יומני היקר! התארחתי בשבת בעיר "אלעד". בכניסה לעיר שתי דקות לפני השקיעה עשרות ידיים הושטו אלי, לא לזרוק אבן אלא לטרמפ.
התפללתי בבית הכנסת "אהל משה מאעקוועא". נראה שהאדמו"ר מסודר כלכלית, הכל נקי ומסודר והספרים חדשים אולי כי לא לומדים בהם? לא יודע.
סיבוב אחרי הארוחה- מלא אנשים הולכים ומצביעים על מי שסגר מרפסת, התקין מזגן חלון, לא "עשה" תריסים או גרעפס. כולם בטוחים שהפרויקט החדש פחות טוב משלהם והאזור "למעלה" או "למטה" יותר נעבך.
המשפטים ששמעתי הכי הרבה- "איפה צביקה כהן" "אחחח מתגעגעים לקריספל" "הכי טוב כח או"ם בין לאומי"
בבקר התפללתי בבית המדרש ויזניץ. לאחר התפילה הרחתי כמו קרקעית של מקווה לאחר חודש. זק"א בדקו לי את דרכי הנשימה וחוץ מכלור לא נמצאו עוד רעלים מסוכנים.
מנחה של שבת- התפללתי במערת הזמן. "גטו ורשה" בית מדרש ליטאי צמוד ל"אהל משה". אויש איזה ייאוש, הרהיטים ייבוא אישי מליטא הזכירו לי את ימי השואה למרות שלא ביקרתי שם. הניגון והציבור שם היה כזה מיואש אפילו הפרוכת וס"ת היו עתיקי יומין כאילו להזכיר לך שהכל רק "עויילום הזה". ייאוש!
סעודה שלישית- כאבי ראש.
מוצ"ש- אם ראיתם רכב מנתר באוויר מעל "הרי האטה" ובורח מאלעד, זה היה אני.
מקווה שהמארחים שלי לא קוראים את זה, האוכל היה טוב אבל.. הייאוש באוויר..
תחזיקו חזק עלים קטנים שלי.
נשלח ב-8/2/2006 16:02
אבל לא התפללת בחניכי הישיבות "רמת מאיר" שם התפילה... והציוד גם יותר חדש.
ההפסד שלך.
אלא אם כן תבוא לעוד שבת
נשלח ב-8/2/2006 16:31
סה"כ נראה שאת רוב הדברים שלא אהבת יש לייחס לחוג שאתה משתייך אליו.
למודע: אין הרבה סיכויים שאבוא לעוד שבת בתקופה הקרובה. כי באמת בשתי השבתות שעשיתי אצלכם בעיר יצאתי משם חולה. אולי צריך לבדוק את המזוזות בכניסה לעיר ולמעליות. אבל אם אבוא, אלך בע"ה לבדוק.
לאפו: תפסיקו לשייך כל דבר בעיר הזאת לחוגים. מזכיר לי שראיתי איזה רב אצלכם מנתר על גבי המדרכה. לשאלתי מה זה הוא ענה שהוא נהנה לדרוך על השחורים..
לאלעד: אתה עובד בשב"כ או שהברית שלך היה ב"לדרמן"? כמו שציינתי איני תושב העיר, אני די מעורה בכל מה שקורה בו מסיבות אלו ואחרות ומה שכתבתי היה סיפור אמיתי שכאורח הצטרכתי למזרן.. זה גם קורה!
נשלח ב-8/2/2006 17:48
אתגר יש לך כתיבה אינטליגנטית אמנם, אך דיי מתנשאת.
ולמען הסדר הטוב:
1. אף אחד לא ביקש ממך ציונים. בטח לא אנחנו, תושבי העיר הזאת. אז תחסוך את זה מאיתנו.
2. לא. דבריך לא עושים על רובנו רושם. לא נפגענו, לא לא נפגענו, לא אכפת לנו וזה לא מעניין.
3. גם אני בהתחלה קראתי את דבריך בלי שמץ של סקפטיות. אחרי כמה משפטים הבנתי שאתה משום מה, נגד העיר הזאת. או שאתה אכול קנאה, או שנפגעת ממשהו. סטנדרטי זה לא. יש משהו בטרימינולוגיה שאתה משתמש בה.
4. אני לא עובד בשב"כ ולא הבנתי מה הקשר לברית.
הרבה הצלחה במקום המדהים שאתה גר בו. אני מקווה שאתה לא מקטר גם שם כל היום. ואולי באמת תפרסם את שם העיר/יישוב שאתה גר בו - שנדע למה לשאוף.
אתגר אני מביא את הדברים שכתבת ללא שינוי. ומהם משתמע שאתה תושב העיר.
והמסקנה המתבקשת היא שהינך סובל מפיצול אישיות,
ולפי איך שהדברים ניראים המקרה באמת לא קל,
ואני חושב ומאמין שחברי הפורום ישמחו לעזור ולסיע!!
נשלח ב-8/2/2006 20:29
אתגר אני בסה"כ מרחם עליך,
אצל החסידים אתה לא מוצא את מקומך ואתה בז לשיחות החולין שלהם ולטבילת הבוקר
אבל אתה מתפעל מקירות יפים וריהוט חדש למרות שאין מאחרי זה כלום.
כשאתה מגיע לליטאים אתה לא רואה את המהות ומלגלג על הריהוט הישן.
צדק נייעס שזיהה אצלך פיצול אישיות בין אם אתה גר בעיר אם לאו.
נשלח ב-8/2/2006 21:00
אגב אתגר, אני שמח בשבילך שהגעת לעיר שתי דקות לפני השקיעה. ולא לאחריה. אז, אם בית המקדש היה קיים, היית מסתכן באמת בסקילה באבנים...
נשלח ב-8/2/2006 21:03
אתגר, אתה צודק לחלוטין בכל מילה שכתבת. בויזניץ יש ריח של מקוה עמוק אני כל בוקר מתפלל שם ובבקשה תוציאו משם את המגבות מעל הספסל זה מעלה אדים ועושה ריח שנדבק לבגדים!
ואנשים פה בעיר שלנו בלוקים מרובעים שלא יודעים לצחוק ולקחת בהומור את דבריך! אל תבהל נראה לי שהברית של כל הכותבים פה היה בלדרמן והם התחתנו באולמי קרוייזר.
לגבי ספסלי השואה, ייאוש. זהו!
וראית את הבורות בכביש? ואתה באמת לא תושב העיר? תגלה רק לי מאיפה אתה!
נשלח ב-8/2/2006 21:10
אוי, טאטע.
כשהם באים - הם באים בצרורות.
אבא תרחם.
נשלח ב-8/2/2006 22:05
אלעד אתה רואה שאף אחד לא עזב את הפורום?
חחחחחחח
סה"כ בא איזה טיפוס ללגלג על העיר האהובה שלנו מיד יצאנו מהחורים לכסח אותו,
אף אחד מבחוץ לא יהרוס לנו ת'עיר אנחנו נהרוס אותה בעצמנו.
תוקן על ידי - אפולינריס - 08/02/2006 22:06:44
נשלח ב-8/2/2006 22:20
לא בטוח בכלל שהוא מחוץ לעיר...
הוא כנראה טיפוס של "ללכת עם, להרגיש בלי".
הוא עושה אמנם יח"צנות לאנשים מאוד מסוימים, רק חבל שהוא עושה את זה בצורה קצת צולעת. כי האנשים שהוא רוצה לעשות להם יח"צנות הם אנשים טובים עם הרבה הרבה זכויות ברמות שניתן רק לקנא בהם.
אני לא מאמין אפילו שהם שלחו אותו. אולי הם עזרו לו והוא רוצה לעזור להם חזרה בדרכו...
לא צריך להתאמץ, פשוט תקליקו על שמו ותווכחו.
וחוץ מזה, אני טוען שרבים הקוראים כאן על הכותבים. אין לך מושג מאיזה כיוונים אני שומע ד"שים על הפורום.
נשלח ב-9/2/2006 10:43
המשך מיומני..
יומני היקר. מה רציתי בסך הכל? לכתוב קצת פארודיה על שבת בצל עיר אחרת. יו, כמה שאנשים לוקחים זאת אישית. כמי שהם סללו את הכביש, המרו את בורותיו ותלו את בינייניו.
האשימו אותי שאני קנאי, יחצ"ן, אומלל, מנסה לפגוע באנשים, בעל פיצול אישיות וטוב שלא הזמינו מגופתי חלקים לצולנט.
ואני מה רק רציתי? לכתוב קצת הומור ותו לא.
טוב יקירי, תמשיכו להיות רציניים מידי ואני אמשיך בעיסוקי.
יומני היקר. הנה סימנתי בך להיכנס בערב כיפור לבקש את סליחתם של אלה שלא נרדמו בגללך. את סליחתו של בורא העולם על אלה שבשעת התפילה קדחו במוחם מי זה ה"אתגר" הזה? שמא הוא שכני לספסל התפילה אולי דווקא החזן?
אוי לי מיוצרי ואוי לי מייצרי. אוי לי מחרדים ואוי לי מאלעד.
אנא סלח לו על שלעיתים הוא מתקשה להסתיר את דעותיו האמיתיות, הנוקבות. שיש בו משהו שרוצה להתפרץ, לזעוק, לרטון.
הוא לא התכוון שככה יכעסו עליו, באמת שלא. הוא חשב שהם יקנאו בו, שיעשו חשבון נפש מדוע הם גרים בעיר הזאת, שיתלו בו עיניים מעריצות על שיש לו בחייו את מה שאין להם.
אבל הם כן כעסו. אולי פשוט שנמאס להם שיש אנשים (ויותר מכך, ניקים) שמשמיצים את העיר שלהם. שבאים לרגע ורואים כל פגע ולא יכולים להתאפק. כמו אותם טוקבקים נסערים שמגיבים בקיצוניות יתר על אותם פגמים בדיוק שהם ניחנים בהם.
אז נכון, במקום אחר הוא כתב שהציעו לבוא אל ביתו כאן בעיר, אבל סלח לו יומנו היקר, הוא רק רצה לעורר נקודה. וזה שעכשיו אמינות מילותיו מוטלת בספק אין בכך להעיד על הכלל. או שכן. או שלא. או שכן.
ובכן יומנו היקר, אתה, שצריך לסבול את כל מה שהוא כותב מתי שהוא כותב ואיך שהוא כותב, אמור להבין יותר מכל את מה שגורם לו לכתוב.
הייתי כותב לך יומנו היקר ממה זה נובע, אבל אני חושש שתקרוס מרוב מידע ואולי גם לא תדע להפריד ולהבדיל בין דבר לדבר.