בית פורומים בחדרי חרדים עיתונות ותקשורת

האם יש אמת בקללותיו של ר' עובדיה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/5/2004 20:00 לינק ישיר 
האם יש אמת בקללותיו של ר' עובדיה?

"אשה בפאה היא כמו זונה"

נמשכת סערת כיסויי הראש במגזר החרדי * המנהיג הרוחני של ש"ס נשא דרשה בתחילת השבוע: מותר לגרש אישה שחובשת פאה בלי לשלם את כתובתה

"אישה שחובשת פאה היא כמו זונה" - כך אמר מנהיגה הרוחני של ש"ס הרב עובדיה יוסף. הדברים נאמרו בדרשה שנשא בתחילת השבוע הרב עובדיה, והם הצטרפו לגל ההתקפות החריפות על חובשות פאות הראש בציבור החרדי. הסערה סביב חבישת פאות הראש החלה בעקבות פסק ההלכה של "פוסק הדור" ומנהיג הציבור הליטאי, הרב יוסף שלום אלישיב. בפסק ההלכה נקבע שאין לחבוש פאות שמעורב בהן שיער נשים הודיות, שכן הוא נגזז כחלק מפולחן עבודה זרה.

* הרבנים מרשים
פסק ההלכה אסר על חבישת פאות מסוימות, ולא שלל לחלוטין את השימוש בפאות ראש. אולם המתנגדים לפאות במגזר החרדי מיהרו לנצל את ההזדמנות, ויצאו בקריאות לנשים להחליף את הפאה במטפחת או בכובע. בתחנת הרדיו החרדית הפיראטית כל האמת טען אחד השדרנים כי "נשים רבות נאנסו בגלל הפאות". בשכונת מאה-שערים בירושלים אף שרפו פאות, בטענה שהן לא צנועות מספיק. עשרות אלפי נשים חרדיות בארץ ובחו"ל, בעיקר אשכנזיות, חובשות פאות בהיתר הרבנים שלהן.

* נשים מסירות את הפאה
הרב עובדיה דיבר על הנושא בדרשה שנשא בתחילת השבוע. הוא התייחס לדיני גיטין, ואמר כי "אישה עם פאה נוכרית תצא בלא כתובה - כמו זונה", כלומר לבעלה מותר לגרש אותה בלא לשלם לה את כתובתה. הרב עובדיה הזכיר כי כבר לפני 25 שנה הוא אסר על חבישת פאות נוכריות, מטעמי צניעות. הוא שיבח את הנשים החרדיות הרבות, שבימים האחרונים הסירו את הפאות ועברו לכסות את ראשן במטפחות ובכובעים. * עוד על סערת הפאות במגזר החרדי, מחר ב"מוסף השבת"

(מעריב)

ואנחנו, שואלים, האם באמת כך מדבר "רב" בישראל???

תוקן על ידי - ה_עיתונאי - 27/05/2004 20:02:45

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2004 20:02 לינק ישיר 

המקור:

http://www.maariv.co.il/channels/1/ART/722/776.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2004 20:03 לינק ישיר 

תגובתה של גב' יפה קדוש תושבת כפר-חב"ד שהופיע בעיתון מעריב לצד דבריו של הרב עובדיה יוסף:

חובשת פאה בגאווה / גב' יפה קדוש

כואב כל כך לשמוע סגנון כזה של התבטאות נגד נשים צנועות ויראות שמים, שכל חטאן בכך שהן נשמעות להוראות רבותיהן. אני חובשת פאה בגאווה, ולעולם לא אצא לרחוב בשביס או במטפחת. כאם לעשרה ילדים, אני גם משתדלת לחנך את ילדיי למתן כבוד לגדולי ישראל ולהתבטאות בלשון נקייה, ולכן ההתבטאויות נגד נשים חובשות פאה מזעזעות, והלוואי שיתברר שהציטוטים אינם נכונים. על פי דעתו של הרבי מליובאוויטש, הפאה היא כיסוי הראש הטוב ביותר והצנוע ביותר. כאישה אני יכולה לומר בוודאות מוחלטת, שאין כמו הפאה להבטיח כיסוי מלא של כל השיער, בעוד שרק מעטות מחובשות השביסים והכובעים מכסות לגמרי את שערות ראשן.

מה שמדאיג אותי הוא שהופכים מחלוקת הלכתית למלחמת רחוב. כבר היום אנחנו נתקלות בכינויי גנאי המושמעים כלפינו מצד נשים, שמסיתים אותן לנהל "מלחמת קודש" בפאות. באותה מידה יכולנו אנחנו לנהל "מלחמת קודש" בשביסים ובכובעים, שבעינינו הם בלתי צנועים. אלא שאנחנו מכבדות פוסקי הלכה שדעתם שונה, ולעולם לא נפגע באישה הנשמעת להוראות רבותיה, גם אם דעת רבותינו מנוגדת.

נשות חב"ד, וכמותן רבבות נשים צנועות ויראות שמים מחוגים אחרים, מכסות את ראשן דווקא בפאה. כשם שאנו מוסרות את נפשנו על כל קוצו של יו"ד בענייני התורה והמצוות, כך נקפיד ללכת דווקא בפאה, ושום כינוי גנאי לא יסיט אותנו מדרכנו.

(מעריב)

***** כידוע, הרבי מליובאוויטש יצא בזמנו בעד חבישת פאה, האם ר' עובדיה יוצא חוצץ נגדו? הייתכן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2004 20:09 לינק ישיר 

תגובה מעניינת שהופיעה במעריב:

לא אחת שןמעים על פסיקה חדשה של רב זה או אחר ואין אני מלין על פסיקות אלו כל הרוצה להאמין ולנהוג על פיהן זכותו אולם אמירות כמופיע בכתבה הנן בעצם התרת דמן של חובשות הפאה, יתרה מכך האם בעצם מצפה הרב לגירושין המוניים בעדה, אולי רוצה הוא לחדש את השורות מכוון שכוונה אחרת /הגיונית לא עולה מהשתלחותו הקיצונית והגסה של הרב אולי מרוב חוכמת תורה שכח הוא דרך ארץ

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים עיתונות ותקשורת > האם יש אמת בקללותיו של ר' עובדיה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext