| נשלח ב-12/1/2026 14:57 |
|
| |
כמו המחבלים המתאבדים כן אביו של יוסי אייזנטל ע"ה
בראיון בגלי צה"ל אמר אביו של הנער שנדרס למוות -במרחק כמה רחובות מקיום העצרת נגד חוק הגיוס- על ידי נהג אוטובוס ערבי, "אם הייתי צריך לבחור אם הוא ילך לצבא או ימות, הייתי בוחר שהוא ימות", מה עובר על הציבור הזה? השתגעו לחלוטין?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2026 15:11 |
|
| |
אכן משפט מזעזע. אבל אולי תשנה אותו ל"אם הייתי בוחר בין בן שנהיה חילוני מחלל שבת וזולל טריפות לכל ימי חייו, לבין בן שמת". זה יישמע אחרת. גם לומר את המשפט החילופי לא כל אחד אומר או יכול לומר, (ואדרבה, אתה מוזמן לכתוב כאן מה היית בוחר) אבל הרבה צדיקים מדורות שעברו אמרו בדיוק את המשפט הזה, על בן שלהם שעזב את הדת או השתמד, שהיו מעדיפים שהוא ימות. אין לי כוח עכשיו להתחיל לחפש מי בדיוק אלו מהם שאמרו כך, אבל אולי מי שמכיר את זה מוזמן להביא. וכמובן יש כאן את הויכוח האם מי שהולך לצבא ברור שיוריד את הכיפה. שכן אולי כן טעה האב, כי זה ברי ושמא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2026 15:31 |
|
| |
לשון קדשו של ה'אור החיים' הקדוש פרשת ויגש (בראשית מו ל) "ודבר ידוע הוא, כי הצדיקים יותר יחפצו בהעדר הבן בהיותו בן מביש"
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2026 15:47 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אכן משפט מזעזע. אבל אולי תשנה אותו ל"אם הייתי בוחר בין בן שנהיה חילוני מחלל שבת וזולל טריפות לכל ימי חייו, לבין בן שמת". זה יישמע אחרת. גם לומר את המשפט החילופי לא כל אחד אומר או יכול לומר, (ואדרבה, אתה מוזמן לכתוב כאן מה היית בוחר) אבל הרבה צדיקים מדורות שעברו אמרו בדיוק את המשפט הזה, על בן שלהם שעזב את הדת או השתמד, שהיו מעדיפים שהוא ימות. אין לי כוח עכשיו להתחיל לחפש מי בדיוק אלו מהם שאמרו כך, אבל אולי מי שמכיר את זה מוזמן להביא. וכמובן יש כאן את הויכוח האם מי שהולך לצבא ברור שיוריד את הכיפה. שכן אולי כן טעה האב, כי זה ברי ושמא. |
|
עם כל הכבוד, נכון שהרבה שהלכו לצבא התקלקלו, אבל בהיות שלא כולם כך, ואין וודאות מוחלטת שהבן יהפוך למחלל שבת וזולל טריפות כל ימיו - אז אין שום מקום לאמירה הזאת. ואגב, לא חסרים כאלה שעזבו את הדת ובסוף חזרו, כך שבכל מקרה זו אמירה אומללה וגם טפשית. אבל יתכן שהצער העביר אותו על דעתו. ואל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2026 17:05 |
|
| |
| סענדי כתב: |  | לשון קדשו של ה'אור החיים' הקדוש פרשת ויגש (בראשית מו ל) "ודבר ידוע הוא, כי הצדיקים יותר יחפצו בהעדר הבן בהיותו בן מביש" |
|
אני יהודי פשוט ולא צדיק ודבריו הרסו לי את הנפש, כל הטלטלה הנפשית והמורלית הקשה שעברתי עד לשד עצמותי את הדמעות שירדו לי עם היוודע דבר דריסתו של הילד התמים והצדיק הזה הלך לפח, וגם תהילים ומשניות כבר לא אלמד לעילוי נשמתו, אני מאוד מצטער ועל זה אני לא סולח לאבא הטיפש הזה,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2026 18:06 |
|
| |
אם זה היה הבן שלך והיית אומר את זה או לא אומר את זה היית צודק, כרגע זה בנו ומי שמקגיש בחסרונו זה הוא ולא אתה, ואם היו לו את תעצומות הנפש לומר את זה אשריו, ראה ערך אבא של החטוף איתן מור שאמר לאורך כל השנתיים אני מעדיף שילחמו גם במחיר חיי בני, זה נשמע יותר טוב, ברור שכן זה נשמע מצויין כי חיים בלי ערכים זה מוות, ואכן מי שהלך לצבא לפני שהתחתן ב99 אחוז חזר עם פחות יראת שמים וגם אם התחזק אחר כך הנפילות שהיו לו בצבא הם בגדר של ימות ולא יעבור, אז אתה כנראה עם המדידה שלך שכן תגיד עליו תהילים או תלמד משניות את מי אתה דופק את עצמך בלבד....... אשרי האבא הזה שיש לו יראת שמים כמו אבותינו, שמסרו את נפשם למיתה והעיקר שלא יהיו נתונים לזנות כי עליך הורגנו כל היום
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2026 18:35 |
|
| |
נראה לי שהוא אינו ראוי להיות אב לילדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2026 20:12 |
|
| |
הוא בודאי הלום מצער ולא אמר את הדברים מתוך מחשבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2026 20:15 |
|
| |
| פסטרמי_כהן כתב: |  | | נראה לי שהוא אינו ראוי להיות אב לילדים. |
|
הרי ציטטו כאן את דברי האור החיים הק'. והוא ממש לא היחיד שאמר את זה, אבל מספיק שהאור החיים אמר את זה. מלבד שחז"ל כבר אמרו, גדול המחטיאו יותר מההורגו.
והאם שמעת על חנה ושבעת בניה? האם שהקריבה את שבעת בניה, כדי שלא ישתחוו לצלם? עזיבת הדת, ואז לאכול שרצים ונבילות, ולחלל את השבת, לעבור על עריות שהוא איסור של יהרג ואל יעבור.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 12/01/2026 20:19:41
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2026 20:16 |
|
| |
| בנשק כתב: |  | עם כל הכבוד, נכון שהרבה שהלכו לצבא התקלקלו, אבל בהיות שלא כולם כך, ואין וודאות מוחלטת שהבן יהפוך למחלל שבת וזולל טריפות כל ימיו - אז אין שום מקום לאמירה הזאת. ואגב, לא חסרים כאלה שעזבו את הדת ובסוף חזרו, כך שבכל מקרה זו אמירה אומללה וגם טפשית. אבל יתכן שהצער העביר אותו על דעתו. ואל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.
|
|
קצת מעצבן לראות שאתה כותב לי את זה כתגובה, למרות שבדיוק זה מה שכתבתי תקרא שוב את התגובה שלי אתה פשוט מעתיק את המילים שלי, וכותב לי כאילו אתה עונה לי על משהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2026 21:14 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | הרי ציטטו כאן את דברי האור החיים הק'. והוא ממש לא היחיד שאמר את זה, אבל מספיק שהאור החיים אמר את זה.
|
|
בימים ההם חלה חזקיהו למות, ויבא אליו ישעיהו בן אמוץ הנביא ויאמר אליו: כה אמר ה' צו לביתך כי מת אתה ולא תחיה וגו'. מאי כי מת אתה ולא תחיה? מת אתה בעולם הזה ולא תחיה לעולם הבא. אמר ליה: מאי כולי האי? אמר ליה: משום דלא עסקת בפריה ורביה. א"ל משום דחזאי לי ברוח הקדש דנפקי מינאי בנין דלא מעלו. א"ל בהדי כבשי דרחמנא למה לך. מאי דמפקדת איבעי לך למעבד, ומה דניחא קמיה קודשא בריך הוא לעביד.
ואולי זו הסיבה שלאור החיים הק' לא היו בנים, כי ראה ברוח קדשו שיצא בן מביש רח"ל, והתפלל לה' והתקבלה תפילתו. כך שאין זו סתירה לדבריכם.
(כמובן שלבוא ולומר מילים כאלו לאדם שאיבד את בנו יחידו ע"י ספק מחבל, אינו מן האנושיות המיטבית בעיני. אך זו דעה אישית)
תוקן על ידי קורלדרו ב- 12/01/2026 21:18:05
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2026 21:25 |
|
| |
א. לא שמענו את כל הראיון ככה שלהביא משפט בודד בלי קונטקסט זה לא הוגן. ב. אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו ודאי שלא בשעת צערו. לא מאחל לאף אחד שיהיה לו חלילה את הניסיון הזה אמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2026 07:04 |
|
| |
| שי_ירושלים כתב: |  | לשון קדשו של ה'אור החיים' הקדוש פרשת ויגש (בראשית מו ל) "ודבר ידוע הוא, כי הצדיקים יותר יחפצו בהעדר הבן בהיותו בן מביש"
אני יהודי פשוט ולא צדיק ודבריו הרסו לי את הנפש, כל הטלטלה הנפשית והמורלית הקשה שעברתי עד לשד עצמותי את הדמעות שירדו לי עם היוודע דבר דריסתו של הילד התמים והצדיק הזה הלך לפח, וגם תהילים ומשניות כבר לא אלמד לעילוי נשמתו, אני מאוד מצטער ועל זה אני לא סולח לאבא הטיפש הזה, |
|
אתה לא יהודי פשוט.
אתה פשוט לא יהודי.
לאורך ההיסטוריה, הלא-יהודים חשבו עלינו דברים גרועים יותר. ממתי דעתכם מעניינת??
וכן, אם אתה לא מבין מה משמעותו של חשש מהידרדרות רוחנית עבור הורה חרדי - אתה לא יהודי.
ואת הבובע-מייסעס שלך על היהודים הטובים בצבא אתה יכול לספר לחברים שלך על צלחת צ'ולנט. יהודי זה לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2026 09:24 |
|
| |
נו, לא שופטים אדם בשעת צערו. אבל כן, לא האמירה הכי מוצלחת.
ועם כל הכבוד לחשש מהתדרדרות רוחנית, אם באמת בחור בן 18 שיתגייס למסגרת חרדית כמעט בודאות יאבד מיראת השמים שלו, ועדיף שימות, מה שווה החינוך שלו?
מה שווה התלמוד תורה, הישיבה הקטנה והישיבה הגדולה אם אבא שלו חושב שהבן שלו היה הופך לחילוני אם היה מתגייס לצבא במסגרת חרדית בה מקפידים על תפילות, לימוד תורה ואוכל מהדרין?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2026 09:47 |
|
| |
הילדים שלכם הם לא הרכוש שלכם!
לילדים שלכם יש בחירה!
המשפט הזה "עדיף שימות " מזעזע!
זה נובע מאגואיסטיות.מחרידה.
זה נובע מגאיווה מסריחה, מהבושה של 'מה יגידו עלי'
'מה יחשבו עלי'
אבא אמיתי מחבק את הבן שלו באהבה ובמקביל מתפלל מעומק ליבו ונשמתו שהבן יזכה לבחור בחיים של שמירת תורה ומצוות.
נ.ב. הידיעה הטכנית לתפעל כלי נשק לא גורמת לפריקת עול תורה ומצוות . הבעיה היא החברה הצבאית החילונית. שמקלקלת. וצריך לדאוג חרדי שאין תורתו אומנותו, יוכל לשרת במסגרת צבאית שמתאימה. לאורח חיים יהודי חרדי.
תוקן על ידי momeir ב- 13/01/2026 09:50:52
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2026 12:53 |
|
| |
| שי_ירושלים כתב: |  | אני יהודי פשוט ולא צדיק ודבריו הרסו לי את הנפש, כל הטלטלה הנפשית והמורלית הקשה שעברתי עד לשד עצמותי את הדמעות שירדו לי עם היוודע דבר דריסתו של הילד התמים והצדיק הזה הלך לפח, וגם תהילים ומשניות כבר לא אלמד לעילוי נשמתו, אני מאוד מצטער ועל זה אני לא סולח לאבא הטיפש הזה, |
|
אם משפט של אדם טיפש הורס לך את הנפש - אתה זה שצריך רפואה
|
|
|
|
|