלא ברור שהצדיק אמר, אבל אנשים מאמינים שהוא אמר, נשמת הצדיק הזה מגיעה לעולם ואומרת את מה שהאנשים מאמינים...
תוקן על ידי גלאגוזים ב- 18/05/2025 11:23:19
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2025 12:00 |
|
| |
מילא שהנשמה תגיע למקום בו הוא לא קבור. אבל אם אנשים מאמינים על משפט מטופש שזה מה שהצדיק אמר - אז הוא באמת יגיד את זה??? אני חושש שמישהו אמר את זה בשם האריז"ל והוא נאלץ לומר את זה כי אנשים מאמינים לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2025 17:31 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2025 17:40 |
|
| |
אתה מוכן לחתום לי ערבות על משכנתא? תאמין לי שהכל יהיה בסדר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2025 14:12 |
|
| |
תוקן על ידי ניוטרל ב- 19/05/2025 14:12:41
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2025 17:36 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | | אתה מוכן לחתום לי ערבות על משכנתא? תאמין לי שהכל יהיה בסדר. |
|
אל תצפה לזה, שיתנו לך.
על סמך זה!
כי יש לי, מעט מן המעט. מהאלוהים שלכם!
ה"ה הממון...
תוקן על ידי ניוטרל ב- 20/05/2025 17:50:11
|
|
|
|
|