חבר הכנסת הרב מאיר פורוש הגיע אתמול בשעה 11 בלילה לאלעד כדי לנסות לגבש את הקהילות החסידים לקראת הבחירות בעיר , בישיבה הסוערת נכחו 20 נציגים מכל החוגים החסידים בעיר וישיבה זו התקיימה עד לשעה אחד בלילה ולאחר מכן הלך מאיר פורוש ביחד עם עזריאל טאובר לצד לשיחה אישית בארבע עיינים שנמשכה כמשך שעה
מישיבה זו מסתמן כי גבירר מסלונים יכהן כראש רשימת שלומי אמונים באלעד ביוזמת מאיר פורוש
פורוש עזב את העיר בשעות הקטנות של הלילה
נשלח ב-26/4/2004 21:21
מי זה הגבירר הזה.
עוד סיפור הצלחה של 'שלומי אמונים'.
כהמשך ליכולת של ויינר בבית שמש.
יש עתיד לתנועה המשונה הזו.
והוא נראה לא טוב
נשלח ב-27/4/2004 01:07
לפי המידע מדובר במשה גבירר המוציא לאור את העיתון כלל חסידי בעיר פעיל גדול בעיר , העובדה שהוא לא קנה לעצמו שונא בעיר זה כבר אומר שהוא יכול לרוץ כחבר מועצה
אבל פורוש עדיין לא סגר סופית שהוא המועמד מטעם שלומי אמונים אלא קבע שביום ראשון כל אחד יביא את המתפקדים שלו וכל 10 קולות יחשב כקול אחד בקלפי וכל אחד יגיש מועמד משלו ומי שיהיה לו רוב הוא יהיה המועמד מטעם שלומי אמונים
ולגבי שאלתך האם יש עתיד לתנועה הזאת , מהצצה קטנה באחד מהחשבונות הבנקים הקטנים של יהושע פולק תבין שלא כדאי להתנגד לדיל שכזה!!!
נשלח ב-27/4/2004 07:56
דישדושים,
"גבירר מסלונים יכהן כראש סיעת שלומי אמונים".
א. משמע, "סגור" שהחסידים הולכים לבד?
להערכתי, כלל לא בטוח שכך יהיה.
ב. באיזה מקום ישובץ "ראש סיעת שלומי אמונים"?
כי הרי ברור שעל פי יחסי הכוחות בעיר, ראש סיעת אגו"י, יהא איש חסידות ויז'ניץ ולא איש החסידויות הקטנות.
"יסביר כבודו"...
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 27/04/2004 7:57:17
נשלח ב-27/4/2004 12:05
לפי מה שברור עכשיו חסידות ויזניץ תרוץ אם מועמד משלהם תסכים איתי ש 400 משפחות יכולים לרוץ עם מועמד משלהם ועדיין לא ברור במדוייק מי יהיה המועמד מטעם חצר ויזניץ
וכל החסידיות הקטנות ביחד כדי שלא כל חסידות שיש להם 50 אנשים יחליטו לשלוח נציג בשביל זה הגיע פורוש לאלעד כדי שכולם יהיו מקובצים ומאוחדים
יצויין כי בישיבה המדוברת שאל פורוש כ 5 פעמים את כל ה 20נציגים שהגיעו מכל החסידיות אם הם לא מתנגדים לגבירר וכמעט כולם הסכימו פה אחד שכן , אבל לאחר שהיו כמה שהתנגדו החליט פורוש שביום ראשון כל אחד יביא את שמותיו ויהיה הצבעה ולמי שיהיה הרוב הנציג שלו ירוץ למועצה
מה שברור זה שעדיין לא הוכרע למי כל החסידיות הקטנות (שבייחד זה כמות מכובדת מאוד בעיר) יבחרו לראשות העיר?
נשלח ב-27/4/2004 20:06
מנתונים ורשימות עדכניות שקיבל הרב פרוש לידו מנציגי הציבור הכלל חסידי, עולה כי הציבור הכלל חסידי כולל קהל חסידים וחסידויות מפוזרות קטנות, כי הם מונים כ550 משפחות, אשר בכפולות הם כ1100 קולות, ובנוסף לכך יש לחשב עוד כ130 קולות של משפחות אשר מונות יותר משני קולות, ס"ה 1230 קולות.
ואחרי הנכויים של החיסורים ושאר דברים,מסתבר כי הם שווים מנדט אחד פלוס כמה עשרות קולות, וביחד עם ויזניץ ובתוספת עבודה מואמצת יוכלו לגרד שני מנדטים.
לכן מאד סבירה האפשרות של הליכה בנפרד!!!!
נשלח ב-27/4/2004 20:31
אולי מישהו שמתמצא יוכל לעשות סדר (למי שלא גר בעיר אלעד) ולפרט אילו 20 חסידויות מרכיבות את "הכלל-חסידי" באלעד ומה גודל כל קהילה?
נשלח ב-27/4/2004 21:42
המעוררים! תפסיק לזלזל
רק החסידיות: סלונים,סלאנים,צאנז,ערלוי,לעלוב,נדבורנא,וואזנר,שטפנשט, טשרנובל,ספינקא,חסידים,חוג חת"ס,םערט ויזניץ.דושינסקי, סעטמאר,באבוב,וכו'
מונה קרוב לאלף איש שזוגי זה אלפיים נפש אז לא מגיע להם נציג ???
וויזניץ זה עוד 450 משפחות שזוגי זה קרוב לאלף איש ויש כאלה משפחות כדבריך שהם יותר משתי נפשות
כבר הגענו ל 3000 איש ששייכים לציבור החסידי בעיר , וכן יש לנו את הרשימה של 20 חסידיות שמהם נשלחו הנציגים
אז אנא ממך לפני שאתה תוקף תעשה חשבון קצר
ותפסיק לזלזל בקבוצה מכובדת מהעיר!!!!!!!!!!!!
נשלח ב-27/4/2004 21:50
יהופיץ לבקשתך....
"וויז'ניץ" החסידות הגדולה בעיר מונה כ300 משפחות...
"סלונים" כ 20 מש'
"סערט וויז'ניץ" כ 30 מש'
"טשרנוביל" כ 20 מש'
"קהל חסידים" (כללי) כ 40 מש'
ויש גם את "שטפנשט" "לעלוב" "צאנז" ועוד...
אך לדעתי הם לא מתקרבים למספרים שהוזכרו למעלה...
בן תיירה שומע לדעת תיירה!!!
נשלח ב-27/4/2004 21:53
"דישדושים"...
לצחוק או לבכות...
וודאי התבלבלת עם "בני ברק..."
בן תיירה שומע לדעת תיירה!!!
נשלח ב-27/4/2004 22:56
בן תיירא
זה שאתה שומע לדעת תיירא זה כבר לא אומר שאין חסידים באלעד??!!
ואם אתה כבר כן בן תיירא ואתה גם שומע לדעת תיירא אז כדאי שתידע שלדעת הכי מחמירים באלעד המינימום תושבים שגרים בעיר זה 10.000 ויש שטוענים כגון הרב גרוסמן וכו' שגרים בעיר 13.000 תושבים ...
ואם קשה לך לעקל שבעיר גרים כיום למעלה מ-1500 משפחות חסידיות שזה כ-3000 איש אתה מוזמן לבקר בתפילת שבת בכל בתי הכנסיות שבעיר ולדבר איתי אחר כך
אני בטוח שאחרי שתקיים את הביקור המדובר תגיע ליותר מ-3000 אבל אני מעדכן אותך שזה לא יותר מ-3000 אלא יש גם ספרדים שקמים מאוחר בשבת בבוקר ומגיעים להתפלל אצל החסידים.
ואני מזכיר שוב שקבוצת החסידים באלעד (3000 איש) עדיין לא הכריעו סופית למי מצביעים לראשות המועצה
נשלח ב-28/4/2004 15:44
דיווח:
הערב יגיע ח"כ הרב מאיר פורוש לאלעד כדי לנסות שוב ולגבש את כל הקהילות החסידים שבעיר ולסכם על המועמד המוסכם מטעם כל הקהילות , יש שמועות כי בדיונים יחליטו גם למי הקבוצות החסידים יצביעו לראשות המועצה!!!
מעניין למי יצביעו החסידים???
מה אתם אומרים? קריספל או כהן???
ואגב הבוקר בישיבת מועצה בבני ברק דיברו על כל האקשן והבלאגן שמתחולל בעיר אלעד ובמהלך הויכוחים תקף בחריפות חבר מועצה בבני ברק יהודה מרמורשטיין את צורי קריספל ואמר כי זה שהוא כיהן עד עכשיו כראש המועצה זה בושה וחרפה ובמקום שיגיד תודה הפרחח הזה הוא עוד רוצה לרוץ עוד פעם לראשות המועצה שיתבייש לו!!!!!! כך דברי מרמורשטיין היום בישיבת מועצה
מה אתם אומרים???? אקשן אה?!?!?!
נשלח ב-28/4/2004 20:05
שטפנשט ?
קהילה באלעד ?
20 משפחות ?
....................
נשלח ב-28/4/2004 21:04
קרן זוית
א. לא אמרתי כמה יש לכל חסידות בעיר אלא בכלליות כמות החסידים וזה מחולק לכל החסידיות בעיר ולכן אל תסלף דברים ואל תאמר דברים שלא נאמרו
ב. ואם אתה כבר מדבר על קהילת שטפנשט באלעד במקום לדבר ולרכל אתה מוזמן להגיע ולהציץ בשבת בבוקר בזמן התפילה ואז פיך ימנע מלרכל ומללכלך , אל תרגיש לא נעים גם אני צחקתי וזלזלתי עד שאחד מראשי הקהילה הזמין אותי לתפילת שבת וגם אני מאז לא רק שלא מלכלך אלא משתדל להגיע ולחזק את קהילת שטפנשט באלעד
ג. הגיע הזמן שיתחילו לכבד את החסידים בעיר שזה כמות מכובדת מאוד (3000 נפש לא בא ברגל)
ד. ושאלת המליון דולר זה מה יכריע הערב ח"כ הרב מאיר פורוש בישיבת החירום עם ראשי הקהילות החסידים בעיר לגבי המועמד המוסכם מטעם כל החסידיות ולגבי ההצבעה לראשות המועצה
מה אתם אומרים קריספל או כהן???? אה אקשן?!?!?!
נשלח ב-28/4/2004 23:42
פחחחחחחח הצחקתם אותי....מרמורשטיין אמר על צוריאל....אומנם אני לא מחסידיו של צוריאל אבל בואו ונזכר יחד מיזה מרמורשטיין...זה לא ההוא שעושה בוחטות של כסף על גב האומללים מעל"ה ועל חשבון הוריהם?
וולבו+נהג...וילה מנקרת עיניים.....כל המשפחה "עובדת" בארגון ה"חסד" (והכסף) שלו....נו באמת ....על זה נאמר "יהודה ועוד לקרא"??
נשלח ב-28/4/2004 23:48
לכל המדשדשים בדישדושים:
שלא תבין אותי לא נכון, לא באתי לזלזל, אבל צריך לחיות בפרופורציות מתאימות, אני נמנה על אחת מהקהילות הדומיננטיות בעיר, וגם מעורה במספרים הרשמיים שנאספו מקרב הקהילות, ולדעתי המספר שעליו דובר, בהחלט די מרשים ומגבש, ולא צריך סתם לנפח, כדי שלא יהיו אכזבות קשות!
הרשימה כדלהלן מפרטת פחות או יותר את הרשימות המעודכנות שהגיעו לידי הרב פורוש במהל הדיונים באלעד, המספרים מדויקים, לפי מספר קולות כשרים הרשומים בספר הבוחרים של אלעד, ונבדקו אחד מול אחד לווודא בדיוק מי כלול בספר הבוחרים, כדי שהנתונים יהיו מדויקים.
ואלו הן:
ויזניץ - 320 משפחות
צאנז - 60 משפחות
קהל חסידים (ואזנר) - 60 משפחות
ערלוי 40 משפחות
סלונים - 35 משפחות
סלאנים - 30 משפחות
נדבורנא - 30 משפחות
טשערנאביל - 30 משפחות
סערט ויזניץ - 25 משפחות
לעלוב - 25 משפחות
דושינסקיא - 25 משפחות
סאטמאר - 20 משפחות
שטפנשט (כללי) - 20 משפחות
חסידים (טאובר) - 15 משפחות
כל זה לא כולל:
חב"ד - 75 משפחות
ברסלב (רגיל) - 25 משפחות
ברסלב (שובו בנים) - 55 משפחות
שכעת עדיין באמצע דיונים על צירופם לאיחוד קהילות החסידים, מבחינה פוליטית כמובן!