| נשלח ב-17/4/2005 15:24 |
|
| |
*** חשיפה: בית ספר לגזענות ***
* הגזענות מרימה ראש *
"לידיעתכם בשנת הלימודים האחרונה נפתחו 3 כיתות א' אשר בכל כיתה ישנם 19 בנות ספרדיות ו-12 בנות אשכנזיות".
על משפט גזעני זה, שנשלח להורי מקצת מתלמידות "בית יעקב" בעיר, לא היססו לחתום שלושה אברכים, אשר אחד מהם, כך מסתבר, הוא קרוב משפחתו של אחד מרבני הקהילות בעיר.
שמו של המרא-דאתרא שורבב גם הוא למסמך הקלון, אך בשיחה שערכתי הבוקר עם מקורביו דחו הם בשאט-נפש את נסיון שירבוב שמו למסע הטרנספר שנערך על גבם של בנות ציבור בני התורה הספרדים בעיר.
לדברי הנערים, מאחורי המהלך של הקמת ביה"ס עומד אחד מרבני בתי הכנסת בעיר (כאמור, קרוב משפחתו של אחד החתומים) החפץ במינויה של אשתו כמנהלת ביה"ס החדש.
הרב האמור - אומרים "נערי המרא" - נגרר אחר הזיותיו של יועץ אחיתופל, שאינו בוחל בכל דרך, ומנסה, על גבו של אותו רב, לכתור לראשו כתרים של מנכ"ל "מוסדות הקהילה".
"הנסיון להוציא ציבור שלם מחוץ למחנה ובדרך בוטה שכזו, לא יסלח". מבהירים בתוקף "נערי המרא".
יצויין כי מקורבי אותו רב דוחים את טענותיהם של "נערי המרא" מכל וכל.
לדבריהם, אין לרבם לא יד ולא רגל בפרשה, למרות שכאמור, את חתימת קרוב משפחתו המתנוססת לדראון לא ניתן להכחיש.
בשולי הדברים, ראוי לציין כי המידע הראשוני על פתיחת ביה"ס החדש הועלה כאן בשבוע שעבר ע"י "רק אמת", אך למרות זאת, לאור התפתחות הדיון באשכול הנ"ל ובעיקר עקב המסמך השערורייתי שהגיע לידי מצאתי לנכון לפרסם זאת באשכול נפרד.
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 17/04/2005 15:58:21
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2005 16:33 |
|
| |
ה ל ם !!!
לא שלא ידענו עם מי יש לנו עסק.
אבל ככה לכתוב את זה בריש גלי?
יש שבע עשרה ספרדיות! אז שומו שמים!
בושה וחרפה.
זה לא אלעד התורנית אלא אלעד הגזענית!
נ.ב.
אני שמח לקרוא שהמרא מתנגד לטרנספר.
אני לא נמנה על חסידיו אבל בקטע הזה כל הכבוד לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2005 16:43 |
|
| |
"לידיעתכם בשנת הלימודים האחרונה נפתחו 3 כיתות א' אשר בכל כיתה ישנם 19 בנות יהודיות ו-12 בנות גרמניות".
מה היה קורה אם במסמך של אחד מבתי הספר בגרמניה היה נכתב כך?
שומו שמים!
מדינת ישראל כולה היתה נעמדת על רגליה האחוריות.
אבל כשמדובר בספרדים הכל מותר.
לא ספרדי ולא בן ספרדי אני, אבל כנכד לניצולי שואה כשאני קורא את המשפט המזעזע הזה אני מתפלץ.
תוקן על ידי - פוילישער - 17/04/2005 16:52:09
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2005 17:41 |
|
| |
הבהרה!
מאחר שמקריאה מדוקדקת של המסמך האמור לעיל עולה כי שלושת האברכים המופיעים בשלהי המכתב נמנעו מלחתום בשמם מפורשת על תוכנו והם רשומים בו כמען להעברת טפסי הרישום בלבד, רואה אני מחובתי, למען הגילוי הנאות, להבהיר נקודה זו מע"ג הפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2005 22:35 |
|
| |
די לצדקנות ולקישקושים,
צריך לקרא בילד בשמו עוד לא ראיתי אשכנזי אחד שיתחנן שיקבלו את ילדו לישיבה ספרדית אבל רבים הם הספרדים שמנסים לדחוק את ילדיהם בין ילדינו.
אין מה להשוות בחינוך במידות בעדינות הנפש בסגנון הדיבור וכו'
מספיק עם הצביעות והצדקנות !!
זה לא הצבע זה המהות !!
למען הסר ספק יש בין עדות המזרח בני תורה שהתחנכו בישיבות אשכנזיות שהם ללא מתום,
אבל אלא שגדלו על ברכי ש"ס ומוסדותיה בעלי תשובה מבת-ים וחולון איך אפשר להשכין אותם בכפיפה אחת עם בנות האברכים??!!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2005 23:11 |
|
| |
אכן הגזע האצילי בעל הדם הכחול
כל מילה נוספת מיותרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2005 00:20 |
|
| |
מישהו יכול להסביר מה קורה כאן?
הרי כבר שלחו מכתבים בשבוע שעבר מבית הספר החדש של וינברג, אז מה פתאום עוד בית ספר.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2005 02:00 |
|
| |
עובד מועצה,
לגירסתם של "נערי המרא" (גירסא הנשמעת גם מפיהם של כמה מעסקני הסב"תים בעיר) הרי שהרקע לשליחת המכתבים (שהוצגו לעיל), נעוץ באי שביעות רצונם של אנשי "הקהילה התורנית"... מהודעת הנהלת "בית יעקב" המקומית על הקמת ביה"ס "החדש" (הודעה עליה דיווח כאן בשבוע שעבר "רק אמת").
לדברי הנערים, כוונתה של המנהלת ויינברג לנהל גם את ביה"ס החדש, כמו גם הנימוקים "המקצועיים" שהובאו בראשית האשכול, ובעיקר חששם הנורא של אנשי "הקהילה התורנית", שמא גם בביה"ס החדש תסבולנה בנותיהם מ"עודף ספרדיות" רח"ל, הביאו את אנשי "הקהילה" שהסתייעו רבות (ומסתייעים גם בהווה) בקשריו ההדוקים של 'רב השכונה' ב"חצרות קודשיך", כמו גם בעצותיו המחכימות של "מנכ"ל מוסדות הקהילה" (המכונה ע"י הנערים "יועץ אחיתופל"), לעשות מעשה.
וכך, רגע לפני תום הדקה התשעים של מועד רישום התלמידות, גמרו אומר אנשי "הקהילה התורנית", להציב קונטרה לביה"ס החדש, בדמותו של בית ספר "קהילתי" על טהרת הגזע.
בצד גירסא זו של "נערי המרא", לא מיותר לשוב ולציין, כי לדידם של מקורבי "רב השכונה" הרי שמהלך השתשלשות האירועים, שונה בתכלית.
ראשית, שבים אנשי "רב השכונה" ומכחישים מכל וכל את הטענות בדבר מעורבתו הפעילה בנושא בית הספר "הקהילתי".
ובכלל, לדבריהם, הקמת ביה"ס נובעת מצורך ענייני של אנשי "הקהילה התורנית" בגיבויים של 'מרנן ורבנן', החפצים ללכד את ציבור בני התורה האשכנזי תחת קורת גג "קהילתית-הומוגנית" ובניהולו של גורם 'אשכנזי-ליטאי'.
לדבריהם, אדרבה, התנגדותו של המרא למהלך, כביכול מטעמי שמירת כבודם של הסב"תים, דוקא היא, אינה במקומה ונובעת משיקולים זרים של חשש מאובדן שליטה על ציבור נאמניו.
בסיכומם של דברים, רק ימים יגידו, האם לנגד עינינו מתרחש לו מהלך לגיטימי וענייני,
או שמא (כפי שעולה בין השורות של "מסמך הקלון"), טרנספר הפלייתי, על רקע גזעני.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2005 10:59 |
|
| |
אני מנסה להבין משהו בטופס הרישום. יש רובריקה "עיסוק", שנשארת ריקה למילוי ע"י ההורים. למה לא הדפיסו "אברך" מראש???
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2005 14:50 |
|
| |
השכן,
בשביל זה היה צריך לעשות משבצת נוספת של "חוסר תעסוקה".
רק שעמום מביא "אברכי משי" לפתוח כזאת ג'ורה ושנאה נגד אברכים ספרדים.
נמאס!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2005 14:39 |
|
| |
אווווו.
הנה כל הסבתים בפורום יוצאים מהחורים.
כמה שזה פתטי לראות איך משפילים אותכם.
אני לא שונא ספרדים אבל אני בז לכם עלובי נפש.
זה כל כך מגוחך לראות אותכם מתרפסים פעם אחרי פעם.
מתי תתחילו להיות גאים בעצמכם?
מתי תזקפו את קומתכם בגאווה?
אבל לא. הרי אין סיכוי שזה יקרה.
אתם תמשיכו לחטוף יריקות ולומר שזה טיפות גשם.
מגיע לכם!
זה עונשם של קרציות שנדבקים למקומות לא להם.
הגיע הזמן שתעזבו אותנו בשקט.
אנחנו אשכנזים!!!!
אתם ספרדים!!!!
אולי אפילו אתם יותר טובים מאיתנו אבל אתם ואנחנו זה שני דברים!
עדות שונות!
מנהגים שונים!
תרבויות שונות!
אופי שונה!
תפסיקו להתקרצץ.
ואם זה גזענות אז אני גזען גאה!

|
|
|
|
|