לפני כחודש התחיל "קוראים אלעד" להזכיר לכולם שאוטוטו הולכת לעלות הארנונה בעוד 5%. כתבה רדפה כתבה וחברי המועצה שהלחץ הציבורי נשף באוזנם ללא הרף התחילו לגלות סימני עצבנות. מצד אחד הרי הצביעו לפני שנה על מסגרת תוכנית ההבראה והתנאים ידועים לכל, והרי לא ניתן להגיע למשרד הפנים ולהגיד התחרטנו, כי במידה ומשרד הפנים "יתחרט" על חלקו בהסכם, לא יגיעו לקופת המועצה מיליונים רבים של מענק. אבל מצד שני הציבור צועק ובצדק.
גם לבנין המועצה התחילו להגיע הדי ההדף של לחף זה הן מצד הציבור והן מצד חברי המועצה שהרגישו אבודים. לחף זה תפס את מחלקת הגזברות לקראת סיום הכנת התקציב ושליחתו לדפוס.
צביקה שראה שפניו מועדות לתאונת סנדוויץ מצד אחד הציבור ומצד שני משרד הפנים, הבין שמהסיפור הזה הוא כבר לא יצא טוב, מצד אחד חלילה להפר הבטחה למשרד הפנים שהרי על סמך הבטחה זו הוא קיבל עשרות מיליונים של מענק, ומצד שני הציבור במצוקה אמיתית.
ישבה הלישכה המצומצת ודנה במצב והוחלט לגייס כסף ממקור חיצוני כדי גם לחסוך את ההעלאה וגם לא לקצץ את מסגרת התקציב.
אף אחד מחברי המועצה לא שותף לסוד זה כולל המ.מ. המסור.
ספר שני הוכן על סמך הבטחה ממשרד ממשלתי לעזור לעיר ובכך למנוע את העלאת הארנונה, עדין הייתה חסרה הסכמת משרד הפנים.
בנתיים מועד הישיבה התקרב וחברי המועצה עושים שרירים (כל אחד לפי גודלו) ובלישכה יושבים מחייכים (בעצבנות כי עוד לא הגיע האישור) ומחכים.
הרבסט חוזר לארץ ומתחיל לפזר הבטחות שהוא יסדר את הכל, יש על מי לסמוך הוא בא לביקור, ובלישכה יושבים מחייכים ולא מאמינים למה שרואים.
יום שני אחרי הצהרים אחרי הפעלת לחצים וקשרים אישיים משרד הפנים מאשר את הביטול, צביקה סוגר את הטלפון מתרווח בכסאו לאחור, עוצם עינים לכמה שניות ונושם נשימה ארוכה (הערה: לא הייתי בלישכה אבל אני מדמיין את הסיטואציה).
בערב בכינוס המדובר הרבסט ממשיך לפזר הבטחות, צביקה כהן שומע ומחליט להמשיך לשמור על הסוד.
יום שלישי בסביבות השעה שתיים בצהרים מתחיל סבב בין חברי המועצה כדי ליידע אותם על שינוי בסדר היום לדיון, הבשורה אין העלאת ארנונה, הנשימה הסדירה חוזרת לחברים הנכבדים אשר כבר היו אובדי עצות בקשר ליום המחר.
לסיכום: מחר יובא לדיון צו מיסים חדש אשר לא מגלם בתוכו שום העלאת מיסים, המרוויח הגדול הוא צביקה כהן אשר הפעם באמת שיחק אותה, ביחד איתו "קוראים אלעד" שעל אף שיש לי הרבה ביקורת על חלק מהדברים הפעם באמת העיר חייבת לו את השארת הנושא על סדר היום הציבורי.
המפסידים הגדולים הם חברי המועצה שמיהרו לצעוק בחוצות העיר מבלי שבאמת עשו משהו בנידון וחלקם אף הגדילו ופזרו פליירים אנונימיים ברחבי העיר, והמפסיד הגדול מכולם הוא צביקה הרבסט שהפעם לא קרא את המפה נכון ולא הימר על הסוס המנצח.
מחר בבוקר כאשר תפגשו את חברי המועצה כל אחד יהיה מוכן להניח ידו על ספר תאוריה ולהשבע שהוא זה שהפעיל את הלחץ ובזכותו נמנעה העלאת הארנונה, תחייכו בנימוס ותמשיכו הלאה.
תודות: כמו שהבטחתי, תודה לעובד המועצה המסור על פרטי הפרשה (אתה רואה אנחנו יודעים לתת קרדיטים שצריך).
נשלח ב-28/12/2005 01:52
וכל העוסקים בצ"צ............
הקב"ה ישלם שכרם................
גם אם המועצה החליטה להפסיק לפרסם אצלם
נשלח ב-28/12/2005 02:40
אני בהתחלה הערכתי את צביקה הרבסט
אבל ככל שעבר הזמן הבנתי שהוא חזק רק בדיבורים
כשמגיע הרגע שצריך לממש את ההבטחות , הוא מוצא תרוץ איך לרדת מהעניין .
נשלח ב-28/12/2005 11:00
אלעדי ותיק,
אם זה נכון (ובקרוב מאוד נדע ... ) אז אני שולח מכאן ברכות רבות לקוראים אלעד ולכלל חברי הפורום כאן על כך שהנושא לא ירד מהשולחן.
כנראה שאפשר לשנות דברים ע"י לחץ ציבורי.
נשלח ב-28/12/2005 12:25
אני רואה שקל מאוד למרוח את תושבי אלעד
הרי כל בר דעת מבין את העוול שנעשה כאן
אז מה? אם לא העלו את הארנונה אז הכל צריך לחזור לסדר היום??
הרי זה היה תרגיל מסריח
אם לא היו מדברים כלל על העלאה בארנונה שהיתה אמורה להיות היום אז הייתם רגועים ממה שהיה קודם?
מה שעשו לנו זה תרגיל מסריח בשביל להרגיע את הרוחות שנשבו לפני כחודש שאז גם היתה העלאה בארנונה ב-5%
תפסיקו להתלהב ממה שכביכול צביקה ביטל את העלאה בארנונה
תורידו את מחירי הארנונה כמו שהיה בתקופת קריספל!!!!
נשלח ב-29/12/2005 01:01
אלעדי ותיק,
המפסיד הגדול זה הרבסט שיצא טמבל מכל הענין.
צביקה כהן טרח לרתום אותו לעגלה כשדברו על העלאה ולסחוט ממנו גיבוי סוחף, אך מהעגלה של הורדת הארנונה הוא זרק אותו.
טוב שהרבסט מודה שהוא טירון פוליטי.
נשלח ב-29/12/2005 01:36
צורבא, לא הייתי אומר את זה.
מטבע הדברים, היה קושי גדול מאוד לבטל את ההעלאה (אתה יודע מה פירוש לבטל העלאה שאושרה למעשה בשנה שעברה כשאתה כבול בתוכנית הבראה?). ולכן, צביקה כהן, אני מניח, עשה צעדים בשקט מוחלט. לא שהוא מידר את הרבסט.
ואתה יודע מה? אני לא אתפלא אם צביקה הרבסט ידע מזה גם כן אבל שמר על חשאיות בשביל שזה יצליח.
נשלח ב-29/12/2005 08:56
אל תתפלא, הוא לא ידע נקודה.
שראו בלישכה שהוא מפזר הבטחות בלי כיסוי ובלי לדעת על מה הוא מדבר הוא מודר לחלוטין.
נשלח ב-29/12/2005 10:37
ייתכן מאוד. את השורה האחרונה כתבתי כהשערה, לא מידיעה.
נשלח ב-5/1/2006 22:52
שלום חברים חזרתי
קודם כל תודה לחברים המודאגים ששלחו הודעות לתיבה האישית, גיחה לחו"ל המשלבת עבודה ובילוי היא תמיד שינוי מרענן מהביצה האלעדית.
ולמנאצים הלוואי ויתקיימו בכם נאצותיכם ויהיה בבחינת "עד אנא ינאצוני"
ולעינייננו
צביקה כהן עשה בית ספר לחברי המועצה , לרבנים המושחתים ולכל דיכפין.
האיש באומנות גדולה ניתב ותימרן את כולם והביא את אישור התקציב ללא העלאת הארנונה כשמאוחרי הקלעים הוא משקיע עבודה מאומצת מול משרד הפנים, ועל כך מגיע לו הקרדיט ורק לו וגם יישר כח גדול.
אני יודע שהתגובה שלי היא באיחור של שבוע אבל מה לעשות בלונדון אין אפשרות להתחבר לחרדים אלעד ואת הדיווחים השוטפים קיבלתי דרך הטלפון.
אני קורא את חלק מהאשכולות שבאתר וליבי נחמף אל מול העיברית העילגת יש לאמר של כמה מכותבי הפורום, ביניהם את "שומר אמונים" הבולט בעילגותו מה שמראה שהמורה ללשון שלו מתה עוד בגן, במחילה שומר אמונים תקרא קצת יותר ספרים.יכול להיות שאתה מבזבז יותר מידי זמן מול המחשב במקום לפתוח דף גמרא.(קח את זה כביקורת בונה))
אאללעעדד
אני נהנה תמיד לקרוא אותך ומתי כבר תוציא לאור את הגיליון הראשון?
תן איתות אם אתה רוצה כמה שורות הומור.
אני שמח לראות ולשמוע כי סוף סוף מטפלים בשחיתות הרבנים ומגרסת הכספים האדירה שעוברת תחת ידם מי יתן ותיצלח ידם של כל חושפי השחיתות, יישר כח אלעדי ותיק על הסקופים.
אני רק יומיים בארץ ולאט לאט אני מניח שאחשוף עוד כמה מהפרצופים של רבני הפרצופים (יצא לי לא רע) הגרוסמן המו..ת והמלכה הנ..ל.
בלי נדר אוכל לסייע לעוסקים במלאכה.
הרב פדידה מזל טוב זה עבור הנכדה או הבת?
מה שחשוב זה שזו בת.
צביקה מזל טוב לאירוסי הבת, אני מניח שעוד אומר לך מזל טוב בטלפון או פנים אל פנים מה שיבוא קודם.
תראו חברים
אין צורך לטרוח ולשלוח הודעות בתיבה האישית, יקח לי קצת זמן לקרוא את הכל.
וכל מי שמשתעשע ברעיון כאילו אני נפתלי פלס אז לא , אני לא וגם לא יודע מי זה, אני מקווה שהוא מהחסידות הנכונה טוב חברים יש לי עדיין ג'ט לק אז תסלחו לי
במחילה