נטבחו כצאן לטבח, בגלל ההגבלות המחמירות על נשיאת נשק אישי לתושבי ירושלים
כשרואים את הסרטון בו החרדי נלחם בגבורה, רואים את הגבורה שלו, אבל רואים גם דבר עצוב, מכל עשרות נוסעי האוטובוס לא היה אף אחד חמוש, החרדי הזה לא היה על האוטובוס, הוא היה בתחנה בזמן הפיגוע, המחבלים ירו חופשי בתוך האוטובוס בלי שיהיה שם אדם אחד עם נשק!! החרדי שהגיע עמד בחוץ ונלחם במחבלים אחרי שהם הרגו ופצעו עשרות, וזה היה יכול להסתיים גרוע הרבה יותר.
למה עשרות אנשים צפופים באוטובוס, ואין לאף מהם נשק להתגונן מפני מרצחים? הסיבה היא כי לפני כשנה יצא בן גביר בקול רעש גדול עם רפורמת הנשק שלו, הרחבת רשיון החזקת נשק, ואכן חולקו הרבה רשיונות, לא לירושלמים. למה? כי ירושלים נחשבת למקום שאנן שקט ובטוח, בן גביר לא שמע על עשרות פיגועים רצחניים שקרו בעיר הזאת יותר מכל עיר אחרת. בן גביר לא יודע על כך שמדובר בעיר מעורבת מהמסוכנות יותר שיש בישראל, ועל הקלות הבלתי נסבלת בה יכול כל מרצח להיכנס לעיר המפורזת הזאת והפתוחה לכפרים ערביים בואכה עד יריחו ועוד. וכך תושבי ירושלים שביקשו רשיון לנשיאת נשק אישי, נדחו בזה אחר זה.
מה היה קורה אילו בן גביר היה פחות אידיוט? אולי המחבלים היו מנוטרלים בשניות הראשונות של הפיגוע, והיו נמנעים קרבנות אדם והמון פצועים.
נשלח ב-9/9/2025 06:41
טיעון, בהחלט. אם כי מדי פעם אנחנו שומעים על אירועים בארצות הברית של ירי מופרע.
האם הח"כים החרדים נקטו עמדה בנידון?
נשלח ב-9/9/2025 07:32
איך אותו חרדי קיבל נשק?
נשלח ב-9/9/2025 07:54
החרדי האמיץ והגיבור הזה, לוחם ביחידת החשמונאים.
נשלח ב-9/9/2025 08:02
מוזר לראות בפורום המתקרא חרדי דברים כאלו... הם לא נרצחו בגלל הערבים ולא נצלו בגלל החרדים !!!!
הם נרצחו כי לא שבנו בתשובה ולא למדנו והתפללנו מספיק ובעיקר לא ציפינו למשיח !!! הם נרצחו ונלקחו קורבן עבור כל הציבור והשאר נצלו כי הקב"ה שמר עליהם
כל השאר זה הסתרה של יד ה' כדי שמי שרוצה לטעות יוכל לתלות בכל מיני תירוצים
הרבה חושבים שבגלל שחייל חרדי התגייס לחשמונאים ניצלנו ואני שואל אולי בגלל החשמונאים קרה הפיגע?? אנני יודע חשבונות שמים אבל ברור לי שלא הערבי מכה אלא הקב"ה וזה לא סותר שאת הערבים צריך להשמיד....
נשלח ב-9/9/2025 08:20
לא הגיוני שבציבור הערבי , בציבור שלם במדינת ישראל יהיו מצבורי נשק ותחמושת אינסופיים באופן לא חוקי ועוד ציבור שיוצאים ממנו מפגעים
ומצד שני עם רגולוציה צפופה וחוקים מוקפדים יתנו לציבור הישראלי יהודי טיפין טיפין נשק ותחמושת במידה ובמשקל וגם זה אחרי ויה דולורוזה חוקים ותתי חוקים ותקנות של רכישה קניה אחזקה וכולו וכולו והכול לפי איזה חוק דרקוני שלא קורא את המצב היום כלל וכלל
חבל שזה לפחות לא כמו באמריקה
נשלח ב-9/9/2025 08:29
פילדלפי. כתבת שאינך יודע חשבונות שמים, ויחד עם זאת נכנסת עמוק לחשבונות שמים.
נשלח ב-9/9/2025 09:05
הנחה מוטעית מיסודה: רק אתמול נרצחו 4 חיילים שלא רק היה להם נשק אלא גם שהו בתוך כלי מוגן כדבעי. במילים אחרות. גם אם היה נשק למי מבין הנוסעים זה אינו אומר שהפיגוע היה נמנע ואולי התוצאה הייתה אפילו יותר חמורה . מה עוד, שאזרחים לא צריכים להילחם במחבלים זה גם לא תפקידם. התפקיד להילחם ברוצחים האלה שמור לכוחות הביטחון ורק להם: דהיינו לא ניתן להקל ראש בתקופה המתוחה הזו ולא להעמיד חיילים בתחנות ובכלל, ולסמוך שהאזרחים יעשו את העבודה, למעלה מכך, אין זה סוד שהכניסות לארץ פרוצות ולאיש לא אכפת...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 09/09/2025 09:18:32
נשלח ב-9/9/2025 09:34
איפה האחריות של חברי הכנסת החרדים שאתה ועוד כמותך מצביעים עבורם ??? מה אשם איתמר בן גביר ??. וחשבונות שמים אתה יודע ????.
נשלח ב-9/9/2025 11:45
חברי הכנסת החרדים סבורים שנשיאת נשק היא התגרות באומות.
נשלח ב-9/9/2025 12:07
אולי תציע את עצמך לפעם הבא להיות קורבן עבור הציבור?
פלדלפי כתב:
מוזר לראות בפורום המתקרא חרדי דברים כאלו... הם לא נרצחו בגלל הערבים ולא נצלו בגלל החרדים !!!!
הם נרצחו כי לא שבנו בתשובה ולא למדנו והתפללנו מספיק ובעיקר לא ציפינו למשיח !!! הם נרצחו ונלקחו קורבן עבור כל הציבור והשאר נצלו כי הקב"ה שמר עליהם
הרבה חושבים שבגלל שחייל חרדי התגייס לחשמונאים ניצלנו ואני שואל אולי בגלל החשמונאים קרה הפיגע?? אנני יודע חשבונות שמים אבל ברור לי שלא הערבי מכה אלא הקב"ה וזה לא סותר שאת הערבים צריך להשמיד....
נשלח ב-9/9/2025 12:32
קלאסי לאיש טיפש
אין חולק במדינה שיש בה טרור, נשק שנמצא בידי אזרחים יציל חיים,
אבל, וכאן האבל הוא גדול,
מאחר שרק הצפה של נשק בידי האזרחים הוא זה שיקטין אירוע טרור בהינתן יכולת לתגובה מהירה,
בכמות גדולה של אזרחים נושאי נשק יהיו יותר מקרי שימוש לא נאותים יהיו,
מקרים של תאונות מקרים של בני זוג שיפגעו אחד בשניה,
ראו את כמות הנפגעים בארצות הברית מנשק חוקי,
לכן אני שואל את עצמי ממה בסוף לאורך שנים יהרגו יותר אנשים? משימוש לא נאות של נשק או מזה שנחכה להגעת כוחות הביטחון לאירוע? איש טיפש למרות שכאילו אני עונה לך אבל לא,
לא מתייחס אליך, כמאמר הפסוק אם תכתוש את האוויל במכתש וגו'
איש_חשוב כתב:
כשרואים את הסרטון בו החרדי נלחם בגבורה, רואים את הגבורה שלו, אבל רואים גם דבר עצוב, מכל עשרות נוסעי האוטובוס לא היה אף אחד חמוש, החרדי הזה לא היה על האוטובוס, הוא היה בתחנה בזמן הפיגוע, המחבלים ירו חופשי בתוך האוטובוס בלי שיהיה שם אדם אחד עם נשק!! החרדי שהגיע עמד בחוץ ונלחם במחבלים אחרי שהם הרגו ופצעו עשרות, וזה היה יכול להסתיים גרוע הרבה יותר.
למה עשרות אנשים צפופים באוטובוס, ואין לאף מהם נשק להתגונן מפני מרצחים? הסיבה היא כי לפני כשנה יצא בן גביר בקול רעש גדול עם רפורמת הנשק שלו, הרחבת רשיון החזקת נשק, ואכן חולקו הרבה רשיונות, לא לירושלמים. למה? כי ירושלים נחשבת למקום שאנן שקט ובטוח, בן גביר לא שמע על עשרות פיגועים רצחניים שקרו בעיר הזאת יותר מכל עיר אחרת. בן גביר לא יודע על כך שמדובר בעיר מעורבת מהמסוכנות יותר שיש בישראל, ועל הקלות הבלתי נסבלת בה יכול כל מרצח להיכנס לעיר המפורזת הזאת והפתוחה לכפרים ערביים בואכה עד יריחו ועוד. וכך תושבי ירושלים שביקשו רשיון לנשיאת נשק אישי, נדחו בזה אחר זה.
מה היה קורה אילו בן גביר היה פחות אידיוט? אולי המחבלים היו מנוטרלים בשניות הראשונות של הפיגוע, והיו נמנעים קרבנות אדם והמון פצועים.
נשלח ב-9/9/2025 13:41
ben_nahum כתב:
קלאסי לאיש טיפש
איש טיפש למרות שכאילו אני עונה לך אבל לא,
איש טיפש
איש טיפש איש טיפש
תראה איך אני אפילו לא מתייחס לתגובה שלך וכל מה שכתבת
אתה תכתוב איש טיפש, לא יתייחסו לתגובות שלך.
נכנסת כאן לאשכול עניני, אינו פוליטי, אינו חרדי, תשאיר את השפה המלוכלכת שינקת, בחוץ.
נשלח ב-9/9/2025 13:54
שרית560 כתב:
איפה האחריות של חברי הכנסת החרדים שאתה ועוד כמותך מצביעים עבורם ??? מה אשם איתמר בן גביר ??. וחשבונות שמים אתה יודע ????.
בן גביר הוא השר לביטחון לאומי, הוא זה שהוביל את הרפורמה לפני שנה והוסיף עשרות אלפי רשיונות נשק חדשים לאזרחים בעקבות אירועי שמחת תורה. האישורים שהוא נתן היו אך ורק לאיזורי סיכון ואיזורי מתנחלים כל איזור ירושלים הוא לא אישר, ושמרו על החוק הזה בקפדנות רבה, וכך עשרות אלפי תושבי ירושלים חרדים נדחו בקשתם. רק חרדים נדחו, כי חילונים ודתיים יוצאי צבא כן קיבלו. ועכשיו חרדים הם היחידים שהם חשופים לפיגועים, ללא שום נשק, מלבד אחוז אחד מהאוכלוסיה - מתנדבי הצלה וזק"א שהם כן יכולים ואני בטוח שהמחבלים יודעים היטב למה הם אוהבים להיכנס דווקא לאיזורים חרדיים, הם יודעים שאין שם הרבה נשק!!! דמנו על ראשו של הממונה לביטחון פנים, שעשה את כל הכללים האפשריים שהביאו אותנו למצב זה.
נשלח ב-9/9/2025 13:54
כנראה שהוא מעיד על עצמו, הכתוב באדום זו הוספה שלו, אני הסתפקתי בפעם אחת והוא בעוד כמה פעמים
איש_חשוב כתב:
קלאסי לאיש טיפש
איש טיפש למרות שכאילו אני עונה לך אבל לא,
איש טיפש
איש טיפש איש טיפש
תראה איך אני אפילו לא מתייחס לתגובה שלך וכל מה שכתבת
אתה תכתוב איש טיפש, לא יתייחסו לתגובות שלך.
נכנסת כאן לאשכול עניני, אינו פוליטי, אינו חרדי, תשאיר את השפה המלוכלכת שינקת, בחוץ.
נשלח ב-9/9/2025 14:00
פלדלפי כתב:
כל מה שכתבת, ברור שהוא נכון אבל אתה צריך להבדיל בין ביטחון ואמונה, לבין ההשתדלות אם אתה תלך לכפר ערבי, לציון יוסף הצדיק בשכם למשל, אתה נכנס למקום סכנה, הקב"ה נתן לך בחירה ואתה הולך לסכן את עצמך, לא תוכל לומר הכל מאת הקב"ה, כי אמרו חז"ל שאדם שמכניס את עצמו בסכנה דמו בראשו, כי כשאדם נמצא במקום סכנה, יש מקום למקטרג להשטין על האדם שהוא ייפגע. עלינו לעשות השתדלות וכל אפשרות להתגונן במקרה כזה.
אגב, פרנסה משמים, הכל רשום מראש, האם אינך הולך לעבוד? אתה יושב ומחכה לצ'ק שיפול לך מהתקרה כל סוף חודש? פתאום אתה מבין שלמרות הביטחון צריך לעשות גם משהו בפועל, הקב"ה ברא את עולמו בדרך הטבע.
אותו דבר בשידוכים, כולנו יודעים ומאמינים ש40יום קודם יצירת הוולד בת קול יוצאת ואומרת בת פלוני לפלוני, ולמרות זאת, כשתלך לשדך את הילד שלך, תהפוך כל אבן כדי למצוא עוד פידת מידע על המדובר/ת, מה קרה? במילא הכל כבר כתוב, תן לענינים ללכת..