מכובדי היקרים . שאלה לי אליכם. ויכוח קטן יש לי עם רעייתי . האם לבקש לדעת את מינו של העובר בסקירת מערכות הקרובה . אני מצדד בכן והיא ההפך. מה לעשות??? והאם יש בעיה הלכתית לעשות בכלל סקירת מערכות.? עזרו לי בקשה מנסיונכם .. תודה לכולם
נשלח ב-9/5/2006 13:06
אני מודה.
אף פעם לא הבנתי את אלה שלא שואלים ו"רוצים הפתעה".
כאילו מה?
זה או בן או בת.
הכי כיף זה כן לדעת ויפה שעה אחת קודם.
בכל מקרה, אני מכיר זוג אחד או שניים שרק הבעל שאל וידע או להיפך. זה לא החזיק מעמד כמובן ובן הזוג השני עודכן...
ההמלצה שלי: תשאלו. תדעו. לא יקרה לכם שום דבר. אני מבטיח לך.
ואין שמחה כהתרת הספקות
מזל טוב
נשלח ב-9/5/2006 14:13
יש המון זוגות שרק אחד מהם יודע...
יש נשים /גברים שזה א מושך אותם לדעת עכשיו מה יש להם..
ויש כאלו שאצלהם זה חובה....
אז מה הבעיה שרק אתה תדע??
או שהבעיה היא עקרונית האם מותר לעשות סקירת מערכות?
נשלח ב-9/5/2006 14:37
מתיxx אני מסכים עם אאללעעדד שבלתי אפשרי כמעט שרק אחד מבני הזוג ידע. מאחר וזה לא יחזיק מעמד.. אתם יודעים יצר הסקרנות. לא??? ובנוסף סוד של שניים כבר אינו סוד..
נשלח ב-9/5/2006 14:41
אז מה אתה מותר לדעת קודם?
נשלח ב-9/5/2006 14:47
אגב מה שאלעדדדד אמר אינו בהכרח נכון,
יש לי חבר שאישתו לא רצתה לדעת והוא כן,
הם סכמו שהוא לא אומר לה מה שהרופא אמר...
ואצלהם אכן כך היה!!!
זה תלוי באישיות שלך,חזקה או חלשה!?
והאם אתה טיפוס שמסוגל לשמור סוד כזה מספר חודשים!?
בקיצר,אין הכללה גורפת זה תלוי בך בלבד!!
נשלח ב-9/5/2006 15:48
ע"פ הידוע לי, סקירת מערכות אינה דבר שמומלץ ע"י הרבנים שליט"א..
אך העניין ידיעת המין, גם לדעתי בעניין הזה שייך אין שמחה כהתרת הספיקות...
יש לי שני ילדים, בילדה הבכורה לא רצינו לדעת אבל בילד שבא אחריה רצינו גם רצינו ולאור נסיון
זה אני אומר וממליץ לכולם... תשאלו...
מה גם שיש פה עניין של כגודל הציפייה גודל האכזבה...
ידוע רצון הגבר (בד"כ) שראשון יוצא חלציו הוא ירצה שיהיה ממין זכר.. נניח והם לא שאלו, הוא
במשך 8 חודשים לערך יצפה ויחשב במחשבתו את הבן שלו.. (הוא בטוח שזה בן, אלא מה...) וכמה שניות
לאחר הלידה, כל הציפיות שלו מנופצות לו על פניו, מזל טוב! יש לך בת... הוא יתאכזב לשניות מספר
אך זה יעבור לו נכון.. אך עדיין לא שווים "יסורי המצפון" בנוגע לזה...
לכן, עדיף לשאול.. ככה גם למי שיש לו 7 בנים ורוצה שתהיה לו סוף סוף בת תהיה לו ההזדמנות של 8
חודשים (לערך) הכנה נפשית ועיכול...
ואם תשאלו אותי, אם אני מדבר בתוך נסיון אישי (בסיטואציה א') אומר שכן...
והעיקר שיהיה הולד בריא ושלם ויוולד לאימו הבריאה במזל טוב...!
נשלח ב-9/5/2006 15:49
ע"פ הידוע לי, סקירת מערכות אינה דבר שמומלץ ע"י הרבנים שליט"א..
אך העניין ידיעת המין, גם לדעתי בעניין הזה שייך אין שמחה כהתרת הספיקות...
יש לי שני ילדים, בילדה הבכורה לא רצינו לדעת אבל בילד שבא אחריה רצינו גם רצינו ולאור נסיון
זה אני אומר וממליץ לכולם... תשאלו...
מה גם שיש פה עניין של כגודל הציפייה גודל האכזבה...
ידוע רצון הגבר (בד"כ) שראשון יוצא חלציו הוא ירצה שיהיה ממין זכר.. נניח והם לא שאלו, הוא
במשך 8 חודשים לערך יצפה ויחשב במחשבתו את הבן שלו.. (הוא בטוח שזה בן, אלא מה...) וכמה שניות
לאחר הלידה, כל הציפיות שלו מנופצות לו על פניו, מזל טוב! יש לך בת... הוא יתאכזב לשניות מספר
אך זה יעבור לו נכון.. אך עדיין לא שווים "יסורי המצפון" בנוגע לזה...
לכן, עדיף לשאול.. ככה גם למי שיש לו 7 בנים ורוצה שתהיה לו סוף סוף בת תהיה לו ההזדמנות של 8
חודשים (לערך) הכנה נפשית ועיכול...
ואם תשאלו אותי, אם אני מדבר בתוך נסיון אישי (בסיטואציה א') אומר שכן...
והעיקר שיהיה הולד בריא ושלם ויוולד לאימו הבריאה במזל טוב...!
נשלח ב-9/5/2006 15:51
xxמתי אתה צודק זה באמת תלוי באישיות של האדם .. ולסיפור מהחיים . חבר טוב שלי זכה בשלושה בנים מתוקים. ובהריון הרביעי בסקירת המערכות הרופא אמר שיש להם בת על בטוח. שמחתו הרקיעה שחקים. לבסוף נולד לו בן חמוד. כך שהכל בכלל לא בטוח
נשלח ב-9/5/2006 16:55
ח..ח..לכן תשאל כדי שיהיה לך אולי גם סיפור עד כמה הרופאים טועים!
נשלח ב-9/5/2006 20:03
אצל סקרן כמוני זו בכלל לא שאלה
שיהיה במזל טוב......
נשלח ב-10/5/2006 00:47
אשתי בכל ההריונות דרשה בפירוש שלא יאמרו לה את מין העובר, חיכינו בסבלנות 9 חדשים ותמיד היה כיף להיות מופתעים, איך אומרים לא משנה בן או בת העיקר שיהיה ברית.
שמעתי על הרבה טעויות בקביעת מין העובר.
היה סיפור בבני ברק לפני מספר שנים שזוג הורים למספר בנות התבשרו סוף סוף שהפעם בטוח זה בן, הסבא והסבתא המאושרים הגיעו במיוחד מארצות הברית לקראת הלידה כדי להשתתף בברית, וכשנחתו נודע להם שבזמן הטיסה נולדה להם במז"ט עוד נכדה מתוקה .
נשלח ב-10/5/2006 01:06
ואצלי שנינו התחבטנו קשות כן לדעת לא לדעת והחלטנו שלא שואלים ולא ידענו ורבנו כל הזמן אני אומר זה בן והיא אומרת זה בת שבוע לפני הלידה הגענו לבית החולים לבדיקות והרופא אומר לאישתי יש לך בן. והיא אם פרצוף המום והרופא שואל מהלא ידעת והתשובה לא ידענו עד שבוע לפני הלידה..
ובקשר לשאלה אני הרמתי טלפון לראש הישיבה שאעתו אני מתיעץ והוא אמר שלא לעשות לעומת זאת חמי שהו גם רב לא הבין למה ואמר שכן עושים.
נשלח ב-10/5/2006 08:38
אני בשוק טוטלי מהשרשור הזה.
נשלח ב-10/5/2006 09:29
למה אתה בשוק אפולינריס?
מה הודיעו לך?
נשלח ב-10/5/2006 10:27
יש פה כמה אי דיוקים וטעויות,
הטעיות של הרופאים זה נפוץ באולטרסאונד ואכן זה קורה שטועים.