בית פורומים בחדרי חרדים

בחור ישיבה מגיע לרופא בקופת חולים...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/6/2026 23:31 לינק ישיר 
בחור ישיבה מגיע לרופא בקופת חולים...

...והוא חוקר אותו מה הוא עושה בחיים.
אחר כך הוא אומר לו: "אני מעדיף שלא להמשיך לדבר על זה" - ומתייחס אליו בעויינות גלויה וגם לא מטפל בתלונה הבריאותית שבשלה הגיע ובגדול מנפנף אותו בלי שום המלצה או טיפול.
יש מה לעשות?
הם חוששים שאם יתלוננו עליו, ישלחו עליהם את המשטרה הצבאית...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2026 01:36 לינק ישיר 

מה קשור, לא צריכים להתלונן במשטרה, הוא צריך לגשת למנהל המחלקה ולהתלונן עליו שם.
רק שלפני זה הייתי ממליץ לו להיכנס שוב אל הרופא כשהוא מקליט אותו בנגן בכיס, ולהתעמת איתו על הסיפור "לא נתת לי שום טיפול רפואי רק תקפת אותי", שהוא יפליל את עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2026 01:47 לינק ישיר 

תכתוב איזה קופה ואיזה סניף, ושם הרופא, אם הפרטים נכונים, הרופא עף משם מחר, הציבור החרדי חם ועל הקצה, ואף קופה לא תרצה להסתכן בנטישת רבבות מבוטחים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2026 02:36 לינק ישיר 

ד"ר מיכל ויליאן שעובדת במכבי, בני ברק כבר עפה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2026 10:54 לינק ישיר 

חשבתי שהכותרת זו התחלה של בדיחה ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2026 13:18 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
תכתוב איזה קופה ואיזה סניף, ושם הרופא, אם הפרטים נכונים, הרופא עף משם מחר, הציבור החרדי חם ועל הקצה, ואף קופה לא תרצה להסתכן בנטישת רבבות מבוטחים 

זה יהיה מילה מול מילה (אמא שלו הייתה נוכחת, אבל היא נוגעת...), ובדיון משפטי לא יהיה לזה משמעות. מסתבר שבפרסום שמו יצטברו עוד עדויות נגדו, אבל גם זה ספק.
מבחינה ציבורית עדיין כדאי לקופ"ח להאמין לו, אבל כנראה הרופא יוכל לתבוע את הקופה, אלא אם כן ימשיכו לשלם לו משכורת בלי להעסיק אותו.
כאמור עכ"פ הבחור רועד מפחד שפרטיו יפורסמו והוא יהיה על הכוונת של המשטרה הצבאית.
מה שאפשר לפרסם שעיקר עיסוקו של הרופא הוא באחד מבתי החולים הגדולים וכדאי מאד לכל קופה לבדוק היטב את מי היא מעסיקה ואיך הוא מתייחס למטופליו החרדיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2026 06:44 לינק ישיר 

מדוע רק בחור ישיבה? ר' בונים שרייבר , ה' ישלח לו רפואה שלימה סיפר השבוע בעצרת אלפים בליקווד שרופא במדינת היהודים סירב לטפל בו לאחר ששמע שהוא ראש ישיבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2026 07:38 לינק ישיר 

זה לא קרה מהיום ולא מאתמול ולא מלפני 30 שנה ולא מלפני 40 שנה,

כך זה היה מקום המדינה,

יש רופאים שהם אנטי חרדים, שלא רוצים לטפל בחרדים,

הזדעזעתי מזה כשהייתי ילד לפני עשרות שנים........

זה אחד הסיבות שיש עסקנים רפואיים,

שחרדים לא יגיעו 'בטעות' לרופאים כאלה.

הנחמה היא שאין הרבה כאלה, אבל היו וחבל.

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 15/06/2026 07:38:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2026 08:36 לינק ישיר 

בונים שרייבר מעז לדבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2026 08:53 לינק ישיר 

האם מישהו שמע פעם על סיפור כזה בכיוון ההפוך?
שמישהו מאיחוד הצלה, זק"א, ידידים, יד שרה, סירב אי פעם לטפל בחילוני?
כך נראה החילוני (מבלי להכליל את כולם!) האינטליגנט, האינטלקטואל, חסר אנושיות, כמה יותר חכם ככה יותר חסר רחמים.
להבדיל היה איזה עם מסוים שגם היה מאוד אינטלקטואל ומלומד, והגיע לדיוטה התחתונה, כנראה אנושיות וחכמה אינם תמיד באים כאחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2026 09:22 לינק ישיר 
נו נו, בינים כינים אמר, שוין

אליהו1000 כתב:
מדוע רק בחור ישיבה? ר' בונים שרייבר , ה' ישלח לו רפואה שלימה סיפר השבוע בעצרת אלפים בליקווד שרופא במדינת היהודים סירב לטפל בו לאחר ששמע שהוא ראש ישיבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2026 09:31 לינק ישיר 

ben_nahum כתב:
נו נו,

הרה"ג ר' בונים שרייבר שליט"א, תלמיד חכם גדול ועצום, אני מוחה על ביזוי תלמידי חכמים, נשיכתן נשיכת נחש עקיצתן עקיצת עקרב אין תרופה למכתו ואין לך חלק לעולם הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2026 10:59 לינק ישיר 
הֵם אָמְרוּ שְׁלשָׁה שְׁלשָׁה דְּבָרִים

הֵם אָמְרוּ שְׁלשָׁה שְׁלשָׁה דְּבָרִים.  רַבִּי אֱלִיעֶזֶר אוֹמֵר: יְהִי כְּבוֹד חֲבֵרְךָ חָבִיב עָלֶיךָ כְּשֶׁלְּךָ, וְאַל תְּהִי נוֹחַ לִכְעֹס; וְשׁוּב יוֹם אֶחָד לִפְנֵי מִיתָתְךָ. וֶהֱוֵי מִתְחַמֵּם כְּנֶגֶד אוּרָן שֶׁל חֲכָמִים, וֶהֱוֵי זָהִיר בְּגַחַלְתָּן שֶׁלֹּא תִּכָּוֶה; שֶׁנְּשִׁיכָתָן נְשִׁיכַת שׁוּעָל, וַעֲקִיצָתָן עֲקִיצַת עַקְרָב, וּלְחִישָׁתָן לְחִישַׁת שָׂרָף, וְכָל דִּבְרֵיהֶם כְּגַחֲלֵי אֵשׁ:
מסכת אבות, פרק ב משנה י'
היות ששמעתי את לחישתו של בינים כינים - וזה לא לחישת שרף.
היות ששמעתי את דבריו הנלוזים - והם לא כגחלי אש.
אינני צריך להיזהר בגחלתו הכבויה.
אינני חושש לתרופה למכתי ולחלקי לעולם הבא

איש_חשוב כתב:
נו נו,
הרה"ג ר' בונים שרייבר שליט"א, תלמיד חכם גדול ועצום, אני מוחה על ביזוי תלמידי חכמים, נשיכתן נשיכת נחש עקיצתן עקיצת עקרב אין תרופה למכתו ואין לך חלק לעולם הבא.

תוקן על ידי ben_nahum ב- 15/06/2026 11:52:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2026 15:45 לינק ישיר 

ben_nahum כתב:
הֵם אָמְרוּ שְׁלשָׁה שְׁלשָׁה דְּבָרִים.  רַבִּי אֱלִיעֶזֶר אוֹמֵר: יְהִי כְּבוֹד חֲבֵרְךָ חָבִיב עָלֶיךָ כְּשֶׁלְּךָ, וְאַל תְּהִי נוֹחַ לִכְעֹס; וְשׁוּב יוֹם אֶחָד לִפְנֵי מִיתָתְךָ. וֶהֱוֵי מִתְחַמֵּם כְּנֶגֶד אוּרָן שֶׁל חֲכָמִים, וֶהֱוֵי זָהִיר בְּגַחַלְתָּן שֶׁלֹּא תִּכָּוֶה; שֶׁנְּשִׁיכָתָן נְשִׁיכַת שׁוּעָל, וַעֲקִיצָתָן עֲקִיצַת עַקְרָב, וּלְחִישָׁתָן לְחִישַׁת שָׂרָף, וְכָל דִּבְרֵיהֶם כְּגַחֲלֵי אֵשׁ:
מסכת אבות, פרק ב משנה י'
היות ששמעתי את לחישתו של בינים כינים - וזה לא לחישת שרף.
היות ששמעתי את דבריו הנלוזים - והם לא כגחלי אש.
אינני צריך להיזהר בגחלתו הכבויה.
אינני חושש לתרופה למכתי ולחלקי לעולם הבא
נו נו,

יש מחלוקת מה הגירסא שועל או נחש, בטח יתנו לך לבחור.
כמובן כל שייגצל כמוך יטען בבי"ד של מעלה שפלוני אינו ת"ח וכו', ואז יצטרך להוכיח את זה, אבל מה, שם לא יתנו לך גוגל כדי למצוא שאלות לבחון את כל הרבנים שאתה פוגע בהם ומשמיץ אותם..

וה"ר משה אלשקר ז"ל פירש שנשיכתן נשיכת נחש וכו' הזהיר שלא יטה מסייגי החכמים ומדבריהם ימין ושמאל והסיבה שנשיכתן נשיכת נחש כי פורץ גדר ישכנו נחש. ויש גורסין שנשיכתן נשיכת שועל כמעט אין לה תרופה כי צריכה כמה פתילות כי שיניו עקומות כשיני המגרה. וכל דבריהם כגחלי אש שאם לא יעשו מכה יעשו רושם על כל פנים עכ"ל:
וה"ר יצחק בר שלמה ז"ל פירש כי נראה לו גירסת רש"י ורשב"ם ז"ל דגרסו שנשיכתן נשיכת שועל עיקר לפי שכל אלו הג' הם לא זו אף זו כלומר לא מבעיא שהם מזיקים בנשיכתן כשועל שאינו ממית בנשיכתו אלא עושה חבורה אלא שעוקצין עקיצת עקרב מלשון עוקץ והוא הזנב שהעקרב מכה בזנבו ששם כנוס הארס וממית ולא הזכיר נשיכת הנחש שגם הוא ממית לפי שרצה לשנות ג' מיני היזק בשלשה לשונות נשיכה עקיצה לחישה ובנחש אין נופל בו כי אם לשון נשיכה ועוד שרצה לשנות שלשה מיני היזק שונים זה מזה. פה וזנב והבל. השועל נושך בפיו. העקרב עוקץ בזנבו. השרף שורף בהבל פיו. והנחש עיקר היזקו שנושך בפיו שנא' הוא ישופך ראש ולכן לא הזכירו במשנה זו:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2026 19:47 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
האם מישהו שמע פעם על סיפור כזה בכיוון ההפוך?
שמישהו מאיחוד הצלה, זק"א, ידידים, יד שרה, סירב אי פעם לטפל בחילוני?
כך נראה החילוני (מבלי להכליל את כולם!) האינטליגנט, האינטלקטואל, חסר אנושיות, כמה יותר חכם ככה יותר חסר רחמים.
להבדיל היה איזה עם מסוים שגם היה מאוד אינטלקטואל ומלומד, והגיע לדיוטה התחתונה, כנראה אנושיות וחכמה אינם תמיד באים כאחת.

טינופת ! 

אני כבר לא מדבר על התורה שלו, שגם אם תחיה ארבע מאות שנה ספק אם תגיע להיקף שלו, ולא על היראת שמיים שלו, שאם לאשה שילדה אותך היה קמצוץ מזה, היית נראה אחרת, אלא יש לו זכות עצומה של הרבצת תורה וזיכוי הרבים באופן מבהיל, במשך עשרות שנים הוא מוסר שיעורים בכל מקצועות התורה מידי יום ביומו מבוקר עד ערב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2026 20:35 לינק ישיר 

בונדמן אני ממליץ לך לבדוק תמיד הודעה שכתבת אחרי שאתה שולח אותה
ציטטת אותי בזמן שהתכוונת לבן נחום.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בחור ישיבה מגיע לרופא בקופת חולים...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext