| נשלח ב-5/7/2004 23:21 |
|
| |
תופעת ה"טרמפים" בעיר.....
אויש!! זה היה מגעיל!!
הוא הוציא את שקית הניילון, מכיס החליפה(!) בתוכו היה סנדביץ', בירך ואכל, הריח התפשט בחלל הרכב, כמעט הקאתי. זה היה נורא!
זה קורה שלפעמים תוקף אותנו (אני ובעלי) יצר של רחמנות כלפי אותם שומדים לאחר הכיכר או היציאה מהעיר ומניפים את אצבעם על מנת לעצור רכב חולף, ואנו עוצרים להם.
היום זו הייתה טעות איומה!
שניים שעלו הודו והתישבו, ואילו השלישי עמד עם היד על הדלת ולא מתיישב כאילו מחכה למישהו או משהו, כשבעלי גער בו טען שאינו יכול לשבת מאחורי אישה (אני), חטפתי חום.
אחד האברכים נטל יוזמה ופינה את המקום בקצה הספסל בצד השני מאחורי הנהג (בעלי),
לא עברו שתי דקות פונה אותו אדם לבעלי אם לא אכפת לכם לכבות את הרדיו כדי שלא אכשל חס וחלילה,
הרגשתי שהרגליים שלי רועדות ופני בערו, בעלי אומר לו אולי שכחת אבל אתה פה על תקן טרמפיסט ואני רוצה לשמוע גלי צהל.
המהם מעט תחת שפמו, לפחות תנמיך קצת!
ואז הגיע הסנדביץ', זה כבר היה יותר מדי...
נשבעתי בליבי שלעולם לא ניקח יותר טרמפיסטים!
אבל בעלי? בעלי אדם נפלא הוא ימשיך...
לא נורא, הוא מרגיע אותי בסוף הנסיעה שני הטרמפיסטים האחרים היו בסדר לא היה להם דרישות מיוחדות.......(צדיק)
nik_elad אלעדניקית...
גם לנשים יש מה לומר!!!
תוקן על ידי - NIK_ELAD - 05/07/2004 23:23:14
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 01:17 |
|
| |
אכן, מדובר בתופעה בלתי נסבלת!
עומדים אנשים ומטרידים נהגים, לעיתים, בשביל הליכה של כמה מטרים.
האנשים הללו מוציאים את החשק לעצור בשביל מי שבאמת זקוק לטרמפ, ותחשבו על זה...
ואגב, ניקית,
תנוח דעתך...
לפחות הבנא'דם שאספתם היה נימוסי, ולא הותיר ברכבכם את שאריות הסנדוויץ' שאכל.
אני, לעומת זאת, נאלצתי לפני כחודש לאסוף שיירי גרעינים שנזרקו ברכבי במהלך הנסיעה, מבלי ששמתי לב, ע"י שניים מבני אחת מהישיבות הקדושות בעיר להם עצרתי טרמפ, באחד הלילות...
בכל זאת, הנני מודה ומתוודה, למרות כל הקיטורים, אני משתדל להמשיך ולקחת טרמפיסטים, וההגינות מחייבת לציין שרובם, בסדר גמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 07:25 |
|
| |
גם לעצור לכמה מטרים זה חסד גם לקחת טרמפ שמתלונן זה חסד גם להריח את ריח הסנדוויץ "המבחיל" ובכל זאת לעצור זה חסד (הוא סנדויץ חרדי אז בטח שהוא "יגעיל" אותך...) אז מה אם מבקשים להנמיך את הרדיו מה קרה מה השנאה הזאת תגידי לא וזהו. לסיום זה לא שבעלך כל כך צדיק כמו זה שאת לא... ולמרנן ורבנן (תגידי, זה לא בעלך שבכל זאת עוצר???) גם לעצור כמה מטרים זה חסד ואם אספת פעם גרעינים לא נורא גם עני שנותנים לו צדקה לפעמים מסריח את הבית ובכל זאת כולנו ממשיכים לתת צדקה ולהכניס עני שדופק בדלת הביתה ונותנים לו לשתות מים לפחות אתה היית הוגן וכתבת שרובא דרובא של הטרמפיסטים בסדר גמור!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 08:26 |
|
| |
ידידי המטיף,
אין לך שמץ של מושג, על מה הנך שח!
ראשית, אבהיר מפורשות:
את ריכבי לא קניתי בשביל לעשות חסד!
לגופו של עניין,
שער בנפשך.
מחישוב קל שערכתי עולה כי:
* מידי חודש בחודשו אני מוציא מכיסי כאלפיים ש"ח מינימום, על אחזקת הרכב (כולל ביטוחים, אגרת טסט שנתית, דלק, בלאי וטיפולים מצטברים).
* מידי שנה, אני נאלץ "לשרוף" שעות עבודה רבות, על טיפול שוטף במוסכים, תחזוקה, הכנה לטסט, טסט, שטיפת הרכב וכדו'.
* מידי שנתיים שלוש, אני מתרוצץ כמטורף סביב מכירת ריכבי וקניית רכב חילופי.
כעת, הסבר נא לי, ידידי.
האם אתה נוקף אצבע ("חסד", לא?.?.?) לעזור לי בעול האחזקה, ולו באחד מהתחומים הללו?
ואם אבקש ממך, האם תעזור?.?.?
הרשה לי לענות במקומך:
"מה פתאום שאסייע, אני הרי נוסע באוטובוס, "אתה" החלטת לקנות רכב, תסתדר א"כ לבד"....
אוקיי, מקובל עלי.
אך האם חשבת לרגע (תודה, חשבת...):
"מדוע הפראייר הזה משקיע כה רבות, מזמנו ומכספו"?
"מה, הוא לא יכול לחסוך ולנסוע באוטובוס, כמו בן-אדם נורמלי"?
התשובה היא אחת ויחידה:
"אני אגואיסט"!!!
אני שונא את תחושת המעורבות בין הבריות בנסיעת אוטובוס אקראית.
אין לי קריזה להתחשב באיזה לו"ז מחורבן של סדרן אגד.
אני לא רוצה לעצור כמו "יהודי נודד", בכל תחנה.
אין לי עצבים לראות ת'פרצוף שלך (לא אישי...), בכל נסיעה.
בשביל זה, ידידי, אני נכון להוציא כסף, לבזבז זמן, והרבה!
עכשיו ידידי הנכבד,
נסה שוב להסביר לי מדוע הנך חושב שאני "חייב" לעצור לך ולשניים מחבריך (שוב, לא אישי), ב"שפע מהדרין" כאשר אתה יורד בפינת הרחובות בן זכאי-ר"ע, חברך שב ומבקש שאעצור, לאחר מטרים ספורים, בפניה לכיוון קה"י והשלישי ברוב חוצפתו נשאר ברכב כאשר רגע לאחר שאני שב ומתחיל לנסוע הוא זועק "עצור לי כאן בתחנה".
האמן לי, באותם רגעים אני מרגיש גרוע מנהג מונית, בכלל, מסופקני אם חאפר היה עוצר, מטר אחר מטר, ומוריד נוסעים, בתדירות מוזרה שכזו...
ועוד לא התחלתי לדבר על מצבים דוגמת:
* אכילת סנדויצ'ים, (מודה, אישית עדיין לא ניתקלתי...)
* שיחת פלאפון "טרמפיסטית-טיפוסית" בקולי קולות ("הלו, הלו, דבר יותר בקול אין כאן קליטה"...).
* זריקת קליפות של גרעינים, (איזה "עני" עשה זאת בביתך לאחרונה, הא???).
* הפיכת הרכב ל"ארגז חול" יום אחרי שטרחת ניקית ושטפת (נו, הילד של הטרמפיסט חזר מהגן, מה הוא אשם...). * בקשת ה"נוסע המתמיד" -"נו, מה'כפת לך לנסוע משם, זו כמעט אותה דרך.?.?" (לך תסביר לו שבגלגל"צ, שהרגע כיבית, בגללו, דיווחו על עומס לא נורמלי בדרך "ההיא"...).
* שלא לדבר על "הבקשה" ה"טרמפיסטית", הנפוצה והמקוממת ביותר: "בואנ'ה כבה ת'רדיו"...
ולסיום כ"אוהב חסד" אמיתי, (אתה, לא אני...), יש לי הצעה אדירה בשבילך:
אם הנך ממתין בתחנת האוטובוסים לאוטובוס שאו-טו-טו מגיע והמחשבה "לנצל את הזמן" ולעצור בינתיים טרמפ, חולפת במוחך,
עשה טובה (איזה טובה, "חסד"!), השאר את אצבעך בכיס מכנסך, המתן לאוטובוס בסבלנות, עלה עליו, שלם כמה פרוטות וסע לשלום...
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 06/07/2004 8:48:27
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 09:50 |
|
| |
תעשה לי חסד כי אין לי זמן לענות לך עוד לא אכלתי את הסנדביץ שלי הבוקר ואני חייב לרוץ לעצור טרמפים ולאכול אותו שם בעצם צום היום אין סנדביץ אז אני יסע באוטובוס נ,ב, האמת שלא ידעתי שיש כל כך הרבה אנשים חוצפנים שמטרידים ומציקים כנראה שגם את בעלי הרכבים צריך לדון לכף זכות
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 15:10 |
|
| |
לא ממש ברור לי. למי שיש בעיה עם הטרמפיסטים שלא ייקח אותם. אף אחד עדיין לא הוכרח לעצור למישהו ולהסיעו ברכבו.
היו אסרטיבים...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 15:21 |
|
| |
אני אישית כבר מעל לשנה לא לוקח טרמפיסטים , רק אם אני מכיר אותם באופן אישי .
שאני רואה פרצוף מוכר בתחנה אני עוצר .
מניסיוני החברה שהבעיה איתם הכי גדולה זה החוזרים בתשובה ,
בסיגנונות ברסלב לסוגיהם .
בפעמים שעשיתי טעות ולקחתי אחד מהם טרמפ , הבקשה הראשונה היתה לכבות את הרדיו .
ושאזרתי אומץ ואמרתי , זה הרכב שלי ואם זה לא מתאים לך אתה יכול לרדת , כל האברכים
האחרים שהיו ברכב הסתכלו עלי במבט של "מכשיל הרבים"
ואחד אמר למה להכשיל יהודי .
מאותו הזמן הפסקתי לעצור טרמפים לברסלברים /חוזרים בתשובה/אברכים .
אבל המשכתי לקחת חסידים וסתם חברה , אבל בקיץ הקודם נשברתי לגמרי .
עלו לרכב בחור חסידי ועוד מישהו שעמד בתחנה , והריח שהיה באוטו כמעט הרג אותי לגמרי .
הרגשתי איך עוד שניה אני מקיא ,ישר כיבתי את המזגן, ופתחתי חלונות . אבל אז הם ביקשו בנימוס יש לציין , אם אני יכול לעשות טובה ולפתוח את המזגן , מה שחייב אותי להכניס את הראש מהחלון ולסגור חלונות , אבל בגלל שהם ביקשו כל כך יפה לא היה לי נעים והדלקתי את המזגן . אבל זה שבר אותי סופית .
ולכן היום
אני לוקח רק חברה שאני מכיר , או אם אני חוזר בשעה מאוחרת ורואה מישהו עומד בצומת מורשה אני עוצר . אבל באלעד אני הפסקתי .
ולכל אותם המטיפים
שיטיפו קודם כל לטרמפיסטים כמה הלכות בן אדם לחברו , ונימוס ואחרי נדבר על זה שוב
תוקן על ידי - yossi28 - 06/07/2004 15:22:54
תוקן על ידי - yossi28 - 06/07/2004 15:27:17
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 15:46 |
|
| |
מתנצל, מבקש סליחה, ומכה על חטא!
יותר לא אוכל סנדביצ'ים בטרמפים, לא אבקש לכבות את הרדיו, ולא אפצח גרעינים...
רק אל תשאירו אותי להייבש בחום היום!
זה סיוט אמיתי!
בן תיירה שומע לדעת תיירה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 16:01 |
|
| |
אחרי שאני מוריד את הפועלים מהטנדר ... אף טרמפיסט לא יכול להפריע לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 21:19 |
|
| |
האמת שאת כל התלונות על הטרמפיסטים שמעתי אבל לא נתקלתי בהם באופן אישי....אבל יש משהו אחד שמשגע אותי...
עומד אדם ומנסה לתפוס טרמפ ומגיע אדם נוסך לשם אותה מטרה....הוא לא יעמוד לידו חלילה אלא יתפוס מרחק - לפניו כמובן - של 50 מטר וככה יוצא שאם אתה רוצה לגמול חסד עם כולם קח בחשבון מראש עוד כמה עצירות מידי כמה מטרים לאיסוף ואחר כך להורדה.
למה הם לא יכולים לעמוד אחד ליד השני?? מה קרה מישהו יגנוב להם את הטרמפ???
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 21:54 |
|
| |
נהגים יקרים
האמת שעד שקראתי את תגובותיכם, ממש היה קשה לי להבין, מדוע מייבשים אותנו בשמש- מה אכפת לתושב אלעד שבין כה וכה יוצא לאותו הכיוון לקחת גם אותנו.
בתור אחד שלעתים קרובות נזקק לרחמיהם של הנהגים, אני חייב לציין שלא נתקלתי בכל התופעות המבישות שתארתם- לא אני ולא חבריי מעזים לנהוג באופן שכזה.
בכל מקרה למרות הכל, אנא התחשבו בנו. אולי אנחנו ממהרים ובמקרה לא יכולים לאפשר לעצמנו ליסוע באוטובוס.
אולי אין לנו כסף לאוטובוס ( גם זה קיים).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2004 10:16 |
|
| |
לענ"ד נראה לי שצריך להפריד בין טרמפ בתוך העיר לטרמפ החוצה.
לפעמים קורה לי שאני חולף על פני אנשים שמבקשים טרמפ לרחוב הבא!! - אין סיכוי שאני אתן להם טרמפ.
לעומת זאת ישנם כאלה שמבקשים טרמפ מחוץ לעיר, וכאן הסיפור שונה, מאחר וגם התחבורה החוצה לא משהו וגם המחיר לא הכי זול וכמובן העובדה שאוטובוס בדרך כלל עושה סיבובים - במקרים כאלה אני משתדל לקחת טרמפיסטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2004 13:34 |
|
| |
כמו שאמרתי.
נותנים פטורים לכל דחפין, מעלים ארנונה לשאר ולא נותנים תמורתה כלום, אוכלוסיה טובה בורחת אוכלוסיה בעייתית באה.
רוצים שינוי אל תצביעו לאותה גברת בשינוי הדרת .
מי שינחה את קריספל הוא זה שינחה את צביקה!
אז ..
תנו ללוק את הכח לבצע את המהפכה .
רוצים שינוי הצביעו לוק ...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2004 20:53 |
|
| |
מה הקשר??????????????
אדון אלון יעקוב!
מספיק! אתה הורס לעצמך.........
מדברים על נושא אחד ואתה עונה בשני.......
דדדדדייייייייייי!!!!!!!!!!!
בן תיירה שומע לדעת תיירה!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2004 01:14 |
|
| |
מה הפרוש מה הקשר תבחר לוק הוא כבר יפתור את השאלה לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק........ יעקב מספיק לנו שלוק מלוק לא צריך כל כך הרבה........
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2004 09:11 |
|
| |
לוק שוב מפתיע ובגדול: אחלק רכב לכל תושב הצביעו והווכחו לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לוק לללללללללללללללללללללללוווווווווווווווווווווקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק
|
|
|
|
|