בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ניתן להוכיח כי הא-ל מתעב טרור?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/7/2004 19:45 לינק ישיר 
האם ניתן להוכיח כי הא-ל מתעב טרור?

שלום לכל החברים הנכבדים והמלומדים

כמי שעוקב (ומי לא) אחר הטרור האיסלאמי-פונדמנטליסטי בעולם בכלל ובישראל בפרט, נדמה לי שבהיות וחלקו הגדול מוזן מעקרונות דתיים-איסלאמיים, הרי שאחת הדרכים, לפחות, להפסקת הטרור הזה צריכה לבוא בויכוח דתי בכלל ואיסלאמי בפרט, על הטרור כמכשיר רצוי בעיני האלוקים.

זכורני שפורסמו כמה וכמה פעמים דעות של "פוסקים איסלאמיים" נגד ביצוע פעולות טרור הפוגעות באזרחים בכלל ובנשים וילדים בפרט. ובכל זאת דעת הקיצונים האיסלאמים שונה לגמרי.

רבים מעדיפים לחשוב שהטרוריסטים הם חיות דו רגליות, צמאות דם, מטורפות, מעוותות נפש ושכל. והנה לאחרונה קראתי ספר המספר כי המחבלים שהטיסו את המטוסים לתוך בנייני התאומים, שמרו על טהרה ונקיון ביום שלפני, ערכו תפילות, וכו' וכו', כך שלכאורה, לא בחיות טרף צמאי דם מדובר, מן הסתם, אלא באנשים שבעינינו נראים מעוותים, אבל יש להם דעות ויש להם אמונה מסויימת.

האומנם יש דרך שבה ניתן לברר בצורה ברורה את הנושא, בויכוח ענייני, שאולי יוכל לסייע לעצור את הטרור - טוב יותר מאלימות שכנגד? האומנם לא זו הדרך הנכונה להתמודד עם טרור מסוג זה? האומנם לא היה כדאי לחלק חומרי הסברה ברוח האיסלאם ונגד הטרור, בערס הגידול של המחבלים הצעירים מהדור החדש?

מה דעתכם?

האם וכיצד ניתן להוכיח למוסלמי-קיצוני שדרכו איננה טובה בעיני האלוקים?

מקוה שלא אקבל נזיפות בטענת חוסר התאמת הפורום לשאלות מסוג זה. בכל אופן כדאי לזכור כי הנושא משיק גם לטרוריסטים בקרבנו, להבדיל אא"ה, מסוג הקיצונים היהודים שחלקם עשויים להשתמש ברעיונות הדת למימוש טרור (ובהם יגאל עמיר, למשל). גם כאן אני חושב שויכוח על פי תפיסות תיאולוגיות יכול להועיל פי כמה מאשר שימוש בכוח בלבד.

אשמח לשמוע את החברים המלומדים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2004 19:47 לינק ישיר 

אני חושב שאחרי כל הדברים , דברי גם וגם במקומם עומדים . המתאבדים אינם באים מאותם חוגים שמהם באים אותם פוסקים המתנגדים להתאבדות . כשם שלמתנחלים לא מעניין מה אומרים עליהם רבינו העדה החרדית , ולנטו"ק לא אכפת ממה שאומרים רבני חב"ד , בגלל שכל אחד חושב שמי שאינו שותף להשקפותיו 'כלל אינו רב' , כך מסתבר שתומכי החמאס סבורים שמי שאינו תומך במעשי ההתאבדות 'כלל אינו שייך' ושהוא מן הסתם משוחד על ידי הציונים ועוזריהם .

לא פעם ולא פעמים שמענו על הפצת פמפלטים מן האויר , או על שידור ברדיו או בטלויזיה . כך עשו האמריקאים בעיראק וביתר מלחמותיהם , וכמדומני שגם מדינתינו נוהגת כך . לפיכך , אינני מבין מה חוברת אחת שתבוא ללמד למוסלמים מה האיסלם אומר , יכולה לתרום יותר מכל אלה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2004 19:40 לינק ישיר 

מציץ, וגם_וגם

א. אני לא רואה בשטח שום חוברת הסברה רצינית. מהכרות מעטה עם שיטות העבודה של ישראל, אני יכול להבטיח לך שאם יש דבר כזה, הוא דומה לשידורי התעמולה של הערבים במלחמת ששת הימים...

ב. ישראלים לא צריכים לחתום על החוברת בצורה רשמית. להיפך, צריך למצוא איזה גוף איסלאמי, אולי מוסלמים שמאמינים בזה, ולהעניק לו המון כסף (וגם אבטחה) כדי שיעשה את זה.

