| נשלח ב-2/3/2026 10:19 |
|
| |
איך התגייסו לצבא דוד המלך?
שאל אותי מיזרוחניק באוטובוס, איך התגיסו לצבא דוד המלך? איך התגיסו לצבא החשמונאים?
עניתי לו שפשוט, אם כולם היו צדיקים היום בצבא, ברור כולנו היינו רצים להתגייס לצבא חרדי. אז הוא שאל אותי על צבאו של אחאב. אמרתי לו שזה פשוט, באמת עם ישראל היה במצב מאוד ירוד אז, עבדו עבודה זרה ואין מה לשאול עליהם.
אבל אז הוא שאל אותי על מרדכי היהודי שהיה גם צדיק גדול וגם מפקד בצבא אחשורוש, צבא של גויים. אמרתי לו שמרדכי היה יחיד בדורו אבל הוא הסביר לי שברור שלמרדכי היה מנין לתפילה בצבא. מן הסתם הוא לא היה יחיד.
כאן כבר לא ידעתי מה לענות. מה אתם הייתם עונים לו?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2026 10:28 |
|
| |
'פיקוח נפש' דוחה את כל התירוצים שלך. אני בטוח שאם המוסלמנאצים האכזריים היו ח"ו מגיעים לביתך, אונסים את בנותיך, שורפים את ילדיך, אוכלים לך את הכבד בעודך חי (ומטעמים מובנים לא מצרף קישורים) אז לא היו לך הסברים ותרוצים מן הגורן ומן היקב. מדין תורה והשכל הישר ברור שכל יהודי שאין תורתו אומנותו חייב ומחוייב לתת את חלקו בהגנה על עם ישראל בארץ ישראל. הדרישה והמאבק שלנו צריך להיות רק תנאי השרות. על: 'והיה מחניך טהור' .
תוקן על ידי momeir ב- 02/03/2026 10:33:54
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2026 11:10 |
|
| |
האם היו אז גם גיוס בנות? ובכלל, בכל העולם כולו, האם אתם יודעים בכמה מדינות יש גיוס בנות חובה? [בחיפוש בגוגל, יש אולי כמה מדינות בודדות שבהם יש גיוס בנות, ובכלל, ישראל היתה המדינה הראשונה שהתחילה עם זה.. על פי גוגל] אי אפשר לאכול את העוגה מכל הצדדים, בא נראה שהצבא יוותר על בנות, שלא יהיה אשה אחת בצבא, ואז נדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2026 11:32 |
|
| |
אין תרוצים, פשוט, אין לנו מסורת על צבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2026 12:24 |
|
| |
אצל דוד המלך. לא השאירו אויבים חי-ים¡
אֶרְדְּפָה אֹיְבַי, וָאַשְׁמִידֵם; וְלֹא אָשׁוּב, עַד-כַּלּוֹתָם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2026 14:00 |
|
| |
תמיד כשאני קורא את דברי המופת של momier ודומיו אני נזכר מי עומד מולם, הגרש"ז אוירבך זצ"ל ( באוזני שמעתי את דעתו) , החזו"א זצ"ל ועוד ועוד, אישית מעדיף להיות בגהינום איתם,מאשר בגן עדן עם momier
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2026 14:03 |
|
| |
מענין שכל תלמידי החכמים כרב שטיינמן זצ"ל ועוד ואלו שבחיים עימנו, לא יודעים את הפשטות של momier
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2026 14:44 |
|
| |
האם יש אפשרות לקנות מוצר נאמר סוכר מלח או כל דבר בהתנייה ובתנאי שהקנייה כפופה לקבלת אג'נדה כל שהי ?
שמיעה או חשיפה אליה
באם יש אפשרות לקבל שרות תיקון מכונת כביסה או כל שירות
בהתנייה ובתנאי שהקנייה כפופה לקבלת אג'נדה כל שהי ?
שמיעה או חשיפה אליה
למה שבן אדם יצרוך כל מוצר או שירות אם זה מותנה בחשיפה ל דברים שלא מעוניין בהם ואולי יותר מזה
מדוע ללכת למקום שמעבר להכול ישנה בו גם
שמיעה או חשיפה לאג'נדה כל שהי ?
