גם כאן מתברר שהרב הירש הוא הרב היותר קיצוני בהנהגת דגל. הרב הירש הביע תמיכה בהצטרפות אברכים לפעילות "צבע שחור".
ואילו הרב שרגא שטיינמן, בנו של המרן המיתולוגי, נוקט בגישה הליטאית המסורתית שסולדת מפעולות כוחניות, ופוסק באופן נחרץ שאין זה דרך בני התורה.
כזכור, הרב הירש באופן עקבי נוטה לתמוך בפעולות כוחניות.
הוא הרב הליטאי היחיד שתמך במחאת הרכבים.
ולפני כמה חודשים שיבח בנאום את ההפגנות של הפלג ואמר שאולי יגיע זמן שנצטרך גם אנחנו להצטרף לזה.
נשלח ב-29/6/2026 09:13
הרב שטינמן נשאל והשיב לגבי להצטרף לרשימה, שבכל הקפצה ירוצו לחסום את המשטרה, במהירות של איחוד הצלה שרצים לצלם כל אירוע.
אבל אם מישהו שומע דפיקות על הדלת - על זה לא נשאל, וגם הוא כמו כל החכמים עונה שאין שום חסרון להתקשר לצבע שחור למנוע את המעצר.
נשלח ב-29/6/2026 09:33
והרב הירש נשאל בדיוק על זה לפני כמה חודשים ותמך בהצטרפות אברכים לפעילות "צבע שחור" שמונעת באמצעות נוכחות כוחנית בשטח את המעצרים (והסתייג לעת עתה מהצטרפות בחורים צעירים)
נשלח ב-29/6/2026 09:45
האם כשידפקו אצל בני מה-יפית בדלת, ויבקשו את הבן זונדל, לקחת אותו כעריק, האם יאמרו בחיוך לאיש המשטרה הצבאית: כן בבקשה! הנה אני מעורר אותו. אולי גם לתת לו כוס קולה, ולהתנצל על הבית שאינו מסודר כ"כ בשעה 3 בלילה.
זו הכוונה 'אין דרך בני תורה בכך' ????? אני רק שאלה
נשלח ב-29/6/2026 10:49
מה זה קשור לאם להצטרף לצבע שחור ולצרוח ברחובות
אני רק שאלה?
נשלח ב-29/6/2026 11:13
קשור כי אי אפשר מצד אחד לדרוש לשבת בשקט כשהשני נחטף מביתו, ומצד שני לבוא ולהשתמש בשירות הזה כשבאים לחטוף אותך.
נשלח ב-29/6/2026 16:40
כן אבל איפה הוא אמר לקבל יפה את המשטרה הצבאית ולשבת בשקט, הוא דיבר על ההתנהגות שאף פעם לא צריכה להיות אגרסיבית ובטח לא אלימה, ואגב זאת כוונת רמ"ה שבחורים לא יצטרפו כיון שהם חמומים מידיי
נשלח ב-30/6/2026 00:33
אז איך ימנעו את המעצר של הבחור לחודש ימים?
בעדינות? בלימוד דף גמרא? באמירת פרק שירה כשהשוטרים בדלת?
אז באמת לא לקרוא לשכנים מוחים, או בקיצור לטלפון השחור שמזעיק מיידית עשרות אנשים?
או להיכנע ולשלוח, על פי התיאור שלי הנ"ל.
נשלח ב-1/7/2026 11:39
יוחנןש כתב:
אז איך ימנעו את המעצר של הבחור לחודש ימים?
בעדינות? בלימוד דף גמרא? באמירת פרק שירה כשהשוטרים בדלת?
אז באמת לא לקרוא לשכנים מוחים, או בקיצור לטלפון השחור שמזעיק מיידית עשרות אנשים?
או להיכנע ולשלוח, על פי התיאור שלי הנ"ל.
נשלח ב-1/7/2026 11:39
אצל ליטאים ישנה תופעה רחבה כזאת, כאשר ידברו עם חסיד יספרו סיפורים כמה הגודול הרב הליטאי חכם וצודק וכולו אבל בעצמם ילעגו לאותו רב ויבוזו לו ........ (1) זאת הציניות המובנית אצל ליטאים אולי גם בגלל מעורבותם עם התרבות, הישראליות יותר מהחסידים , זו דואליות שקשה לחיות איתה ויוצרת ציניות (2) בגלל שכל הקטע על הגדויילים הליטאים בדורות האחרונים שזה בכלל חיקוי עלוב של החסידים.
נשלח ב-1/7/2026 15:26
הרב שרגא ? הר"מ בישיבה קטנה 'קהילות יעקב' בבני ברק ? נו בוודאי, בישבה קטנה אין בדרך כלל עריקים.
נשלח ב-1/7/2026 15:45
תזלזל אבל מדובר בראש ישיבת אורחות תורה שמשמש כנשיא של לא מעט ישיבות נוספות. מניח שדבריו נאמרו לתלמידי המוסדות שתחת חסותו ולא למוסדות הפלג וסאטמר ככה שתנוח דעתך.
נשלח ב-2/7/2026 09:40
נדמה לי שהוא כבר לא אומר שיעורים בישיבה קטנה
הוא חולש כיום על מוסדות של כ3000 תלמידים
ואגב גם אביו היה ראש ישיבה קטנה
נשלח ב-2/7/2026 14:28
מה זאת אומרת שהוא "חולש" על מוסדות של 3000 תלמידים ? ועל כמה חולש שלום בער סורוצקין
נשלח ב-2/7/2026 15:39
זהו שיש הבדל קטן ר' שרגא חולש לא בתור בעל הבית שמביא כסף אלא כאחראי רוחני-משהו כמו הרבי מסאטמאר על מוסדותיו ואגב הוא לא פחות ת"ח מ2 הסאקמורים יחדיו