| נשלח ב-8/5/2005 01:06 |
|
| |
=האבסורד!= סיום השס לא! חגיגת עצמאות כן!
לא יאומן!!!
ממש עיר חלם!
מסיבת סיום הש"ס נדחתה.... בעיקבות חוסר בתקציב,
אז להלן הסיפור, סיום הש"ס היה אמור לעלות משהו כמו מאה ועשר אלף שקל, שכולל בתוכו את מונה רוזנבלום והתזמורת עם 10 נגנים וכן מקהלה מיוחדת וכן סידורי אבטחה... ובהזדמנות זו תוך כדי שרוה"מ מתחכך בגדולי ישראל היה אמור לחנוך את האמפיפארק החדש של העיר, יו"ר מחלקת תרבות בעיר ברק שטיגליץ עמל וטרח ע"מ להשיג חסויות, עד שלבסוף הסכימה רשת "שפע שוק" לתת 65.000 ש"ח בתנאי שהמועצה תשתתף בכ 40.000 נוספים והשאר לנותני חסויות קטנים....
אך לא! רוה"מ קבע כי המועצה בקיצוצים ועל כן גם 40.000 ש"ח לא מוציאים... האמת די סביר כשמסתכלים על זה לבד.
אין כסף לא עושים, פשוט מאוד.
אבל יחד עם זאת אושר סך של כ 60.000 ש"ח לחגיגות יום העצמאות שיערך הוא הוא באמפיפארק החדש, ואו אז יערך החניכה של הפארק החדש. כ10.000 ש"ח עבור זיקוקין דינור ועוד כ 45.000 ש"ח לתיזמורתו של איציק אשל (אשואל) וכן להטוטן קוסם שיעביר את הערב...
וכאן אני שואל, האם אני מופלים לעומת הציבור הד"ל?
ולסיום...
אחד מחברי בבית הכנסת סח לי: אנחנו חיים במועצה הכי מסודרת בעולם כבר היום החלו להתכונו לסיום הש"ס הבא... בעוד כ 7 שנים...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 01:37 |
|
| |
קח בחשבון שאנו בגלות אצל הציויניים ואיזושהיא חגיגה מוכרחים לתת , וא"כ בחדא מחתה נארגן ערב שהמזרוחניקס' ירגישו טוב.
תוקן על ידי - מנטש - 08/05/2005 1:38:28
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 01:55 |
|
| |
בן תיירה,
א. סיפורו של "מונה" שהפך ל"מימונה", על כל פרטיו, הובא על ידי כאן בחוה"מ, ברגע האמת. http://masoret.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1326483
ב. לציבור הדתי-לאומי בעיר טרוניות קשות כלפי ראש המועצה עקב אי הנפת דגלי המדינה ברחובות העיר.
צוריאל קריספל, להזכירך, נוהג היה להניף את דגלי ישראל כחודש ומעלה לפני יום-העצמאות.
מכתב בנושא זה, אף נשלח על ידי כמה מאנשי הקהילה למשרד הפנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 10:49 |
|
| |
מי שבא לחגיגות העצמאות זה רק אלה שסוברים שמדובר בחג (יותר מראש חודש כי הרי גומרים את ההלל ואף אומרים הלל הגדול).
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 12:47 |
|
| |
סלובודקה
חבל שאתה לא מכיר את ההלכה ככתבה ולשונה,
האיסור הוא לערוך חתונות עם כלי זמר.
אם אתה רוצה להחמיר על עצמך לא לשמוע בכלל מוזיקה - בעיה שלך.
בכלל, לפני שאתה קופץ, כדאי שתזכור מה מהות האבלות, על מה ולמה מתו תלמידיו של רבי עקיבא...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 13:26 |
|
| |
ברוך, חבל שאתה טועה ומטעה.
האיסור לערוך חתונות הוא גם בלי כלי זמר; ומאידך, האיסור לשמוע כלי זמר (שאמנם אינו מוזכר במפורש בשו"ע אבל נלמד ע"י כל האחרונים בק"ו מהאיסור המוזכר בשו"ע לגבי מחול וריקוד) הוא בלי שום קשר לחתונות, ולהיפך - בחתונה שיש לה דין "סעודת מצוה" היה מקום להקל יותר.
אמנם לגבי מוסיקה מוקלטת נחלקו הפוסקים אם היא נחשבת "כלי זמר" ואם מותר לשומעה או לא, אבל כלי זמר ממש אסורים לדעת כל הפוסקים.
לדתיים הלאומיים שחוגגים "חג" ביום העצמאות - הותרו מכח "החג" כל דיני האבלות, אבל ברור שמועצה חרדית לא אמורה להסכים לזה.
במיוחד אמורים הדברים לאחר שבשנים הקודמות ראינו שבכל הישובים שסביבנו ביטלו את החגיגות מחוסר תקציב, ורק אצלנו היה טקס מפואר, מה שגרם לכך שכל תושבי ראש העין ושוהם נהרו לאלעד כדי לחגוג...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 13:26 |
|
| |
אני לא יודע כמה יש בעיר שסיימו את הש"ס, אני זוכר היטב שלחגיגות העצמאות מגיעים כל שנה, מכל המגזרים, כולל חבריו של סלבודקא.
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 13:43 |
|
| |
כמה סיימו את הש"ס?
וכמה היה להם חלק בעצמאותה של ישראל?
הם רצים ואנו רצים! הם רצים לחגיגות יום העצמאות ואנו רצים לחגיגיות סיום הש"ס! ויחי ההבדל הקטן!
אין לי בעיה עם כל אלו שחושבים שיום העצמאות הוא חג לדתיים, שיחגגו מתי שרוצים ואיך שרוצים, זו ממש לא בעיה שלי!
הייתי במנהטן לפני כמהש נים שמה חוגגים כל הדתיים את יום העצמאות מיד אחרי שבועות, כדי שלא לחלל את אבל ימי הספירה כמו שהיטיב לבאר זאת חצי טון בחצי טון כדרכו!
מועצה לעיר חרדית בושה לה שתתן סיוע לאירוע הנוגד את היהדות!!! אפילו לשיטת הבית יוסף! אין שום היתר לכלי זמר!!!!!!!!!! אם כבר: זיקוקין, מנגל וקלטת בדוחק!!!!
ובדיוק בגלל שרוב האנשים לא מודעים לחומרת הבעיה שחגיגת העצמאות (לבד מעצם הויכוח על החג שנחגג תמורת כובעי אבותנו שעל דמם ועל דם דתם חוגגים) ולכן רבים וטובים משתתפים בחגיגה!!!!!
ואת זה רצינו למנוע!!! כל מי שיראת שמים מקננת בקרבו ימנע רגליו ורגלי משפחתו מלדרוך באירוע זה!!!
גם לראש המועצה וממלא מקומו אין שום התר להשתתף וכל שכן ליטול חלק במימון האירוע שכל כולו הנפת דגל מרד במרן בעל שולחן ערוך המרא דארעא דישראל!!!
באשר לתירוצי משרד הפנים, לא ביתר עילית ולא מודיעין עילית, חוגגות את יום העצמאות!!!
אגב, במו עיני ראיתי את מרן הראשל"צ הרב מרדכי אליהו מתפלל ביום העצמאות תפילה חגיגית "ללא כל שם ומלכות", פסוקים מותר לומר בכל השנה, גם ההלל אמר בלא ברכה!!!
גם קריאת התורה נעשתה ללא ברכה, כך שלדעת כולם החג הוא סתם חגיגה ולא חג!
תוקן על ידי - סלבודקא26 - 08/05/2005 13:45:40
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 13:51 |
|
| |
סלבודקה
מגיע לאלה שמשלמים ארנונה באלעד לחגוג
וזה שבעיני החרדים זה לא מוצא חן? גם בעיני הד"ל לא מוצא חן כל מה שהחרדים עושים.
ויש מספיק רבנים של הד"ל שהתירו את החגיגות
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 13:59 |
|
| |
מגיע להם גם מגיע!!!
בהחלט גם על חשבון ביטול חגיגת סיום הש"ס ששווה לכולם!
אבל לא על חשבון אמונתינו לעשות מופע שיהיה מעורב כמיטב המסורת שלהם מתחת לחלונות ביתינו!
אני משלם ארנונא מלאה!!!! וצר לי שאהיה שותף לחגיגה זו, הייתי מעדיף שהמועצה תרכשו בכסף זה דגלים ותתן להם! או תמממן להם יום כיף באתר המחלל שבת נחשונית, וכו' וכו' לא אירוע כה חילוני מתחת לאפינו ועוד בכספנו!.....
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 14:49 |
|
| |
השכן,
כמו תמיד, העם רוצה לחם ושעשועים. גם אם המועצה היתה מתעלמת מיום העצמאות וחוגגת במקומו את חג הדרקון הסיני - היו משתתפים אותם תושבים. האם זה אומר משהו על מקומו של הארוע בסולם הערכים של המועצה ושל התושבים?
בפועל, יום העצמאות הוא ארוע שנחשב כראוי לאזכור אצל 15% מתושבי העיר בלבד, לעומת סיום הש"ס שהינו ארוע בר משמעות עבור כל תושבי העיר, כמעט. (ועוד לא הזכרתי את זה שאת העצמאות חגגו בשנה הבאה ויוכלו לחגוג גם בשנה הבאה, ואילו סיום הש"ס נדחה בנונשלנט לעוד שבע וחצי שנים.)
כשחושבים על זה שאנחנו בישוב "חרדי" - זה אבסורד.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2005 17:41 |
|
| |
חצי טון,
את סלבודקא דחיתי בקש - הרי ענינו הוא נגד יום העצמאות. גם אם היו חוגגים אותו בחנוכה, היה לו מה לומר. לא כבודם של תלמידי ר' עקיבא מדבר מגרונו. כמו רבים שאין להם מה לומר לגופו של ענין, הוא תולה זאת בענינים אחרים. מי שחוגג את יום העצמאות מרים ידו בשו"ע? נו, הייתי אומר שהגזים איכשהו.
אין כאן באמת שאלה של חגיגת סיום הש"ס מול יום העצמאות, כמו שאין כאן שאלה של מנהגי אבלות מול הציונים שבכוח מנסים לעבור על הכתוב בשו"ע. הכל - מה לעשות - פוליטיקה.
לכן עניתי כסיל כאיוולתו.
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2005 08:12 |
|
| |
סלבודקא,
מה שאתה כותב זה הרבה שטויות והסתה.
ולא בגלל שאתה באמת חושב כך, וזה באמת מפריע לך- אלא מתוך אינטרסים פוליטיים ברורים.
אתה תלך אחרי הרבנים שלך, הדת"ל אחרי שלהם.
אבל לקרוא לחגיגת יום העצמאות אירוע חילוני?? =האבסורד!=
אבל כשחושבים על זה שאיזה מטומטם שמדבר מקנאה ומאינטרסים פוליטיים כאלו ואחרים, זה נהיה הרבה יותר מובן.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2005 12:24 |
|
| |
קראתי את מה שנאמר כאן והגעתי למסקנה פשוטה ואם תחשבו על כך תראו גם אתם שאני צודקת.
חגיגות יום העצמאות נערכת מידי שנה על ידי המועצה בגלל שיש לנו העיר קבוצה מכובדת של דתיים לאומיים שאוהבים את המדינה ויוגגים כמו בכל הארץ את חגיגת יום העצמאות והמועצה כמו בכל עיריה מתוקנת מממנת חלק נכבד והשנה אפ' הרבה פחות משנה שעברה קיצצו משהו כמו 40 אחוז
וזה שבביתר לא עושים זה כי פשוט בביתר אין ציבור דל"י.
סיום הש"ס כבר נחגג ברב עם בהיכל נוקיהו וכל מי שרצה להשתתף בו רכש כרטיס והשתתף, ומצד שני לא שמענו על שום עריה שעשתה לבד סיום הש"ס.
אלא מה הרעיון היה מבורך אנחנו נגדיל לעשות ושלא כמו אחרים נעשה סיום נוסף, אך איתרע מזלה של העיר והיא בקיצוצים, ונמנע ממנה להיות שונה מעירם אחרות, היום אלעד כמו ב"ב וכמו ביתר וכמו כל הערים האחרות.
ולא צריך להשוות בין זה לזה בן תיירה קצת נסחף וכולם בעיקבותיו, תרגיעו ותכניסו הכל לפופורציות.
ושיהיה יום טוב לכולם.
רגע, רגע, יש לי סתם שאלה בלי קשר.
היום כשאנחנו לא לפני בחירות, יקי (ההוא מיושר) יעשה על האש בפארק הציבורי ביום העצמאות או לא?
|
|
|
|
|