| נשלח ב-3/5/2026 21:10 |
|
| |
הוצאות מטורפות לתמונות חלאק'ה
לרגל ל"ג בעומר אני שומע מאברכים וזוגות די צעירים שהילד מגיע לגיל שלוש, שמשפחות שבקושי מסיימים את החודש מוציאים סכום של 2500 או אפי' 3000 ש"ח לסדרת תמונות של ילד החאל'קה,
רבותי, נפלתם על הראש ? חסר היום מצלמות דיגיטליות באיכות טובה והדפסה עצמית או הרבה אמצעים אחרים להוציא תמונות איכותיות ברבע מחיר ?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2026 21:48 |
|
| |
אני חושב כמוך אבל למה לא להמשיך את זה לשטריימל לדוגמא ועוד כל מיני הוצאות מיותרות שיש בציבור.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2026 09:43 |
|
| |
יש צלמת שלוקחת ילדי חלאקה בכוח?
מי שבוחר לעשות זאת בסכומים כאלו מטורף וטיפש, אך עושה זאת על פי בחירתו האישית.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2026 11:06 |
|
| |
3000-2500 ש"ח זה כבר ברף הכי עליון. ואני שומע מאברכים וזוגות צעירים שמוציאים על אלבום תמונות לילד חלאקה סכומים הרבה יותר צנועים. רבים עושים אלבום דיגיטלי באמצעות אפליקציות כמו lupa התוצאה מצויינת. איכות הדפסה גבוהה, העיצוב מקצועי וכל זה בעלות של כמה מאות ש"ח.
(יצא לי לראות אלבומי תמונות חלאקה של צלמת בעלת שם שעושה שימוש מוגזם בפוטושופ שגרם לפניו של הילד להיראות לא טבעיים)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2026 12:46 |
|
| |
כנל אפשר להגיד על משלוחי מנות ומגשי טו בשבט וחתונות מפוצצות גם למי שאין את השקל הראשון ומסיבות בת מצווה שההכנות וההוצאות הם כמו לחתונה מלפני עשור . נכון שהתמונות של פוטו זאבי היו טבעיות יותר ותמימות יותר וגם אז היו כאלה שצילמו במצלמת פילים ביתית. אבל גם המכוניות אברכים השתנו למיני וואן או וואן מרווח יקרים יותר ויקרים פחות אבל מאד לא זולים. והמכלת שהפכה לסופר והדירות במליונים רבים ואהרכים שלומדים מקצועות חול )לא עלינו). והרשימה יכולה להתארך . בקיצור התקדמות. קידמה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2026 13:26 |
|
| |
אני זוכר לפני 20 שנה, מחיר ממוצע של צלמת טובה היה 450-500 ש"ח (גם אז אגב רטנו כולם על המחירים הגבוהים) אם מחשבים את המדד, זה יוצא בערך 2000 ש"ח היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2026 14:10 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | אני חושב כמוך אבל למה לא להמשיך את זה לשטריימל לדוגמא ועוד כל מיני הוצאות מיותרות שיש בציבור. |
|
אינו דומה, שטריימל הוא טוב ל15 שנה מידי שבת בשבתו חג ומועד ושמחות משפחתיות, משא"כ בתמונות מי מעיין בזה בכלל, שנית, שטריימל הוא פריט לבוש חובה לאחר שבעדת החסידים (ובעבר אף הפרושים) לובשים את זה כבר מעל 200 שנה,
מה שכן, ברור שבשטריימל יש הרבה מה לחתוך בשפיצים, ובמחירים המטורפים ובשיגעון של חתנים לעשות שטריימל ב15 ו18 אלף, בזמן שיש שטריימלאך מעולים בעשרת אלפים,
ויפה כתב השבוע בהמבשר הכתב מ.א. אויש שהרבה פעמים אני לא אוהב את הנושאים הרדודים שהוא כותב, אבל השבוע הוא כתב שכמו שבעבר לא הטילו ההורים את הוצאות הדירה על הזוג, עד שפשוט לא היה ברירה, הורים לא יכלו לרכוש עשר דירות כך צריך להטיל חלק נכבד מהוצאות החתונה על הזוג שישלמו את זה לגמ"חים שנים אחרי החתונה, ואז ירדו פלאים מחירי התזמורת והפאות ועוד,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2026 14:47 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | אינו דומה, שטריימל הוא טוב ל15 שנה מידי שבת בשבתו חג ומועד ושמחות משפחתיות, משא"כ בתמונות מי מעיין בזה בכלל, שנית, שטריימל הוא פריט לבוש חובה לאחר שבעדת החסידים (ובעבר אף הפרושים) לובשים את זה כבר מעל 200 שנה,
מה שכן, ברור שבשטריימל יש הרבה מה לחתוך בשפיצים, ובמחירים המטורפים ובשיגעון של חתנים לעשות שטריימל ב15 ו18 אלף, בזמן שיש שטריימלאך מעולים בעשרת אלפים,
ויפה כתב השבוע בהמבשר הכתב מ.א. אויש שהרבה פעמים אני לא אוהב את הנושאים הרדודים שהוא כותב, אבל השבוע הוא כתב שכמו שבעבר לא הטילו ההורים את הוצאות הדירה על הזוג, עד שפשוט לא היה ברירה, הורים לא יכלו לרכוש עשר דירות כך צריך להטיל חלק נכבד מהוצאות החתונה על הזוג שישלמו את זה לגמ"חים שנים אחרי החתונה, ואז ירדו פלאים מחירי התזמורת והפאות ועוד, |
|
 לא צריך לחתוך בשפיצים, יש כבר היום מבחר שטריימלים ללא שפיצים שמגיעים עד התקרה, במחירים שפויים. הבנתי שהשפיצים עולים הון רב כי הם ארוכים יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2026 20:15 |
|
| |
טוב, אם באמת רוצים להבין את ההלוך ילך של היום, טוב שנתבונן על מחירי העגלות לתינוקות, וכמובן הסיבה לכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2026 00:04 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אני זוכר לפני 20 שנה, מחיר ממוצע של צלמת טובה היה 450-500 ש"ח (גם אז אגב רטנו כולם על המחירים הגבוהים) אם מחשבים את המדד, זה יוצא בערך 2000 ש"ח היום. |
| איש חשוב, אנא, בדוק נתונים לפני שאתה מעלה אותם. נתונים לא נכונים בעליל, המדד ב20 שנה עלה רק 43 אחוז, זה אומר שאם עלה צלמת 500 ש"ח היום היא צריכה לקחת לפי המדד 750.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2026 01:36 |
|
| |
כתבתי מדד, אבל התכוונתי לא רק אליו אלא גם לאינפלציה ועוד. בעיקרון כיוונתי לערך הכסף, הערך של הכסף, הן במשכורות, הן בשכירות דירה, הן בקניית דירה, והן במוצרי מכלת, הכל עלה בערך פי 4-5.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2026 07:06 |
|
| |
לא לקחת בחשבון שההוצאות והזמן שהצלמת היתה משקיעה בכל ילד לפני 20 שנה היו לפחות פי 5 מהיום. אם זה ציוד הצילום שהיה הרבה יותר יקר ביחס להיום, אם זה פיתוח הפילם, אם זה ההשקעה ברקעים ואביזרים בסטודיו ואם זה שעות עבודה על שיפוץ כל תמונה בפוטושופ כשהיום את כל זה עושה ה AI בלחיצת כפתור והרבה יותר טוב. ככה שדוווקא לפני 20 שנה היה יותר הצדקה למחירים האלה מאשר כיום. ככה שאם בזמנו התשלום היה בממוצע עבור 4 שעות עבודה פלוס לא מעט הוצאות, כיום זה עבור שעת עבודה עם מינימום הוצאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2026 21:42 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כתבתי מדד, אבל התכוונתי לא רק אליו אלא גם לאינפלציה ועוד. בעיקרון כיוונתי לערך הכסף, הערך של הכסף, הן במשכורות, הן בשכירות דירה, הן בקניית דירה, והן במוצרי מכלת, הכל עלה בערך פי 4-5. |
| המדד והאינפלציה זה יינו הך, המדד הוא מודד את האינפלציה, והכל ממש לא עלה פי 4-5 ב20 שנה האחרונות, רכב לא עלה 40,000 שקל לפני עשרים שנה, וקפה לא עלה 8 שקל, ובקבוק קוקה קולה לא עלה 2 שקל, דיייייייייייי עם השטויות האלו, עוף שעולה היום באושר עד 30 שקל לא עלה 7 שקל וכו' וכו' וכו'
תוקן על ידי מהפךבחררה ב- 05/05/2026 21:42:55
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2026 22:51 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כתבתי מדד, אבל התכוונתי לא רק אליו אלא גם לאינפלציה ועוד. בעיקרון כיוונתי לערך הכסף, הערך של הכסף, הן במשכורות, הן בשכירות דירה, הן בקניית דירה, והן במוצרי מכלת, הכל עלה בערך פי 4-5. |
|
מדד, אינפלציה וערך הכסף הן מילים נרדפות. העלייה בערך הכסף במהלך 20 השנים האחרונות הייתה צנועה יחסית, כאמור, והיא משקפת בדיוק את ממוצע העליות המשוקלל בנדל"ן, במוצרי צריכה, בשירותים השונים וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2026 02:34 |
|
| |
| מהפךבחררה כתב: |  | והכל ממש לא עלה פי 4-5 ב20 שנה האחרונות, רכב לא עלה 40,000 שקל לפני עשרים שנה, וקפה לא עלה 8 שקל, ובקבוק קוקה קולה לא עלה 2 שקל, דיייייייייייי עם השטויות האלו, עוף שעולה היום באושר עד 30 שקל לא עלה 7 שקל וכו' וכו' וכו'
תוקן על ידי מהפךבחררה ב- 05/05/2026 21:42:55 |
|
בקבוקי מיץ עלו 2 ש"ח! חברות סופר דרינק, "תן לשתות", וכל אלו, היום בקבוק ממוצע 8 ש"ח (די ערמומי שאתה תופס בקבוק קולה, מוצר ספציפי יקר שתמיד עלה יקר, בעוד אני מדבר בכללי) לפני 20 שנה עופות בד"ץ מהדרין עלו 12 ש"ח לק"ג, היום הממוצע הוא 30-33 לק"ג, (פתאום מצאת את אושר עד, אבל אז עוד לא היה אושר עד) הסיפור של רכבים חדשים בכלל לא קשור, כי כל שנה מייצרים דגמים חדשים אני יכול למנות עוד הרבה מוצרים שרק הכפילו את עצמם ולא נהיו פי ארבע, לא באתי לומר שכל המוצרים ללא יוצא מהכלל הכפילו את עצמם, דיברתי על עליה כללית, כך שזה די מטופש ללכת לחפש מוצרים שלא עלו פי ארבע. הבאתי לכאן דוגמאות עיקריות לדברים שכן עלו פי 4, והם המשכורות, שכירות דירה וקניית דירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2026 17:16 |
|
| |
פעם גדולי הדור התענינו בזוטות שכאלה...

|
|
|
|