בית פורומים מישקיי ניוז

צעירי נוער דל"י חוזרים בשאלה בגלל רדיו:

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/5/2004 00:09 לינק ישיר 
צעירי נוער דל"י חוזרים בשאלה בגלל רדיו:

"שמי ש. י. מפתח-תקוה. מזה כ-20 שנה אני עוסק בחינוך במערכות הדתיות בעיר. בשנתיים האחרונות אני עוסק בלימודי עזר לתלמידים להכינם למבחנים לישיבות מכל הסוגים. לתדהמתי בשנה האחרונה אני עד לתופעה שילדים בני 12-13 סרים מדרך החינוך שקיבלו ופורקים עול שמסתיים בחזרה בשאלה. מתוקף עבודתי באתי בדברים עם בני הנוער הללו ובעדינות התעניינתי מה גרם להם להפנות עורף לבית ספרם ולהוריהם. רובם אמרו לי שתחילת הקלקול שלהם נעוץ בהאזנה לתחנות הרדיו האזוריות בשעות הלילה המוקדמות. בעקבות כך נחשפו לתוכניות תועבה מסוגים שונים.
כאשר ראיתי, לצערי שהתופעה הולכת ומתרחבת החלטתי לבדוק באופן אישי במה דברים אמורים. האזנתי לתחנות אלו וגיליתי שני דברים: 1. בשעות הערב רוב התחנות הללו משדרות תוכניות שעוסקות אך ורק בנושאי זימה ותועבה; 2. בשעות הערב משודרות פרסומות למספרי טלפון שמאחוריהם תועבה מהסוג הקשה ביותר, והכל מפורט בצורה מעוררת חלחלה.
רובן של הפרסומות החל מהשעה 21.00, בתחנות הרדיו האזוריות, נסובות על הנושאים הללו.
כאשר פניתי לרב ב. והצגתי בפניו את גודל השבר הוא היפנה אותי אליכם. אני מתחנן אליכם מכל הלב שאל תחסכו שום מאמץ ותשתמשו בכל האמצעים שבידכם כדי להציל את צעירי הצאן, דתיים וחילוניים כאחד, מעצת בלעם קשה זו.

אני מצרף כאן קלטת עם הפרסומות ואני מתנצל מראש על שאני גורם לכם להאזין לחומר קשה ביותר". סוף ציטוט.
קשה להבין כיצד מועצת הרשות השנייה על כל מרכיביה אינה עוצרת את השתוללות הפורנוגרפיה בתחנות הרדיו האזוריות כאשר ברור גם ללא מכתבו של ש. י. כי בני נוער דתיים וחילוניים ניזוקים נפשית מהן? השכל הישר מחייב שלפחות הנציגות הדתית במועצת הרשות השנייה תתפטר, לבל יהיה חותם של שומרי-מצוות על השחתת המידות הזאת.
הוועד הציבורי הנושא את השם "הנוער בבת עינינו" מתכוון לפנות כבר בימים הקרובים לחברות המפרסמות בתחנות הרדיו המשחיתות, שיימנעו מפרסום דרכן. בנוסף ייבדקו ההיבטים המשפטיים. שכן, לטענת עורכי-דין ידועי-שם, יש משום עבירה על החוק בפרסומות המעודדות פורנוגרפיה ומעשי זימה.
משרד חקירות פרטי אוסף עתה נתונים מי הם הגורמים העומדים בקצה השני של המשבצת. לאמור: נשוא הפרסומות. זאת, מתוך הערכה, כי מדובר באלמנטים מהעולם התחתון החוברים כאן ל"אינטליגנציה" ולמערכות כלכליות לגיטימיות.
אין ספק כלל כי חברי הכנסת הדתיים היו יכולים לחסוך כסף רב מהוועד הציבורי הנ"ל על-ידי הצגת שאילתות לשרים הרלוונטיים וכן על-ידי הפעלתם של העוזרים הפרלמנטריים לסוגיהם, שיש להם נגישות קלה יותר למערכת המשפטית הרשמית והאוכפת.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > מישקיי ניוז > צעירי נוער דל"י חוזרים בשאלה בגלל רדיו:
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext