| נשלח ב-31/7/2025 04:19 |
|
| |
נפלאות שו"ת gpt
העולם מתפתח בקצב מהיר מידי.. יותר מידי מהיר, עד שה-AI רץ כל כך קדימה, שהוא זוכר דברים שלא קרו. ההמצאות שלו מעבר לכל דמיון.
באשכול זה ירוכזו שיחות GPT "מחכימות במיוחד" חייב לציין שבחלק מהמקרים לא הצלחתי להקליד מרוב צחוק.
בבקשה לא להפוך את האשכול, לדיונים בנושאים אחרים / סגירת חשבונות מי שיש לו תשובת GPT מצחיקה / מענינת במיוחד, מוזמן להביא לכאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2025 04:23 |
|
| |
(שאלתי כאן שאלה מכשילה, אין כמובן מנהג כזה)
למה חסידי בעלזא נוהגים לאכול מלפפון כשהם בים המלח?
AI: מנהג זה בקרב חסידי בעלזא לאכול מלפפון כשהם בים המלח נובע מהאמונה שהמלפפון מסמל בריאות ורעננות. הים המלח נחשב לאזור עם יתרונות בריאותיים רבים, והמלפפון, שהוא ירק מרענן, מתאים מאוד לסביבה זו. בנוסף, יש המייחסים למנהג זה גם משמעות רוחנית, כאשר האכילה מלווה בכוונה מיוחדת וברכות. המנהגים יכולים להשתנות בין קהילות, ויש להם לרוב הקשרים תרבותיים וחברתיים. אם יש לך שאלות נוספות על מנהגים שונים או נושאים אחרים, אני כאן בשבילך!
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 31/07/2025 04:24:17
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2025 06:11 |
|
| |
לא ה GPT הוא נושא הלעג שלך אלא אתה בכבודך ובעצמך עם השאלה הדבילית -שאתה קורא לזה שאלה מכשילה-, וכפי שזה משתקף כמעט מכל התשובות שלך אתה ברחבי הפורום דפה. אתה פשוט חויזק.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2025 08:12 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2025 13:58 |
|
| |
| פועל_בנין כתב: |  | | לא ה GPT הוא נושא הלעג שלך אלא אתה בכבודך ובעצמך עם השאלה הדבילית -שאתה קורא לזה שאלה מכשילה-, וכפי שזה משתקף כמעט מכל התשובות שלך אתה ברחבי הפורום דפה. אתה פשוט חויזק. |
|
בדיוק לזה התכוונתי, שישאירו את האשכול הזה מחוץ לסגירת חשבונות. הפורום הפך להיות מקום נורא, בגלל שאנשים מהסוג שלך - פעיל 20 שנה מ2006, שולח רק 300 הודעות 5 הודעות בשנה, (שקוף לחלוטין שאתה משתייך לאחד מהשתים שענו כאן איתך גרשום ומומאיר), בא מניק לא פעיל כדי לסגור חשבונות.
הנה פתחו אשכול - הזדמנות נוספת להכות ולהכות (ואז כמובן להצדיק את עצמך שאתה בא רק לחנך אחרים וכו')
אפשר לסגור את האשכול, אין הרבה מה לעשות כאן, חוץ מדיונים על האדם שפתח את האשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2025 15:10 |
|
| |
תוקן על ידי נעילה ב- 31/07/2025 15:22:34
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2025 16:37 |
|
| |
| פועל_בנין כתב: |  | | לא ה GPT הוא נושא הלעג שלך אלא אתה בכבודך ובעצמך עם השאלה הדבילית -שאתה קורא לזה שאלה מכשילה-, וכפי שזה משתקף כמעט מכל התשובות שלך אתה ברחבי הפורום דפה. אתה פשוט חויזק. |
|
בדקתי את ההודעות שלך - מציץ לך הגרשום.. לך תאפסן את הניק לעוד עשר שנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2025 16:37 |
|
| |
פותח האשכול מבקש שנחגוג יחד את 'הטמטום' של ה AI. אולי בבחינת 'ליצנותא דעבודה זרה' על המהפכה החדשה בעולם הטכנולוגי- מדעי. ידוע שכדי לקבל תשובה נכונה, יש לדעת איך לנסח את השאלות ועם איזה פירוט. יש גם הבדל בין כלי בינה עם או בלי תשלום. יש גם כלי בינה עם התמחויות . ויש גם קורסים שמלמדים איך להשתמש ב AI נכון ואיך לשאול וכו'.... אני לא מדבר על פותח האשכול שאינני מכיר אותו. אינני יודע מה השכלתו ובמה הוא עוסק. אבל נתקלתי, ואף פעם לא הצלחתי להבין 'אנשים חשובים' מהמגזר שלנו שמזלזלים, לועגים ומגכיחים את העולם המדעי - טכנולוגי. להבנתי זה נובע מרגשי נחיתות. " מאחר ואני בור ועם הארץ גמור בהבנת הטכנולוגיה, אז אני מצדיק את הבורות שלי על ידי כך שאני מזלזל ולועג ". במסגרת עבודתי, היכרתי אברכים שרצו ללמוד לפרנסתם בגיל יותר מבוגר (בשנות ה 20 ומעלה לחייהם). הם באמת האמינו ובתום לב, שאם הם למדו מאות דפי גמרא בעיון וכו', אז הם 'למדנים' ולכן ילמדו את המקצועות המדעיים- טכנולוגיים צ'יק צ'אק... אמרו: " קטן עלינו" ובסוף ? אפילו רק בניסיון לרכוש תואר הנדסאי בנושאים כמו: אלקטרוניקה/מחשבים/רובוטיקה/ וכו'. הם נשרו וכשלו ! החלומות של רובם התנפצו אל קרקע המציאות! רק אחרי שהם ניכוו , הם הבינו שטעו בההערכה שלם את העולם של טכנולוגיית העילית. הם כבר לא מזלזלים ולועגים... החכם לומד מנסיונם של אחרים. מציע גם לאחרים שעדיין לא ניסו לצאת מהבורות שלהם, לא ללעוג ולא לזלזל.
תוקן על ידי momeir ב- 31/07/2025 16:40:21
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2025 16:39 |
|
| |
לא מתחיל להבין מה אתה רוצה. צחקתי כאן ספציפית על צאט גי פי טי. יש צאטים אחרים של AI מדויקים ויעילים, ואני נעזר בהם הרבה ונהנה מהם. הלכת בכיוון מוזר ולא מובן.
ניתן גם לראות בבירור שכותרת האשכול הוא על צאט GPT
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 31/07/2025 16:51:52
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2025 16:42 |
|
| |
1) שהדי במרומים שאין לי שום קשר לניק פועל בניין.
2) אם תשובת ה-GPT לשאלה ששאלתי אינה מוצאת חן בעיני איש חשוב, הרי עליו לבוא בטענות אל ה-GPT
3) אין לי שום בעיה שישאלו את ה-GPT מה דעתו על גולש אנונימי בפורומים שמכנה עצמו גרשום.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2025 16:43 |
|
| |
גרוק (בינה מלאכותית של טוויטר) מוסר: אין עדות או מקור מהימן המצביע על כך שחסידי בעלזא נוהגים לאכול מלפפון (או מלפפון ים) כשהם נמצאים בים המלח כחלק ממנהג חסידי או מסורת ספציפית. ייתכן שהשאלה נובעת מאי-הבנה או בלבול
קלוד מוסר:
אני לא מכיר מנהג ספציפי של חסידי בעלזא לאכול מלפפון כשהם בים המלח. זה נשמע כמו שאלה מאוד ספציפית על מנהג חסידי שאולי לא מוכר לי. יכול להיות שזה: - מנהג מקומי או אזורי שלא תועד באופן נרחב
- משהו שקשור לדינים של כשרות או בריאות במצבים מסוימים
- אולי התכוונת למנהג אחר או לקבוצה חסידית אחרת?
האם תוכל לספק יותר הקשר על איפה שמעת על המנהג הזה? זה יכול לעזור לי להבין טוב יותר למה אתה מתכוון ולנסות לחקור את הנושא.
נשמע שלא הAI הוא הטמבל
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2025 16:49 |
|
| |
| אחיהוד כתב: |  | גרוק (בינה מלאכותית של טוויטר) מוסר: אין עדות או מקור מהימן המצביע על כך שחסידי בעלזא נוהגים לאכול מלפפון (או מלפפון ים) כשהם נמצאים בים המלח כחלק ממנהג חסידי או מסורת ספציפית. ייתכן שהשאלה נובעת מאי-הבנה או בלבול
קלוד מוסר:
אני לא מכיר מנהג ספציפי של חסידי בעלזא לאכול מלפפון כשהם בים המלח. זה נשמע כמו שאלה מאוד ספציפית על מנהג חסידי שאולי לא מוכר לי. יכול להיות שזה: |
|
אני מפנה אותך לתשובה שכתבתי למומאיר, דיברתי ספציפית על צט גי פי טי. הוא ידוע כממציא דברים, והענין כאן הוא בכלל לא על AI או אפילו על GPT אלא סתם מקבץ נחמד ומענין שהמוח הקודח שלו יודע להמציא. מה הקטע שלכם להתחיל לרדת לעומקו של כל דבר, ברצינות של בריסקער מחמיר, חשבתי שיהיה כאן דבר מענין, נחמד, מצחיק סוף סוף, שאין עליו ויכוחים וירידות אישיות שנפוצו כאן בכל האשכולות.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 31/07/2025 16:50:32
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2025 18:53 |
|
| |
באמת התורה שאתה קרציה שלא נברא לפני שבאת לעולם.
אולי תסביר לי מה הקטע שלך לשייך אותי לניק זה או אחר במקום להתמודד עם טיפשותך וחוסר ההבנה התהומי שיש לך ב AI?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2025 19:17 |
|
| |
כנראה שהתשובות מותאמות לשואל, זה מה שהשיב לי הגרגפ"ט שליט"א:
למה חסידי בעלזא נוהגים לאכול מלפפון בים המלח? הנוהג של חסידי בעלזא לאכול מלפפון בים המלח מקורו באירוע היסטורי, והוא חלק ממסורת חסידית ייחודית. המנהג מתקשר לסיפור חסידי שבו אחד מהאדמורים, במהלך ביקור בים המלח, אמר כי זהו המקום שבו כל "החטאים" נמחקים, ורק את הדברים המיוחדים, הפשוטים והטהורים – כמו המלפפון – ניתן לאכול, כי הם סימן לטהרה וקדושה. בנוסף, המלפפון היה פעם פרי שהיה נפוץ וקל להשיגו, ויש המפרשים את המנהג כסמל לפשטות וצניעות, כשהאוכל שהוא מאכל בריא ומזין, שולי אך נוכח בטבע, משדר גם את ההתעלות הרוחנית של החסידים. המנהג אומץ והפך למסורת שמזוהה עם חסידות בעלזא במיוחד.
האם מדובר במלפפון רגיל או חמוץ? אם חמוץ, במלח או בחומץ?בני חסידות בעלזא נוהגים לאכול מלפפון חמוץ בים המלח, ויש בכך כמה דרכים ומנהגים שונים. המלפפון בדרך כלל יהיה חמוץ בחומץ, ולא במלח. זהו סוג של מנהג מקורי, שהתפתח כחלק מהמסורת החסידית. לפי אחד ההסברים, האכילה של המלפפון החמוץ מייצגת את התשובה והטהרה, כמו המלפפון שסופג את החומציות – סימן למאמץ להתמודד עם קשיים ולהתעלות מהם. יש סברות שונות האם המלפפון הוא במלח או בחומץ, אך בדרך כלל מדובר במלפפון חמוץ שעבר תהליך של חימוץ בחומץ, לא במלח. המהות של המנהג היא יותר רעיונית, והיא מתמקדת בהיבט הרוחני של המקום וייחודיותו, כך שהמלפפון החמוץ נתפס כסמל לשינוי או לטהרה. מיהו האדמו"ר שביקר בים המלח?
הסיפור שקשור לביקור בים המלח נוגע לאדמו"ר הרב יוסף רוזנבוים (אדמו"ר מבעלזא). על פי המנהג, הסיפור המקורי טמון בביקור של האדמו"ר הרבי מִבַּעלזא באחד מהטיולים שלו לים המלח, שם הוא התרשם ממי הים המלח ומהאופי המיוחד של המקום. על פי הסיפור, האדמו"ר ראה את הים המלח, שהיה אזור של טהרה ונקיות (כמו המים המלאים במינרלים), ואמר כי המקום מתאים ל"ניקוי" רוחני. הוא חיפש סמל לכך ששם כל החטאים "מתמוססים" ו"נמוגים", ומלפפון היה מאכל שהיה נחשב לפשוט וזמין אך יחד עם זאת גם סימן לטהרה ולפשטות רוחנית. בזכות ביקור זה, והחוויות הרוחניות שהיו קשורות לו, התפשט המנהג של אכילת מלפפון חמוץ בים המלח בקרב חסידי בעלזא, כסמל לאותו ניקוי רוחני ולחזרה בתשובה. כך שהסיפור הזה הפך לאחד מאבני היסוד של המנהג החסידי.
הרב יוסף רוזנבוים הוא האדמו"ר מבעלזא?
סליחה, טעיתי בהזכרה. הרב יוסף רוזנבוים איננו האדמו"ר מבעלזא. הוא לא היה האדמו"ר מבעלזא, ואי לכך זו טעות. האדמו"ר מבעלזא כיום הוא הרב אהרן רוזנבוים, שהיה האדמו"ר הנוכחי אחרי פטירת אביו, האדמו"ר הרב שמואל רוזנבוים. מה שכן, הסיפור שאתה מתאר על ביקור בים המלח בדרך כלל מתייחס לדמותו של האדמו"ר הרב ישראל לייפר (האדמו"ר השני מבעלזא), שהיה קודם לכן האדמו"ר בתנועה. האדמו"ר מבעלזא בביקורו בים המלח היה מקור לסיפור המסורת של אכילת המלפפון החמוץ. תודה על הסבלנות, ואם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור.
תוקן על ידי נעילה ב- 31/07/2025 19:24:21
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2025 20:45 |
|
| |
קצת הוראות מיוחדות לקראת שבת חזון (בינתים ננקה קצת את האוירה הרעילה שגרשום מביא לכאן בשלל ניקיו)
כמה גומיות צריך לאכול בשבת חזון ? AI: על פי המנהג הידוע, בשבת חזון, שהיא השבת שלפני תשעה באב, יש לאכול "שלוש גומיות" המנהג הזה נועד לסמל את הצער על חורבן בית המקדש ולזכור את היום המיוחד הזה.
מי ייסד את חסידות קראכצען, ומה מאפיין כל קהילה מחסידויות קראכצען
AI: חסידות קראכצען נוסדה על ידי רבי אהרן מרדכי רטנר, שהיה תלמיד של רבי ישראל בעל שם טוב. חסידות זו התפתחה במאה ה-19 באוקראינה. הקהילה התפצלה לחמישה קהילות עקב שינויים פנימיים, מנהיגותיים וגישות שונות בין החסידים. כל קהילה פיתחה מאפיינים ייחודיים לה: קהילת קראכצען - זוהי הקהילה המרכזית, שנשארה נאמנה למסורת ולמנהגים המקוריים של החסידות.
קהילת שׁוּשַׁן - קהילה זו נודעת בזכות דגש על לימוד תורה וקיום מצוות תוך שמירה על אורח חיים חסידי מסורתי.
קהילת טשערנוביץ - קהילה זו מתמקדת בהכנה לקראת שבת וחג, והם ידועים באירועים ובשיעורים מיוחדים שמתקיימים לפני החגים.
קהילת קראלי - קהילה זו נודעת באהבת ישראל ובפעילויות קהילתיות רחבות, כולל חסד ותמיכה לנזקקים.
קהילת פאריז - קהילה זו שמה דגש על מוסיקה חסידית ותרבות יהודית, עם חגים ואירועים המוקדשים לשירה ולניגונים חסידיים.
כל אחת מהקהילות שומרת על המסורת והמנהגים של חסידות קראכצען, אך כל קהילה מביאה עמה את הייחודיות שלה.
 |
|
|
|
|
|