| נשלח ב-25/5/2025 15:08 |
|
| |
מדוע רק בעשור האחרון דרך כוכבו של ר יעקב מאיר שכטר?!
מה לא ידענו על רבי יעקב מאיר שכטר שהתגלה לנו בשנים האחרונות?! אז למה לקח לו כל כך הרבה שנים "להבשיל" בעיני הציבור הרחב?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2025 15:31 |
|
| |
בוקר טוב ככה זה עם כל הרבנים הדור הקודם הולך לעולמו הדור החדש מזקין, וכידוע ת"ח ככל שמזקינין דעתם מתיישבת עליהם עוד יותר. אין רבנים שכבר מגיל 20 "דרך כוכבם" והיו ידועים בכל העולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2025 15:36 |
|
| |
דווקא הרב שכטר היה מוכר מאוד בציבור - החסידי, הפנימי - לפני 40 שנה ויותר. כמו"כ בקרב הציבור האמריקאי חסידי - לפני 30 שנה.
בקרב הציבור הרחב הפתוח - בשנים האחרונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2025 15:39 |
|
| |
פלדלפי
| איש_חשוב כתב: |  | בוקר טוב ככה זה עם כל הרבנים הדור הקודם הולך לעולמו הדור החדש מזקין, וכידוע ת"ח ככל שמזקינין דעתם מתיישבת עליהם עוד יותר. אין רבנים שכבר מגיל 20 "דרך כוכבם" והיו ידועים בכל העולם. |
|
הינוקא !!! בגיל 30 ראשי ישיבות ואדמורי"ם ורבני ערים ושכונות וזקני החסידות וזקני צפת באים לשמוע את השיעור שלו הכולל ניגון באורגן
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2025 16:13 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2025 17:12 |
|
| |
מבלי להסיט את הדיון, אני מוצא לנכון להעיר על מה שהתפרסם אך לפני כמה ימים, שרבי יעקב מאיר שכטר שימש כמוהל בבריתו של הנין של האדמו"ר מסלונים.
ואני תופס את ראשי ושואל איך יתכן לאפשר לקשיש בן 94 שעיניו כהות, ידיו רועדות, ורגליו כושלות, למול תינוקות?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2025 17:54 |
|
| |
ומנין לך שעיניו כהות וידיו רועדות ורגליו כושלות ? ר' יעקב מאיר שופע רעננות וחיוניות
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2025 18:14 |
|
| |
אם נראה הגיוני ותקין שקשיש בן 94 ימול תינוקות אז אין לי אלא להתפלא עליך.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2025 18:32 |
|
| |
לשיטתך הוא אמור להסתגר בחדר במושב זקנים ולענות מבעד לדלת לכל מי שידפוק, שהוא מצטער, הוא כבר בן 94 ואין לו זכות לבצע שום פעילות,
אני כמעט בטוח שמתלווה אליו מוהל או מתמחה במילה שמכין לפני ואחרי את מה שצריך, והוא עושה בפועל את המילה, - הגר"מ ברנדסדורפר בערוב ימיו, למרות שהוא לא היה מבוגר כל כך, כבר לא היה מל, ולכל ברית שהוזמן, הוא היה מגיע עם אחד מבניו, שהיה מל בפועל, והגר"מ היה רוחש בשפתיו תפילות......
בשבוע שעבר התרחש נס אמיתי ברחובות, מוהל תימני סרוג בן 88 מרחובות, ויש סרטון מזה, מזה, התכונן לערוך ברית, ורואים בסרטון איך הוא מניף את הילד אל על ומשתעשע בו קודם הברית, כמנהג איזה מוהלים מעדות המזרח, ומניחו בחזרה על כסא של אליהו, ואיך שהוא הניחו בחזרה, צנח המוהל לאחוריו, ואיבד את הכרתו, הוא פונה לאחר החייאה לבית חולים ושם הוא נפטר, אם הוא היה נופל עם הילד, ה' ישמרינו, את הברית ערך התלמיד שלו שבאותו יום קיבל ממנו אישור לבצע בריתות לבד,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2025 19:09 |
|
| |
הדוגמה שהבאת על המוהל בן ה-88 שקרס ומת, היא הנותנת שאין לאפשר לקשישים מופלגים למול תינוקות.
איך הסקת ש"לשיטתי הוא אמור להסתגר בחדר במושב זקנים ולענות מבעד לדלת לכל מי שידפוק, שהוא מצטער, הוא כבר בן 94 ואין לו זכות לבצע שום פעילות" ???
כאמור, אני מתפלא עליך שאתה רואה במילת תינוקות "פעילות" מתאימה לקשיש מופלג בן 94.
אין לי מה להוסיף. העניין מבחינתי תם ונשלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2025 19:18 |
|
| |
תזכורת: המוהל הראשון היה בן 99.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2025 19:26 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | | תזכורת: המוהל הראשון היה בן 99. |
|
שיין געזאגט.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2025 20:38 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | בוקר טוב ככה זה עם כל הרבנים הדור הקודם הולך לעולמו הדור החדש מזקין, וכידוע ת"ח ככל שמזקינין דעתם מתיישבת עליהם עוד יותר. אין רבנים שכבר מגיל 20 "דרך כוכבם" והיו ידועים בכל העולם.
הינוקא !!! בגיל 30 ראשי ישיבות ואדמורי"ם ורבני ערים ושכונות וזקני החסידות וזקני צפת באים לשמוע את השיעור שלו הכולל ניגון באורגן |
|
היא הנותנת, הוא יוצא דופן ולכן קוראים לו הינוקא. מה שמלמד על הכלל - אלפי רבנים אחרים שכוכבם דרך בשנותיהם המאוחרות יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2025 21:51 |
|
| |
כל הרבנים סביבו הם מהסוג הלא קלאסי, מבלי להכנס לדיון מה מצאו בו, הגיל הוא פקטור מאד חשוב באפשרות שיאמינו בטוהר כוונותיך
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2025 22:05 |
|
| |
בספר השקדן על הגרי"ש אלישיב זצ"ל, מסופר שאמר שאם היה שוכח ס"ק בש"ך, לא היה עונה יותר לשאלות ...! זהו איש אמת ואמיץ, כ"ש כשמדובר על עירנות וכושר תגובה, שאנשים בחולשתם אפילו אינם מרגישים בהתדלדלות כוחם. כ"ש באנשים מחסידות מסויימת שגם במצב רגיל הם בעלי הזיות שאסור לסמוך עליהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2025 00:01 |
|
| |
לא הגזמת, בעלי הזיות?
|
|
|
|