בית פורומים בחדרי חרדים עיתונות ותקשורת

'כפר חב"ד' תוקף את ר' פאלוך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/4/2004 18:27 לינק ישיר 
'כפר חב"ד' תוקף את ר' פאלוך

השבוע ב'חדשות חב"ד' המצורף לשבועון 'כפר חב"ד' ישנו מאמר התקפה פרי ביכורו של מנחם גורן התוקף את דבריה החצופים של השדרנית רבקה פאלוך שתקפה את העיתונאי יוסי אליטוב, לשיפוטכם:

פיקוח נפש, לא פוליטיקה

מאת מנחם גורן

באותם רגעים, לא ידעתי האם אני הוזה, או שאני אכן שומע טוב.
היה זה במוצאי השבת האחרונה. פתחתי את מכשיר הרדיו על הסקאלה של אחד הערוצים הדתיים ומצאתי עצמי מאזין ל'ויכוח' בין עיתונאי חרדי ובין שדרנית הרדיו.
העיתונאי: חסידי חב"ד יוצאים בקמפיין נגד תוכנית ההתנתקות של ראש-הממשלה, כל שליח חב"ד קיבל רשימה ובה רשומים מתפקדי-הליכוד, הגרים באזורו ו...
השדרנית: אבל זה פוליטיקה, וחב"ד אומרים שהם לא מתערבים בפוליטיקה.
עד כאן הדברים, המקוממים את כל מי שקרא ולו שיחה אחת של הרבי בנושא שלמות הארץ.
באותם רגעים, אני שאלתי את עצמי, האם אנשים לא קולטים מה קורה פה. זה פוליטיקה, האומנם? אם זו פוליטיקה, אז מה נקרא לא פוליטיקה? שאלתי ותשובה כמובן שלא קיבלתי.
הרבי נשיא-דורנו זעק במשך שנים על הסכנה החמורה שבמסירת שטחים היל"ת לערבים, והנה באים ואומרים שזו פוליטיקה. הרי מדובר פה בפיקוח נפש כפשוטו. לא פחות מזה.

בעיתון "הצופה" משנת תשמ"א, הובא קטע מהתוועדות של הרבי נשיא-דורנו בח"י אלול והדברים אקטואליים מאוד בשעה זו, ערב המשאל על תוכנית נוספת לעקירת יישובים ומסירתם למרצחים:

"אלה שחתמו על הסכם השלום נוכחו כבר לדעת כי למעשה לא קיבלו כלום מלבד פיסת נייר תמורת ויתורים בתחומים חיוניים לביטחון ולכלכלה, ועתה הם מחפשים איך להיחלץ ממצב זה. לכן יש לקוות כי הוויתורים והנסיגות לא יבוצעו והגיע כבר הזמן להפסיק עם זה".
בקטע הבא, מתייחס הרבי לעצם הרעיון:
"בכלל הובטחו הוויתורים הללו, בלי כל סמכות, שכן אין כל אדם מוסמך לוותר על שטחים השייכים לעם היהודי כולו וניתנו לו על ידי הקדוש ברוך הוא לנחלת עולם...".

אני שומעת דברים אחרים

שמעתי השבוע מחבר, שקיבל לידיו רשימה של מתפקדי הליכוד הגרים בעירו, והוא צלצל לכל אחד מהם. אחת הנשים הנמנות על מתפקדי הליכוד אליהם הוא צלצל, ענתה לו שהיא לא מתכננת להצביע, כי זה "לא מעניין אותה". הוא התחיל להסביר לה עד כמה יש סכנה בתוכנית הזאת ועד כמה שבאמת כל קול חשוב לשם ההכרעה והיא אמרה לאחר דבריו "אני שומעת לראשונה דברים אחרים, המשאל קיבל אצלי מימד שונה".
רבותי, בידנו הדבר!

תוקן על ידי - ה_עיתונאי - 29/04/2004 18:28:46

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2004 18:31 לינק ישיר 

נדהמתי לשמוע ש' פאלוך קובעת שזה פוליטיקה.
אומנם היא בממשלה אבל...

אוי, תראו מה הכיסא עושה.
איזה כיסא אכזרי...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים עיתונות ותקשורת > 'כפר חב"ד' תוקף את ר' פאלוך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext