| נשלח ב-9/4/2004 03:47 |
|
| |
יוסי סיאס עזב את ישראל
יוסי סיאס עזב את ישראל
מגיש הרדיו שפוטר לפני כשנה וחצי נקלע למצוקה כלכלית והיגר למיאמי עם רעייתו ושמונת ילדיו - שם הוא מתפרנס ממכירת פרחים. "הוא תמיד עזר לאחרים ואף פעם לא ידע לדאוג לעצמו", אמר קרוב משפחתו ל-ynet
משה גוזגל
בלעדי: יוסי סיאס, בעבר מלך הרדיו הישראלי, נקלע למצוקה כלכלית והחליט לעזוב את הארץ ולהגר למיאמי, כדי למצוא פרנסה לו, לשמונת ילדיו ולאשתו יעל - במכירת פרחים. כך נודע ל-ynet. "אחרי כל מה שתרמתי לגופי התקשורת, אני מרגיש שאף אחד לא מתייחס אלי ואין לי איך להביא פרנסה לילדי. אין לי ברירה אלא לחפש את מזלי במקום אחר", אמר סיאס למקורביו.
סיאס החל את הקריירה שלו במהלך שנות השמונים ברשת ב', ובתחילת שנות ה-90 הגיש את התוכנית "אהבה יומיומית" ברשת ג'. סיאס העלה לשידור מאזינים עם בעיות מכל שכבות האוכלוסייה וניסה לעזור להם, להרגיע אותם, להציע אוזן קשבת ולמצוא פתרונות לכאב, לרעב ולאהבה נכזבת.
סיאס הפך לאחד משדרני הרדיו הפופולרים שידעה ישראל, מה שזיכה אותו גם בתוכנית אירוח שעסקה בזוגיות בערוץ 2. הוא גם פרסם ספר מצליח עם מכתבים לעזרה שקיבל ממאזינים במהלך השנים. רשת ג' הוציאה דיסק מיוחד עם שירים מתוך התוכנית שזכה להצלחה רבה. אבל יום אחד, הכל נגמר.
בספטמבר 2003 החליטו ברדיו לקצץ את שכרו של סיאס והציעו לו חוזה מעליב כהגדרתו. סיאס לא הסכים להצעה ופוטר מקול ישראל לאחר 15 שנים של קריירה מצליחה. "אם הייתי מסכים להצעה, משפחתי בת תשע הנפשות הייתה מידרדרת מתחת לקו העוני. ההצעה היא מעליבה ועלובה", אמר אז סיאס.
מאז ניסה סיאס את מזלו במספר תחומים, אולם לא הצליח לפרנס את משפחתו ובאחרונה החליט להגר לארה"ב כדי לשנות את מזלו. משפחתו המורחבת של סיאס נשארה בינתיים בארץ והעבירה את החג בגעגועים עזים ליוסי ולילדיו. בן משפחה קרוב ניסה להסביר ל-ynet את ההחלטה: "במשך כל השנים הוא לא ידע לדאוג לשכר שלו. תמיד אמר שיהיה בסדר. הוא לא דאג לעתיד. בשיא הצלחתו הוא הרוויח גרושים ברשות השידור, וכך גם בטלוויזיה. היה חשוב לו לעזור לאנשים, לשמוע, להבין ולהעניק. הוא לא חשב על הצרכים שלו, אלא על מה הוא יכול לתת. יום אחד הוא קיבל סטירה מצלצלת ממקום העבודה שלו, מהבית שלו. גירשו אותו בכוח מהרדיו. הציעו לו חוזה מעליב של 6,000 שקל אחרי כל השנים והפרסום שהוא העניק להם".
לדברי הקרוב: "יוסי לא ראה כמעט כסף מכל מה שלווה לתוכנית שלו. הכל הלך למפיקים ולרדיו. הוא נאיבי, הוא חשב שאנשים ייתנו לו את מה שמגיע לו. הוא טעה ובגדול. בשיא ההצלחה שלו, אנשים חיבקו אותו והזמינו אותו לכל מקום וביקשו ממנו עזרה. כולם רצו להיראות עם יוסי סיאס ולהגיד שהם דיברו איתו. היום לאף אחד לא אכפת. הוא ירד מהארץ כדי לחפש פרנסה במקום אחר, כי אף אחד כבר לא מעריך וזוכר את יוסי סיאס".
היכן הוא טעה?
"הטעות שלו הייתה שהוא לא עמד על שלו. הוא חתם על חוזה ארוך טווח ברדיו בשיא הצלחתו במקום לדאוג לחוזה אישי שיפרנס אותו ואת משפחתו. הוא חשב תמיד שבסוף יעניקו לו את כל הכסף שמגיע לו. הוא לא ידע לדרוש את שלו. הוא עבד כל כך קשה, הוא נתן את הנשמה שלו לאנשים כדי שיוכלו לחיות חיים טובים, וככה כולם גמלו לו. עכשיו הוא במיאמי מנסה למכור פרחים כדי לשרוד ולהתקיים".
בת משפחה שקרובה מאוד ליוסי הוסיפה: "הוא מתייסר במיאמי. הוא חושב כל הזמן על הארץ ועל כל מה שהוא לא הספיק לעשות כאן. הוא עדיין רוצה לעזור לאנשים והוא יודע שהוא יכול. אבל אף אחד כבר לא שומע אותו ולא רוצה להעסיק אותו בתנאים שמגיעים לו. הפסדנו אדם ענק שידע לעזור ולהוציא את הטוב מהאנשים, אבל גרמנו לו עוגמת נפש גדולה מאוד והוא נאלץ לברוח רחוק, רחוק מאוד".
(YNET)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2004 04:00 |
|
| |
קשה להאמין!
איך גלגל מסתובב, מסתבב לו!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2004 04:13 |
|
| |
לתפארת מדינת ישראל!!!

|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2004 04:33 |
|
| |
שיתקשר ליוסי סייאס, בחיי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2004 05:24 |
|
| |
זו הרגשה של חוסר אונים כשמישהו מרגיש שהמעגל לא נסגר. ליבי על יוסי ועל הרבה כמותו בארץ שהמרפקנות הישראלית האופיינית אינה מאפיינת אותם. עלה והצלח יוסי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2004 13:02 |
|
| |
כלי התקשורת (גם שלנו!) אינם מעריכים את הכתבים ומשלמים להם שכר רעב שלא מצדיק את ההשקעה ואת הכישרון.
הכתבים מכניסים את כל כשרונם ומרצם, והעורכים / המו"לים עושים להם טובה שזורקים להם כמה גרושים.
אין יראת א-לוקים במקום הזה, ששמו תקשורת.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2004 15:36 |
|
| |
במשרד אתם לא מדברים?

|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2004 16:06 |
|
| |
כמה כבר אפשר להרויח בלמכור פרחים?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2004 16:44 |
|
| |
יותר מלשדר ברדיו
יותר מלכתוב כתבה
כנראה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2004 12:14 |
|
| |
עכשיו ברור יותר מתמיד הקשר בין פרחים לתקשורת: שניהם נרקבים בסוף.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2004 12:19 |
|
| |
פירחי מיאמי
(ראיתי באיזה מקום)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2004 13:09 |
|
| |
יוסי, שוב הביתה
סערה בעקבות הידיעה שפורסמה ב-ynet כי השדר יוסי סיאס עזב למיאמי; חבריו השדרנים ומנהל קול ישראל מתארגנים ופונים אליו בקריאה נרגשת: בוא חזרה לישראל
יוסי, שוב הביתה! פנייה דרמטית זו הפנה בסוף השבוע מנהל קול ישראל, יוני בן מנחם, לשדר יוסי סיאס, שעזב את רשת ב' וירד באחרונה עם משפחתו למיאמי בגלל מצוקה כלכלית.
בן מנחם הציע ליוסי סיאס לחזור אל המיקרופון, וסיאס השיב לו כי ישקול את ההצעה.
הידיעה על כך שסיאס ירד מהארץ ומתפרנס במיאמי כמוכר פרחים פורסמה לראשונה ב-ynet וב'ידיעות אחרונות' ועוררה הדים רבים – במיוחד ברשות השידור. עמיתיו של סיאס לשידורים ברשת ב' מתחו אתמול ביקורת חריפה על הנהלת קול ישראל ואמרו כי היא אילצה למעשה את סיאס להתפטר, לאחר שהוצע לו חוזה עבודה מעליב בשכר הנמוך במידה רבה מזה ששולם לו קודם לכן. לדברי חבריו ברדיו, סיאס לא יכול היה להרשות לעצמו את הירידה הדרסטית בשכרו "משום שהוא אב לשמונה ילדים".
גורמים בקול ישראל אומרים כי כבר לפני חודשיים הציע מנהל הרדיו לסיאס לחזור לרשת ב' – אך במשכורת רעב של כ-6,000 שקל בחודש. שלשום, לאחר פרסום על הקשיים הכלכליים שבהם מצוי סיאס, שוב פנה אליו בן מנחם – הפעם עם הצעה משופרת, הכוללת תוספת של 5,000 שקלים בחודש מעל להצעה הקודמת.
חבר של סיאס, שעובד ברשת ב', סיפר אתמול ל'ידיעות אחרונות' כי "סיאס היה היהלום של רשת ב' בתוכנית שיחות הלילה שהגיש. הוא נחשב אצלנו ל'מר רדיו' ועשה עבור קול ישראל דברים מדהימים. הוא ידע לעזור להרבה מאוד אנשים בזכות השידור ברדיו, אבל לא ידע לעזור לעצמו".
עובד אחר ברדיו מתח ביקורת על הנהלת קול ישראל, "שסילקה באחרונה הרבה מאוד כשרונות בנימוק של קיצוצים תקציביים, אך ידעה לדאוג לעצמה לחוזים אישיים שמנים". אותו עובד טען כי יוני בן מנחם פנה בהצעה משופרת ליוסי סיאס לא כי נכמרו רחמיו עליו, אלא מאחר שהוא לחוץ מכך שקול ישראל איבד באחרונה הרבה מכשרונותיו – מה שפוגע בשיעורי ההאזנה ועלול לפגוע גם בהכנסות מפרסומות.
מגישת האקטואליה של רשת ב', כרמית גיא, אמרה אתמול על עזיבת סיאס: "אני מקווה שתהיה דרך להחזיר אותו לרדיו. ציער אותי מאוד לשמוע על עזיבתו. סיאס הוא שדר מעולה בסוג הרדיו המיוחד שלו, ואין עוד הרבה כמותו. הוא היה קורבן של החוזים האישיים". המגיש חיים זיסוביץ': "סיאס בהחלט חסר היום בשידור, ואני מקווה שההנהלה תמצא דרך להחזיר אותו לשידורים. הוא איש רדיו מצוין".
תגובתם של גורמים בהנהלת קול ישראל: "הטענות אינן תואמות את המצב במציאות. לסיאס נמסרו הצעות מכובדות לחזור הביתה, אבל הוא מתעקש על סכום מסוים, שכרגע רשות השידור אינה יכולה לשלם בגלל תהליך ההתייעלות והפיטורים שעובר עליה".
(ערן הדס - Ynet)
תוקן על ידי - קול_ברמה - 11/04/2004 13:10:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2004 14:20 |
|
| |
"מכרתי פרחים רק ביום האהבה"
"לא קשה לי כאן", אומר השדר יוסי סיאס, אך מסרב לחשוף את הסיבות לעזיבתו את ישראל; "שרי אריסון גרה לא רחוק מכאן, אבל אני ממש לא גר בשכונת יוקרה"
"אני לא יכול לומר שקשה לי", אומר שדר הרדיו הפופולרי יוסי סיאס בשיחה ממיאמי שבפלורידה, שם הוא מתגורר בחודשים האחרונים. "במקום כזה, עם שמיים כחולים ושמש נעימה, מה אני כבר יכול להגיד? אי אפשר להגיד שקשה".
עד לפני כמה ימים שיחה מישראל היתה אירוע די נדיר עבור סיאס. כמעט אף אחד לא התעניין בשדר הרדיו שנקלע לקשיים כלכליים ונסע באחרונה עם משפחתו למיאמי. אחרי פירסום הידיעה הבלעדית ב-ynet, אתר האינטרנט של "ידיעות אחרונות", על מצבו של סיאס, שהתפטר מקול ישראל לאחר שהוצעה לו "משכורת רעב", הטלפון שוב מצלצל.
מנהל קול ישראל וחבריו השדרים של סיאס אף פנו אליו בקריאה נרגשת : "יוסי, שוב הביתה". אבל סיאס, אף שקיבל גם הצעת שכר משופרת מקול ישראל, אינו ממהר עכשיו לחזור. "בוא נעזוב את זה ונראה מה יהיה", הוא משיב על השאלה אם הוא בכלל רוצה לחזור לישראל. הפירסומים בארץ עסקו, בין השאר, במה שעושה סיאס לפרנסתו במיאמי. סיאס, רגוע, עם הקול העמוק והרך שאי אפשר לטעות בו, לא מתרגש.
יוסי מה שלומך?
"אני בסדר"
זה נכון שאתה מוכר פרחים במיאמי?
"מכרתי פרחים יום אחד ב'וולנטיין דיי'. האם זה נקרא שאני מוכר פרחים?"
אז ממה אתה מתפרנס?
"אשתי כלכלנית. היא עובדת כאן באיזו חברה כלכלית".
כמה זמן אתה במיאמי?
"ארבעה חודשים".
למה נסעתם לשם?
"אני לא רוצה לדבר על זה. אני לא יכול. זה באמת משהו ביני לביני".
לא פגשת במקרה בסביבה את שרי אריסון?
סיאס צוחק: "היא באמת גרה לא רחוק מכאן, אבל לא פגשתי אותה".
גם אתה גר, כמוה, בשכונת יוקרה?
"ממש לא. בוא נגיד שאנחנו לא שכנים".
חשבת אולי לפנות אליה לעזרה?
"לא, ממש לא"
אחרי כל מה שתרמת לרדיו, אתה כועס על מנהליך בקול ישראל?
"אין תגובה".
מה תגובתך להצעה הכספית המשופרת מקול ישראל?
"אני לא יכול לדבר על זה".
יש סיכוי שנשמע אותך בקרוב ברדיו?
"עזוב, עזוב את זה".
ירמי עמיר Ynet
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2004 03:13 |
|
| |