| נשלח ב-3/9/2025 01:46 |
|
| |
סאגת הסמינרים "תכניס אותי אבל רק אותי"..
הודעה די מצערת לכאורה, בחדשות בחדרי חרדים: www.bhol.co.il/news/1704111
מנהלת הסמינר: "גם אם הרב עובדיה יבוא לא אקבל אותך""אני חצי שנה בבית, מאז המבחנים, מחכים שמשהו יקרה", אמרה תלמידה בת 13 שלא התקבלה לסמינר בירושלים • אמא ספרדייה שבתה לא התקבלה למוסד חינוך אשכנזי: "הבת שלי ממש מצטיינת ולא הייתה לי שום מחשבה שלא יקבלו אותה. ברגע האחרון הם מודיעים לנו שלא מקבלים אותה, הבנו שזה בגלל שאנחנו מזרחיים"
עד כאן ההודעה החדשותית.
אבל מה שבאמת קורה, זה שהבת הזאת יכלה להתקבל בכבוד בסמינר ספרדי, היא רוצה להיכנס דווקא לסמינר הישן, כי הוא לא סמינר ספרדי. וכאן יודגש, הסמינר הישן מקבל בנות ספרדיות בכמות ספורה ומדודה, כך שרוב הסמינר יהיה אשכנזי, אם יכניסו למשל חצי אשכנזיות וחצי ספרדיות, שמו של הסמינר ירד פלאים, הוא ייחשב לסמינר מעורב ולא סמינר אשכנזי, ואותה בת, ואמה, שכל כך רצו להיכנס לשם השנה, לא ירצו יותר לבוא לשם. למה? כי הם לא רוצים סמינר חצי חצי הם גם לא רוצים כמובן סמינר ספרדי. הם רוצים סמינר אשכנזי שמיעוטו ספרדי. את זה רוצים הספרדים בעצמם, שמיתגו וממתגים בעצמם ככה את המותג - "ספרדי"
וכך נוצר המצב בו כל אם ספרדיה מייחלת להכניס את בתה לסמינר אשכנזי, אבל ש"תכניסו רק אותי, אל תכניסו עוד הרבה ספרדיות כי אני לא רוצה להכניס את הבת שלי לסמינר ספרדי".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2025 02:32 |
|
| |
דרעי שיהיה בריא התרוצץ כאחוז תזזית והפך את העולם עם דילים מסריחים מהר נוף ועד חיריה בכדי שבאלעד יהיה ראש עיר ספרדי, לא עניין אותו טובת העיר ולא מועמד בעל נסיון העיקר ספרדי ספרדי ספרדי (עם רי"ש מתגלגלת) אז אם כל כך דחוף לו ראש עיר ספרדי, אז שיתכבד גם להקים מוסדות חינוך ספרדיים, כמו שנאמר להחזיר עטרה ליושנה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2025 05:54 |
|
| |
לא נותר לי אלא לאחל למנהלת הסמינר חתן ספרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2025 06:04 |
|
| |
תאר לך שממנים אותך להיות מנהל הסמינר, האם אתה פותח את שערי הסמינר לספרדיות ללא הגבלה? ברור שכן.. מה קורה יום אחרי, כשרוב בנות הסמינר יהיו ספרדיות? ימשיכו לקרוא לו - סמינר הישן, אבל הביקוש להיכנס אליו יהיה כמו לכל סמינר ספרדי. והספרדיות יעוטו אל הסמינר האשכנזי הבא. האם אתה מבין אם כך שהבעיה תימשך לעד, גם אם יפתחו את שערי הסמינר לכל דורש? הפיתרון נמצא דווקא אצל הספרדים, תפסיקו לרוץ לסמינרים האשכנזיים, גם ככה המושגים שונים, החינוך שונה, המנהגים שונים. ומה יקרה כשהספרדים יפסיקו לרוץ לסמינרים אשכנזיים? יהיו סמינרים לספרדיות בלבד, אבל יהיו שם בנות טובות וגם גרועות, בדיוק כמו שאצל האשכנזים יש בנות טובות וגרועות. כרגע מה שקורה זה, שהסמינרים האשכנזיים מסננים ומכניסים בנות ספרדיות רק את הטובות ביותר מביניהן.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2025 07:54 |
|
| |
מה שאתה אומר זה שהדרישה מגיעה מגזענות.
שספרדיות מעדיפות סמינר אשכנזי ברמה נמוכה על פני סמינר מעורב ברמה גבוהה.
זאת הצגה מאוד מאוד מכוערת של הציבור החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2025 08:41 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | תאר לך שממנים אותך להיות מנהל הסמינר, האם אתה פותח את שערי הסמינר לספרדיות ללא הגבלה? ברור שכן.. מה קורה יום אחרי, כשרוב בנות הסמינר יהיו ספרדיות? ימשיכו לקרוא לו - סמינר הישן, אבל הביקוש להיכנס אליו יהיה כמו לכל סמינר ספרדי. והספרדיות יעוטו אל הסמינר האשכנזי הבא. האם אתה מבין אם כך שהבעיה תימשך לעד, גם אם יפתחו את שערי הסמינר לכל דורש?
|
|
אני יגיד לך בדיוק מה יקרה הסמינר יהיה אשכנזי עם צוות אשכנזי אבל עם בנות ספרדיות הספרדיות ימשיכו לבוא כי הרמה תהיה גבוהה והחינוך יהיה מעולה והאשכנזיות יאכלו את הלב... יבכו שגנבו להם את הסמינר
לאשכנזי הגזען הממוצע זה תמיד נוח להגיד שהספרדיות יורידו את הרמה והם ממשפחות פחות טובות למרות שבפועל במקרים רבים בירושלים הספרדיות מבתים חרדיים אברכים צולים ואילו האשכנזיות בבתים מודרניים של הורים עובדים שטסים לנופשים פעמיים בשנה... בתוך עמנו אנו חיים ויש לנו בנות בסמינרים האלו אז שלא יספרו סיפורים!!!
הבעיה היא שהציבור גדל וגדל בכל שנה ואם פתחו סמינר חדש זה פותר את הבעיה השנה ושנה הבאה שוב יש בלגן לכן צריך תכנון מראש.. שמהיום יתכננו את פתיחת הסמינר לשנה הבאה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2025 10:59 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | הודעה די מצערת לכאורה, בחדשות בחדרי חרדים: www.bhol.co.il/news/1704111
אבל מה שבאמת קורה, זה שהבת הזאת יכלה להתקבל בכבוד בסמינר ספרדי, היא רוצה להיכנס דווקא לסמינר הישן, כי הוא לא סמינר ספרדי. וכאן יודגש, הסמינר הישן מקבל בנות ספרדיות בכמות ספורה ומדודה, כך שרוב הסמינר יהיה אשכנזי, אם יכניסו למשל חצי אשכנזיות וחצי ספרדיות, שמו של הסמינר ירד פלאים, הוא ייחשב לסמינר מעורב ולא סמינר אשכנזי, ואותה בת, ואמה, שכל כך רצו להיכנס לשם השנה, לא ירצו יותר לבוא לשם. למה? כי הם לא רוצים סמינר חצי חצי הם גם לא רוצים כמובן סמינר ספרדי. הם רוצים סמינר אשכנזי שמיעוטו ספרדי. את זה רוצים הספרדים בעצמם, שמיתגו וממתגים בעצמם ככה את המותג - "ספרדי"
וכך נוצר המצב בו כל אם ספרדיה מייחלת להכניס את בתה לסמינר אשכנזי, אבל ש"תכניסו רק אותי, אל תכניסו עוד הרבה ספרדיות כי אני לא רוצה להכניס את הבת שלי לסמינר ספרדי".
|
|
אין אפס- נכון ומדויק!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2025 11:05 |
|
| |
איש טיפש
חשבת על רעיון שכל מוסדות הלימוד, חיידורים/בתי ספר/סמינרים/ישיבות לגיל הצעיר/ישיבות לגיל המבוגר, כולם כולל כולם יקבלו תלמידים לפי טיבם של התלמידים/תלמידות, ללא שום התייחסות למוצא? כך שלא יהיו מוסדות אשכנזיים או מוסדות ספרדיים, נראה לי שזו היה רצונו של ר' שטינמן זכרונו לברכה, זוכר את אמירתו "גייאווה גייאווה גייאווה"
עליך אומר הנביא ישעיהו "אֵיכָה© הָיְתָ³ה לְזוֹנָ₪ה קִרְיָ¦ה נֶאֱמָנָ¡ה מְלֵאֲתִ³י מִשְׁפָּ§ט צֶ«דֶק יָלִµין בָּ¦הּ וְעַתָּµה מְרַצְּחִֽים׃ כבכַּסְפֵּ¦ךְ הָיָ³ה לְסִיגִ¡ים ס׳בְאֵ¦ךְ מָהµוּל בַּמָּֽיִם׃ כגשָׂרַ³יִךְ סוֹרְᤜרִ§ים וְחַבְרֵי© גַּנָּבִ₪ים כֻּלּוֹ© אֹהֵ³ב שֹׁ₪חַד וְרֹדֵ¦ף שַׁלְמֹנִ¡ים יָתוֹם© לֹ³א יִשְׁפֹּ₪טוּ וְרִµיב אַלְמָנָ¦ה לֹא־יָבµוֹא אֲלֵיהֶֽם׃"
| איש_חשוב כתב: |  | תאר לך שממנים אותך להיות מנהל הסמינר, האם אתה פותח את שערי הסמינר לספרדיות ללא הגבלה? ברור שכן.. מה קורה יום אחרי, כשרוב בנות הסמינר יהיו ספרדיות? ימשיכו לקרוא לו - סמינר הישן, אבל הביקוש להיכנס אליו יהיה כמו לכל סמינר ספרדי. והספרדיות יעוטו אל הסמינר האשכנזי הבא. האם אתה מבין אם כך שהבעיה תימשך לעד, גם אם יפתחו את שערי הסמינר לכל דורש? הפיתרון נמצא דווקא אצל הספרדים, תפסיקו לרוץ לסמינרים האשכנזיים, גם ככה המושגים שונים, החינוך שונה, המנהגים שונים. ומה יקרה כשהספרדים יפסיקו לרוץ לסמינרים אשכנזיים? יהיו סמינרים לספרדיות בלבד, אבל יהיו שם בנות טובות וגם גרועות, בדיוק כמו שאצל האשכנזים יש בנות טובות וגרועות. כרגע מה שקורה זה, שהסמינרים האשכנזיים מסננים ומכניסים בנות ספרדיות רק את הטובות ביותר מביניהן.
|
|
תוקן על ידי ben_nahum ב- 03/09/2025 11:07:03
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2025 11:14 |
|
| |
אחד הדברים המאוד יפים שקורים בחטיבת חשמונאים, היא האחדות בין הזרמים והמגזרים. שירי השבת שמשלבים בין שירה חסידית לנעימות מזרחיות. תפילת השבת שמשלבת בין ריקוד חסידי, פיוט ספרדי ושירי קרליבך. פלוגה שמשרתים בה מזרחיים ואשכנזים, ליטאים וחסידים, חוזרים בתשובה ומפקדים דתיים לאומים. הוויה יהודית שורשית, שלא זוכים לה תמיד בשכונה החרדית ובישיבה. וכולם לומדים יחדיו, ומתפללים יחדיו, ומשרתים את עם ישראל באהבה, יחדיו. אתמול ביקשו לי בחצות הלילה להצטרף למניין סליחות בבית הכנסת של המפקדה. אצלנו האשכנזים עוד לא אומרים סליחות עד שבוע לפני ראש השנה. אבל נכנסתי להשלים מניין, בשביל הספרדים שאומרים סליחות. ופתאום בקעה שם שירה יפה. בן אדם מה לך נרדם, קום קרא בתחנונים. י-ה שמע אביוניך, המחלים פניך 🎼… וואלה הסליחות של הספרדים יש לה טעם יהודי עתיק ומתוק מאוד. כל מה שידעתי עליה פעם זה הצחוק כילדים חסידים על מנגינת ה׳חטאנו לפניך׳. בהווי האשכנזי לא הבנו את האפשרות הזאת, לשיר מנגינה עליזה לכאורה על ווידוי של חטא. אבל פתאום שמעתי את כל הסליחות בנוכחות בבית הכנסת. זה נגע בי בעומק. מסורת יפה ונעימה כל כך.
כך כותב חייל בחטיבת החשמונאים מענדל ראטה כנראה שאפשר ואפשר אם רוצים, לא להפלות בין אחד למשנהו
תוקן על ידי ben_nahum ב- 03/09/2025 11:15:37
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2025 12:59 |
|
| |
יש רב ראשי אשכנזי ורב ראשי ספרדי. יש בית כנסת אשכנזי ובית כנסת ספרדי. יש מאכלים אשכנזים ומאכלים מזרחיים. בחברה החרדית עדיין מתחתנים על פי רוב אשכנזים עם אשכנזים וספרדים עם ספרדים.
למה זה כך? כי יש הבדלים בתפילה, בהלכה, במנהגים, במאכלים, באורחות החיים, ובדפוסים התרבותיים, ואף אחד לא צועק: געוואלד. גזענות.
עד שזה מגיע למוסדות חינוך. פה החברה המזרחית שוברת את הכלים. את זה היא לא מוכנה לקבל. אין לכך הסבר הגיוני. הציבור הספרדי לא צריך להידחף אל מוסדות החינוך של האשכנזים, כפי שהציבור האשכנזי לא נדחף אל הסמינרים, והישיבות של הספרדים.
איש על מחנהו ואיש על דגלו.
תוקן על ידי גרשום ב- 03/09/2025 13:04:05
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2025 13:20 |
|
| |
אין צורך בשני רבנים ראשיים, אני בטוח שלו אשכנזי היה שואל את חכם עובדיה יוסף שאלה הלכתית הוא היה יודע לענות כהלכה טוב יותר מרוב הרבנים האשכנזים, כך שמיותר להחזיק שני רבנים ראשים
בתי כנסת? מאחר שיש נוסחאות שונים הגיוני לשני מניינים, גם בין החסידים ללא חסידים יש הבדל נוסחאות למרות שהם אשכנזים, כל שאר הדברים סמינרים/ישיבות וכד' עוברים על לאו מדאוריתא "לא תתגודדו" מכיר?
| גרשום כתב: |  | יש רב ראשי אשכנזי ורב ראשי ספרדי. יש בית כנסת אשכנזי ובית כנסת ספרדי. יש מאכלים אשכנזים ומאכלים מזרחיים. בחברה החרדית עדיין מתחתנים על פי רוב אשכנזים עם אשכנזים וספרדים עם ספרדים.
למה זה כך? כי יש הבדלים בתפילה, בהלכה, במנהגים, במאכלים, באורחות החיים, ובדפוסים התרבותיים, ואף אחד לא צועק: געוואלד. גזענות.
עד שזה מגיע למוסדות חינוך. פה החברה המזרחית שוברת את הכלים. את זה היא לא מוכנה לקבל. אין לכך הסבר הגיוני. הציבור הספרדי לא צריך להידחף אל מוסדות החינוך של האשכנזים, כפי שהציבור האשכנזי לא נדחף אל הסמינרים, והישיבות של הספרדים.
איש על מחנהו ואיש על דגלו.
תוקן על ידי גרשום ב- 03/09/2025 13:04:05 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2025 16:01 |
|
| |
| ben_nahum כתב: |  | איש טיפש חשבת על רעיון שכל מוסדות הלימוד, חיידורים/בתי ספר/סמינרים/ישיבות לגיל הצעיר/ישיבות לגיל המבוגר, כולם כולל כולם יקבלו תלמידים לפי טיבם של התלמידים/תלמידות, ללא שום התייחסות למוצא? כך שלא יהיו מוסדות אשכנזיים או מוסדות ספרדיים, נראה לי שזו היה רצונו של ר' שטינמן זכרונו לברכה, זוכר את אמירתו "גייאווה גייאווה גייאווה"
|
|
בתחילה חשבתי לא להתייחס בכלל, לבנאדם שכך מתחילה תגובתו "איש טיפש" אבל בעצם אני לא עונה לך כאן, אלא לחברי הפורום כדי שלא יקחו ברצינות את הגיגיך האידיוטיים.
האשכול הזה בא להצביע בעצם על כך, שהספרדים עצמם רוצים להיות במוסדות אשכנזיים בלבד, ולא במוסדות מעורבים. כבר עכשיו יש מוסדות מעורבים, אבל הספרדים מעדיפים ללכת דווקא ללא מעורבים אלא לאשכנזים.
מלבד זאת, החינוך האשכנזי, שמרני יותר, עירוב מלא יגרום לכך שכל הסמינרים יקבלו חינוך פרווה, וכולן יצאו בינוניות, יש בנות מקולקלות? יקלקלו כולם את כולם. חייב שיהיו סמינרים עם חינוך שמרני יותר, והורים לבנות בעייתיות צריכים להכיר את ה"אוצר" שיש להם, ולהכניס אותם במקום המתאים, כן אשכנזי לא אשכנזי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2025 16:07 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | | מה שאתה אומר זה שהדרישה מגיעה מגזענות.
שספרדיות מעדיפות סמינר אשכנזי ברמה נמוכה על פני סמינר מעורב ברמה גבוהה.
זאת הצגה מאוד מאוד מכוערת של הציבור החרדי. |
|
הכל נכון, אבל ההכללה שלך בכלל לא הוגנת ולא במקום. האם מדובר כאן על כל הציבור החרדי? מדובר על כמה מאות בנות שהסמינרים האשכנזיים לא רצו להכניס, ואלו רוצים להכניס אותם בכל הכוח דווקא לשם. אגב, לא כולן ספרדיות, יש גם אשכנזיות ביניהם שלא רוצים להכניס אותם בגלל הרקע בבית, או אחים מקולקלים וכדו'. הספרדיות לקחו את זה לכיוון של "לא מכניסים אותנו כי אנחנו ספרדיות". מאיפה להקיש עכשיו על 99% מהציבור החרדי שלא נמצא אפילו במקום הזה ובדילמות האלו? אתה עושה את זה בכל נושא, כל דבר לא בסדר שקורה אצל חרדים, ישר רצים לכיוון של "כל החרדים ככה וככה"
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2025 16:10 |
|
| |
| ben_nahum כתב: |  |
בתי כנסת? מאחר שיש נוסחאות שונים הגיוני לשני מניינים, גם בין החסידים ללא חסידים יש הבדל נוסחאות למרות שהם אשכנזים, כל שאר הדברים סמינרים/ישיבות וכד' עוברים על לאו מדאוריתא "לא תתגודדו" מכיר? |
|
גם בסמינר מתפללים מידי יום ביחד.. אז מה ההבדל? ואגב, גם בסמינרים עשו באמת כיתות נפרדות לחסידים וליטאים. מלבד העובדה שיש הרבה סמינרים חסידיים בלבד וסמינרים ליטאיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2025 16:19 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | אני יגיד לך בדיוק מה יקרה הסמינר יהיה אשכנזי עם צוות אשכנזי אבל עם בנות ספרדיות הספרדיות ימשיכו לבוא כי הרמה תהיה גבוהה והחינוך יהיה מעולה והאשכנזיות יאכלו את הלב... יבכו שגנבו להם את הסמינר
לאשכנזי הגזען הממוצע זה תמיד נוח להגיד שהספרדיות יורידו את הרמה והם ממשפחות פחות טובות למרות שבפועל במקרים רבים בירושלים הספרדיות מבתים חרדיים אברכים צולים ואילו האשכנזיות בבתים מודרניים של הורים עובדים שטסים לנופשים פעמיים בשנה... בתוך עמנו אנו חיים ויש לנו בנות בסמינרים האלו אז שלא יספרו סיפורים!!!
הבעיה היא שהציבור גדל וגדל בכל שנה ואם פתחו סמינר חדש זה פותר את הבעיה השנה ושנה הבאה שוב יש בלגן לכן צריך תכנון מראש.. שמהיום יתכננו את פתיחת הסמינר לשנה הבאה |
|
1. צוות אשכנזי טוב, ובנות ספרדיות.. אני מכיר היטב סמינרים כאלו, והם נקראות סוג' ג. כי מה לעשות. הצוות הטוב ביותר, עם המון שנות ותק ונסיון בחינוך, אינם יכולים לבנות גרועות מבתים עם חינוך גרוע. אחת מקרובות משפחתי שייכת לצוות כזה סמינר כזה, ואני מכיר די מקרוב מה קורה שם.
2. ככה זה בכל נושא, תמיד יש יוצאי דופן כאן ויוצאי דופן כאן יש אכן המון בנות ספרדיות מבית צולים כמו שאמרת (אלו נחטפות בסמינרים כמו הסמינר הישן) ויש אכן המון בנות אשכנזיות שההורים שלהם יוצאים לחו"ל פעמיים בשנה כמו שאמרת (רובן נדחות לחלוטין מכניסה לסמינרים כמו הסמינר הישן) אבל.. הרוב, הוא הענין. רוב הבתים האכשנזיים שמרנים הרבה הרבה יותר. ורוב הבתים הספרדיים אינם צולים, ולמרבה הצער, כשקבוצת בנות סמינר ספרדיות עוברות ברחוב, לרוב כל הרחוב רועש מהם, צחוק פרוע והתנהגות רחובית, שאתה אומר לעצמך - הבת שלי לא תלמד עם כאלו באותה כיתה, אלו לא מתאימות בכלל לסמינר אשכנזי איכותי, ואם הבנות שלך ילמדו עם כאלו, עדיף שלא ילכו לסמינר. רק מדגיש שוב, לא מכליל, אבל אחוז הבנות מסוג זה, גדול בציבור הספרדי, זה החינוך, זה לא גזענות, זה סוג החינוך כשילד רואה איך האבא מגיב על הכביש או על כל דבר קטן שנגעו בו, כמו חמום מוח, הוא חי על זה וגודל ככה.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 03/09/2025 17:16:32
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2025 16:50 |
|
| |
למה אין כל שנה כותרות כאלו על מספר השופטים יוצעי עדות המזרח ביחס לגודלם באוכלוסיה בכלל ובבית המשפט העליון בפרט או למשל במפלגות השמאל? כמו שהתשובה תהיה שהסינון מקצועי גרידא וחלילה לא על בסיס מוצא עדתי. אותו דבר טוענים גם מנהלי הסמינרים. אגב, סינון כזה קיים גם בבתי הספר הפרטיים היוקרתיים אצל החילונים ואין פוצה פה ומצפצף. ג.נ. כותב השורות מתעב מנהלי סמינרים מאז ומעולםורק משתדל להציב מראה לכל הצבועים.
|
|
|
|
|