קצת מעולמו של ראש עיריית ירושלים
"פשוט לתת שירות"
"אנחנו כאן למען התושבים ולא להפך. העירייה קיימת, פשוט כדי לתת שירות לתושבי העיר. הנושא המרכזי שאותו התחלתי להטמיע בעירייה, במטרה שכל אחד שמגיע לעירייה יידע שאנחנו נעזור, נדריך ונשרת אותו, וגם אחרי תשלום ארנונה בעירייה הוא ייצא עם חיוך".
אהוד אולמרט
"חבר, אוהב אמת של ירושלים. עשר שנים עבדתי במחיצתו. הוא הביא תרומה משמעותית לירושלים בתחומים רבים, ובעיקר בנושא התשתיות והכבישים תוך ראייה לטווח ארוך".
טדי קולק
"זכיתי לעבוד עמו בתחילת כהונתי כסגן ראש העירייה, ונוצרה בינינו הערכה הדדית עמוקה. למדתי ממנו רבות, ובעיניי הוא לא רק ראש עירייה וסמל אלא ממפתחיה של העיר ירושלים. איש עם חזון, שהאופק שלו הוא מעבר למה יכתבו בסוף השבוע במקומון זה או אחר".
בר אילן
"דוגמה לכך שעם הרבה רוח טובה ורצון טוב אפשר לפתור כל בעיה או ויכוח בדרך של הידברות, סובלנות והסכמה".
צ'ולנט
"ארוחת שבת ומשפחה. גם אני יודע להכין".
משפחות ברוכות ילדים
"לא רק מצווה, גם עתידה של מדינת ישראל והעם היהודי".
כיבוש
"עוד נושא שניתן לפתור אם רק היה מעט יותר רצון טוב גם מהצד השני".
תל אביב
"ים והרבה חול. ירושלים הייתה ותישאר בירת מדינת ישראל ולבו של העם היהודי. את החום והקרבה הקיימים בין תושבי ירושלים לא תקבלו בשום עיר אחרת, גם באלה שהחום והלחות של מזג האוויר עולים על זה של ירושלים. אני מאמין שתושבי ירושלים ואוהביה יודעים בדיוק מדוע הם גרים בבירה".
סינמטק ירושלים
"מרכז תרבות. מפעולותיה של ליה ון ליר, שאף קיבלה את פרס ישראל על מפעל יפה זה".
האוניברסיטה העברית
"האוניברסיטה בה"א הידיעה של המדינה, עם צוות מקצועי ואקדמי מהטובים בישראל ובעולם האקדמי. חובתנו כעירייה היא להשאיר כאן את המוחות המבריקים הגדלים והלומדים בירושלים".
מוסדות תרבות
"לא רבים יודעים, אבל בירושלים יש את המספר הגבוה ביותר לנפש של מוזיאונים, קונצרטים, הצגות תאטרון ותערוכות. בפגישותיי עם ראשי מוסדות התרבות בעיר, מתברר כיצד הגיעה ירושלים להישגים הנכבדים האלה - מנהלים עם נשמה".
ניר ברקת
"אכזבה".
אלי יצפאן
"אחד הראיונות המעטים שצחקתי בהם ללא הפסקה, הקומיקאי מספר אחת בארץ".
מכבי תל אבי
ב בכדורסל
"אני עדיין חושב שהפועל ירושלים יותר טובה".
השופט (בדימוס) אליעזר גולדברג
"מבקר עשוי לבלי חת".
עוני
"בעיה חברתית קשה שחייבים להתמודד עמה. בעיניי, חברה נמדדת בדרך שבה היא מטפלת באביון, בקשיש ובנכה".
"עזר מציון"
"ארגון חסד אמיתי, הפועל למען תושבי העיר ומדינת ישראל".
ניקיון העיר
"הבסיס לאיכות החיים של התושב, המטרה הראשונה שהצבתי לעצמי כראש עירייה".
גירעון
"לילות בלי שינה. אני שמח שתכנית ההבראה בשותפות משרד האוצר תצמצם אותו ותצעיד את העיר קדימה".
חמאס
"רצח, רוע וכל מה שנתעב בעיניי, ניצול קלוקל של אמונה ודת לשפיכות דמים".
איידס
"מחלה קשה".
"מוות לערבים"
"מזדעזע מחדש בכל פעם שאני שומע את זה, בעיקר מקרב עם ששמע את זה כל כך הרבה בעצמו".
בית"ר ירושלים
"האריות שבחבורה".
קרקס
"מזכיר לי את לופו הגדול, אחי, ועוד מקומות".
לופוליאנסקי
"המשפחה והמסורת, שם קצת מסובך וקשה להגייה".
הרב יוסף שלום אלישיב
"הפוסק הגדול בדורנו, דמות מופת ליכולת האדם".
קנאות
"רחוק ממני".
ספרים
"הנאה גדולה ותחביב כשיש זמן פנוי, רק כרגע כמעט שאין".
רות חשין
"פועלת רבות לקידום ירושלים. תושבי ירושלים צריכים להתגאות בקרן ובעומדים בראשה".
עדנה ארבל
"מאחל לה הרבה הצלחה בבית המשפט העליון".
גביע יורוליג
"בשנה הבאה בירושלים".
עוטף ירושלים
"'שערי החיים', התקווה לעתיד בטוח וטוב יותר לכל תושבי ירושלים, יהודים וערבים כאחד. חובתי כראש עירייה היא לדאוג גם לתושבים שנותרו מחוץ לגדר".
ניצב מיקי לוי
"ראוי להיות מפכ"ל, אך ירושלים הרוויחה, בתקווה שלא יעזוב".
יאסר ערפאת
"טרוריסט שהפך למנהיג וחזר להיות טרוריסט. האסון של העם הפלשתיני".
עזה
"חבל ארץ קשה וחדור שנאה, שהשבוע שוב גבה מחיר כבד מתושבי ירושלים".
חו"ל
"עבודה. מעדיף להישאר בארץ".
כרמי גילון
"קולגה, ראש מועצה מקומית עם המון רצון ואמביציה. אני מאמין שהוא יצעיד את מבשרת קדימה, שתהיה אכן מבשרת ירושלים".
מקומונים
"היי, חבר'ה, לא הכול שחור".
יום ירושלים
"היום של העיר הזו. מסמל בעיניי את איחוד העיר ואת איחודם של ת
ושבי ירושלים. יום שהוא הצדעה בראש ובראשונה לתושבי העיר".
אורי לופוליאנסקי
"לא על עצמי לספר ידעתי.
מעריב
 |
|
|