| נשלח ב-16/5/2004 11:53 |
|
| |
עיתונאים בערוץ 1 תומכים בווילנאי
עיתונאים בערוץ 1: תומכים בווילנאי
הקולגות מפרגנים לכתבת ומגנים את ''ההתרפסות לשלטון'' של מנהלי הערוץ
בועז גריילסמר, מעריב
ההקלטות שביצעה כתבת הרווחה של ערוץ 1 לשעבר, אורלי וילנאי-פדרבוש, גרמו בסוף השבוע לסערה ברשות השידור ובמערכת הפוליטית - ועיתונאים רבים הביעו תמיכה בה.
כפי שהתפרסם במעריב ביום שישי, וילנאי-פדרבוש, שהתפטרה מערוץ 1 ביום רביעי שעבר, מחזיקה בהקלטות של שיחות הבירור שערכו לה מנהליה, שבה הם דורשים ממנה ''לצנזר'' כתבה על השר מאיר שטרית.
עיתונאים רבים בערוץ 1 הביעו הערכה לצעד שנקטה וילנאי וגינו את ''ההתרפסות לשלטון'' של מנהלי הערוץ. חבר הכנסת אופיר פינס (עבודה), אמר אתמול כי ''הצנזורה הבוטה בערוץ 1 הפכה אותו לארגון שמזכיר כלי תקשורת במשטרים טוטליטריים''.
השר הממונה על רשות השידור, אהוד אולמרט, סירב להתייחס לפרשה. יו''ר הוועד המנהל של רשות השידור, אברהם נתן, גינה את וילנאי והודיע כי הוא ''רואה בחומרה רבה את התופעה שעובד מקליט את הממונים עליו ללא ידיעתם'', וכי הנושא הועבר לבדיקה.
(מעריב)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2004 17:05 |
|
| |
העיתונאים בערוץ הראשון: אנחנו לא מזדהים עם וילנאי
22 עיתונאים בכירים בערוץ הפיצו אתמול מכתב חריף נגד אורלי וילנאי: לא רוצים שהיא תדבר בשמנו
בועז גריילסמר (מעריב)
22 עיתונאים בחדשות ערוץ 1 חתמו אתמול על מכתב נגד טענותיה של כתבת הרווחה לשעבר של הערוץ אורלי וילנאי-פדרבוש כלפי הנהלות רשות השידור. בין השאר חתומים על המכתב מגישת ''יומן'' גאולה אבן, הכתבת המדינית איילה חסון, הפרשן לענייני ערבים עודד גרנות והכתבים הצבאיים יואב לימור ואמיר בר-שלום.
עם זאת, היוזמה לא הגיעה ככל הנראה מכיוון העובדים החתומים עליה אלא מלמעלה: ברשות השידור סיפרו אתמול כי היוזמה למכתב הגיעה מכיוונם של מקורבים להנהלת הרשות, וחלק מהעיתונאים החתומים על המכתב עשו זאת כי חשו ''מחויבים'' לחתום עליו מחשש למעמדם במערכת.
.
וילנאי: אני מזדהה איתם
בעצומה נכתב: ''אנו, עיתונאים בחדשות הערוץ הראשון, מצרים על כך שאורלי וילנאי-פדרבוש בחרה לדבר בשמנו. אנו מבהירים בזאת כי לא הסמכנו אותה לדבר בשמנו ואין לנו עניין שתעשה כן. חבל שמתוך מצוקתה הטילה דופי בעמיתיה לעבודה, שעושים את מלאכתם העיתונאית נאמנה - ללא מורא ובלא משוא פנים''. במוסף שבועות התפרסם ב''מעריב'' ראיון בלעדי עם וילנאי, שבו תקפה בחריפות את הנהלת הרשות, ובמקביל התפרסמו דבריה של וילנאי בוועדה לביקורת המדינה של הכנסת על ''שלטון טרור'' השורר ברשות השידור.
וילנאי מסרה בתגובה כי ''אני מצרפת את חתימתי למכתב חבריי, שהם חלק מחבורת העיתונאים המובילה בישראל, ואני משוכנעת שימשיכו להיאבק יום יום על האמת העיתונאית שלהם מול הטרור של העיתונות של'החברים של המנכ''ל' שמשליטה ההנהלה. לי קל יותר כי אני בחוץ, אבל אני מזדהה איתם בכל לבי''.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2023 19:15 |
|
| |
אנו מתגוררים ב"ה בבית בפארק בגבעה b מול רחוב אדמורי ויזניץ, הדייר מתחתנו שבר 4 קירות שלאחר מכן התברר כי הקירות היו קירות נושאים את הבניין , הקבלן מחוסאן שעשה לו את השיפוץ בתוך הבית לא הסביר לו , השכן היה צריך להוסיף עוד 2 חדרים ולכן עשה זאת , השכן מקומה רביעית כלומר מעליי מכר את הגג שלו למישהוא מירושלים, הוא הגיש לעיריית ביתר עלית בקשה להקמת קומה מעל הגג, ועכשיו הוא אומר לנו שזה הולך להיות 2 קומות וגג שישמש ליחידת דיור קטנה, כלומר בניה של 2 דירות רגילות ועוד יחידה קטנה סל הכול 3 קומות תוספת על הקיים, הבניין כרגע 4 קומות הוא יהפוך ל 7 קומות ,השכנים של כל הבניין אנשים מאוד טובים ולא יתלוננו בעיריה ולא רוצים לריב עם אף אחד ובטח שלא להפסיק לו את העבודה אך מצד שני כול השכנים מאוד פוחדים מהמצב שנוצר , שוחחנו עם מהנדס בניין והראנו לו את המקום הוא אמר שזה מאוד מסוכן להרים עוד 3 קומות, אפשר רק קומה אחת וזאת בתנאי שיעשו חיזוקים מסוימים, כרגע המצב הוא שמי שקנה את הגג מתחיל לבנות את הקומה שעיריית ביתר אישרה לו , דרך אגב העירייה אישרה לו מבלי לבדוק את הקומות מתחת אם מישהוא מהם שבר קירות נושאים, לכן המצב לא נעים כי אף אחד מהשכנים לו רוצה להתווכח איתו, מקוים שעיריית ביתר עלית תפסיק לו את העבודה אחרי הקומה הנוספת. שהוא יבנה, ללא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו רח"ל, לכן הפניה שלנו מעל במה זאת לבקשת עזרה בהפסקת הבניה על הגג
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול