| נשלח ב-31/8/2005 23:44 |
|
| |
שערוריה: כמאה ילדים לא יפתחו את שנה"ל
* הכיתות, כמובטח, עומדות על תילן, אך עבור כמאה ילדים והוריהם אין בכך כל בשורה *
* למרות הבטחות הסרק והרהב של המם-מם ואנשיו הרי שבשטח, המציאות עולה על כל דמיון *
* כמאה מילדי אלעד, לא יצעדו מחר לבתי-הספר ולתלמודי התורה *
מה לא הבטיחו, מה לא אמרו.
"אני יכול לבשר לך שברמה עירונית, זו השנה הראשונה שכמעט רוב הילדים סודרו במערכת חינוך בתוך אלעד, מלבד חריגים ובודדים שגם בהם אנו מטפלים בימים אלו". (צביקה הרבסט בראיון חגיגי ל"קול העיר" בסופה"ש האחרון)
המציאות הקשה בשטח, אומנם מעלה סימני שאלה באשר לכישורי המנהיגות של המם-מם הלא-מציאותי, אך אינה פוטרת בלא כלום גם את ראש המועצה ומנהל מח' חינוך.
אמת, הרבסט הרברבן, פיזר הבטחות ללא כיסוי ובדרך, טרפד ממניעים "ענייניים" יוזמות ראויות וטובות, אך האחריות למחדל קולקטיבית, ואיש מהגורמים המעורבים אינו יכול לרחוץ בנקיון כפיו.
כמאה ילדים וילדות תושבי אלעד לא הכינו הערב ילקוטים.
לא היתה להם כל סיבה להקדים ולעלות על יצועם בשעה מוקדמת, וגם לא תהא להם שום סיבה להשכים קום מחר בבוקר.
לכמאה ילדים קטנים "אין לאן ללכת" ולהוריהם "אין למי לפנות".
אין דבר שהילדים הקטנים והתמימים רוצים יותר מלצעוד מחר לבית-הספר כשהילקוטים על כתפיהם, "כמו כל החברים", הם כל-כך רוצים, בה במידה שהם כל-כך לא מבינים...
מנגד, ניצבים ההורים הכואבים ומתקשים להתמודד.
וכי מה יאמרו, כיצד ישיבו, לשאלתו של ילדם הקט שמתבונן מחלון ביתו בחבריו הצועדים לבית-הספר ושואל בשפתיים רועדות "למה"???
לך תסביר לילד קטן ותמים ש"מישהו דואג לו שם למעלה"...
לך תסביר למאה ילדים, שעבור נציג הציבור שהוריהם בחרו ותמכו בו הם מהווים לא יותר מנתון סטטיסטי טורדני העונה להגדרה: "חריגים בודדים".
ושלא יעבדו עלינו!
הנתונים הרישמיים אינם מותירים מקום לספק באשר לגודל המחדל והשערוריה.
אין מדובר ב"חריגים", וודאי שלא ב"בודדים".
כמאה ילדים(!) יוותרו מחר בבית, עצובים ומדוכדכים.
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 01/09/2005 0:07:57
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2005 00:16 |
|
| |
מרנן
יש לך את החלוקה בין בנים לבנות ובין אשכנזים לספרדים?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2005 00:19 |
|
| |
מרנן. בדרך כלל אני מעריך מאוד את מה שאתה כותב. באמת. אבל מן הראוי שתציין סיבות (לא צריך ממש באחוזים, אפילו בערך).
לדוגמא:
האם אין מקומות מספיקים לכולם? או שמא זהו מחדל.
האם חלק (ואפילו קטן) מן האשמה לפעמים תלוי במוסדות מסוימים? למשל כאלה שלא העבירו בזמן את נתוני הרישום.
האם חלק מן ההורים רשמו את ילדיהם בשני מקומות שונים?
על דבר אחד אני מסכים ומצטרף בכל לב: תהא הסיבה אשר תהיה, בציבור החרדי משאירים את הנושאים הללו (של מי הולך לאן) לרגע האחרון וזאת ממש מחלה. זה דבר שאנחנו צריכים ללמוד מהחילונים שלוקחים את הילד למוסד החינוכי ומראים לו בדיוק היכן הוא ילמד ומי תהיה המורה שלו. בקטע הזה אנחנו רחוקים שנות-אור מהם.
אגב, גם בלהט המשימה (הלחוצה והמורכבת) של הדאגה למקום - היו צריכים לשבץ מישהו שידאג בעיקר לעניינים הללו. יכוון, ירגיע ויסביר לכולם על כל מה שצריך לעשות. במיוחד בעיר כמו שלנו שמתווספים אליה הרבה ילדים כל חודש והבלבול גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2005 00:38 |
|
| |
אאללעעדד,
לשאלתך,
"יש מקומות מספיקים לכולם" ועל כך כבר הרחבתי (ופירגנתי) באשכול אחר.
אני נמנע במכוון מלהטיל את האשמה לפתחו של גורם אחד ויחיד למרות שיהיו שיטענו (ובמידה לא מבוטלת של צדק) שהאשמה בטירפודם הסידרתי של פיתרונות למיניהם, מוטלת על כתפיו.
המדובר, לרוב, בילדים שמוסדות החינוך התואמים את אורח החיים של הוריהם, מסרבים לקבלם.
האופציה היחידה שהוצבה בפני הורי התלמידים הנה להיטלטל אל מחוץ לעיר.
בהתחשב בעובדה שאף נושא הסעות התלמידים טרם הוסדר, הרי שמדובר, הלכה למעשה, לא רק בהצעה מקוממת אלא גם בפיתרון בלתי ישים.
המצב שנוצר, בלתי מתקבל על הדעת ומחובתם של כל הגורמים הרלוונטיים, לספק פתרונות מידיים.
ואגב, מנהל מח' חינוך, בהוראתו הישירה של ראש המועצה, עוסק ביומיים האחרונים אך ורק בסוגיה זו, אך עד עתה, פתרון אין.
נחזיק לו אצבעות, מתוך תקווה שבשנה"ל הבאה יפיקו הגורמים האחראים את הלקחים ולא יותירו נושא בוער שכזה בידיו של גורם פוליטי אינטרסנט ובלתי אחראי בעליל.
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=4&topic_id=1346078
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2005 00:52 |
|
| |
אז זהו, שהנושא הזה עמוק מידי ולכך התכוונתי שיש לפרט יותר מדוע ישנם כמאה ילדים ללא בית ספר (אך עם מקום לימודי).
אני יכול לספר לך (והדברים ידועים) על מספר הורים שמתעקשים וחושבים שהם מתאימים למסגרת מסוימת ולא היא. דוגמא אחרונה ממישהו שפנה אליי וסיפר שלא מקבלים את הבת שלו לבית יעקב (אתה מכיר את זה: תכתבו על זה! זאת שערוריה!) והסתבר שאשתו, מה לעשות, נוהגת ללכת עם ג'ינסים. כשזרקתי לו שאולי זאת הסיבה הוא בכלל לא הבין: "אז מה?! מה יש בג'ינסים!?" וזאת כמובן רק דוגמא.
בא נאמר רק שיש מספיק מקום למשל ב"בית מרגלית". כששאלתי אחד אחר מדוע לא ירשום את בתו לשם ענה לי (תשובה הגיונית לטעמי): "לא שאני פוסל חלילה את בית מרגלית. אני פשוט לא מכיר אותם מספיק. בית יעקב זה מסורת ובוודאי שזהו מקום חינוכי מצוין. השאר? מהיכן לי לדעת? ומדוע לא מגיע לבת שלי את הטוב ביותר?"
נתקלתי גם בכאלה שלא הסכימו בשום פנים ואופן לרשום את בנותיהם או בניהם למוסדות מסוימים למרות שהם מוסדות מעולים ומשקיענים. אבל זאת כבר צרה בציבור החרדי (זה שווה יותר וזה שווה פחות).
רוצה עוולה? בבקשה: הורים רבים נאלצים לשלוח את ילדיהם בלי שום הגיון למקומות מרוחקים מהבית (אני מתכוון בעיקר על גנים) בגלל רישום מבולבל.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2005 01:09 |
|
| |
ידידי,
לטיעוניך, התייחסתי במשפט אחד:
"המדובר, לרוב, בילדים שמוסדות החינוך התואמים את אורח החיים של הוריהם, מסרבים לקבלם". ס"צ.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2005 01:40 |
|
| |
מרנן
יש להוסיף: מתאימים לאורח חייהם לדעתם.
לדעת המוסד הם אינם מתאימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2005 01:51 |
|
| |
מנטש,
אני מניח שאינך מכיר אישית את עשרות "הילדים" הדחויים והוריהם.
האישיות הציבורית שהתחייבה "לסדרם", ובדרך טירפדה, כאמור, פתרונות יצירתיים רבים, מכירה גם מכירה. וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2005 02:50 |
|
| |
כולם הצוות במועצה שקרנים ורמאים לביתי עדיין אין בית ספר והיא מתחילה את שנת הלימודים בבית...
לאף אחד אחד זה לא מפריע ולא אכפת..................
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2005 07:05 |
|
| |
מזעזע.
איפה הרבסט, איפה צביקה כהן, איפה ממליה?
מאה ילדים נשארים בבית ואצלכם עולם כמנהגו נוהג???
בזיון!
בעיר מתוקנת היו שולחים את האחראים למחדל הביתה.
מושחתים נמאסתם!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2005 07:20 |
|
| |
חבר בסניף,
אני לא יודע אם אתה אשכנזי או ספרדי, אבל אם אתה ספרדי, הגיע הזמן לחשוב על האופציה של מוסדות הרב בן דוד.
המקום היחיד ללא אפליות, ללא הבדל בין גזע לגזע ועדה לעדה, ללא פרוטקציות, המקום היחיד בעיר שיתייחסו שם לבת שלך כאל מה שהיא באמת, כאל ילדה יהודיה קטנה, נשמה טובה.
אם אתה אשכנזי, נשאר לי רק להשתתף בצערך ולחזק את ידיך.
אל תוותר!
לך עם הבת שלך ללשכה של הרבסט ותפתח שם את שנת הלימודים.
הכבוד עלה למ"מ הזה לראש, הוא שכח מאיפה הוא בעצמו בא...
תוקן על ידי - לוחם_חופש - 01/09/2005 7:22:57
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2005 07:41 |
|
| |
לוחם חופש,
אהבתי את העקביות שלך.
"אם אתה ספרדי, הגיע הזמן לחשוב על האופציה של מוסדות הרב בן דוד.
המקום היחיד ללא אפליות, ללא הבדל בין גזע לגזע ועדה לעדה".
ספרדי זה לא עדה? מה זה, דרך חיים?
למי בכלל חשוב מה כתוב בחתימה שלי?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2005 07:42 |
|
| |
עוד רבע שעה נפתחת שנת הלימודים. עידכונים מהשטח? קשה לתפוס את מקבלי ההחלטות כרגע.
גם אני מורה אגב, הסנדוויצ'ים כבר מוכנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2005 07:47 |
|
| |
השכן,
אני מקבל את ההערה.
אתה צודק לחלוטין.
היתה תקופה שדובר על כך שהרב בן דוד ישלב בצורה מסודרת גם אשכנזים במערכת החינוך שבנשיאותו אבל זה לא הסתייע (ולא בגלל הרב...)
כנראה שיש כאלו שרוצים להמשיך לריב ולהתכסח בינם לבין עצמם ושאף אחד לא יפריע להם בזה.
מבחינתו של מורינו הרב ומנהל המוסדות הרב אבינועם כל מי שבא יתקבל בברכה.
באותה מידה אני גם חושב שמה שעושים כאן בעיר במוסדות בית יעקב ובתלמודי התורה שמפלים בין דם לדם זה פשע.
וכמו שכבר כתבתי בכל מקום מתוקן האחראים היו נדרשים לשלם את המחיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2005 07:49 |
|
| |
(אאללעעדד,
בהצלחה בשנה החדשה ונסיעה טובה לכפר סבא.)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2005 07:54 |
|
| |
ועכשיו רק נותר לי לנחש איך לוחם חופש יודע שאני מלמד בכפר סבא... או קיי. הפתעת אותי.
|
|
|
|
|