יאיר גולן מזהה התהליכים הנודע מאשים את ישראל בהריגת תינוקות כתחביב
יאיר גולן, יו"ר הדמוקרטים: "הממשלה הזו מלאה באנשים שבינם לבין היהדות אין דבר וחצי דבר. טיפוסים נקמניים, חסרי בינה, מוסר ויכולת ניהול של מדינה בעת חירום צה"ל הרג בשמי ובשמכם מעל 15,000 ילדים. זה בערך... 25 ילדים ביום כל יום כיתה שלמה. "מדינה שפויה לא הורגת תינוקות כתחביב"
נשלח ב-20/5/2025 15:55
ב-2006 לפיד כתב בטורו הפופולרי ״אני מתבייש כי אנחנו הורגים ילדים״
יאמר לזכותו של הנבל המטורף שהוא כנראה באמת מאמין שהערפדים בן גביר וסמוטריץ' ואולי גם נתניהו ולוין מתקשים להירדם בלילה אם לא רחצו בדמם של ילדים פלסטיניים, או לפחות שכשכו את רגליהם בשלולית של דם הנוזל מהמצות.
תוקן על ידי hhaavv ב- 20/05/2025 17:14:44
נשלח ב-20/5/2025 18:00
מוסר יהודי לבני אדם- שנצטוינו כשנצור על עיר להניח אחת מן הרוחות בלי מצור שאם ירצו לברוח יהיה להם דרך לנוס משם כי בזה "ללמוד להתנהג בחמלה אפי' אם אויבינו בעת המלחמה"..
כמובן זה לא כתחביב, זה שקר גס של גולן, אבל הקריאה להרג ילדים בעזה או לפחות לשיוויון נפש כלפיהם נאמרה על ידי כמה וכמה פוליטיקאים ואנשי הבל ורוח בימין, בעיקר הימין האמוני.
נשלח ב-20/5/2025 18:36
אם התורה אמרה להרוג בן סורר ומורה לפני שירצח אנשים במה שונה אותו ילד מעזה, שאוטוטו יהיה בן 16 וישחק לנו עם רובים? כבר ראינו מה עשו הברברים ה"אזרחיים" ה"לא מעורבים" של סדוםעזה. לא אומר להרוג לכתחילה ילדים ערבים, אבל גם לא מתאבל עליהם.
נשלח ב-20/5/2025 19:08
קלעפער כתב:
מוסר יהודי לבני אדם- שנצטוינו כשנצור על עיר להניח אחת מן הרוחות בלי מצור שאם ירצו לברוח יהיה להם דרך לנוס משם כי בזה "ללמוד להתנהג בחמלה אפי' אם אויבינו בעת המלחמה"..
כמובן זה לא כתחביב, זה שקר גס של גולן, אבל הקריאה להרג ילדים בעזה או לפחות לשיוויון נפש כלפיהם נאמרה על ידי כמה וכמה פוליטיקאים ואנשי הבל ורוח בימין, בעיקר הימין האמוני.
דווקא השארנו יותר מרוח אחת לברוח אבל מה לעשות שהם לא מעוניינים
נשלח ב-20/5/2025 19:09
אני משער שהרמב"ן ידע את בן סורר ומורה ובכל זאת פירש כך את הפסוק שצריך לחמול על האוייב במידת האפשר. אל תתאבל. גם אני לא מתאבל. אבל לקרוא להריגתם של תינוקות זה רשע ורוע.
נשלח ב-20/5/2025 19:27
קלעפער כתב:
אני משער שהרמב"ן ידע את בן סורר ומורה ובכל זאת פירש כך את הפסוק שצריך לחמול על האוייב במידת האפשר. אל תתאבל. גם אני לא מתאבל. אבל לקרוא להריגתם של תינוקות זה רשע ורוע.
עמלק? שבעה עממין?
נשלח ב-20/5/2025 19:39
שוב, הרמב"ן מסתמא ידע על עמלק ושבעת עממין ובכל זאת כך פירש את התורה. כלומר שלפי הרמב"ן להרוג תינוק בעזה באופן ישיר זה רצח.
ואם יש לך קושיא, בבריסק היו אומרים פון א קושיא שטארבט מען נישט.
נשלח ב-20/5/2025 22:59
נניח וזה רצח, לשיטתך נניח, ועדיין, להגיד על חייל שהרג תינוק בלית ברירה שזה "תחביב" דורש לשים את מי שאמר את זה בכלא בעוון בגידה והסתה לרצח או לחילופין לאשפז בכפיה
נשלח ב-20/5/2025 23:33
כתבתי שזה שקר. ואני מבין שהוא התנצל והסביר שהתכון לממשלה.
נשלח ב-21/5/2025 00:15
מה שהוא אמר מזעזע אבל לא ציפיתי למשהו אחר ממזה התהליכים מה שאותי מטריד יותר זה כל הקופצים להגן עליו
שוב, הרמב"ן מסתמא ידע על עמלק ושבעת עממין ובכל זאת כך פירש את התורה. כלומר שלפי הרמב"ן להרוג תינוק בעזה באופן ישיר זה רצח.
ואם יש לך קושיא, בבריסק היו אומרים פון א קושיא שטארבט מען נישט.
לא מבין למה אינך מבין בעצמך שיש כנראה הבדל באיזה אויב מדובר ברור הרי שהרמב"ן לא בא לחלוק על פסוקים מפורשים בתורה המצוים שלא להשאיר נפש חיה משבעה עממין, כולל תינוק בן יומו! אם כן ברור שיש הבדל באיזה אויב מדובר, יש אויב שהתורה ציותה לא לחמול על עולל ויונק, ויש אויב שיש לחמול עליו. עכשיו צריך רק לחשוב ולחשב לאיזה אויב נדמה את האכזרים הקיימים עלי אדמות, שאף בימי הנאצים לא הכניסו תינוקים חיים לתוך תנור! ולא רוצצו אנשים חיים במעדרים ועד כאן מצאתי לתאר כי אפשר יותר.. מה נראה לך? האם התכוונה התורה לחיות טרף אלו לחמול? או לא להשאיר זכר? התורה לא התייחסה לפלשתינים כי הם לא היו קיימים אז, אבל ההשוואה די ברורה, אחרי שראינו שיש אויבים שהתורה ציותה לא לחמול עליהם.