אם לא יותר מזה
זו גם הסיבה שלא מ ובן מדוע רואים בגיוס אקראי של מי שמתגייס - שינוי כיוון כל שהו
הרי ברור שבזרם האורתודוקסי העיקרי לא קיים כל שינוי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2026 18:03 |
|
| |
| סענדי כתב: |  | האם היו אז גם גיוס בנות? ובכלל, בכל העולם כולו, האם אתם יודעים בכמה מדינות יש גיוס בנות חובה? [בחיפוש בגוגל, יש אולי כמה מדינות בודדות שבהם יש גיוס בנות, ובכלל, ישראל היתה המדינה הראשונה שהתחילה עם זה.. על פי גוגל] אי אפשר לאכול את העוגה מכל הצדדים, בא נראה שהצבא יוותר על בנות, שלא יהיה אשה אחת בצבא, ואז נדבר. |
|
במסגרת הגדודים החרדים אין בנות. וצריך לומר שיהודים בני תורה מסתובבים ברחובות, הולכים לחנויות ויש שם נשים. מי שלראות אישה זה ניסיון גדול כל כך עבורו, כנראה שיש בעיה בחינוך שהוא קיבל.
ברור לי שיש בעיה לבחור שצריך לשרת בתוך טנק סגור עם אישה. ברור שיש בעיה באימון ספורט בבגדים חשופים, אבל זה לא הענין בגדודים החרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2026 18:06 |
|
| |
| אליהו1000 כתב: |  | | תמיד כשאני קורא את דברי המופת של momier ודומיו אני נזכר מי עומד מולם, הגרש"ז אוירבך זצ"ל ( באוזני שמעתי את דעתו) , החזו"א זצ"ל ועוד ועוד, אישית מעדיף להיות בגהינום איתם,מאשר בגן עדן עם momier |
|
לפי הרב גליקסברג, הגרש״ז אמר לו שאם זה היה בכוחו הוא היה מקים ישיבות הסדר חרדיות. הגרש״ז היה מאוד מקורב לישיבות ההסדר וענה תשובות רבות לחיילים. (אני עדיין מתפעל מהתשובה הנפלאה שלו לחיילים אם הם יכולים להשתמש בפנס לחנוכיה)
ברור לכולנו מה היה החשש שלו, מה היה השיקו נגד הוראה כללית לגיוס כל מי שאינו לומד אבל בוא לא ננסה לשים אותו בעולם של ״נמות ולא נתגייס״.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2026 20:13 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | האם היו אז גם גיוס בנות? ובכלל, בכל העולם כולו, האם אתם יודעים בכמה מדינות יש גיוס בנות חובה? [בחיפוש בגוגל, יש אולי כמה מדינות בודדות שבהם יש גיוס בנות, ובכלל, ישראל היתה המדינה הראשונה שהתחילה עם זה.. על פי גוגל] אי אפשר לאכול את העוגה מכל הצדדים, בא נראה שהצבא יוותר על בנות, שלא יהיה אשה אחת בצבא, ואז נדבר.
במסגרת הגדודים החרדים אין בנות. וצריך לומר שיהודים בני תורה מסתובבים ברחובות, הולכים לחנויות ויש שם נשים. מי שלראות אישה זה ניסיון גדול כל כך עבורו, כנראה שיש בעיה בחינוך שהוא קיבל.
ברור לי שיש בעיה לבחור שצריך לשרת בתוך טנק סגור עם אישה. ברור שיש בעיה באימון ספורט בבגדים חשופים, אבל זה לא הענין בגדודים החרדים. |
|
לחפץ חי-ים, ולר' א-לי'הו לויפאן. הי-יתה בעי'ה בראית נשים...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2026 01:11 |
|
| |
בקיצור
בואו נשכח שהצבא כור ההיתוך החילוני מחלן את כל הבא בשעריו, ונדבר על דמגוגיה של לראות נשים בחנויות ונפלאות צבא דוד המלך..
כמה רדוד אפשר לרדת בדיון
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2026 09:02 |
|
| |
זה שהזכרים צריכים להשתדל בשמירת העינים.
אינו פוטר את הנקבות מצניעות...¡
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2026 10:14 |
|
| |
איש_חשוב, הצבא פוטר משירות הרבה אנשים מיוחדים. לא עליהם אנחנו מדברים. ברור שהחפץ חיים היה בכל מקרה פטור משירות צבאי, תורתו אומנותו.
השאלה היא איך מרדכי היהודי היה יכול לשרת בצבא גויים ואפילו להגיע לפיקוד לפי הגמרא אבל שבבניק חרדי לא יכול לשרת ביחידה חרדית בה מתפללים 3 פעמים ביום ואין בכלל נשים.
וראינו הרבה מאוד מיזרוחניקים שהולכים להסדר ויוצאים לא פחות דתיים, אפילו יותר. האם אתה טוען שהחינוך שלהם טוב יותר? שהם עמדו מול החילון אבל בחורים חרדים יכשלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2026 14:38 |
|
| |
| אליהו1000 כתב: |  | | מענין שכל תלמידי החכמים כרב שטיינמן זצ"ל ועוד ואלו שבחיים עימנו, לא יודעים את הפשטות של momier |
|
ציטוט מהספר "מנהיג הדור" בנימין גרנות, (תשע"ח - 2018). הסיפור מופיע בכרך א' ', ראש ישיבה הגיע לרב שטיינמן בטרוניה על כך שהנח"ל החרדי "מקלקל" את הבחורים. הרב שטיינמן שאל אותו "האם אי פעם הגיע אליך אב לבקש שתתפלל על בנו שימות?" ראש הישיבה נחרד וענה: "חלילה! מעולם לא." השיב לו הרב שטיינמן "אלי מגיעים בכל שבוע הורים שבוכים ואומרים שמוטב היה לבנם שימות מבחינה גופנית מאשר שייצא לתרבות רעה ויתדרדר ברחובות. עבור הבחורים האלה, המסגרת הזו היא הצלת חיים רוחנית וגשמית." עדות של נאמן ביתו של הרב שטיינמן , הרב יצחק לווינשטיין ז"ל , מובא בספר " בבית במעיין" ראש הישיבה שהגיע לרב שטיינמן הביע מחאה על כך שהרב נותן לגיטימציה למסלול צבאי לחרדים. לפי עדותו של הרב יצחק לוינשטיין ז"ל, הרב שטיינמן לא ענה בטיעונים הלכתיים יבשים, אלא הטיח בבן שיחו את המציאות הכואבת של "הנוער הנושר". הרב שטיינמן אמר: "אצלי הדלת פתוחה לכולם, ובכל שבוע מגיע אב אחר שבוכה בדמעות שליש ושואל למה הבן שלו לא מת כשהיה קטן, כי אז לפחות היה לו 'חלק לעולם הבא', ועכשיו הוא הולך לאיבוד ברחובות". הרב שטיינמן זצ"ל (בתמיכת הרב אליישיב זצ"ל ובניגוד לדעתו של הגר"ש אוירבך זצ"ל) תמך בחוק טל. שמסדיר את מעמדם של מי שתורתו אומנותו. פוטר אותם מהשרות הצבאי. אבל לפי החוק מי שאין תורתו אומנותו צריך להתגייס. הרב שטיינמן סבל מהקנאים שמיררו את חייו על כך . מבחינת הרב שטיינמן זצ"ל , השרות הצבאי עבור הבחורים 'שמסתובבים ברחובות', זו עבורם הצלה רוחנית וגשמית. בבחינת 'פיקוח נפש' לבחור עצמו. אני מוסיף שבמציאות שלנו שבו הישמעלים המוסלמנאצים הארורים עומדים עלינו לכלותינו, ובמיתות שונות ואכזריות, זו חובה מוסרית לכלל ישראל (זה " פיקוח נפש" כפשוטו. בלי פלפולים ) . לכן כל יהודי בריא שאין תורתו אומנותו צריך וחייב לתרום את חלקו בהגנה על עם ישראל .
תוקן על ידי momeir ב- 03/03/2026 15:11:05
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2026 12:03 |
|
| |
גם אם לא מתגייסים לצבא צריך להסביר לכולם מה זאת אומרת צבא
גם אם אוסרים אינטרנט צריך להסביר לציבור מה זה אינטרנט
|
|