| נשלח ב-25/3/2004 14:48 |
|
| |
הטעות של "בקהילה"
השבוע מפרסם העיתון "בקהילה" ברוב רעש על סיפור בהמשכים חדש מאת הסופרת צ. אדלר, שיתפרסם בקרוב בעיתון.
הסופרת הנ"ל ידועה כסופרת שכותבת סיפורי תת-רמה וללא כל טעם וענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2004 15:11 |
|
| |
שווער, לא הבנתי אותך. איזו טעות יש ל"בקהילה" אם הם מפרסמים סיפור של מישהי שלא כותבת טוב לטעמך?
אולי זה הפך לסגנון, מישהו פותח אשכול ומכריז: "הטעות של בקהילה!", "הפאשלה של יתד!", "שוב טעויות בהמודיע!". מה דעתך סתם לספר לנו שבקהילה מפרסמים סיפור של מישהי שלא מוצאת חן בעיניך? לא יותר פשוט? ואולי גם כדאי לא לפגוע בכותבת, להגיד שהיא ידועה כסופרת לא-משהו זה קצת גורף. תגיד שבעיניך היא לא משהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2004 15:35 |
|
| |
מסכימה עם כנרית.
אולי לסגור את האשכול, ולהעלות שוב, עם כותרת מתאימה?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2004 15:37 |
|
| |
לא, חגית 11. להשאיר דווקא כך, שילמדו
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2004 15:45 |
|
| |
מקובלני.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2004 18:49 |
|
| |
לא הבנתי מדוע אתם זועמים כל-כך?
ישאלו כאן את הגולשים שליט"א, את חוות דעתם בענין צ. אדלר וסיפוריה, ויראה הקהל וישפוט.
זוהי לא דעת יחיד.
וגם אם גולשים אחרים יאהבו את סיםוריה, הרי מכאן ועד לעשות מכך 'שטורעם', הדרך ארוכה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2004 20:32 |
|
| |
אני לא נוהג להתווכח עם אנשים על טעמם האישי. באוכל. סגנון לבוש. או טעם ספרותי.
זכותו של כל אחד לנהוג ולחשוב כפי שעולה על רוחו.
כיוון שכך, רציתי לציין רק כמה עובדות, כמי שאחראי למוסף בו עומד הסיפור להתפרסם:
א. ציפורה אדלר זה בכלל גבר...
ב. עד היום הצליחו ספריו בחנויות עד מאוד.
ג. מוזר שאדם מחווה דעה על סיפור שטרם קרא.
אחר-כך הוא עוד יבקש כי נתייחס להודעותיו ברצינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2004 23:55 |
|
| |
דוד,
אני שמח שהתייחסת להודעתי.
ולעצם הענין: כלל לא משנה האם מדובר בגבר או אשה. כשכתבתי את הודעתי, התייחסתי לטעמי האישי, כאשר קראתי את מרבית ספריו.
אם זה "מעבר חציה", "ממלתעות הרשע" וכו'. מדובר בספרים ועלילות ברמה נמוכה.
אני מציע שכל אחד מהגולשים כאן יביע את דעתו בנדון.
ואגב, חבל שגרינבוים לא ממשיך בעוד סיפור. הוא סופר מעולה.
לטעמי האישי...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2004 08:36 |
|
| |
שווער
רמה נמוכה או גבוהה - זה הכל ענין יחסי
אני לא מכיר את הכתיבה של צ אדלר בבקהיךה, אבל מהספרים שקראתי - לדעתי מלתעות הרשע ומעבר חציה אינם נופלים ברמתם מספרות מתח חרדית אחרת. כולם כאחד מחקים את ספרות המתח הגויית.
מה שכן זה הרבה פחות מגעיל ומסואב מספרים כמו "בלתי הפיך" שלדעתי מחוללים הרס וחורבן לנפש הנוער
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2004 10:27 |
|
| |
זה נשמע כמו להביא את שמואל ארגמן לכתוב סיפור בהמשכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2004 11:16 |
|
| |
אני לא יודע מה אתם רוצים.
הספרים של אדלר הרבה יותר אמינים ומקצועיים מהספרים של מ. ארבל הידוע, שהתפרסמו בירחון משפחה.
אדלר נראה כחוצניק שקרא הרבה ספרי מתח אמריקאיים, ויודע את העבודה, וטווה עלילות הרבה יותר מענינות ואמינות מארבל, שלא לדבר על שאר כותבי הסיפורים החרדים.
לא הייתי שותף להתפעלות העמוקה מסיפורו של גרינבוים (חבר פורום מפורגן ומרופד במחמאות, שסיפורו "הצוואה" זכה לפרומו מפואר בפורום עוד לפני שהתפרסם, ועוד ע"י דוד10 בכבודו ובעצמו). הוא סיפר סיפור, עמל קשות להרבות בפרטים שיוכיחו על בקיאות בביטחוניסטיקה, גיאוגרפיה ושאר ירקות. אבל מה לעשות - הנ"ל אינו סופר, והוא אברך "רוחני" מידי שלא קרא מספיק שטויות בשביל להגיש לנו אותן עם הנופך ה"יהודי" ההכרחי, כמו שאר הכוכבים בז'אנר הנמוך הזה.
ומבחינת "בקהילה" זהו בהחלט מהלך נבון שימשוך עוד קוראים, שנהנו מספריו הקודמים של אדלר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2004 11:34 |
|
| |
עמישב,
מבלי להתייחס לעצם דעתך על 'צוואה' ועל גרינבוים (אני כמובן חולק עליך, מגובה ב'מישאל' שערך לאחרונה העיתון בקרב הקוראים), מן היושר לציין כי כאשר כתבתי בזמנו אודות הסיפור, טרם עבדתי בעיתון.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2004 11:45 |
|
| |
זה בהחלט נכון, ושכחתי לציין זאת. המלצתך על הסיפור נבעה כנראה מקשרי ידידות כנים, ושמעתי שגם עמלת בעריכת הסיפור כחבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2004 12:10 |
|
| |
ציטוט: "הספרים של אדלר הרבה יותר אמינים ומקצועיים מהספרים של מ. ארבל הידוע, שהתפרסמו בירחון משפחה."
במילה אחת: גרמת לי לחייך מאוזן לאוזן.
או שהנך קרוב משפחה של אדלר, או שאתה פשוט, תסלח לי, פוזל.
ספריו של אדלר הנם ספרים רחוקים מהעין ומהלב, עלילות דימיוניות לחלוטין, שכל הקשר בינם לבין המציאות - מקרי.
הספרים שהוא כותב, מתחילים באותה נקודה, ומסתיימים באותה נקודה. כוונתי לומר, שברוב המקרים מדובר ביהודי שומר מצוות שנקלע לעלילה כלשהי.
השמות, בהם הוא משתמש, קשים לקריאה, וכך הקורא לא יכול לחוש הזדהות עם גיבורי העלילה.
ובכלל, אני חושב שחיים אליאב כבר כותב יותר טוב ממנו. אבל להשוות את ספריו לארבל הגדול?!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2004 12:46 |
|
| |
שווער,
אתה יכול להציג את דבריך, גם בלי לזלזל וללגלג על אנשים שמביעים את דעתם. *עמישב* מביע את דעתו, כשם שהנך מביע את דעתך.
רוצה שיכבדו אותך? תכבד אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2004 13:27 |
|
| |
דוד10,
אני מסכים איתך. יתכן שהתלהמתי יתר על המידה.
|
|
|
|
|