בית פורומים אחרדים-אלעד

חדשות אלעד יוצא לדרך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/3/2006 23:38 לינק ישיר 
חדשות אלעד יוצא לדרך
מצורף קובץ

טוב אז ככה.*:namespace prefix = o />

התחבטתי והתלבטתי קשות בסוגיה הבאה וחילקתי אותה לשלושה חלקים: האם אחרי ג'וב חדש בעיתון חדש ראוי שאני אפרוש לגמרי מהפורום, או להשתתף כרגיל אך להתעלם בצורה גורפת מכל דבר שיהיה קשור לעיתון ויהיה כתוב כאן, או אולי  דווקא להשתמש בפורום לתועלת (דו צדדית!) ולהפרות את העיתון על ידי כך.

המחשבה לפרוש לגמרי הייתה בגלל הזמן שבוודאי יהיה מצרך יקר עקב העבודה התובענית, אך האופציה הזו נפסלה לטובת מבחן עצמי "האם ניחנתי בעצבי פלדה או לא".

המחשבה להתעלם בצורה גורפת מכל דבר שייכתב וייאמר כאן על העיתון מובנת. כי הרי זה לא מכובד (ואני ממש לא מתכוון לעצמי, אלא לעיתון) להיכנס לכאן כל שני וחמישי ולהעמיד את העיתון ותכניו במרכז העניינים כשלמישהו יהיו טענות (ויהיו...) רק בגלל שאני זמין וכולם יודעים שאני עונה תמיד ולא מתחמק מדברים לא נעימים. גם האופציה הזאת ירדה אבל היא נשארת בהמתנה, למה לנהוג בפזיזות? נמתין ונראה איך זה מתפתח.

הברירה השלישית היא כרגע ההגיונית ביותר (ואני מתפלל שלא תבוא תקלה על ידי, מקסימום – אפשר לתקן):

לשתף את כולם (כולם = המשתתפים, הצופים הפאסיביים, הכותבים באישי ואלה שעזבו את הפורום אבל ממשיכים להתכתב איתי באישי) במה שקורה. יש לכם טענות ו/או בעיות שדורשות פתרון? כתבו באישי או בכללי ואני אטפל בזה בע"ה. אם אערוך ראיון עם מישהו ויש לכם אליו שאלות – ניתנת לכם בזאת הבמה המוחלטת (בכפוף לאישור הוועדה הרוחנית).

אם ייפסל משהו שהתדיינו עליו כאן, אני אסביר מדוע הוא נפסל, עם זאת, אני שומר לעצמי את זכות השתיקה במקרה שזה עלול לפגוע במישהו אחר.

(לקורא הציניקן/סרקסטי: אינני מחפש עבודה קלה וברוך ה' החומר זורם ויותר מתמיד, הכוונה מגיעה ממקום של ייעול, שיתוף וכבוד לאכסניית "חרדים אלעד" ולא משום סיבה אחרת).

כמה כללים לעצמי וזכותו של כל אחד לקרוא עליהם תיגר:

1. במקרה ומישהו צילם והעלה לפורום תמונה רלוונטית לכתבה ואני מעוניין להשתמש בה אם משום שאין לי אותה ואני צריך או אולי מתוך עצלנות/חסכון בזמן גרידא, אבקש את רשותו המפורשת ואתן לו את הקרדיט שייבחר.

2. ידיעה שמופיעה כאן, בהרבה מקרים, מגיעה אליי אפילו קודם. גם במקרה שלא, אינני רואה שום פסול לבדוק אותה ולהשתמש בה (לא העתק-הדבק אף פעם) כי הפורום הוא מרכז מידע כמו כל מרכז מידע אחר. זו דעתי השקופה ואני מביע אותה ללא כחל ושרק. בכל מקרה, ידיעה בלעדית שהייתה יכולה להגיע רק מכאן והיא לא נחלת הכלל, תעבור אישור והסכמה מצד המפרסם בדיוק כמו במקרה של תמונה. כולל הקרדיט וכו'

3. גם אם אין ידיעה או תמונה שהייתה עושה דרכה אל הפורום לכשעצמה, ומישהו מעוניין שהנושא/התמונה יעלו על סדר היום בעיתון – הוא מוזמן לבקש ואני מבטיח להשתדל ולהיענות לכל הבקשות (ההגיוניות) של כולם.

4. להשמצות בסגנון נמוך לא אתייחס. אז אם ישנה 'נשמה טובה' שכבר הכינה את עצמה למלחמת השמצות אני מודיע מעכשיו: ההשמצות יהיו חד צדדיות. אני אשתוק ולא אגיב בצורה גורפת למילים שהם תת-רמה לדעת רוב האנשים. אם זה יהיה מוגזם ושקרי או חלילה פוגע בצד שלישי כך שאני אהיה חייב להגיב, אני אביא את הקישור לאשכול הזה או אגיב בקצרה שמדובר בשטויות 'טרוליות'. לביקורות בונות (והן יכולות להיות חריפות כמובן) אני אתייחס כמו שתמיד עשיתי.

5. העיתון עדיין בשלבי בנייה מבחינת החומרים. יש לי רעיונות רבים ואני מקווה שה' יעזור לי להביא את כולם לידי ביטוי. זה לוקח זמן, בייחוד בגלל שהמעבר לעבודה בעיתון הזה היה פתאומי-משהו (והוא לא קשור לעזיבה ב"קוראים אלעד" המצוין והמקצועי). אז תנו צ'אנס וגם רעיונות אם בא לכם.

הנחת העבודה הבסיסית של בעלי העיתון הוא מינימום השמצות ועבודה מקצועית ואובייקטיבית וזה התאים לי בול. זה לא אומר שלא תהיה ביקורת, זה אומר שהיא תהיה הוגנת. מבלי להיכנס לפרטים, אספר שכבר השבוע 'ערפלתי' חלק מהניסוחים כדי שלא לפגוע באף ציבור והדבר לא גרע מאומה מהאמת בכל זאת, מה שמוכיח שאפשר גם אחרת.

כל הערה על הדברים הנ"ל תתקבל בברכה וביחס מלא. גם לטרולים הפעם... 

כולי תקווה ותפילה שלעולם לא תצא תקלה מתחת ידי, שזה יהיה מעניין ככל האפשר (כולה אלעד, אתם יודעים שלפעמים העניינים כאן אנמיים) ושאעשה את עבודתי נאמנה. ואם קרה משהו לא בסדר שפגע במישהו, אודה לכם אם תעירו את תשומת ליבי ואנא קחו בחשבון ששום דבר לא נעשה במזיד חלילה (באחריות).

העיתון יוצא בשלב הראשון בפורמט מאוד בסיסי, המטרה היא בע"ה לעלות את הרמה לאט ובטוח, לצבור לקוחות וניסיון ולהתקדם (בעיצוב, בפורמט, בתכנים וכו') עד שזה יהיה הכי קרוב למושלם. אלו דברים שלוקחים הרבה זמן בכל מקרה כידוע (והתוכנית כוללת התרחבות לפ"ת).

נ.ב.

המשקיע הוא מחוץ לעיר ובעל רשת מקומונים בדרום במרכז ובצפון. אין צורך לבזבז אנרגיות בלחפש סיבות סמויות ואג'נדות שלא היו ולא נבראו...

העיתון יחולק בימי חמישי, מספיק בזמן כדי לנצל את המבצעים המתפרסמים וקצת פחות מספיק בשביל להתעדכן עד הרגע האחרון.

מצ"ב תמונת השער של העיתון הראשון שיחולק מחר.

תוקן על ידי - אאללעעדד - 22/03/2006 23:36:25

תוקן על ידי - אאללעעדד - 22/03/2006 23:42:39

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2006 13:47 לינק ישיר 

או אופציה רביעית שתמשיכו לעשות את זה רק באישי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2006 14:24 לינק ישיר 

בהצלחה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2006 14:33 לינק ישיר 

אאלעעדד,
מספר שאלות לי אליך.
א. האם העתון יתבסס על מודעות פירסום כשפה ושם תופיע איזו שהיא כתבה חדשותית?
ב. האם יהיה בעתון לוח מכירות, דרושים וכו'?
ג. האם עבודתך ב"קוראים אלעד" היתה רק בעתון פורים?

לעת עתה נסתפק בזה..

תודה מראש... 

והכי חשוב!!    שיהיה לך

מלא מלא מלא 

הצלחה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2006 14:50 לינק ישיר 

פאן תודה רבה.

נערי המרא,

א. כמו כל עיתון שהוא חינמון, יהיו בו יותר פרסומות מאשר חדשות/כתבות, אבל בגלל העלות היותר נמוכה שלו, יש בו כבר על ההתחלה יחסית הרבה חדשות וכתבות (עמודי מערכת בעגה המקצועית) וזה צפוי לגדול בע"ה. צפו למדור ילדים מושקע למשל שלא מופיע בעיתון הראשון. בנוסף, מחיר הפרסום ממש בקרקע כרגע ולא רק בשביל להתבסס אלא כי יש אפשרות ברוך ה'.

ב. יהיו לוחות מכירות ודרושים, גם זה עם הזמן אבל יש עדיפות להקדים את זה.

ג. ב"קוראים אלעד" עבדתי שלושה שבועות. השבוע האמצעי היה פורים.

ותודה גם לך על איחולי ההצלחה. נזדקק להם כי זאת הפעם הראשונה שאני לומד את העבודה תוך כדי העבודה...

תוקן על ידי - אאללעעדד - 23/03/2006 14:49:19

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2006 14:56 לינק ישיר 

אלעד,
בהצלחה רבה!!!

כפי שמופיע פה: http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topicarc.asp?topic_id=1618304   
אני הוא זה שבעצם קלע לשם, אמנם לא באותה שפה אבל עדיין הבלעדיות שלי ואני דורש את מלוא התמלוגים!!!

גם באלעד יש צפונים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2006 15:21 לינק ישיר 

קודם כל תודה על ה"רגע של נוסטלגיה".

שנית, בדיוק בפתיחת השרשור שם כתבתי "חדשות אלעד".

אגב את השם "חדשות אלעד" לא אני בחרתי. העיתון היה יוצא איתי או בלעדיי בין כה השבוע תחת השם הזה שהם בחרו לבד. בגלל שהחלטתי לעזוב את "קוראים אלעד", ניצלתי את הטיימינג לפנות אליהם שוב. (שוחחנו בעבר) וזה יצא ככה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2006 16:01 לינק ישיר 

אלעד,
תודה עלה התשובות.

אגב, מדוע שלא תוציאו את העתון ביום אחר בשבוע ולא ביום ו'?
כל המתחרים עד היום ל"קוראים אלעד" הוציאו את העתון ביום שישי אולי לכן לא הצליחו, ראה למשל במודיעין עילית ישנם כמה עתונים וכולם מצליחים, כשכל אחד מהם יוצא ביום אחר בשבוע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2006 16:17 לינק ישיר 

רוב המפרסמים אכן מעדיפים שהעיתון יצא כבר ביום רביעי (אנשים מספיקים לנצל את המבצעים).

רוב הכתבים ואני בתוכם כמובן, מעדיפים שזה ייצא הכי סמוך שאפשר לשבת בגלל העבודה על התכנים שתהיה הכי מעודכנת שאפשר לשבת.

מה שכן, זה לא עובד בדיוק ככה.

יש "דד-ליין" (שעה ביום מסוים שבו נסגר העיתון גם אם ראש הממשלה מבקש ראיון בלעדי), אחרי הדד-ליין העיתון עולה לדפוס (ואחרי זה אי אפשר לשנות שום דבר אפילו אם זה קריטי), מגיע למפיץ המפיץ מחלק.

זאת אומרת, אם העיתון חולק ביום רביעי בצהריים/ערב, סימן שהדד-ליין היה ביום שלישי בלילה.

העיתון מחולק השבוע ביום חמישי (היום) והדד-ליין שלי היה אתמול בבוקר... זה כבר גרם לכך שלא תהיה גלריה מספיק רצינית מחתונת בתו של צביקה כהן. זה אבוד ובשבוע הבא זה לא רלוונטי...

לאור כל הסיבות שלמעלה, ברור שהאינטרס שלי בתור ספק ועורך מידע הוא, לדחות את הדד-ליין כמה שניתן. בשבוע הבא אני עדיין אסבול מדד-ליין לא נוח בגלל הבחירות (כל בתי הדפוס ייראו כמו בית משוגעים וכל העיתונים הקטנים נלחצו להגיש את העבודות יותר מוקדם), אבל בשבוע שאחרי אני מקווה שזה כבר ייסתדר בע"ה.

ואחרי כל הנאום הזה אני אסכם בקצרה: לו היו הדברים תלויים בי, הייתי מחלק את העיתון ביום שישי שעה ורבע לפני השבת.

אני מתקן כי שכחתי פרט חשוב שלא התייחסתי אליו:

אם תשאל לדעתי (המוגבלת מחוסר ניסיון), הסיבה הראשונה שעיתונים אחרים לא הצליחו היא משום שהם זנחו את התכנים ולא לקחו אותם מספיק ברצינות. ועיתון שלא מעניין הוא גם לא 'מוכר' ואנשים מתעלמים ממנו (וכפועל יוצא - המפרסמים). באלעד זה מסובך הרבה יותר ולכן 'השאלתי' ממנו כתבות ארציות של המגאזין שלו כדי שתמיד יהיה מה לקרוא.
הסיבה השנייה היא - יחס ללקוחות ומחיר הפרסום. זה לא סוד ש"קוראים אלעד" עובד במחירים הוגנים והתחרות תמיד קשה בתחום הזה בעיר אלעד. הוא גם עיתון מקצועי ומבוסס ובעל קשרים מסועפים יותר משיש לי כרגע. המצב הזה מצריך עיתון שרוצה להתחרות, להוזיל עלויות ורק אחר כך להתקדם. אם העיתון יעשה את חלקו בעסקה מול המפרסמים והלקוחות נאמנה - אין סיבה שזה לא יצליח.
הסיבה השלישית היא תחרות... בקלות רבה (מידי) יכול מישהו להיהפך לקטליזטור מרושע ולהפיץ שמועות בסגנון "תזהר על הכסף שלך אני יודע ממקורות אמינים שהוא עומד לסגור" ועוד כהנה משפטים שעלולים להזיק. אם העיתון עומד איתן כלכלית ומתנהל נכון - הוא יעבור את התקופה הזאת בשלום.

אבל הסיבה החשובה ביותר היא סייעתא דשמיא.

תוקן על ידי - אאללעעדד - 23/03/2006 16:24:06

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2006 17:16 לינק ישיר 

אאאאאאאלעד

מלא מלא הצלחה

לא מכיר אותך אישית אבל סגנון הכתיבה שלך מאוד מענין וברמה ממש גבוהה

מאחל לך ולעיתון הצלחה רבה ....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2006 19:41 לינק ישיר 

תודה על המחמאה מיייייי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2006 23:19 לינק ישיר 

השם הנבחר מצויין .
בהצלחה רבה אלעד ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2006 23:26 לינק ישיר 

אלעד,

קודם כל בהצלחה,

כמה הערות בונות:

1. למה אין דבר מערכת והסבר על מהות העיתון ודרכו?
2. קצת סאטירה תועיל מאד.

סך הכל נראה יפה והלואי ותשרדו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2006 23:54 לינק ישיר 

אאללעעדד !!!!!! שיהיה המון הצלחה, תחרות הוגנת ולא מלחמה רק מועילה לבקורת עצמית של כל צד.                                                                                                        

"הנה ימים באים נאום ה''"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2006 23:58 לינק ישיר 

תודה יוני

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/3/2006 00:09 לינק ישיר 

השייח קודם כל תודה, מחמאות כאלה נותנות כוח.

1. את כל מה שאתה רואה עשיתי ביומיים ורבע וזה כולל טלפונים ו"תחזור אליי" ולנסוע ולצלם (החל מהשבוע הבא יש צלם מערכת רשמי אז זה יירד ממני) ולראות ו... לא היה לי אומץ לכתוב משהו כשאני לא מרוכז ואינני בטוח שאעשה את זה בהמשך כי האחריות היא גדולה מאוד בהתחשב בכך שכל מילה כתובה צריכה לעבור דרכי. תוסיף לזה שכרגיל, כמו בכל כתבה שאני שולח, אני משתגע איך כתבתי ככה ולמה לא ניסחתי אחרת ותגיע למסקנה שמגיעה לי הנחה בנושא הזה...

2. סאטירה אני מקווה שתהיה אבל הפריבילגיה הזאת (אני מחשיב את זה ככיף גדול) תהיה רק אחרי שאני ארגיש בטוח בתכנים הזורמים. אם התנסת פעם בכתיבה אתה אמור לדעת כמה זה מלחיץ.

אבל איך אומרים? רשמתי לפני.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > חדשות אלעד יוצא לדרך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext