בית פורומים מישקיי ניוז

פינוי אשפה דוחה שבת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/5/2004 10:59 לינק ישיר 
פינוי אשפה דוחה שבת

עובדי ניקיון מטעם עיריית בת-ים ביצעו ביום שבת האחרון עבודות ניקיון באזור שדרות העצמאות והרחובות הסמוכים, בהם ממוקמים מספר בתי כנסת. המתפללים והתושבים זעמו על ביצוע עבודות אלה ביום שבת. ישראל כהן, יו"ר ועד השכונה, אומר כי עבודת איסוף העלים התבצעה באמצעות מפוח, דבר שהפריע הן לתושבים הדתיים שהתפללו באותה העת בבתי הכנסת והן לתושבים אחרים שנחו בבתיהם.

מדי שבת מבצעים קבלנים פרטיים עבודות ניקיון בטיילת בת-ים, כאשר הפועלים אינם יהודים ומשמשים מעין גויים של שבת, אך זו הפעם הראשונה שהעבודות מתבצעות בשבת במרכז העיר, במקום בו מרוכזים בתי כנסת רבים ובשעות תפילת השחרית. הדבר עורר את כעסם של התושבים, שיצאו מן הבתים ובתי הכנסת והתעמתו עם הפועל הערבי הצעיר עד שעזב לבסוף את המקום.

"נתקלתי בכך לראשונה", אמר כהן, "מאחר ואני גר באיזור, אך הבנתי מן התושבים האחרים שהדבר כבר קרה בעבר. מדובר במפוח שמשמיע רעש חזק מאוד, וגם תושבים רבים שאינם שומרי מצוות ירדו לרחוב וכעסו".

כהן הוסיף ואמר, שאין לו בעיה עם העבודות שמתבצעות בטיילת, אך הוא זועם על ביצוע עבודות בשבת באזור המגורים ובקרבת בתי הכנסת: "לא מקובל עלינו שיעבדו בשבת, ואנחנו כתושבים גם לא רוצים שינקו אצלנו בשבת".

לדבריו, הוא פנה לרבנים, כדי לברר האם יש היתר לדבר, ונאמר לו שהדבר אסור, גם אם העובד אינו יהודי. "שאלתי את הרבנים כדי להיות בטוח", הוא אומר, "למרות שלא צריך להיות רב כדי לדעת שהדבר אסור. הדבר לא מקובל עלינו. תושב נוסף פנה לממלא מקום ראש העיריה, אורי בוסקילה, והבנתי ממנו שזו המדיניות החדשה של העיריה, וחבל לי שזה כך".

בוסקילה עצמו, לעומת זאת, אומר כי מדובר בטעות של העובד, אשר הגיע לעבוד בשדרה על דעת עצמו ולא על פי הנחיות העיריה. הוא הדגיש שהנושא יטופל, והמקרה לא יישנה בעתיד: "הייתה אי הבנה עם החברה שמנקה בשדרות בן-גוריון. בגלל אי ההבנה דילגו לשדרות העצמאות. ברגע שהנושא הגיע אלי בדקתי מה קרה. ראיתי שבאמת יש בעיה, אבל טעות לעולם חוזרת".

יו"ר סיעת ש"ס בעיר, רפי ברנז, הופתע לשמוע על הפרת הסטטוס קוו, ואמר שאם אכן מדובר בעבודות שבוצעו על דעת העיריה, הוא רואה את הדברים בחומרה רבה.

מעיריית בת-ים נמסר בתגובה: "לאורך כל השנים מתבצעות עבודות ניקיון בשבת בטיילת ובגנים הפעילים. הדבר נעשה על
פי חוק שירות התעסוקה על ידי עובדים שהם גויים של שבת. לגבי הפעלת מפוח, ניתנה הוראה חד משמעית שלא להפעיל את המפוח בשבת".

מעריב

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/5/2004 00:42 לינק ישיר 

האמת, מדוע שלא יפנו אשפות על ידי "אינו יהודי" בשבתות ובחגי ישראל.

הרי המצב הינו מחפיר, כאשר זבל מתגולל לו ברחובות.

אני הייתי שנתיים בשליחות בארגנטינה, מה שם לא פינו זבל ליהודים ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > מישקיי ניוז > פינוי אשפה דוחה שבת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext