בית פורומים בחדרי חרדים

האדמו"ר עם שתי רגליים על הקרקע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/12/2025 20:30 לינק ישיר 
האדמו"ר עם שתי רגליים על הקרקע

האדמו"ר מקרלין התייחס בטיש זאת חנוכה לנושא הבוער בציבור החרדי הסמרטפון.

"אי אפשר לומר היום שצריך להסתדר בלי מכשירים. צריך להשתמש בהם, כמובן שבזהירות, אם משתמשים בזה כמו שצריך זה לא פסול".

האדמו"ר לעג על הטענה שנשמעת כי יש סכנה בשימוש בסמארטפון, "זה כמו רכב. הרי גם לנסוע בכביש יש סכנה. ואף אחד לא אומר שאסור לנסוע ברכב בגלל הסכנה, כך אי אפשר לומר שאסור להשתמש בסמארטפון בגלל הסכנה".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2025 21:09 לינק ישיר 

טענתו נכונה, וכולנו כאן נמצאים פה על התקן הזה.
אבל חבל על קרלין, חסידות מפוארת, חסידות של אש קודש, של תפילות בקול, שהמוטו שלה הפך להיות במקום כל אלו לחסידות הסמארטפון.
הייתי מבקר הרבה בקרלין של לפני 40 שנה, עוד כשהאדמו"ר היה גר ברחוב עזרא בירושלים, אני נכנס לשם גם היום, והכל שונה, לא אותה חסידות של פעם.

וההקבלה לסיכון של רכב על הכביש, לא מובן.
איך אפשר לדמות סיכונים גשמיים לסיכונים רוחניים.
כמה אנחנו חרדים לסיכון נפשות בנינו בגיוס לצה"ל ולא מוכנים לשמוע שום הבטחות שהפעם ישמרו על חרדיותם.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 27/12/2025 21:23:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2025 03:14 לינק ישיר 

חמירא סכנתא של איסורא מאיסורא של סכנתא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2025 06:51 לינק ישיר 

מדובר באדמור מנהיג קהילה גדולה תלמיד חכם עצום ואלפים נוהרים לאורו, ואתה עכבר מחילות, אז ברור לי למי להקשיב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2025 11:51 לינק ישיר 

האדמו"ר הראשון שתמך בלימודי תואר לבנות כי הבין את הצורך והיום רבים הולכים בעקבותיו 
כולל נכדות של עסקנים רבים שלא מאפשרים לציבור ללמוד והן הולכות לשם ולומדות 

האדמו"ר הראשון שהבין שהאינטרנט פה וצריך למצוא פתרון והמלחמה היא לא באינטרנט אלא איך להשתמש בו והיום אין כמעט מוסד חרדי שלא משתמש באינטרט מסונן... 

אז גם פה יש כאלו שחושבים שהם יותר חכמים אבל בפועל יש פער גדול בין העלונים של קדושת המחנה למציאות בשטח ובהרבה מקצועות נדרש להחזיק מכשיר חכם אז יש אפשרות ללכת ראש בקיר ולבסוף גם להפסיד כי המציאות יותר חזקה מהתאוריה או פשוט למצוא פתרונות למי שצריך 

בכל הנושאים האלו יש קו ברור בין אדמורי"ם שחיים את הציבור ומכירים את המצוקות לבין רבנים שמנותקים מהם ומקבלים את המידע דרך עסקנים... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2025 14:11 לינק ישיר 

הוא לא צבוע, וזה מה שחשוב. הרי כמעט כל האחרים " שאוסרים את הרשת" מקבצים נדבות ברשת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2025 14:16 לינק ישיר 

כמדומני הןא גם האדמור הראשון (אולי גם היחיד) שנסע לטייל בדובאי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2025 15:16 לינק ישיר 

אין כיום כמעט רבנים / אדמורים שאסרו טוטאלית שימוש בסמארטפון מסונן, כמעט כולם התירו בתנאים אלו או אחרים.
מלבד הרב זילברברג ועוד כמה רבנים בודדים שאסרו מכל וכל גם מסונן ולצורך פרנסה.
האדמור מקרלין לא חידש כלום מלבד דבר אחד - הוא הפך את הנושא לענין של לכתחילה, שכולם הולכים על זה, וזה לא מתאים לקהילה חרדית בטח לא חסידית, לא להפוך את זה לפרהסיא ולהזמין את כולם לבוא לשם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2025 16:10 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
טענתו נכונה, וכולנו כאן נמצאים פה על התקן הזה.
אבל חבל על קרלין, חסידות מפוארת, חסידות של אש קודש, של תפילות בקול, שהמוטו שלה הפך להיות במקום כל אלו לחסידות הסמארטפון.
הייתי מבקר הרבה בקרלין של לפני 40 שנה, עוד כשהאדמו"ר היה גר ברחוב עזרא בירושלים, אני נכנס לשם גם היום, והכל שונה, לא אותה חסידות של פעם.

וההקבלה לסיכון של רכב על הכביש, לא מובן.
איך אפשר לדמות סיכונים גשמיים לסיכונים רוחניים.
כמה אנחנו חרדים לסיכון נפשות בנינו בגיוס לצה"ל ולא מוכנים לשמוע שום הבטחות שהפעם ישמרו על חרדיותם.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 27/12/2025 21:23:27

איזה קהילה נראית אותו דבר כמו לפני 40 שנה? בעלזא למשל נראית אותו דבר? אתה יכול להשוות את הדור של ה"יושבים" שהינ פעם לדור של היום? לצערנו אנחנו בירידת הדורות ואין קהילה שאפשר להשוות אותה 40 שנה אחורה ולהגיד שכלום לא השתנה. עדיף לומר את האמת בפרצוף ולמצוא פתרונות מעשיים מאשר להדחיק ולטמון את הראש בחול. ואגב, גם הרבי מבעלזא אם כבר הזכרתי יאמר לזכותו שהוא מבין את קשיי הדור הנוכחי ומייצר פתרונות איפוא שאפשר ונדרש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2025 16:22 לינק ישיר 

כן! גם בבעלזא הייתי לפני 40 שנה והיום, אני מבקר שם קבוע, ולא רק שם אלא בעוד מקומות.
מלבד כמה עשרות עסקנים / נושרים וכדו', הציבור שם אינו עם סמארטפונים, רוב מוחלט של 90% אין לו סמארטפון.
מה שקורה בקרלין לא קרה בשום מקום.
ובהדגשה על כך שקרלין של פעם היו הרבה יותר מכל חסידות, אש קודש!
לקחת חסידות כזאת ולהפוך אותה לחסידות הסמארטפון, איזה בזבוז.
אפשר שמי שצריך סמארטפון עושה אותו, אבל למה כזה רשמי, למה לומר לכולם לכתחילה שילכו על זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2025 17:10 לינק ישיר 

קיים הרבה מאוד קוים מקבילים להנהגה בקרלין ובעלז, בפרט ובדגש על נושאי החינוך והפרנסה. והמספרים שאתה נוקב בהם אין שום אחיזה במציאות, אולי במספרים הפוכים. והדברים גלוים לכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2025 18:42 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
וזה לא מתאים לקהילה חרדית בטח לא חסידית

כאן טמון הבדלי הגישה בינו לבין אדמו"רים אחרים.
האדמו"ר הוא מחכמי הדור, ומכיר את הבעיות לאשורן. מה יאמרו לא מדבר אליו. מה יעשו ומה עושים - זה מה שחשוב לו.
במקום לטמון את הראש בחול ולתת לשוליים להתרחב, הוא נוקט גישה הפוכה.
אתה מחזיק סמארטפון? אתה איש רצוי כמו כולם. אל תחביא את זה כי אז אתה מתדרדר יותר.
וכידוע, הוא גם היחיד שיודע לקחת מהחסידים שלו את הטלפון ולגלוש כדי לוודא שזה מסונן כראוי.
והוא אכן עושה זאת. ולכן החסידים שלו שמורים יותר מאלו שאצלם זה מוקצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2025 19:05 לינק ישיר 

הדגשתי שאני לא מדבר על עצם הדבר הנכון לעשות, ולהתיר לכתחילה השתמשות במכשיר מסונן, כי אם תאסור הכל, ישתמשו בסוף בלא מסוננים. גם ציינתי את זה בתגובתי שהדבר נכון.
אבל לא לעשות מזה פרהסיא, ו"לדחוף" לכל אברכצ'יק סמארטפון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2025 22:06 לינק ישיר 

זה בדיוק מה שהאדמו"ר מקרלין עושה - לא "דוחף לאברכים סמארטפונים" אלא מעודד אותם בדרכי נועם שאע"פ שהדבר מותר עדיף להתרחק ממנו.

וזהו הדבר היחיד שעובד באמת.

מה קורה אצל הספרדים, הליטאים, ושאר החסידים למעט חב"ד? אחוז הסמארטפונים עבר מזמן את ה50 אחוז ע"פ נתוני משרד התקשורת וחברות הסלולר (שיודעים היטב כמה מחזיקים שני קווים...) ומתוכם רבים עם סמארטפון פרוץ לגמרי, והסיבה - היות וזה לא לכתחילה כמו בחסידות קרלין, ולא רק זה אלא יש תעמולה בלתי פוסקת שמשווה את הסמארטפון המסונן (עם דפדפן נטפרי) לסמארטפון פרוץ, וכל מי שמחזיק הוא רשע מרושע, אף אחד לא רוצה שיתייגו אותו כקל דעת, ורובם מחביאים את הסמארטפונים, וכך אין שום סיבה לסנן, כמאמר הגמ' 

"כשאדם עובר עבירה אומר שלא יראני אדם"... (ברכות יח).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2025 03:47 לינק ישיר 

נשמח לראות מקור ברור מ"משרד התקשורת", לכך ש50% מהחרדים מחזיקים סמארטפונים.
ממה שעולה מהרבה סקרים ברשת, מדובר ב30%, כשלא ברור כמה נושרים למחצה לשליש ולרביע נספרו.
וכשברור שמתוך 30% אלו הספרדים לקחו יותר מליטאים וחסידים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2025 08:43 לינק ישיר 
וואָס פֿאַרשטייט אַ קעגנער(מתנגד) אונטער חסידות?

איש_חשוב כתב:
כן! גם בבעלזא הייתי לפני 40 שנה והיום, אני מבקר שם קבוע, ולא רק שם אלא בעוד מקומות.
מלבד כמה עשרות עסקנים / נושרים וכדו', הציבור שם אינו עם סמארטפונים, רוב מוחלט של 90% אין לו סמארטפון.
מה שקורה בקרלין לא קרה בשום מקום.
ובהדגשה על כך שקרלין של פעם היו הרבה יותר מכל חסידות, אש קודש!
לקחת חסידות כזאת ולהפוך אותה לחסידות הסמארטפון, איזה בזבוז.
אפשר שמי שצריך סמארטפון עושה אותו, אבל למה כזה רשמי, למה לומר לכולם לכתחילה שילכו על זה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האדמו"ר עם שתי רגליים על הקרקע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext