בית פורומים מישקיי ניוז

פריצקי מאפיונר בתשתית של שינוי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/7/2004 22:13 לינק ישיר 
פריצקי מאפיונר בתשתית של שינוי

ערוץ 1 חשף הערב, כי לפני שנתיים יצר חוקר פרטי העובד מטעם ועד עובדי חברת החשמל קשר עם שר התשתיות כיום, יוסף פריצקי, והציע לו לנסות ו'לתפור תיק' ליריבו הפוליטי במפלגת שינוי, אברהם פורז.

באותם הימים ניהל פורז מאבק קשה נגד ועד עובדי חברת החשמל. הוא קיבל איומים רבים ואף הוצמדו לו שומרי ראש.

"צריך לדפוק אותו מהר מהר", אמר פריצקי לחוקר. "הבחירות מתקרבות יש בינינו מלחמה יותר גרועה מהמלחמה בין אריה דרעי לאלי ישי".

פריצקי מסר לחוקר פרטים על עמותה שפתח פורז לפני 12 שנה, 'המכון הליברלי למחקר וחינוך'. על בנו של פורז "העובד במשרד פרסום בחו"ל ומחזיק בדירה יוקרתית" ודן עימו באפשרות לאסוף חומר לשם תחקיר מרשיע נגד פורז בעיתונות, כדי לחסל פוליטית את יריבו.

השר פריצקי מסר בתגובה, כי הוא מתנצל. "הייתי טירון פוליטי, שלחו לי חוקר נפלתי בפח. הדברים נאמרו בשיאו של מאבק פוליטי. בגד בי אדם שסייעתי לו כשהיה אסיר".

"יתכן ולא אוכל עוד לכהן כשר. אם מישהו חושב שעשיתי דבר בלתי חוקי, הוא מוזמן להגיש תלונה לגורמים המתאימים", אמר שר התשתיות.

שר הפנים אברהם פורז מסר בתגובה: "אני המום מכך שחבר במפלגתי נוקט בדרכים כאלו".

יו"ר מפלגת שינוי, שר המשפטים יוסף (טומי) לפיד: "אני שמח שפריצקי נעתר לבקשתי והתנצל. הפרשה מטילה צל כבד על המפלגה". לפיד מתכוון לכנס מחר (יום ה', 8.7.04) ישיבת סיעה דחופה במהלכה ידרשו חברי הסיעה את התפטרותו של פריצקי.

ח"כ אילן שלגי (שינוי): "למאפיה אין מקום במפלגה. אני את דורש התפטרות פריצקי מהממשלה ומהכנסת. פרופ' אוריאל רייכמן יהיה שר תשתיות מצוין".

ח"כ רצאבי (שינוי): "אני רוצה לראות אותו מחוץ לממשלה, מחוץ לכנסת, מחוץ לשינוי".

התנועה לאיכות השלטון תבעה מהיועץ המשפטי לממשלה להורות על פתיחת חקירה פלילית נגד השר פריצקי.

ועד עובדי חברת החשמל: "אנו המומים. לא ידענו".
NFC

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2004 22:14 לינק ישיר 

ח"כ אילן שלגי (שינוי) הגיב הערב לפרשת פריצקי-פורז ואמר: "למאפיה אין מקום בשינוי. אני דורש את התפטרות פריצקי מהממשלה ומהכנסת. פרופסור אוריאל רייכמן יהיה שר תשתיות מצוין".

מעריב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2004 22:56 לינק ישיר 

לפיד ביקש משרון לפטר את פריצקי ביום ראשון; רה"מ נענה לבקשתו

יו"ר שינוי, השר יוסף (טומי) לפיד, ביקש מראש הממשלה, אריאל שרון, לפטר את השר יוסף פריצקי ביום ראשון.

שרון השיב ללפיד כי הוא מתכוון להיענות לבקשתו. במקביל הודיע השר לפיד לפריצקי כי הוא תובע ממנו להתפטר מהממשלה ומהכנסת.

לפיד אמר לפריצקי כי אין שום סיכוי שהחברים בממשלה ובכנסת יהיו מוכנים להמשיך ולשתף עמו פעולה, אחרי שהציע לבלש פרטי "לתפור" תיק לאברהם פורז: "זה מעשה שגובל בפלילים, והוא בלתי נסבל מכל הבחינות".
YNET

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2004 23:13 לינק ישיר 

יו"ר יחד, יוסי ביילין, אמר הערב כי "התפטרות פריצקי לא תסיר את הכתם שדבק בשינוי". לדבריו, "מפלגה זו מתגלה היום כתרמית הגדולה ביותר של הפוליטיקה הישראלית, מפלגה שלא מימשה שום דבר מהמצע עליו התחייבה בנושא בחורי הישיבות, והנישואים האזרחיים".

"שינוי מוצגת היום כמי שיומרתה למינהל תקין וחוקי היא בדיחה גרועה וזו סיבה נוספת להקדים את הבחירות ולקיימן תוך חצי שנה", הוסיף.
YNET

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2004 08:34 לינק ישיר 

פריצקי בראיון ל"הארץ": נרקמה נגדי מזימה

מאת שחר אילן

שר התשתיות לא יתפטר לפני פגישתו עם שרון, היום. פריצקי: לאחר השיחה עם אשל חזרתי בי מכל העניין

פריצקי. "ניסיתי להגשים את מצע שינוי, עכשיו אומרים לי לך"

תצלום: פייר תורג'מן, באובאו

שר התשתיות, יוסף פריצקי, לא יתפטר היום (ראשון) לפני פגישתו עם ראש הממשלה, אריאל שרון. כנראה גם אחריה הוא יעדיף ששרון יפטר אותו. "זה היה דיבור מטופש, אידיוטי, אומלל", אומר פריצקי על דבריו לפני שנתיים בשיחה עם החוקר הפרטי יעקב אשל, שנחשפו בשבוע שעבר בתוכנית "מבט". עם זאת, פריצקי טוען שהדברים נאמרו בשיחה פרטית עם חברים "ומי מאתנו לא ירצה לחתוך את הוורידים אם ייחשפו שיחותיו הפרטיות".
פריצקי מגלה בראיון ל"הארץ", שלאחר השיחה עם אשל ביקש לחזור בו מהרעיון לטמון פח לפורז וכך היה. הוא טוען שהפורום הנכון לליבון הפרשה הוא בית הדין המשמעתי של שינוי. "אני מרגיש מאוד נבגד", הוא אומר על יחסם של חברי סיעת שינוי.

על החוקר אשל אומר פריצקי: "זה אדם שהכרתי הרבה לפני הפגישה ובטחתי בו והאמנתי בו. ישבתי אתו בשיחה בארבע עינים, שהייתי בטוח שהיא שיחה בין חברים, ובה חשבתי לעשות מעשה שהוא לא ראוי. אני אומר פעם, פעמיים ושלוש שהמעשה לא ראוי".

למה זה חשוב שהשיחה בין חברים? איך זה מפחית מחומרת הדברים?

"אני אגיד לך למה זה חשוב. כמה פעמים אתה מדבר עם מישהו שהוא חבר שלך, שאתה בוטח בו ואומר לו 'ואללה, אני רוצה לדפוק את האיש הזה?' מי מאתנו לא מדבר עם אנשים קרובים אליו ואומר להם דברים שהוא לא אומר בפומבי? ואם הדברים האלה חלילה יוצאים החוצה, הוא ירצה לחתוך לעצמו את הוורידים. לא כולנו עומדים בסיטואציה הזאת?

"הדברים נאמרו בזמן של מאבק פוליטי קשה מאוד על המשך החברות שלי בכנסת", מזכיר פריצקי. "פורז ביקש אז את ראשי מבחינה פוליטית, הריץ נגדי מועמד ונלחם בי בכל הכוח ובצורה מכוערת". לדבריו, "ודאי, וכך גם מבינים מהאזנה לקלטת, שהכוונה לא היתה לבדות ראיות ולהשתיל ראיות, אלא להעמיד אותו במבחן על דברים שנראה לי שהוא נוהג לא בסדר, ואם הוא נופל בפח להעביר את החומר למשטרה".

פריצקי מספר לראשונה שלאחר הפגישה המוקלטת שב ודיבר עם אשל "וחזרתי בי מכל העניין. אמרתי לו לעזוב את זה ולרדת מזה ועובדה שלא נעשה שום דבר. אני אומר שוב, ההתבטאות היתה לא בסדר, אבל על מה צולבים אותי? הרי אין בזה אבק פלילים. על מה מציגים אותי כאילו אני האדם הכי מושחת בישראל?"

לפריצקי טענות קשות על ההליכים שנקטה שינוי. "ביום רביעי, כשאני רק מוריד את האיפור מההופעה ב'מבט', מתחילות לצאת התגובות משינוי". "אחרי עשרים דקות גם יו"ר התנועה, שר המשפטים יוסף לפיד, מודיע שאני צריך להתפטר ואם לא - יפטרו אותי. הרי מדובר בשר המשפטים! והוא לא אומר מה ששר משפטים צריך לומר: 'רבותי, המעשה אכן נראה חמור. אזמן את השר פריצקי לבירור ואשמע מה יש לו לומר'.

"במקום זה הוא וכמעט כל חברי הכנסת יוצאים במתקפת עולם עלי וקוראים למחרת לישיבת סיעה, שברור שהיא בית דין שדה ומשפט לינץ', משום שמיד הרשיעו וגם גזרו את הדין. איזו מין תגובה זו? ריבונו של עולם, בכל זאת יש לי איזה חלק ונחלה בתנועה הזאת

ובכך שהיא הגיעה ל-15 מנדטים. הרי אין אחד בשינוי ומחוץ לשינוי שאומר שהייתי שר לא טוב".

פריצקי טוען שנפל קורבן למאבקים הרבים שניהל כדי לקדם את משרד התשתיות. "יצרתי לי אויבים רבים. רציתי לפרק את המונופול של חברת החשמל ולשנות את הרכב הדירקטוריון שלה, כדי שתהיה חברה טובה יותר; הלכתי מול חברות הדלק ובפעם הראשונה הן נאלצו לפתוח את ספרי החשבונות לפני משרד התשתיות; סברתי שלצורך יחסים טובים עם הפלשתינאים צריך להתקשר אתם בהסכם להספקת גז טבעי, מה שהיה מאפשר להם לכסות את החוב לחברת החשמל, שמגיע למאות מיליוני שקלים. בכל כוחי ניסיתי להגשים את מצע שינוי, שמדבר על שוק חופשי ותחרות; ניהלתי קרבות נגד ההון בשביל האזרח הקטן. עכשיו סיעת שינוי אומרת לי 'לך', על יסוד דיבור מטופש, אידיוטי, אומלל. זה דבר שלא ייעשה במפלגה שאומרת שהיא ארגון של שומרי חוק, מפלגה הומנית וליברלית".

אתה מרגיש נבגד?

"כן. אני מרגיש מאוד נבגד".

איך לדעתך היתה צריכה הסיעה לנהוג?

"היו צריכים לשמוע אותי. היו צריכים להבין שנרקמה פה איזו מזימה, שנבנה כאן סט אפ שנועד להכשיל אותי. הרי קלטת לא יוצאת סתם אחרי שנתיים, אלא שככל הנראה היה למישהו אינטרס ברור להוציא אותה עכשיו, או לכמה אנשים. יכול להיות שהיו צריכים להביא אותי לבית הדין המשמעתי של התנועה. אני חושב שבדיוק לדברים האלה המציאו את בית הדין של התנועה, כדי שידונו בדברים בקור רוח. אני בטוח שאז התוצאה היתה אחרת. אולי היתה נזיפה. הייתי מתנצל באופן פומבי".

למה הם היו כל כך נלהבים לסלק אותך?

"את זה תצטרך לשאול אותם".

איך תמשיך בפוליטיקה, אחרי שחלקים גדולים מהציבור איבדו בך את אמונם?

"הציבור יודע היום רק מה שהוא ראה בכתבה בטלוויזיה ואינו מכיר את כל התמונה. אני מקווה מאוד שאחרי שעובדות נוספות יתבררו, הציבור ישנה את דעתו".

בשבת בצהריים הזמינה משפחת פריצקי ארוחה סינית לביתה. התחזית שהוצפנה בעוגיית המזל של השר היתה אקטואלית להפליא: "תיתכן הצטרפות למועדון או לחוג חדש". למרות זאת, נראה שבינתיים פריצקי דבק במפלגתו הישנה.

אפשר להבין מדבריך שלא תתפטר היום מהממשלה?

"ראש הממשלה הזמין אותי לפגישה אתו מחר (היום - ש"א) בשעה 8:30. אני מניח שנשוחח על העניין ואז נראה".

ומהכנסת?

"בינתיים אני משאיר את המצב כמו שהוא. אני רוצה לחשוב על זה".
הארץ

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > מישקיי ניוז > פריצקי מאפיונר בתשתית של שינוי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext