בית פורומים אחרדים-אלעד

נעילת ביהמ"ד בפני מתפללים???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/7/2006 10:51 לינק ישיר 
נעילת ביהמ"ד בפני מתפללים???

חברים נכבדים. יש לנו בבית המדרש בו אנו מתפללים בעיה קשה. היות ותחילת התפילה בשבת בבוקר היא בשעה שמונה וחצי, מגיעים אלינו הרבה אנשים שקמים מאוחר ולאחרונה התחילו להגיע קבוצה של ששה חברה שאינם משתייכים לחוג שלנו ומדברים בקול רם בשעת התפילה וכשמעירים להם על כך הם צוחקים על הגבאי וממשיכים בדרכם הרעה ללא שום בושה. דיברנו איתם כמה וכמה פעמים אך ללא הועיל.בשבת האחרונה הגבאי כבר יצא מכליו ונעל את בהמ"ד בשעה 9 כדי שהם לא יכנסו ויפריעו למהלך התפילה. כתוצאה מצעד זה התחיל ויכוח נוקב בין המתפללים הקבועים האם זה נכון ומותר לעשות צעד שכזה.ישנם דעות לכאן ולכאן.רציתי לשאול אתכם ידידי היקרים, מה דעתכם בנידון ? והאם יש לכם רעיונות איך מטפלים בבעיה קשה זו. תודה לכולם

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2006 12:45 לינק ישיר 

שאלה מקדימה:
האם שאר המתפללים סותמים את פיהם בשעת התפילה?
אם לא ,למה לגרש רק את בני הקבוצה השנייה?
אם כן,עשיתם טוב מאוד שסגרתם את הדלת בפניהם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/7/2006 13:07 לינק ישיר 

אם זה מפריע לרוב המתפללים אז צריך להוציא אותם בתקיפות החוצה !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2006 13:57 לינק ישיר 

ללא חשבון,

בהנחה שהדברים מדויקים - זכות המתפללים היא לנעול את הדלתות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/7/2006 14:03 לינק ישיר 

אאללעעדד.... לצערי הדברים מדויקים ובמקרה אתה גם מכיר חלק מהאנשים שמעורבים בענין ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2006 14:04 לינק ישיר 

אז בוא נדבר קצת יותר גלוי מדובר בבית הכנסת של טאובר.

הגבאי הוא בנו יחידו.

ומה לעשות סובל מבעיות של הבן יחיד, עושה וחושב שהכול שלו.

אני מתפלל שם וכך הם הדברים כל מי שלא ניראה לטואבר (ג'וניור) הוא נוהג להציק לו בכל מיני דרכים כמו לומר לו המקום שאתה יושב שייך למישהו אפילו שהוא לא שייך לאף אחד ולבסוף ישב שם מישהו אחר אבל זה דרכו.

הוא דעת יחיד במקום ועושה כל מה שהוא רוצה.

בין המדברים גם הוא עצמו אבל כשנוח לו הוא מדבר אבל כשהוא רואה מישהו אחר הוא מיד צועק שקט שקט כי רק לו מותר לדבר בתפלה אבל לאחרים ברור שאסור.

אני גם לא חושב שעיקר הבעיה שלו הייתה אם מי שמדבר להיפך הוא לא רצה להכניס את מי שמאחר לתפילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2006 14:22 לינק ישיר 

האידישמאמא.... אם כל הכבוד לך ראית בתחילת האשכול שנמנעתי לפרט באיזה ביהכנ"ס מדובר. האם אינך חושב שהיה מיותר לחלוטין לחשוף את המקום שבו קרו הדברים???. ובנוסף ההשמצות על הגבאי המסור שדואג לבהכנ"ס במסירות נפש שאין לתאר ולשער הם דוחות ואינן מכובדות בלשון המעטה.ולהעמדת הדברים על דיוקם... הנ"ל אינו מדבר כלל וכלל בשעת התפילה וחבל שהענין יגרר לויכוחים מיותרים. אז אנא תשמור על פרופיל נמוך ובפרופורציות נכונות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2006 15:14 לינק ישיר 

זה כלל לא משנה באיזה בית כנסת מדובר.
מה שחשוב זה העקרון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2006 15:40 לינק ישיר 

ואתה ללא חשבון מדבר בשעת התפילה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2006 15:48 לינק ישיר 

אתה מנסה לרדת לפסים אישיים? זה ממש לא לענין....תגיב ענינית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2006 18:13 לינק ישיר 

ענינית
אסור לדבר בתפילה נקודה אבל ברגע שבעל המאה הוא זה שקובע מתי כן ומתי לא ובתוך עמי אני יושב אז ברור שזה נהפך למלחמה גרידא טאובר ג'וניור מול כמה אנשים ולוקחים את הדיבור בתפילה כסיבה.

ספר לי מדוע טאובר ג'וניור מגיע סתם לאנשים ומקים אותם מהמקום בטענה שזה שייך למישהו יש מקומות קבועים לא ידוע לי עד היום ואני מתפלל בבית כנסת ממתי שהוא קם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2006 18:43 לינק ישיר 

ללא חשבון אתה ממש לא עושה חשבון לאמת אההה ???
אני אישית הגעתי לשם השבת הייתי בחוץ עם עוד מניין כן מניין אנשים שאולי חלק מהם מדברים לך בתפילה אבל וודאי שלא כולם ואני אומר את זה בידיעה . ואגב אותם אלה שמדברים דווקא מקבלים יחס של כבוד מאנשי המפתח בביכנ"ס כולל טאובר ג'וניור מה לעשות שהם נחמדים ותורמים ועושים קידושים מפוארים , רק מה שכנראה קפץ למשהו הפיוז השבת ופשוט נעל כאילו שזה הבית הפרטי שלו !! ועשרה איש לערך היו צריכים לשרך רגלם לביהכנ"ס במעלה העיר בחום הנורא ששרר בשבת בבוקר !!! אני חושב שא"א ואסור לעבור על כזה דבר בשתיקה ! יש לך בעיה עפ המדברים הקולניים אתה צודק זה באמת מפריע ומבזה את הביהכנ"ס אבל יש דרכים הרבה יותר הגיוניות לטפל בזה ולא טרוף כזה . עם כל הכבוד ויש כבוד כי אני בהחלט מוקיר טובה  על הביכנ"ס הנחמד הזה - קיבלת ביהכנ"ס בשביל שיהיה בית כנסת בהנהלתך אבל ממש לא כדי שזה יהיה ביתך הפרטי שתעשה בו ככל העולה על רוחך !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2006 18:49 לינק ישיר 

מיוזיק_מן מצדיק כל מילה שלך אבל על דאגה ללא חשבון יגיד שאתה לא עניני כי כתבת עליו ועל חבריו המדברים שבמקרה הגיעו במזן והיו בתוכו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2006 10:08 לינק ישיר 

רבותי...אל תכעסו עלי, לי אין שום צד בענין...פתחתי אשכול על הנושא ושאלתי את החברים האם נכון ומוצדק לנעול בהמ"ד או לא? ותו לא. תסכימו איתי שישנה בעיה וצריך לטפל בה נקודתית. אני אישית חושב שלא היה ראוי לחלוטין לנעול את הדלתות. וחבל להגרר להשמצות על האברך הנפלא הזה שמשקיע את כל כוחו על בית מקדש מעט זה. מדובר באדם ולא במלאך, ולפעמים אנשים עושים טעויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2006 22:11 לינק ישיר 

ללא_חשבון אולי תמשיך את הסיפור.

מה הייתה תגובתם של אלה שנשארו בחוץ?

(רמז הם לא נשארו פריארים.) אני לא השתניתי המציאות השתנתה......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2006 01:06 לינק ישיר 

למה אתה לא מספר שבמשך 2-3 שנים כולם היו טובים בשבילו והוא חייך לכולם, גם מי שדיבר וגם מי ששתה קפה בתוך האולם, אז מה קרה?. אני חושב שבגלל שהרבה' שלו אמור להגיע לארץ בעוד שבוע שבועיים והוא לא רוצה להתפדח "בצבע" עור המתפללים ובסגנון לבושם. מה הוא חושב לעשות עם מיעוט הגרעין החסידי הקיים אצלו? אני לא חושב שיש לו מניין של יותר מ-20 מתפללים חסידיים.  הוא מנסה לעשות מעשה שחוץ ממנו והקב"ה אף אחד לא יבין!!! 

"הנה ימים באים נאום ה''"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > נעילת ביהמ"ד בפני מתפללים???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext