|
|
| נשלח ב-21/8/2006 23:03 |
|
| |
מצב המרכזים המסחריים בעיר
אינני מבין מדוע מבנים חדשים בני מספר שנים צריכים להראות במצב כל כך גרוע ואני מדבר כרגע על מרכז יהלום ובעיקר על המרכז המסחרי ברחוב אבטליון (ואני לא מתייחס לחנויות עצמן אלה למה שרואים עד שמגיעים אליהן). מי שהלך למשל לחנות קידי שיק החדשה ויביט סביבו לא יכול שלא להיגעל מהמצב של המבנה, החל מהכניסה דרך המעלית, הרצפה המלוכלכת מסדרונות, אשפה בכל מקום ועוד'.
מה קרה אין חברת אחזקה? לא איכפת לאיש מהסביבה? האם רק לי זה מפריע?
(שים לב אאללעעדד צריכה להיות על הנושא הזה כתבה)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 07:49 |
|
| |
אני לא בטוח שזה לא עניין אישי של בעלי העסקים.
זה שהאבנים המשתלבות בחוץ 'עושות גלים' בגלל שהשורשים של העץ הרימו אותן, זה כיעור אחד (באבטליון), הכניסה לבניין, המדרגות, הג'יפה הכללית - באחריות בעלי העסקים בבניין.
במקום המועצה, הייתי שולח פקח בקשר לקרטונים והזבל הכללי של הייצור העצמי שלהם. באמת לא נעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 08:33 |
|
| |
האחריות היא רק של בעלי העסקים במרכז, ברגע שהם יבינו שהתשלום ל"ועד הבית" זו לא הוצאה אלא השקעה שתחזיר להם פי כמה, המצב יראה הרבה יותר טוב.
בקשר לפקח, אני יודע שהוא מגיע מדי פעם וזה ממש לא עזר.
אם אנחנו בתור קונים היינו נכנסים לחנות ואומרים לבעל החנות "ממש מלוכלך כאן ואני לא יודע אם אחזור שוב" אולי היה זז משהו אצלו בתודעה. וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 08:43 |
|
| |
ברור שהגורמים שצריכים לטפל בזה הם המועצה ובעלי העסקים. אבל המחאה צריכה לבוא גם מלמטה. המועצה צריכה לשלוח פקחים ואם יש צורך לחוקק חוק עירוני. בעלי העסקים צריכים להתארגן ולהפסיק לזלזל בלקוחות (יתכן שלחלקם איכפת רק שהם "עיקמו קו" עפ הוותיקים) . ואנחנו כציבור שתופסים אותו ככזה שאיכפת לו רק מהמחיר (לפעמים גם הוא לא משהו שם) וגם אם החנות שוכנת בתוך מרכזון שנראה בערך כמו המרכז המסחרי של קרית שמונה אחרי המלחמה זה בסדר צריכים להעיר על כך.
איפה אירגונים כמו "אלעד הירוקה"? רק כשזה ממש הבית שלך אז יש איכפתיות?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 12:15 |
|
| |
עם תעקבו אחרי מי שמלכלך תמצאו שרובם אנשים שאינם מתגוררים בעיר
דרך קבע, אלא באו לעיר כי יותר זול מבני ברק.
ואין להם אינטרס שהעיר תהיה נקייה ומסודרת ולכן הם מרשים לעצמם
להתנהג כך, כי כשיהיה לא נעים לגור בעיר הם יעברו לפרויקט אחר,
וחוזר חליליה..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 15:42 |
|
| |
למועצה קשה לפקח כי אין לה שיניים עדין, הדבר היחיד שהיא יכולה זה לאיים על חנויות האוכל בסגירה בגלל תנאים תברואתיים וזה צעד דרסטי וקצת לא פייר בגלל שלאחרים לא ניתן לעשות דבר.
לפני כחודשיים עבר בישיבת המועצה חוק עזר עירוני שיאפשר לפקח לתת דוחות, עכשיו רק מחכים לאישור משרד הפנים...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 17:02 |
|
| |
אלעדי_ותיק
נגעת בנקודה רגישה מאד
מצד אחד המועצה רוצה להוכיח שהיא קיימת מצד שני בעלי חנויות המזון צועקים, דיינו. תרדו מאתנו,תעזבו אותנו,תנו לנו להתפרנס בכבוד ובשקט. המועצה פשוט מטרידה את בעלי חנויות המזון. כלפי חוץ לכאורה המועצה צודקת. מי שיודע מה קורה מבפנים,לא קשה להבין שפשוט מתנכלים לחלק מבעלי העסקים בעיר ואני מדגיש לחלק יתכן עסק מסוג אחד (יש מספר חנויות שהם סוג עסק מסוים) לאחד המועצה תפנה ותציק בשם החוק והעסק השני מבחינת המועצה לא קיים לא פונים אליו לא מדברים איתו....... גם לא מבקשים ממנו שיתחיל בתהליך לקבלת רישיון עסק.
מי יודע למה?מי יכול להחכים אותי?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 19:30 |
|
| |
המממ....
בטח בגלל שבעסקים הלא חוקיים לא נוגעים כי הם פשוט לא קיימים...
לא פייר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 00:09 |
|
| |
המצב פשוט ובגלל זה הוא מסובך,
באלעד לא כל עסק חייב רשיון עסק אלא רק חנויות מזון, טמבוריות וכד'. כך שבעלי עסקים "יבשים" כדוג' הלבשה, נעלים, צעצועים פוגשים את המועצה רק בתלוש הארנונה.
בגלל שלבעלי חנויות אלה אין קשר לכאורה למועצה, אין למועצה שום דרך לקנוס או למרר את מהלך החיים התקין של אותם בעלי עסקים ולכן המצב הוא כזה.
לעומת זאת עסק של מוצרי מזון או כל עסק אחר שחייב רשיון עסק למועצה יש "שיניים" כלפיו והיא יכולה להטיל סנקציות שונות.
בקרוב עם היכנסו של חוק העזר העירוני לתוקף יוכל להגיע כל בוקר הפקח ולהגיד "בוקר טוב, 500 ש"ח", אחרי פעם פעמיים יבינו בעלי העסקים שכדאי ואף רצוי לשלם סכום פעוט בהרבה לחברת ניקיון ואחזקה.
חבל רק (כמו שכתבתי בהתחלת האשכול) שאותם בעלי עסקים לא מבינים שמקום נקי ומטופח יביא להם יותר קונים וכמובן יגדיל את הרווחים, כך ששהוצאה הזו תביא תוצאות כלכליות.
כל זה נכון גם לאנשים פרטיים שיכולים היום לזרוק זבל ליד הבית ולאף אחד אין סמכות לקנוס אותם, אז נחכה בסבלנות לאלעד יפה יותר ונקייה...
כדברי הכתוב "מה שלא הולך בכוח, הולך עם יותר כוח..."
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 09:05 |
|
| |
אלעדי_ותיק
אתה חוזר על מה שכתבת,אף אחד לא חולק על כך שהמרכזים צריכים להיות נקיים ומטופחים
רוצה_לעזור כתב באותו ענין,כדאי שתתעמק יותר במה שכתב ובמה שהגיב אאללעעדד.
אני חוזר לענין המרכזים.
שאלה:
מי צריך לפנות את האשפה בעלי החנויות או המועצה?
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|