בית פורומים בחדרי חרדים

עצרת ענק במנהטן נגד גזירת הגיוס בראש של כלל קהילות סאטמר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/10/2025 20:03 לינק ישיר 
עצרת ענק במנהטן נגד גזירת הגיוס בראש של כלל קהילות סאטמר

הערב שעון ארה"ב נקבע עצרת ענק מול הקונסוליה הישראלית במנהטן, בעצרת יישמע קולה של היהדות החרדית שבגולה בראשות כל גדולי האדמו"רים ראשי ישיבות, בזמן ההפגנות תיחסם כל הרחובות הסמוכים לתנועת רכבים. 
 ולה' הישועה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2025 20:29 לינק ישיר 

ואללה, כולי התרגשות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2025 09:28 לינק ישיר 

אחרי שסאטמר אירחו בכבוד את המועמד המוסלמנאצי האנטישמי , שונא ישראל המובהק, תומך ה BDS,  'זוהארן ממדאני' ימ"ש , הם כמובן מצטרפים באופן אקטיבי להפגין נגד ישראל תחת מעטה של צבוע של  "גזירת הגיוס". 
1. מייסד החסידות בארה"ב, הגאון הגדול ר' יואל מסאטמר זצ"ל אמנם התנגד למדינה, אבל לא הסכים בשום פנים ואופן להתחברות עם שונאי ישראל. 
2. כמה עצוב שהשואה האיומה לא לימדה אותם כלום!  "ככלב השב אל קיאו כן הכסיל שב על איוולתו" כשהם יצטרכו לברוח לארץ ישראל-פלסטינה הם שוב ייעזרו בציוניים...  

תוקן על ידי momeir ב- 20/10/2025 09:29:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2025 11:17 לינק ישיר 

יאמר לזכות הציונים שהם הצליחו לגרום לאחדות בין 2 פלגי סאטמר ולהושיב את 2 האחים הקדושים על במה אחת. שאפו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2025 14:26 לינק ישיר 

muki28 כתב:
יאמר לזכות הציונים שהם הצליחו לגרום לאחדות בין 2 פלגי סאטמר ולהושיב את 2 האחים הקדושים על במה אחת. שאפו
ואולי אפילו יושיבו את שמוליק ולייזר על בימה אחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2025 16:07 לינק ישיר 

הכי יפה לראות את הגיבורים הגדולים מאמריקה מפגינים בסדר ובאיפוק, בתוך המתחמים המסודרים שבין הבלוקים, בלי לחסות כבישים, בלי לשבש את התנועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2025 09:45 לינק ישיר 

כמה מטומטמים אפשר להיות

מה הם חושבים כשהם מפגינים מול הקונסוליה? עברו הימים שזה היה מעניין מישהו, אפילו בעתונות הזניחה המקומית אין לזה איזכור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2025 10:38 לינק ישיר 

momeir כתב:
אחרי שסאטמר אירחו בכבוד את המועמד המוסלמנאצי האנטישמי , שונא ישראל המובהק, תומך ה BDS,  'זוהארן ממדאני' ימ"ש , הם כמובן מצטרפים באופן אקטיבי להפגין נגד ישראל תחת מעטה של צבוע של  "גזירת הגיוס". 
1. מייסד החסידות בארה"ב, הגאון הגדול ר' יואל מסאטמר זצ"ל אמנם התנגד למדינה, אבל לא הסכים בשום פנים ואופן להתחברות עם שונאי ישראל. 
2. כמה עצוב שהשואה האיומה לא לימדה אותם כלום!  "ככלב השב אל קיאו כן הכסיל שב על איוולתו" כשהם יצטרכו לברוח לארץ ישראל-פלסטינה הם שוב ייעזרו בציוניים...  

תוקן על ידי momeir ב- 20/10/2025 09:29:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2025 10:39 לינק ישיר 

כאב נורא לראות את המפגש ... ועוד אח של זה שמתיימר לשכנע את החרדים בארץ להתנתק מהמדינה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2025 14:34 לינק ישיר 
על ר' יואל מסאטמר טטיטלבום כתב הילקוט שמעוני את פירוש הפסוק "ובתוך עם טמא שפתים אני יושב"

ואומר אוי לי כי נדמיתי כיון שראה מלאכי השרת מקלסין להקב"ה ולא שתף קלוסו עמהם התחיל מיצר על הדבר, כי איש טמא שפתים אנכי שאלולי שתפתי קילוסי לקילוס שלהם הייתי חי וקיים לעולם כמותם. היאך היה לי שדוממתי, עם כשהוא עומד ומשתומם על הדבר הוציא דבר יתר מפיו ובתוך עם טמא שפתים אנכי יושב, אמר לו הקב"ה על שאמרת כי איש טמא שפתים אנכי שרא לך שאתה שליט בעצמך, שמא בבני היית שליט שאמרת ובתוך עם טמא שפתים אנכי יושב, מיד נטל את שלו שנאמר ויעף אלי אחד מן השרפים ובידו גחלת אין כתיב כאן אלא רצפה, מהו רצפה א"ר שמואל בר נחמני רצץ פה שאמרה דלטוריא על בני.(ילקוט שמעוני)

[quote]אחרי שסאטמר אירחו בכבוד את המועמד המוסלמנאצי האנטישמי , שונא ישראל המובהק, תומך ה BDS,  'זוהארן ממדאני' ימ"ש , הם כמובן מצטרפים באופן אקטיבי להפגין נגד יהגאוןשראל תחת מעטה של צבוע של  "גזירת הגיוס". 
1. מייסד החסידות בארה"ב,  הגדול ר' יואל מסאטמר זצ"ל אמנם התנגד למדינה, אבל לא הסכים בשום פנים ואופן להתחברות עם שונאי ישראל. 

תוקן על ידי ben_nahum ב- 21/10/2025 15:27:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2025 14:49 לינק ישיר 
"גזירת" פייק הגיוס לא מצליחה לאחד בין בעלי המחלוקת גם אם הם אחים

אלפי חסידי סאטמר, משני הפלגים, הפגינו אתמול (ראשון) מול הקונסוליה הישראלית בשדרה השניה של מנהטן - במחאה על גזירת גיוס בני הישיבות בארץ הקודש

החסידים הגיעו אל זירת ההפגנה באוטובוסים מכל רחבי ניו יורק. יצוין, כי משטרת מנהטן אינה מאפשרת סגירת כבישים אלא רק לעמוד על המדרכות

בראש עצרת המחאה עמדו האחים האדמו"רים מסאטמר, שקראו להשתתף - אך לא נפגשו. כדי למנוע מפגש, לא הייתה במה מסודרת בעצרת, כך שכל אדמו"ר התמקם עם מקורביו באזור אחר.

במקום במה, הנואמים ניצבו על גבי מנוף שהרים את הנואמים לגובה - ואלה השמיעו דברים הנוקבים. לאחר כל נאום הוריד המנוף את הנואם  בחזרה לקרקע.

דברי פתיחה נשא הגאון רבי יושע נחמן ברגר ראש ישיבת אוהל תורה בבורו פארק. אורח הכבוד מארץ ישראל היה הגאון המשפיע רבי דוד הירשלר שהביא את זעקת העצורים.

את דבר המחאה השמיע הגה''צ רבי אנשיל אשכנזי, אב"ד 'חוות דעת'. זעקת ראשי הישיבה: הגאון רבי יעקב הארוויץ, ראש ישיבת בית מאיר. דברי נעילה: הגאון רבי שלמה שבתי קסטנבוים דומ''ץ בביהמ''ד בנין בראך דקייט''ל. לפני התיבה עבר לקבלת עול מלכות שמים האדמו''ר מבאבוב-45.

