בית פורומים אחרדים-אלעד

בית ספר חדש לבנות???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/5/2005 08:33 לינק ישיר 
בית ספר חדש לבנות???

השבוע באתי ללשכת המרא דאתרא הרב מלכה להתייעץ בנושא אישי מסוים, בבואי נכנסו אליו שלושה אברכים/עסקנים, שלא לדבר על כך שהייתי צריך להמתין כשלושת רבעי השעה אבל בסופו של דבר היה מעניין, שלושת האברכים הנמנים על בעלי העסקנים מהליגה הגבוהה בעיר ביקשו מהמרא דאתרא שיפתח בית ספר.

השיחה עסקה על פרטים טכניים לפתיחת בית ספר ועל הלחצים שיש בנושא מהורים.

סיום השיחה היה ברמה של התלחשות, האם למישהו ידוע על גישושים לפתיחת בית ספר חדש בעיר מטעם מוסדותיו של המרא דאתרא?.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2005 09:13 לינק ישיר 

אם הדברים נכונים או לא אין לי מושג, למרות שיש שמועות כאלו בימים האחרונים.

בכל מקרה הגיע באמת הזמן שייפתח בית ספר נורמלי וברמה לציבור שלנו ולא נצטרך כל הזמן לפזול לבתי ספר אשכנזיים בעיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2005 12:43 לינק ישיר 

ראשי,

סתם חשבתי לעצמי איך זה שאתם פוזלים למוסדות האשכנזים ואין אשכנזים שפוזלים למוסדות ספרדיים?

אתה לא צריך לענות זו שאלה רטורית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2005 14:24 לינק ישיר 

שניה, אני חייב...

עסקנים מהליגה הגבוהה בעיר ?? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2005 18:30 לינק ישיר 

ברוך,

דייק בלשונך/לשונו.

"בעלי העסקנים"...

אוח אוח

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/5/2005 01:56 לינק ישיר 

ברוך איך לא הבנת

הוא רצה לרשום עסקנים שגרים במקום הכי גבוה בעיר אבל הוא התבלבל עם האשכול של מכבי ת"א

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2005 08:30 לינק ישיר 

"עסקנים מהליגה הגבוה" זהו תרגום בלתי מוצלח של "מלחכי פינכה" שמסתובבים סביב אנשים מכובדים ובעלי השפעה ומסיטים אותם לכל מיני רעיונות שאולי יוכלו להינות מהם בהמשך.

במקרה דידן מדובר בכב' המרא דאתרא הספרדי שלאחרונה זוכה לפופלאריות גדולה בקרב מקבלי ההחלטות בניסים גאון 1, אך אחרי הפגיעה הקשה שהיתה לכב' הרב רק לפני כשנה + באותו בנין ושרשרת הטעויות שקרו בעקבות הדברים שהביאה כמעט להתרסקותו המוחלטת הייתי בטוח שבביתו של הרב הפיקו את הלקחים הנדרשים ופועלים בזהירות מירבית שכן במקרה של הרב הספרדי יש לו הרב מה להפסיד במקרה של טעות שלא כמו במקרה של המרא דאתרא האשכנזי .

אך כנראה שטבע האדם לשכוח מהר כפי שאומרים הרבנים בדרשותיהם לציבור הרחב, אבל לא תמיד מקשיבים הם לדבריהם שלהם עצמם, ושוב מגיעים עסקנים כאלה ואחרים ושוב נכנסים להרפתקאות מסוכנות ולא בריאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2005 00:49 לינק ישיר 

ל"הזכות לדעת", אני מרגיש שבהחלט "הזכות לדעת" שתגובתך ראויה לכל גינוי מהסיבות הבאות:

1. עדיין לא הבנתי מה בין פתיחת בית ספר ספרדי לבנות לבין ביטויים של: "מלחכי פינכה", "מסיטים", " התרסקותו המוחלטת", "הרפתקאות". אולי אצלך הקמת בית ספר לציבור ספרדי בעיר זה ביזנס והרפתקאות. מי שקורא זאת ועד הסוף ומעיין במשפט שכתבת כדלהלן:
"שכן במקרה של הרב הספרדי יש לו הרב מה להפסיד במקרה של טעות שלא כמו במקרה של המרא דאתרא האשכנזי", מבין היטב מי הוא הכותב וממה הוא מפחד, צליל של ידיים אשכנזיות מבית מדרשו של המרא דאתרא האשכנזי מועלה בכל תגובתך הגזענית.

2. פתיחת בית ספר לבנות במוסדותיו של המרא דאתרא מתקבל בטבעיות, הנך מכובד להכניס רגלך למוסדות הספרדיים בעיר של המרא דאתרא הספרדי (כלשונך) ולראות שלבנים יש את אופציות הכיתות/ גנים החל מגיל 3 ועד גיל 16 (מגן ועד ישיבה גדולה) מאידך אצל הבנות יש מגיל 3 ועד בית ספר בלבד, כאשר בנות אלו מגיעות לבית ספר הם צריכים לחפש המשך-בית ספר באחד המוסדות בעיר, ידוע לי כי זה בשנים האחרונות פונים הורים ועסקנים למרא דאתרא לפתוח המשך לגנים בית ספר, מכאן ועד לפתוח בהשמצות בביטויים שהבאת ולו בגלל שהנך חש את ההתפתחות הטבעית והברוכה של הציבור הספרדי בעיר ומקורבך אל המרא דאתרא האשכנזי, תמוה ולא ראוי.

3. באשר לתגובתך שהמרא דאתרא הספרדי זוכה לפופלאריות גדולה בקרב מקבלי ההחלטות בניסים גאון 1, כן, המרא דאתרא מייצג ובגאון כרב עיר את הציבור הספרדי בעיר, כמו"כ בשיתוף פעולה מלא מייצגים הנציגים הספרדיים במועצה (שזה אגב רוב הנציגים) את הציבור, מה לעשות אלו הן כללי המשחק. כאשכנזי אם הנך בוודאי רואה שהציבור האשכנזי לא מתפתח כיאות כל אשר עליך לעשות הוא לחפש עיר אחר, לא נכעס עליך אם תעזוב...

4. באשר לתגובתך על "התרסקות כמעט מוחלטת" של המרא דאתרא הספרדי, אין לי מושג על איזה התרסקות אתה מדבר, אולי אצלכם רב עיר זה ג'וב או ביזנס, אבל אצלנו מה לעשות רב עיר זה מסירות, אני מזמין אותך בכל יום החל מהשעה 5.00 לבוא ללשכת המרא דאתרא הספרדי, כן, וגם ללשכת המרא דאתרא האשכנזי ולהיווכח מי בהתרסקות ואצל מי ישנו תור ארוך שמבטא את תפקיד רב העיר ובאים לשאול, להתייעץ ו/או סתם להתחזק, אז זהו שאצלנו רב עיר זה מסירות ושליחות, אולי אצל אחרים זה ג'וב ואם זה ג'וב אולי גם יש התרסקות, לא יודע.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > בית ספר חדש לבנות???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext