יאיר גולן: החוק לגיוס החרדים פופוליסטי. אצביע בעד ממשלה עם חרדים.
השמאל כבר מתחיל לנגן מנגינות אחרות...
נשלח ב-27/5/2026 08:01
על כגון זה אומר הפתגם האידי: אז מען דארף דעם גנב, נעמט מען אים ארופ פון דער תליה.
אך קשה להאמין שיש היתכנות של ממשלת שמאל עם החרדים. הן בגלל התיעוב של אנשי קפלן לחרדים והן בגלל התיעוב של הציבור החרדי לאנשי השמאל.
אם יהדות התורה תצהיר מראש על כוונתה לחבור לשמאל, היא תוכה בבחירות שוק על ירך. ואם היא תסתיר מהציבור שיש לה כוונה כזו, ותעשה מעשה בנט, אוהו. יהיה פה שמח.
נשלח ב-27/5/2026 09:29
קווי היסוד של הממשלה החדשה הם שיקבעו-איזו ממשלה זו תהיה :האם כשנתניהו צירף את ברק לממשלתו אז זו הייתה ממשלת שמאל?! או כשפרס ושמיר כוננו ממשלת אחדות ורוטציה בראשות הממשלה: הייתה זאת ממשלת שמאל?! או כשנתניהו הכניס את גנץ והבטיח לו את ראשות הממשלה ז ה היה בסדר?!,במילים אחרות מה שקובע זה ההרכב האנושי: במידה והחרדים יכנסו לממשלה כזו אזי נקבל ממשלה מאוזנת מכול הבחינות: אל תשכח ש"יהדות התורה" שלשמה הוסיפו בזמנו את "השבת" ותכלס, ראינו שבזמן שהחרדים היו באופוזיציה בזמן "ממשלת האחים" שמירת השבת הוגברה ע"י הממשלה דאז, מה שאין כן בממשלות שהחרדים כיהנו כולל בממשלת הימין-על מלא מלא מלא": שמירת השבת בה נדרסת ברגל גסה והייתה למשיסה ולבוז, כולל בתקופה הזו כך, מכאן אתה למד שלא הכול שחור או לבן: אם תתבונן טוב במצב של החרדים בתקופה הזו אז תגיע למסקנה ש"החרדים רואים בתקופה הזו "עולם הפוך לפניהם":. מה החרדים ירוויחו אם יחברו שוב לציבור הימני ולממשלת ימין על מלא שאמנם כדבריך "לא מתעבת אותנו" ותרשה לי להטיל ספק בקביעתך אך, אם כתוצאה מהשותפות הזו: "עם הידידים משכבר הימים" ימשיכו בהובלת לומדי התורה אחר כבוד לבתי הכלא ולשלילת הזכויות הבסיסיות של הציבור החרדי עד שלא נוכל עוד להחזיק את הראש מעל המים ולהמשיך לדור בארץ הקודש וכמובן, בהלצה אוסיף שגם לחו"ל לא נוכל לברוח כי בעת המנוסה לחו"ל יעצרו אותנו במעבר הגבול...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 27/05/2026 10:08:15
נשלח ב-27/5/2026 09:49
לך תדע.
אני לגמרי מסכים איתך לגבי ממשלות העבר. אבל התיעוב והשנאה שיש היום בין השמאל לחרדים הם המשתנה החדש שלעניות דעתי, מונע את הסיכוי שחרדים ישבו בממשלה אחת יחד עם אנשי קפלן. זהו נעלם חסר פתרון שמסכל את האפשרות לממשלה כזו. קשה לי להאמין שהמצביעים יהיו מסוגלים לבלוע מצב כזה.
הלוואי ואני טועה.
תוקן על ידי גרשום ב- 27/05/2026 10:22:35
נשלח ב-27/5/2026 10:35
התיעוב שאתה מדבר עליו לא הגיע בחלל ריק אלא, כי המלכנו את השונא שלהם שוב ושוב לראש הממשלה גם כשתוצאות הבחירות נתנו לשמאל תקווה והיתכנות להרכיב ממשלה, כבר נאמר שהידיד של השונא שלך הופך לשנאך וזה מה שקרה פה. איך שלמה המלך אמר" "אם רעב שנאך האכלו לחם ואם צמא הוא השקהו מים" ואני הקטן מוסיף שלא תתיש את השונא בסבבי בחירות מיותרים שלא מביאים לכלום ולשום דבר אלא לשנאה ולבוז כלפי הציבור החרדי שנתנו יד בדבר, ועכשיו מגישים לו את החשבונית לתשלום ואת הראיות מי בעל הבית האמתי במדינה הזו.
נשלח ב-27/5/2026 10:38
האם אתה באמת חושב שלמצביעי "יהדות התורה והשבת", עדיף להם לשבת בבתי הסוהר מלעכל ממשלה בראשות השמאל?! אל תסיק מדברי שצריך להצהיר לפני הבחירות עם מי שהולכים לכונן ממשלה, זו הרי הייתה הטעות הגדולה שעשינו בעבר שנעלנו את עצמינו עם ביבי עוד לפני תוצאות הבחירות. אחרת לא תוכל להשיג את המקסימום במשא ומתן אלא, אם מה שחשוב לנציגות החרדית אלה הכופתאות ולעזאזל "יבנה וחכמיה" תכלס מי שמצביע ל"יהדות התורה" יודע שאפילו יאמר לך: "על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין" האחרים יש להם את בן גביר וכו'