האם מוצדק לשלם סכום ככ גבוה בשביל חפיסת שוקולד ? בסופרים הגדולים 14.8 ש"ח ועד 17.90 שראיתי באיזה סניף של רשת קטנה.זה אני ראיתי אולי יש גם יותר יקר. לגבי טריות השוקולד. יש כאלה שתאריך האחרון הוא 5/27 ויש גםגם 7/27 ויש כאלה שעדיין 12/26 האם אלו של 26 הם שאריות משנה שעברה?
נשלח ב-29/3/2026 21:37
שוקולד 70% של עלית או אספרסו וכדו' עולה לא פחות כל השנה. למה???
נשלח ב-29/3/2026 22:20
בהחלט לא מוצדק,
לפי אתר פרייסז, היה ניתן להשיג לפני 13 חודשים,
בחנות יש חסד ב6.90 (לא טעות)
כך שעושים על שוקולד לפסח, רווח מוגזם ! ! !
אישית קניתי מעט מאוד, כרבע ממה שקניתי בעבר.
נשלח ב-29/3/2026 23:32
כנ"ל. קניתי אפילו פחות. זה הדבר היחיד שאנו הקטנים יכולים לתרום למיתון עליית המחירים. הבעיה שזה מונופול ולא רק בפסח. אם זה היה רק על מוצרי פסח עוד ניתן היה להבין, אבל כשאפילו שוקולד פרה פשוט מחירו הכפיל את עצמו בשנה האחרונה אין יותר מדי מה לעשות אם רשות התחרות ושר הכלכלה לא עושים מספיק כדי להפחית את הריכוזיות במשק.
נשלח ב-30/3/2026 09:19
מכירים את משל הצפרדע שמבשלים אותה לאט לאט במים עד שהיא מתה ??
זה בדיוק מה שעושים לנו... כל פעם מעלים בגלל סיבה אחרת אבל לא מורידים פעם זה השמן שהתייקר ופעם השילוח (בימי הקורונה) ופעם הקקאו בגלל בצורת שנתית בפפואה גינאה המזרחית כילדים תמיד פסח היה זכור לחג של שוקולד.. כשאין הרבה מה לאכול הינו מחסלים חפיסות שוקולד השנה ראיתי מבצע!! 2 חפיסות ב27 שקל! ממש ימות המשיח... אפי' שוקולד שיהיה מתוק קצת לילדים אי אפשר לקנות בלי חשבון
וזה בלי שנדבר על מחירי האוכל בחוץ בימים האלו שהמטבח בניקיון... מנת פלאפל הגיע ל26 שקל!! צריך כמה מאות שקלים רק בשביל היומיים האלו ..
המחיר הוא כזה שאין כבר אפילו התלבטות האם לקנות.
המדפים בסופר נשארו מלאים.
לא ראיתי שמישהו קנה.
אדרבא. יותר בריא כך.
אולי בסוף הרשתות יצטרכו לזרוק אותו או לתרום לחסדי נעמי...
נשלח ב-31/3/2026 01:48
כדאי לחפש במבצעים ברשתות כמו אושר עד או ברמי לוי ...
או בחנויות בשווקים
השוקולד של טעמן או של גרוס ....
נשלח ב-31/3/2026 11:06
פיינשמקער כתב:
לא ראיתי שמישהו קנה.
אדרבא. יותר בריא כך.
לא רואה שהמדפים של השוקולדים האיכותיים של עלית כל השנה נשארים מלאים. והמחיר אותו דבר ואפילו יקר יותר. וזה כל השנה ולא רק בפסח. הבעיה זה כש 2 חברות לכל היותר שולטות בתחום. הפתרון בגזרה של ניר ברקת וכמובן גם אצלנו האזרחים, אבל בראשונה במשרד הכלכלה ורשות התחרות.
נשלח ב-31/3/2026 13:05
muki28 כתב:
לא ראיתי שמישהו קנה.
אדרבא. יותר בריא כך.
לא רואה שהמדפים של השוקולדים האיכותיים של עלית כל השנה נשארים מלאים. והמחיר אותו דבר ואפילו יקר יותר. וזה כל השנה ולא רק בפסח. הבעיה זה כש 2 חברות לכל היותר שולטות בתחום. הפתרון בגזרה של ניר ברקת וכמובן גם אצלנו האזרחים, אבל בראשונה במשרד הכלכלה ורשות התחרות.
אני לא יודע אם זה נכון אבל כך שמעתי עיקר הבעיה היא אצל החרדים שקונים בכשרות בד"צ אצל אחינו החילונים יש היצע יותר גדול וממילא מחיר יותר טוב
נשלח ב-31/3/2026 21:53
אל קפונה - מה זה נדמה לי? אני קניתי בשבוע שעבר ב14 שח . שניים ב28. במקרה יש לי את הקבלה ובדקתי -14 ש"ח
תוקן על ידי קרשינדו ב- 31/03/2026 21:55:13
נשלח ב-31/3/2026 22:22
יש היום תחרות גדולה גם בהכשרים מהודרים. יש מותגים שווייצרים אמיתיים או מתחזים - אין לי מושג, בשם ג'נבה ודאבוס. ויש את גרוס ואת השווייצרים הוותיקים. וורד הגליל זה גם משהו בשת"פ עם מותג שוויצרי. אני רואה מדפים שלמים עם המוני סוגים מכל מיני מקורות, קשה להאמין שאין סיבה לתחרות.
נשלח ב-31/3/2026 23:16
שוקולד תעשייתי אמור להיות מוצר זול !
לא אמור לעלות יותר מכמה שקלים,
גם אם הוא מיוצר בשוויץ,
המחיר שבו הוא נמכר הוא בהחלט מוגזם.
נשלח ב-2/4/2026 21:49
משהו חשוב,
היבואן שמשלם בשקלים על השוקולד,
משלם הרבה פחות ! (אולי 20% פחות ואולי יותר)
על השוקולד שהוא קונה,
בגלל התחזקות השקל, שהיה בעבר 3.7 וכיום 3.13
את הרווח העצום שהיבואן\רשתות שיווק שהם עושים,
הם לא מגלגלים ללקוחות אלא שומרים אותו לעצמם.
נשלח ב-3/4/2026 13:32
רק שתקבלו מושגים במחירי שוקולד שוויצרי,
חיפשתי שוקולד שוויצרי בחפיסה של 100 גרם
הרשת היקרה "שופר סל" מוכרת שוקולד שוויצרי שהיא מייבאת ב5 ש"ח ! (לא טעות)
דומני שהציבור החרדי היום גדול, וזה צריך לגרום ליזמים לייבא שוקולד כשר למהדרין, כשר לפסח, בזיל הזול.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 03/04/2026 13:33:08
נשלח ב-4/4/2026 23:47
אבל צריך לקחת בחשבון שאין ספק שחלב ישראל מרגע החליבה מייקר משמעותית את המחיר, כי צריך לדאוג ליהודים בכל ההליך, וכיון שהיהודים לא חולבים בעצמם, יש עוד משכורות (צודקות לגמרי, אנחנו רוצים להיות רגועים שאוכלים את השוקולד) לזמן החליבה לזמן העברה ואחר כך להשגחה בפועל במפעל, זה לא כמו השגחה במפעל עצמו שרק צריך לבדוק מה המקורות של המוצרים באופן חד פעמי.