טוב אז ככה.*:namespace prefix = o />
התחבטתי והתלבטתי קשות בסוגיה הבאה וחילקתי אותה לשלושה חלקים: האם אחרי ג'וב חדש בעיתון חדש ראוי שאני אפרוש לגמרי מהפורום, או להשתתף כרגיל אך להתעלם בצורה גורפת מכל דבר שיהיה קשור לעיתון ויהיה כתוב כאן, או אולי דווקא להשתמש בפורום לתועלת (דו צדדית!) ולהפרות את העיתון על ידי כך.
המחשבה לפרוש לגמרי הייתה בגלל הזמן שבוודאי יהיה מצרך יקר עקב העבודה התובענית, אך האופציה הזו נפסלה לטובת מבחן עצמי "האם ניחנתי בעצבי פלדה או לא".
המחשבה להתעלם בצורה גורפת מכל דבר שייכתב וייאמר כאן על העיתון מובנת. כי הרי זה לא מכובד (ואני ממש לא מתכוון לעצמי, אלא לעיתון) להיכנס לכאן כל שני וחמישי ולהעמיד את העיתון ותכניו במרכז העניינים כשלמישהו יהיו טענות (ויהיו...) רק בגלל שאני זמין וכולם יודעים שאני עונה תמיד ולא מתחמק מדברים לא נעימים. גם האופציה הזאת ירדה אבל היא נשארת בהמתנה, למה לנהוג בפזיזות? נמתין ונראה איך זה מתפתח.
הברירה השלישית היא כרגע ההגיונית ביותר (ואני מתפלל שלא תבוא תקלה על ידי, מקסימום – אפשר לתקן):
לשתף את כולם (כולם = המשתתפים, הצופים הפאסיביים, הכותבים באישי ואלה שעזבו את הפורום אבל ממשיכים להתכתב איתי באישי) במה שקורה. יש לכם טענות ו/או בעיות שדורשות פתרון? כתבו באישי או בכללי ואני אטפל בזה בע"ה. אם אערוך ראיון עם מישהו ויש לכם אליו שאלות – ניתנת לכם בזאת הבמה המוחלטת (בכפוף לאישור הוועדה הרוחנית).
אם ייפסל משהו שהתדיינו עליו כאן, אני אסביר מדוע הוא נפסל, עם זאת, אני שומר לעצמי את זכות השתיקה במקרה שזה עלול לפגוע במישהו אחר.
(לקורא הציניקן/סרקסטי: אינני מחפש עבודה קלה וברוך ה' החומר זורם ויותר מתמיד, הכוונה מגיעה ממקום של ייעול, שיתוף וכבוד לאכסניית "חרדים אלעד" ולא משום סיבה אחרת).
כמה כללים לעצמי וזכותו של כל אחד לקרוא עליהם תיגר:
1. במקרה ומישהו צילם והעלה לפורום תמונה רלוונטית לכתבה ואני מעוניין להשתמש בה אם משום שאין לי אותה ואני צריך או אולי מתוך עצלנות/חסכון בזמן גרידא, אבקש את רשותו המפורשת ואתן לו את הקרדיט שייבחר.
2. ידיעה שמופיעה כאן, בהרבה מקרים, מגיעה אליי אפילו קודם. גם במקרה שלא, אינני רואה שום פסול לבדוק אותה ולהשתמש בה (לא העתק-הדבק אף פעם) כי הפורום הוא מרכז מידע כמו כל מרכז מידע אחר. זו דעתי השקופה ואני מביע אותה ללא כחל ושרק. בכל מקרה, ידיעה בלעדית שהייתה יכולה להגיע רק מכאן והיא לא נחלת הכלל, תעבור אישור והסכמה מצד המפרסם בדיוק כמו במקרה של תמונה. כולל הקרדיט וכו'
3. גם אם אין ידיעה או תמונה שהייתה עושה דרכה אל הפורום לכשעצמה, ומישהו מעוניין שהנושא/התמונה יעלו על סדר היום בעיתון – הוא מוזמן לבקש ואני מבטיח להשתדל ולהיענות לכל הבקשות (ההגיוניות) של כולם.
4. להשמצות בסגנון נמוך לא אתייחס. אז אם ישנה 'נשמה טובה' שכבר הכינה את עצמה למלחמת השמצות אני מודיע מעכשיו: ההשמצות יהיו חד צדדיות. אני אשתוק ולא אגיב בצורה גורפת למילים שהם תת-רמה לדעת רוב האנשים. אם זה יהיה מוגזם ושקרי או חלילה פוגע בצד שלישי כך שאני אהיה חייב להגיב, אני אביא את הקישור לאשכול הזה או אגיב בקצרה שמדובר בשטויות 'טרוליות'. לביקורות בונות (והן יכולות להיות חריפות כמובן) אני אתייחס כמו שתמיד עשיתי.
5. העיתון עדיין בשלבי בנייה מבחינת החומרים. יש לי רעיונות רבים ואני מקווה שה' יעזור לי להביא את כולם לידי ביטוי. זה לוקח זמן, בייחוד בגלל שהמעבר לעבודה בעיתון הזה היה פתאומי-משהו (והוא לא קשור לעזיבה ב"קוראים אלעד" המצוין והמקצועי). אז תנו צ'אנס וגם רעיונות אם בא לכם.
הנחת העבודה הבסיסית של בעלי העיתון הוא מינימום השמצות ועבודה מקצועית ואובייקטיבית וזה התאים לי בול. זה לא אומר שלא תהיה ביקורת, זה אומר שהיא תהיה הוגנת. מבלי להיכנס לפרטים, אספר שכבר השבוע 'ערפלתי' חלק מהניסוחים כדי שלא לפגוע באף ציבור והדבר לא גרע מאומה מהאמת בכל זאת, מה שמוכיח שאפשר גם אחרת.
כל הערה על הדברים הנ"ל תתקבל בברכה וביחס מלא. גם לטרולים הפעם...
כולי תקווה ותפילה שלעולם לא תצא תקלה מתחת ידי, שזה יהיה מעניין ככל האפשר (כולה אלעד, אתם יודעים שלפעמים העניינים כאן אנמיים) ושאעשה את עבודתי נאמנה. ואם קרה משהו לא בסדר שפגע במישהו, אודה לכם אם תעירו את תשומת ליבי ואנא קחו בחשבון ששום דבר לא נעשה במזיד חלילה (באחריות).
העיתון יוצא בשלב הראשון בפורמט מאוד בסיסי, המטרה היא בע"ה לעלות את הרמה לאט ובטוח, לצבור לקוחות וניסיון ולהתקדם (בעיצוב, בפורמט, בתכנים וכו') עד שזה יהיה הכי קרוב למושלם. אלו דברים שלוקחים הרבה זמן בכל מקרה כידוע (והתוכנית כוללת התרחבות לפ"ת).
נ.ב.
המשקיע הוא מחוץ לעיר ובעל רשת מקומונים בדרום במרכז ובצפון. אין צורך לבזבז אנרגיות בלחפש סיבות סמויות ואג'נדות שלא היו ולא נבראו...
העיתון יחולק בימי חמישי, מספיק בזמן כדי לנצל את המבצעים המתפרסמים וקצת פחות מספיק בשביל להתעדכן עד הרגע האחרון.
מצ"ב תמונת השער של העיתון הראשון שיחולק מחר.
תוקן על ידי - אאללעעדד - 22/03/2006 23:36:25
תוקן על ידי - אאללעעדד - 22/03/2006 23:42:39