| נשלח ב-10/10/2005 01:01 |
|
| |
***חשיפה: הפקרות ובזבוז "ללא גבולות" ***
* מיליוני שקלים מכספי משלם המיסים, "נזרקים לפח" על-ידי המועצה המקומית, מידי חודש בחודשו. *
* ציוד יקר ערך, תמורתו ממשיכה המועצה לשלם מידי חודש, נגנב ומושחת מידי יום ביומו, ואין פוצה פה ומצפצף. *
* בעידן של קיצוצים, בו מקפיצה המועצה את גובה מיסי הארנונה בעשרות אחוזים,"חוגגים" הבזבוז וההפקרות על גב משלם המיסים. *
* מועצת חלם זה כאן... *
המצלמות יקרות הערך שהקיפו את העיר, כבר מזמן אינן.
הגדר ההיקפית החשמלית, לא רק שמזמן לא עובדת, אלא שבפועל, כבר לא קיימת.
ההחלטה המופקרת על "הפסקת השמירה" אותה קיבל, באופן חד-צדדי ראש המועצה עולה למועצה המקומית, בנזק של מיליוני ₪ שהולך וגדל מידי חודש.
* החלטה מופקרת ומפקירה *
אחד עשר מליון ₪ עלתה הגדר לקופת המועצה.
מערך שמירה משוכלל, הכולל גדר חשמלית, בשילוב מוקשי דמה המפוזרים מסביב לעיר ואשר כל דריכה עליהם מכוונת אוטומטית את מצלמות הבקרה לכיוונה של הדמות החשודה, כמו גם מצלמות בקרה ומעקב הפזורות בתוככי העיר, אמור היה להפוך את אלעד לאחת הערים המוגנות ביותר בארץ.
את מערך ההגנה האלקטרוני האמור, רכשה המעוצה בליסינג מחברת תדיראן כשהתשלום ע"ס אחד עשר מליון ₪ נפרס על-פני כחמש שנים במהלכן מחוייבת החברה לתחזק את מערך השמירה.
אך כאן בדיוק, הגיעה החלטתו המופקרת של ראש המועצה שבקוצר-ראי ומבלי לחשב (יש שיאמרו מבלי להבין...) את השלכות החלטתו, הודיע, תכף עם כניסתו לתפקיד על הפסקת מערך השמירה בעיר.
מנקודה זו ואילך החלו ההפקרות והבזבוז "לחגוג".
במצב בו שמירה אין, ואיש הישר בעיניו יעשה, נגנבים, מידי יום ביומו, לא רק רכבים ורכוש אישי של תושבי העיר, אלא אף רכוש המועצה, קרי, ציוד הגדר ההיקפית על כל המערך האלקטרוני הנלווה לה.
מצלמות וחלקי מתכת מהגדר, נגנבו באור יום, מתחת לאפה של המועצה המקומית.
בשלב הראשוני, עוד תיעדו המצלמות שבחדר הבקרה במועצה, בשידור חי, את מסכת הגנבות נטולות הרסן.
בשלב הראשוני דיקא, שכן בשלב מאוחר יותר, לאחר שנגנבו והושחתו מצלמות רבות, "הוחשכו" מרבית המסכים וחדר הבקרה, הפך לחדר חשוך ולא רלוונטי.
חלקי המתכת של הגדר החשמלית נחתכו ויחד עם המצלמות הועמסו על רכבים שהעבירו אותן אל מעבר לתחומי הקו הירוק.
הגדר החשמלית, הלכה למעשה, חדלה מלתפקד ובקטעים מסויימים אף "נוצרו" פתחים המאפשרים ללא קושי מעבר של כלי-רכב לתוככי היישוב ובעיקר מחוצה לו...
* לקום מחר בבוקר בלי אחד עשר מליון *
כעת אנו חושפים, כי מעבר לשערוריית הפקרת הגדר והרכוש, הביאה החלטתו של ראש המועצה לזריקתם לפח של מיליוני שקלים, המועברים בתשלומים, מידי חודש בחודשו לחברת "תדיראן".
שכן, עפ"י החוזה שנחתם בין החברה לבין המועצה המקומית, מחוייבת החברה בתחזוק הגדר, כשעל המועצה מצידה, מוטל לבצע פטרולים ממונעים והפעלת מוקד משך עשרים וארבע שעות ביממה,.
עד לכניסתו של כהן לתפקיד, עמדה המועצה בתנאי ההסכם והחברה מצידה, גם היא, העניקה טיפול שוטף לציוד האלקטרוני הרגיש.
אולם, מרגע קבלת החלטה החד-צדדית על הפסקת השמירה, מסרבת החברה למלא את חלקה ולתקן את הטעון תיקון, מה שלא מונע מהמועצה, להמשיך ולשלם לחברת תדיראן, מידי חודש, את התשלום השוטף עבור רכישת הגדר.
הנסיונות הכושלים להתחמק מהתשלום, נתקלו בתגובה מהירה מצידה של חברת תדיראן, שהבהירה, כי המועצה היא זו שהפרה את תנאי ההסכם, וכי היא מצידה עומדת על כך שכל ההתחייבויות הכספיות ישולמו במלואן.
* "שומרים" על הקיצוצים *
וכאילו לא די בזאת, הרי שמסתבר כי גם ההחלטה שנתקבלה לאחרונה בדבר "חידוש השמירה", מהווה בסה"כ חוליה נוספת, משרשרת ההחלטות המופקרת וחסרות האחריות.
באופן לא מפתיע (לאור כל האמור לעיל), החליטה המועצה המקומית, כחלק מסדרת ה"קיצוצים" (קיצוצים ברמת השירות לאזרח ולא חלילה באחת משערותיו, רכביו וחופשותיו של ראש המועצה) "לאחד" את משרות הסייר והמוקדן.
המוקדן, היושב בחדר הבקרה העירוני, הוא גם זה שיוצא לשטח בעקבותיהן של האירועים עליהם הוא מדווח "בשידור חי"...
מעבר למצב האבסורדי, הבלתי מתקבל על הדעת, בו מופקרת ברוטציה, עמדת המוקדן והסייר, יוצר המצב המוזר בעיית ביטוח חמורה.
שכן, כחלק מתנאי הביטוח בו מבוטחת המועצה מחוייב המוקדן להמצא בכל רגע נתון בחדר המוקד העירוני.
ברגע בו יוצא המוקדן מהמוקד ועולה על רכב הסיור, מוסר א"כ הביטוח מהמועצה המקומית, הנותרת, בדיוק כמו תושבי העיר, ללא כל ביטוח והגנה.
בפראפרזה למשל הידוע, סיכם באוזני אחד מבכירי המועצה שעמד נדהם לנוכח הנתונים שהצבתי בפניו, הרי שניתן לומר כי אנו תושבי העיר גם אכלנו את הדגים המקוקלים, גם שילמנו ובסופו של דבר אנו (ולכל הפחות רכבינו) אף מגורשים מהעיר...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2005 01:16 |
|
| |
כפי שכבר כתבתי לצורם באשכול סמוך, מלכתחילה התכוונתי לתעד את המתרחש סביב הגדר טרם פרסום השערוריה, אך, כאמור, חזקה עלי "בקשתו" של צורם...
תיעוד מצולם, אי"ה, בוא יבוא, בקרוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2005 01:16 |
|
| |
עצוב ,עצוב
העיקר שצביקה ממשיך לחייך כל בוקר בדרך לטיוטה
וגם אם יגנבו אותה זה בכלל לא נורא
המועצה תשלם 300$ השתתפות עצמית והצ'יפ יקבל טויוטה חדשה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2005 01:34 |
|
| |
המסקנה האחת והיחידה:
מ ו ש ח ת
נ מ א ס ת ! ! !
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2005 01:46 |
|
| |
יו"ר הצלה - אלעד
עד מתי? תגיד, עד מתי אתה פוסח על שתי הסעיפים?
מצד אחד מכרכר ומפזז סביב ראש המועצה, ובכירה.{ פעולות אלו נעשות בגלוי }
ומאידך מצליף בסתר בראש המועצה ובכירה.
הלא ידעת כי פעולות מעין אלו התורה אמרה "ארור מכה רעהו בסתר"
אני בעד ביקורת" בונה" והתקפות אבל "האבל הגדול" תפסיק להיות צבוע.
עשה זאת בגלוי .
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2005 02:08 |
|
| |
gil12345,
אתה רומז לכך שיו"ר הצלה קשור ל"מרנן ורבנן"?
לא נראה לי אבל אם כן אז יש לשבח אותו לא רק על ההתנדבות בהצלת חיים אלא גם על ההתנדבות בפורום.
מי שאי אפשר לשבח אותו אחרי כזאת כתבה זה את האיש המופקר שמנהל את חיינו.
הכתבה הזאת מחזקת את מה שאני טוען כבר הרבה זמן.
האיש הזה שכולנו בחרנו בו הוא אדם מופקר וחסר אחריות.
אין לו ערך לכספי ציבור והוא חסר כל רגש אחריות מינימלי.
האיש הזה הורס את אלעד וכמה שהוא יעוף מכאן יותר מהר יהיה טוב יותר לכולנו.
מ ו ש ח ת
נ מ א ס ת ! ! !
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2005 02:37 |
|
| |
חברים,
האבסורד הגדול בכל הסיפור הוא, שהנסיון כביכול "לחסוך" כמה גרושים על-ידי ביטול השמירה, עלה עולה ויעלה למשלם המיסים, עשרות מליוני שקלים.
שכן, מעבר לשערוריה שבזריקת אחד-עשר מליון שקלים לפח, בשל התנהלות מופקרת ובלתי אחראית, כאמור, הרי שכיום, גם לו תחפוץ המועצה לחדש את מערך השמירה ההיקפי, תיאלץ היא לשוב ולהשקיע מיליוני שקלים ברכישת ומיצוב הציוד המשוכלל, תמורת זה שנגנב והושחת.
"החיסכון הגאוני" הזה, עולה לנו, משלמי המיסים, עשרות מונים, שלא לומר עשרות מליונים...
אך "אל דאגה",
ראש המועצה "האחראי והחסכן", לא מתכוון לרגע לממן את גרעונות מחדליו, מכיסו...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2005 02:40 |
|
| |
לוחם חמוד.
שאלתי למה לפסוח על שתי הסעיפים??????????.
וכבר הדגשתי בדברי כי חשוב מאוד ביקורת רק השאלה ממי!
לסיום:
3 דברים
1. האם החשיפות שלו פה ובקורעים את אלעד מסמנות שהוא והם הציבו מטרה לעצמם ועד שלא ישיגו אותה הם יניגחו כנגוח השור.
2. "דברים שרואים מכאן לא רואים משם"
ואנני ציני במשפט הזה האיש שמנהל את המועצה הינו אדם מוכשר, ובעל ניסיון אדיר בניהול מוסדות וראשויות.
תדע כי מתוקף תפקידי במקצועי החופשי יצא לי לשמוע מפקידים במשרדי ממשלה שונים אין ספור שבחים על האיש על מקצועיותו ועל שיטות העבודה שלו .
אבל מה לעשות מה שהשכל לא מראה לנו כעת את איכות העבודה שלו "הזמן יראה לנו" ותירשום מה שכתבתי כאן את השעה והתאריך
3. אמר מי שאמר, לא משנה מה אומרים עליך, משנה "מי אמר".
ולפי סעיף 1 תדע כי המנגחים למינהם הם בעלי אינטרסים מובהקים.
והראיה שניגוח לא עניני
רכב פאר יש לכל נבחר ציבור ואפי' לח"כ במדינת מוכת עוני ואבטלה , וראשי רשיות אחרים שמצבם לא יותר טוב והרבה יותר גרוע נוסעים ברכבים כאלו, ואכ" מה הקשר לגדר ההקפית? ומה הקשר לעליה במחירי הארנונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2005 07:46 |
|
| |
אני המום ממה שנכתב כאן.
אני לא רוצה לקלל, אתם יודעים, ימים נוראים, אבל למה למה למה, למה לעזאזל העלו לי את הארנונה ב25% ???
בשביל לשלם את מחיר ההפקרות של השלומיאל המופקר והלא-יוצלח הזה שזולל את כספנו ואחר כך זורק אותו לאשפתות???
אין דין ואין דיין...
צורי, מי האמין שנתגעגע.
gil12345
מה זה משנה "מיהו מרנן ורבנן"? שיהיה הצלה אלעד או קוראים אלעד, שיהיה שניהם ביחד, זה ממש לא קשור לגופו של עניין.
קבל את האמת ממי שאמרה.
מקריאת דבריך יש לי התחושה שבכלל לא קראת את מה שכתב מרנן כי הדברים שמתפרסמים כאן חמורים ומקוממים.
עם כל הכבוד (ות'אמת? כבר אין!) נמאס לנו לשמוע כל היום ש"הכל אישי", מגיע לנו כמשלמי מיסים תשובות קצת יותר ענייניות.
אולי מישהו חושב שאפשר למרוח אותנו כמו את אחרוני הדייגים אבל ממש לא!
אני לא מאמין שאני עושה את זה, ואני בעיקר מצטער על כך שהאיש שתמכתי בו מאכזב כל כך בגדול, אבל כשנוכחים בשרשרת ההפקרות והמחדלים שעוברים על המועצה אין מנוס אלא להצטרף לקריאתו של לוחם חופש.
מושחתים נמאסתם!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2005 08:23 |
|
| |
צורם,
עליך ועל שכמותך אמרו חז"ל:
"אתה הגדול מכולם".
|