בעצרת עצמה נשמעו מסרים נוקבים על מעצר בני הישיבות שנעצרים ויושבים בכלא בעוון לימוד תורה

הנואמים הסבירו כי "חוטפים תלמידי ישיבות לצבא, ויהודים אומרים כי לא בטוח בישראל לשמור מצוות". 

muki28 כתב:

תוקן על ידי ben_nahum ב- 21/10/2025 15:13:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2025 15:17 לינק ישיר 

ben_nahum כתב:
על ר' טטיטלבום כתב הילקוט שמעוני את פירוש הפסוק "ובתוך עם טמא שפתים אני יושב"

ואומר אוי לי כי נדמיתי כיון שראה מלאכי השרת מקלסין להקב"ה ולא שתף קלוסו עמהם התחיל מיצר על הדבר, כי איש טמא שפתים אנכי שאלולי שתפתי קילוסי לקילוס שלהם הייתי חי וקיים לעולם כמותם. היאך היה לי שדוממתי, עם כשהוא עומד ומשתומם על הדבר הוציא דבר יתר מפיו ובתוך עם טמא שפתים אנכי יושב, אמר לו הקב"ה על שאמרת כי איש טמא שפתים אנכי שרא לך שאתה שליט בעצמך, שמא בבני היית שליט שאמרת ובתוך עם טמא שפתים אנכי יושב, מיד נטל את שלו שנאמר ויעף אלי אחד מן השרפים ובידו גחלת אין כתיב כאן אלא רצפה, מהו רצפה א"ר שמואל בר נחמני רצץ פה שאמרה דלטוריא על בני.(ילקוט שמעוני)

כה דברי טמבל הפורום, שלא מפסיק לדבר סרה ביהודים שאינם נמנים על קהילתו במתכונתו בדיוק.
אתה תאמר כאן מוסר לאלו שמדברים סרה על יהודים אחרים?

אגב אתה אוהב לתקן טעויות לזולת נכון? קופץ על כל דבר קטן.
אז מה זה טטיטלבוים?
לא שמענו על שם כזה מעולם, האם יש רב חדש בשם טטיטלבוים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2025 15:31 לינק ישיר 
וואָס פֿאַרשטייט אַ ספרדישער מענטש וועגן אַשכנזישע פֿאַמיליע-נעמען?

איש_חשוב כתב:
על ר' טטיטלבום כתב הילקוט שמעוני את פירוש הפסוק "ובתוך עם טמא שפתים אני יושב"

כה דברי טמבל הפורום, שלא מפסיק לדבר סרה ביהודים שאינם נמנים על קהילתו במתכונתו בדיוק.
אתה תאמר כאן מוסר לאלו שמדברים סרה על יהודים אחרים?

אגב אתה אוהב לתקן טעויות לזולת נכון? קופץ על כל דבר קטן.
אז מה זה טטיטלבוים?
לא שמענו על שם כזה מעולם, האם יש רב חדש בשם טטיטלבוים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2025 20:02 לינק ישיר 

וואָס פֿאַרשטייט א ערנסט און פרוכט זופּ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2025 20:25 לינק ישיר 

ben_nahum כתב:
וואָס פֿאַרשטייט אַ ספרדישער מענטש וועגן אַשכנזישע פֿאַמיליע-נעמען?

מבין שנינו, דווקא אתה הספרדי כאן.
איך אני יודע?
איך רואים שתרגמת את זה בגוגל?
רואים כאן את הניקוד של פתח וקמץ, אין מצב בחיים שישבת והוספת אותם ידנית, זה בא ככה ישר מתרגום אוטומטי, נכון אני צודק?
אתה נוכל קטן, הלכת לגוגל לתרגם כזה משפט פשוט..

ועכשיו לא צריך להיות דובר יידיש כדי לראות שכתבת "טטיטלבוים" ביידיש רצוצה כי לא היה לך איך להגיע לזה דרך תרגומון..
טייטל זה תמר, בוים זה עץ, וטטיטל זה מילה שהמצאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2025 20:27 לינק ישיר 

ואל תחשוב שאם בפעם הבאה תמחוק את הפתח והקמץ לא נעלה עליך
כדובר יידיש מבטן ומלידה, אני מזהה מקילומטרים משתמשי גוגל יידיש..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > עצרת ענק במנהטן נגד גזירת הגיוס בראש של כלל קהילות סאטמר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext