*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />ראש המועצה קרא הבוקר לעוזרו הקרוב אביגדור אוחנה ללשכתו וביקש ממנו להעביר מיידית את כל הניירת והתיקים של ה"הקצאות" לידי איציק טרבלסי.
אוחנה נענה לבקשה והעביר לטרבלסי את החומר האמור.
משנודע הדבר בקרב בכירי ש"ס בירושלים הרימו גבה שכן אוחנה נמנה כמקורב ביותר לבכירים בש"ס הארצית וכמו"כ נמנה לאדם חרוץ ונמרץ.
מקרובי אוחנה אומרים שאם ראש המועצה כבר התרגל לקבל הוראות מירושלים לנוכח התנהגותו עם בכירים במועצה אזי ימשיך להתרגל לכך ויקבל הוראות מפורטות גם כעת.
בירושלים עסוקים במשא ומתן לקבלת משרד הפנים, מיד לאחר מכן מסתבר יחל המשא ומתן במועצת אלעד.
בלשכת ראש המועצה נאלצים ככל הנראה להתכונן לביצוע הקצאות לנוכח המהומות בעיר לאחרונה.
נשלח ב-23/4/2006 23:04
אעאע יקירי.
אתה זוכר שבאחד האשכולות הזהרתי אותכם שבסופו של דבר אתם תפסידו במאבק הזה. כי הכח, אין מה לעשות נמצא בידים של ראש המועצה.
אז היום התחיל סבב ההקצאות, משום מה רוב הנציגים כבר מסתובבים עם חיוך מרוח על השפתיים.
בואו ננחש ביחד מי לא יקבל כלום?????????
נשלח ב-23/4/2006 23:17
לדעתי ההיפך הוא הנכון מבחינת הקצאות הוא לא זקוק לכלום דהרי בית הכנסת "זכור לאברהם" מכיל כיום כ300 מקומות ישיבה, ואם תרצה לומר הקצאות לבתי ספר הרי לא בכך עסקינן שכן בתי ספר לא קשור להקצאות אלו והמבנים נבנה ישירות ע"י משרד החינוך ומועבר ללא הקצאות של ועדת הקצאות של המועצה המקומית אלא לפי מספרי תלמידים בבתי ספר. אלא שכל הקצאה שייעשה כעת הוא תוצאה ישירה של המאבק ויצא סוף סוף שכרו של המאבק בהקצאות לציבור הספרדי (אם אכן יתחילו שכן כרגע זה רק מדובר בהזזת תיקים, לא להתבלבל).
נשלח ב-24/4/2006 00:39
הוא אשר אמרתי, הציבור הספרדי יצא נפסד, ואם לכך כיוון המרא דאתרא הרי שניצח.
פירות המאבק שהזכרת הם פירות בוסר. ההקצאות תתוכננו לאחרי פסח לאחר הבחירות הכלליות ושאוחנה יחזור לעיר וכולם ידעו על כך, אבל נחמד שאתם לוקחים את הקרדיט שזה בזכותכם.
סעיף מעניין נוסף היה בדברך "הרב מלכה לא צריך עוד בתי כנסת כי יש את "זכור לאברהם""???
אני בטוח שבמועצה ישמחו לקבל את זה בכתב!
ואם הוא לא צריך עוד בתי כנסת, על מה יצא קיצפו ועל מה הוא נאבק בחודש האחרון?
אני לא רואה איפה הבעיה הגדולה, ותאמין לי אני מנסה להיות אובייקטיבי.
בדצמבר נכנסו ההקצאות להילוך גבוה, הדבר הובא לישיבת מועצה שהייתה אמורה לאשר את זה.
עו"ד גרוסמן העלה מספר נקודות משפטיות שיש לתקנם והעניין חזר ליועץ המשפטי ליותר מחודש.
ואז היו בחירות כלליות ואביגדור אוחנה שריכז את הנושא לקח חל"ת (חופשה ללא תשלום), ראש המועצה הודיע שבעקבות ההתפתחויות והחגים הקרבים הנושא יטופל מיד אחרי הפסח.
וזה מה שהוא עושה בימים אלו.
אז לכל הרוחות, למה שוב להתחיל את הבאלאגן? מה אתם רוצים עכשיו?
נשלח ב-24/4/2006 09:15
ידידי אלעדי ותיק,
גם אני מנסה להיות אוביקטיבי אבל המצב הקיים אינו מאפשר זאת,
צביקה כבר שנה וחצי בתפקיד, ומאז כלום, רוח, אין הקצאות מסודרות ואני יחדש לך שמבחינה חוקית גם כעת אין באפשרותו להעמיד וועדת הקצאות שתאשר, משום שכל עוד ואין מזכיר מועצה בפועל (לא מ"מ שהוא אמנון מקסימוב) אין באפשרותו לעשות זאת מבחינת החוק משום שבוועדה חיבים להיות נוכחים מזכיר המועצה, וגזבר המועצה, והחוק מחייב שהם יהיו שני אנשים נפרדים, באם הגזבר הוא גם מ"מ מזכיר המועצה, מבחינת החוק א"א להקים וועדת הקצאות ידידי, וזה בדוק ואתה יכול גם לעדכן את צביקה בנושא שלא יעשה טעויות נוספות לא חוקיות. מה שבטוח שכשרוצים אוכפים גם את החוק, ואם הוא באמת היה רוצה מתוך דאגה היה עושה זאת ממזמן בדיוק כמו שהוא נוהג עם הציבור השני, ואם אתה רוצה אני אגלה לך בדיוק איך הוא נהג ואכף את החוק לגבי הציבור השני, כדלהלן: כל ציבור שרצה ורוצה ביהכ"נ כותב מכתב (התחייבות) לראש המועצה (למועצה) כי הוא מעוניין לתרום קראוון למועצה, ואז "כביכול" זה קראוון שהמועצה מורידה לצרכיה ובזה אין צורך באישור וועדת הקצאות, וזה מה שעשה עד היום וגם את זה היה יכול לעשות עם הציבור הספרדי, ואם אתה רוצה הסבר לעניין הכ"כ משונה ועל הדרך המוזרה הזו מאוד, אכתוב לך באישי משום כבודו ופרטיותו של צביקה......
אז כך שאין לך מה לשמוח ולשמח על הקצאות אשר הולכות לבוא, כי בדרך חוקית אין לו שום וועדה של הקצאות......
נשלח ב-24/4/2006 19:12
כבוד המבזק
שמחתי לראות את הענייניות שבדבריך אולם;;
א. התהליך של ההקצאות הכולל בדיקת חתימות ובדיקת ערבויות פרסום ברשומות וכו' הינו תהליך ארוך הלוקח מס' חודשים בדרך כלל
וזה ..... עוד לפני כינוס ועדת ההקצאות כך שנשאר לראש המועצה מספיק זמן בכדי לאייש את הועדה כפי שהחוק מחייב
ואולי... גם להחליף חברי ועדה מסוימים שיתכן ויראה לחשוש מהם וד''ל....
ב. מבדיקה שערכתי עם יועץ משפטי לא מקומי אולם מתמחה ברשויות מקומיות לפי נוסח החוק אין מניעה לכנס את הוועדה במצב שהגזבר הינו מ''מ המזכיר
ויתרה מזו שהרי לפי דבריך הלא בשנה האחרונה התקיימו לא מעט ישיבות שהחוק מחייב השתתפות של גזבר ומזכיר ....
ואולי גם על כל המשכורות שבכל חודש צריך אישור של גזבר ומזכיר...[אינני יודע]
נשלח ב-24/4/2006 19:27
צורי123
גם אני שמחתי על העניניות שבדבריך, אך: א. זה שאתה אומר שיש די זמן לראש המועצה למנות מזכיר עד שכל התהליך ייגמר, אז ברצוני לחדש לך ולהודיע לך שמזכיר למועצה לא יהיה עד סוף תקופת ימי צביקה אלא א"כ תהיה התערבות ממשלתית בעניין. (זה דבר מגמתי לא להכניס בן אדם לתפקיד הזה, והמבין יבין).
ב. בהחלט יכול להיות שהתקיימו ישיבות רבות בשנה וחצי שחלפו מתחילת כהונתו של ראש המועצה בהם החוק מחייב שיהיה מזכיר בפועל, ובמציאות לא היה, מה שאומר שראש המועצה עובר על החוק, זה לא אומר שזה בסדר מה שהיה עד עכשיו.