| נשלח ב-22/3/2026 13:45 |
|
| |
המנהיג הליטאי הגרמה"ה לא שולל כי יש לו "רוח הקודש" וכוח לחולל מופתים
המנהיג הליטאי הגרמה"ה מסביר שלגדולי הדור יש "רוח הקודש" וכך בכוחם לחולל מופתים (הם מרגישים ברוח הקודש שאם יעשו כך וכך, אז יהיה כך וכך). כששואלים אותו, האם יש לו כוחות כאלו? הרב צוחק בקול ולא שולל. השואל ממשיך ואומר לרב: "ככה אומרים שיש לראש ישיבה כוחות כאלו..". הרב חוזר בחיוך על הדברים "ככה אומרים".. https://x.com/moshepargod/status/2035476634510168357
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2026 14:19 |
|
| |
מסופק אם אתה מנסה לצחוק מהרב שליט"א או מכלל המושג 'רוח הקודש'.
כך או כך ריח של זלזול וכפירה נודפת. ואין תרופה למכתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2026 15:39 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | מסופק אם אתה מנסה לצחוק מהרב שליט"א או מכלל המושג 'רוח הקודש'.
כך או כך ריח של זלזול וכפירה נודפת. ואין תרופה למכתו. |
|
יש גם אפשרות שלישית..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2026 15:44 |
|
| |
מי שמכיר את הגרמ"ה הירש וסגנון הדיבור שלו, מביו כמה זבלית ומתועבת הכתיבה של חריף , גם ההתחכמות של כתיבה בסגנון של שאלה לא עוזרת להסתיר את הצחנה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2026 15:46 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | המנהיג הליטאי הגרמה"ה מסביר שלגדולי הדור יש "רוח הקודש" וכך בכוחם לחולל מופתים (הם מרגישים ברוח הקודש שאם יעשו כך וכך, אז יהיה כך וכך). כששואלים אותו, האם יש לו כוחות כאלו? הרב צוחק בקול ולא שולל. השואל ממשיך ואומר לרב: "ככה אומרים שיש לראש ישיבה כוחות כאלו..". הרב חוזר בחיוך על הדברים "ככה אומרים".. https://x.com/moshepargod/status/2035476634510168357 |
|
לא מתאים לך. הוא שואל בסוף "ככה אומרים?" וצוחק. אתה השמטת את סימן השאלה ואת הצחוק. אני חושבת שאתה צריך לתקן ולהתנצל.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2026 16:13 |
|
| |
אגב, גם אני בתשובה לשאלה לא שולל ולא מאשר שיש לי רוח הקודש.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2026 16:15 |
|
| |
| פדהאל כתב: |  | לא מתאים לך. הוא שואל בסוף "ככה אומרים?" וצוחק. אתה השמטת את סימן השאלה ואת הצחוק. אני חושבת שאתה צריך לתקן ולהתנצל. |
|
יתכן ואתה צודק. אבל אין לדיין אלא מה שעיניו רואות. הקשבתי כמה פעמים וזה לא נשמע לי בטון שבא להדוף או לתמוה על זה ש"ככה אומרים". זה לא חדש ששואלים גדולים שאלות כאלו, ובד"כ רובם הודפים את השאלה בזלזול ברור. וכאן להבנתי היה משהו חריג. אבל אולי אני טועה.
ושים לב שלא רק אני הבנתי כך. גם סוכנות החדשות החרדית "זירת החדשות", הביאה את הידיעה באופן הזה: האם למרן הגרמ"ה הירש יש רוח הקודש? שלמה קוק עלה להציג את ספר 'הריבניצער' החדש בעברית ובו מופתים לרוב, ושאל את מרן הגרמ"ה הירש האם יש לו רוח הקודש? מרן חייך ולא הכחיש • צפו https://x.com/ZiratNews/status/2035677810681893365
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2026 18:42 |
|
| |
אין לי כל ספק שעשה מזה גיחוך, רק לא רצה ליצור נושא על עצמו וככה ביטל זאת בנחמדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2026 19:23 |
|
| |
אלמד זכות עליך שאתה כנראה לא מכיר אותו ואת סגנונו. אין ספק שהוא צחק ונהנה מ"הבדיחה". גם אם יש לו הוא האחרון שיאשר את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2026 20:49 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לא מתאים לך. הוא שואל בסוף "ככה אומרים?" וצוחק. אתה השמטת את סימן השאלה ואת הצחוק. אני חושבת שאתה צריך לתקן ולהתנצל.
יתכן ואתה צודק. אבל אין לדיין אלא מה שעיניו רואות. הקשבתי כמה פעמים וזה לא נשמע לי בטון שבא להדוף או לתמוה על זה ש"ככה אומרים". זה לא חדש ששואלים גדולים שאלות כאלו, ובד"כ רובם הודפים את השאלה בזלזול ברור. וכאן להבנתי היה משהו חריג. אבל אולי אני טועה.
ושים לב שלא רק אני הבנתי כך. גם סוכנות החדשות החרדית "זירת החדשות", הביאה את הידיעה באופן הזה: האם למרן הגרמ"ה הירש יש רוח הקודש? שלמה קוק עלה להציג את ספר 'הריבניצער' החדש בעברית ובו מופתים לרוב, ושאל את מרן הגרמ"ה הירש האם יש לו רוח הקודש? מרן חייך ולא הכחיש • צפו https://x.com/ZiratNews/status/2035677810681893365 |
|
"דיין"???????????????????
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2026 21:55 |
|
| |
בטח דיין. דור ששופט את שופטיו. כל החבורה הזאת רואה חובה לעצמה להעביר ביקורת על גדולי הדור, כאילו הם חברים שלהם או שפוטים שלהם. עקבתא דמשיחא...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2026 22:26 |
|
| |
אנשים פה התחרפנו לגמרי. איפה ראיתם פה ביקורת? מותר לגרמה"ה ללכת בשיטה אחרת ממה שהורגלנו אצל הגדולים הליטאים. מותר לו לחשוב שראוי שיתפרסם בציבור שהוא לא הכחיש שיש לו "רוח הקודש". היו גדולים שלא ראו בעיה בזה שסביבתם מאמינה שיש להם "רוח הקודש" ובכוחם לחולל מופתים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2026 00:19 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לא מתאים לך. הוא שואל בסוף "ככה אומרים?" וצוחק. אתה השמטת את סימן השאלה ואת הצחוק. אני חושבת שאתה צריך לתקן ולהתנצל.
ושים לב שלא רק אני הבנתי כך. גם סוכנות החדשות החרדית "זירת החדשות", הביאה את הידיעה באופן הזה: האם למרן הגרמ"ה הירש יש רוח הקודש? שלמה קוק עלה להציג את ספר 'הריבניצער' החדש בעברית ובו מופתים לרוב, ושאל את מרן הגרמ"ה הירש האם יש לו רוח הקודש? מרן חייך ולא הכחיש • צפו https://x.com/ZiratNews/status/2035677810681893365 |
|
קודם כל, אני אישה. שנית, חבל. חשבתי תמיד שאתה הגון. במקרה הנוכחי אני לא חושבת שכתבת בכנות וביושר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2026 00:26 |
|
| |
איך אפשר לומר 'שהורגלנו אצל הגדולים הליטאים' שאינם בעלי רוח הקודש? נכון שלא כל ראש ישיבה זוטר נחשב בעל רוה"ק, כמו אצל האדמורי"ם, ואף לא כל גדול ולא כל מרן. אבל רק בשני הדורות האחרונים הרשימה לא דלה, שקהל הקודש רחש עליהם שהם בעלי רוח הקודש, ודלתם היתה פתוחה לברכות, לסגולות, לאו דווקא מפני תבונתם הרבה וכשרונם וחריפותם, אלא עקב הסתכלות אלוהית שלהם.
כמו, מרנן ורבנן:
החזון איש, הסטייפלר, רבי חיים קניבסקי, רבי יחזקאל לוונשטיין, רבי יעקב אדלשטיין, רבי שמואל אויערבך, רבי מאנדל, וגם שליט"א: רבי שמעון גלאי, רבי אליהו בער וכטפויגל (מארה"ב), ועוד אישים, שסחים אחריהם שהם בעלי רוה"ק, או בעלי כוחות סגוליים, וברכותיהם עושות רושם וכל המסתעף.
נכון שהרב שך והרב שטיינמן וגדולי חברון וכדומה והרב אדלשטיין - לא היתה סביבם אווירה כזאת. אבל עדיין מופרך לומר 'שהדרך של הגדולים הליטאיים' אינה כן. כי הענקים הנ"ל, חלקם נחשבו גדולי הדור, כן היתה סביבתם אווירה כזאת.
ומי מדבר על הדור שלפני השואה, כמו החפץ חיים, רבי ברוך בר, ורבי מאיר שמחה מדווינסק ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2026 01:17 |
|
| |
יוחנןש עירבבת 2 נושאים שונים. יש הבדל בין זה שסביבת החזו"א האמינה שיש לו "רוח הקודש" ובכוחו לחולל מופתים, לבין לומר שהחזו"א ראה לנכון לאשר (או לא להכחיש) שיש לו "רוח הקודש" ובכוחו לחולל מופתים.. ממה שקראתי, זכור לי כי החזו"א בכמה הזדמנויות ובאופן עקבי הסתייג בחריפות כששמע שמתבטאים עליו שהוא "בעל רוח הקודש" או "פועל ישועות" . ואף טרח לפרש למקורביו אירועים מופלאים אודותיו בדרך טבעית ושכלית.
לגבי שאר השמות שהזכרת, חלקם המועט אכן הלכו בשיטה אחרת. אך רוב הגדולים הליטאים הלכו בשיטה של הסתייגות חריפה מ"רוח הקודש" ו"מופתים". אין זה סותר שסביבתם האמינה שיש להם "רוח הקודש", אך היה ברור שזה לא משהו שראוי להתעסק בו ולפרסמו..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2026 03:28 |
|
| |
| פדהאל כתב: |  | חשבתי תמיד שאתה הגון. במקרה הנוכחי אני לא חושבת שכתבת בכנות וביושר.
|
|
הגון, ברור הגון. רק השנאה מקלקלת את השורה.
|
|
|
|
|