ג. אין זה דומה למתנחלים שהרי הם אינם מבצעים מעשה שלדעת איזה רב בעולם הוא רצח ודינו גיהנום, כפי שמבצעים המתאבדים.
מה גם שבמקרה של המוסלמים כל מה שביקשתי הוא שב ואל תעשה, בדבר שממילא לא קל לו (ורק לאחר שטיפת מוח הוא הולך להתאבד) - ובמקרה של המתנחלים אתה מצפה שישנו את כל עולמם.
אלא אם כן הכל בבל"ת וכל גדולי האיסלאם ופוסקיהם בעד התאבדות על נשים וילדים, ומדברים רק מס שפתיים. אולי.

ד. לסיכום אני מאמין שבהשקעה נכונה אפשר בהחלט להוציא משהו סביר, שישכנע הרבה צעירים מבולבלים או לפחות יכניס להם ספק. בניגוד לאמריקנים, לנו יש כתובות ברורות יותר היכן לחלק את זה.

ה. אם מישהו מכיר מישהו באחד ממשרדי הממשלה שיהיה מוכן לשמוע, או איזה תורם שירצה לנסות את הדרך הזו - אני מוכן להתנדב לענין.

ו. מיימוני - אני מדבר על חוברת צבעונית קלילה, עם תמונות ומעט כיתובים, וכאלה. רצוי שיפארו את שמו של הנביא הנערץ מוחמד, ויכריזו בשם גדולי הדת כי אין זו דרכו וכי המתאבדים יורשים גיהנום.

מו"ל

תוקן על ידי - מוציא_לאור - 07/07/2004 19:41:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2004 19:34 לינק ישיר 

זה כשלעצמו לא נורא , אבל הוא טוען שגם הרב בקשי חושב כך על התורה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2004 19:33 לינק ישיר 

כנראה שראש ממשלת אינדונזיה מתיחס לספורי הקוראן ולפשט הקוראן כאל שקרים קדושים ומיתוסים מכונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2004 19:26 לינק ישיר 

ואולי גם זה משהו :

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=448268&contrassID=2&subContrassID=2&sbSubContrassID=0

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2004 17:01 לינק ישיר 

ישנה קבוצה איסלמית הנקראת "אחמדים", המתנגדת לכל שימוש באלימות לשם השגת מטרות דתיות. והם מתבססים על פשט הקוראן.
הם מונים כמה עשרות או אפילו מאות מיליונים בעולם, בעיקר באיזור המזרח הרחוק.

פה בארץ ישנם רק כמה אלפים.
הם בפירוש אינם "ציוניים" או אפילו משהו קרוב לכך, אבל שמעתי את ראש הקהילה שלהם מספר שהוא שולח חוברות של קבוצתו לאסירים בטחוניים, ולטענתו כמה חזרו אליו והודו שדרכו היא דרך האסלאם.
גם זה משהו.

הנה איזשהו קישור:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%97%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%9D#.D7.A7.D7.99.D7.A9.D7.95.D7.A8.D7.99.D7.9D_.D7.97.D7.99.D7.A6.D7.95.D7.A0.D7.99.D7.99.D7.9D

וגם
http://www.alislam.org/introduction

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2004 16:39 לינק ישיר 

רבותי, מבלי לזלזל ברצון הטוב, אמרו לי: אילו ארגון הפת"ח, נניח, היה מוציא חוברת הלכתית המסבירה כי אין מצווה לשבת בארץ ישראל וגם אם נניח שיש, פיקוח נפש ידחה אותה - ואף מחתים עליה גדולי תורה חרדים היושבים בארה"ב, ומפיץ אותה בהתנחלויות - מה, לדעתכם, היה קורה? האם מתנחל אחד היה משתכנע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2004 16:25 לינק ישיר 

קראנו בהפטרה "ועתה הטוב טוב אתה מן הדוד האמריקאי"?
איני מתכוון להישמע ציני, ויתכן שהמוציא_לאור צודק באיזורינו ("Palestine Area" כמו שהתבטא באוזניי איש אחד)
אבל כדאי לזכור שהבעיה של "פיגועי הקרבה" (?) אינה המצאה של היושבים על אדמת ציון, וכרגע היא בעיה בוערת בעירק. אולי כדאי להציע את הרעיון לאמריקאים, או אולי ניתן להניח שהם חשבו על-כך.
חזק ונתחזק. אם תהיה אתה חזק - אנו נתחזק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2004 12:32 לינק ישיר 

גם כל זה כבר היה לעולמים . קוראים לזה לוחמה פסיכולוגית והיו סמוכים ובטוחים שבמדת האפשר משתמשים בה .

(דרך אגב , היה פעם תחנת רדיו ישראלית מיוחדת לזה , אינני יודע מה המצב היום .)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2004 12:27 לינק ישיר 

מוציא לאור

אני איתך.

תמיד תמהתי למה לא מנסים להשפיע על המוסלמים בשטחים בצורה חינוכית. כלומר, לשנות את תכני החינוך שלהם.

ההצעה שלך היא אפילו פשוטה עוד יותר.

אבל -

ספק אם היא תעבוד.

הצעה כזו יכולה להועיל ולהגיע רק למי שמוכן לקרוא חוברת...

סתם יהודים ישראלים קוראים חוברות. זה חלק מלהיות עם הספר, אולי.

האם סתם ערבי מוסלמי קורא חוברות? באמת איני יודע.

איפה מואדיב?

מ-ו-א-ד-י-ב! קוראים לך! דחוף!

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2004 12:12 לינק ישיר 

תודה מיימוני
(מואדיב, האם אתה כאן?)

דבריך עוררו בי תקוות נוספות.

אני חולם על האפשרות להדפיס חוברת איכותית, ב50 מיליון עותקים, בהסכמת "גדולי הדור" של האיסלאם, שתכלול ציטוטים מהקוראן, מהספרות האיסלאמית לדורותיה, וציטוטים מאישים איסלאמים נודעים, בגנות הטרור נגד חפים מפשע, נשים וילדים, אולי בגנות הטרור בכלל.

ולאחר מכן להפיץ את החוברת בכל דרך אפשרית, בכל קיני הצרעות, שיגיעו לכל ילד, לכל מבוגר. הפצה חכמה, אולי בטיפטוף, שהקיצונים לא ישרפו מיד את החוברות.

בחישוב כולל זה יעלה לנו 10-20 מיליון שקל, ועשוי למנוע את הצטרפותו של השאהיד הבא ומותם של אזרחים ישראלים.

הרב אמנון יצחק הצליח בשיטה דומה, לשנות להרבה חילונים את תפיסת העולם. אולי בשיטה הזו אפשר להחזיר כמה מוסלמים לשפיות.

מדהים אותי שבמשרדי הממשלה אפילו לא חושבים על אפשרות כזו, ומותירים את השטח לשליטה אידיאולוגית מוחלטת של פוליטיקאים ערמומיים שמנצלים את השאהידים האומללים לצרכיהם, ורובם לא מאמינים בג'יהאד בנוסח הזה ולא היו מתנדבים עבורו.

אולי מישהו כאן מכיר איזה מומחה לאיסלאם, שיוכל לעזור לי לארגן את החומר? בתשלום, כמובן. נעשה אירגון ראשוני של חומר, ואז נפנה למשרד החוץ, או לתורמים.

מו"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2004 09:18 לינק ישיר 

מבחן וכולם

יש כאן שתי שאלות.

א. האם אמונה באלקים צריכה לשלול שימוש בטרור.

ב. כיצד להוכיח זאת לאלו שעוסקים בטרור בשם הדת.

אלו שתי שאלות שונות! הדרך להוכחה לא רק שאינה תלויה, לוגית, בשאלה הראשונה, אלא שיתכן שהיא מנוגדת לה במישור המעשי. כלומר, האמונה באלקים בטהרתה, כפי שמבחן ואחרים כאן בפורום דוגלים בה, עשויה לא להתקבל על דעת "גדולי הדור" של האיסלם, ואדרבה, להרחיק אותם מהסכמה...

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2004 21:28 לינק ישיר 

בדבר אחד כולם מסכימים, קודם לכל אלוקים ישר, ממילא עלינו ה לבחון את הטרור מצד עצמו ולהכריע יחסית בקלות אם זרצון הקל, לא צריך התמצאויות נוספות לד'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2004 19:54 לינק ישיר 

מוציא לאור

אף אני נתקלתי פה ושם במידע בנושא זה. טוענים כי בתוך העולם המוסלמי יש סוגים שונים ויש פרשנויות שונות. יש אפילו כאלו שמפרשים את הג'יהאד בתור חובה דתית למאבק פנימי, ממש בסגנון חובות הלבבות.

אילו היה הפירוש הזה מתקבל, אזי היינו רואים את האיסלם חוזר לגדולתו של ימי הבינים. אל נשכח כי בתקופה זו, של הרמב"ם וחובות הלבבות, הנוצרים של אירופה היו ברובם פרימיטיבים, ואילו החכמה והמדע היו בידים מוסלמיות.

מסתבר שאילו היינו באים ליישם את הצעתך, היינו זקוקים לכמה תנאים מוקדמים:

א. ידיעות בערבית.
ב. ידיעות בקוראן.
ג. ידיעות בהיסטוריה מוסלמית.
ד. ידיעות בכללי הפרשנות המוסלמית ובפרשנות (הרמנויטיקה) בכלל.
ה. ידיעות בסוציולוגיה הערבית דהאידנא (=של היום).

היחיד מבין חברי הפורום, עד כמה שידוע לי, שיכול לתרום בנושא הזה הוא מואדיב...

אולי צריך להמליץ לשלוח אותו ואותך למשרד ראש הממשלה, להקמת ועדה מיוחדת לשיכנוע הערבים להפסיק את הטרור.

ולא, למרות שאני נשמע ציני במקצת, איני מזלזל. אני חושב שזה רעיון חשוב ביותר. רעיונות הם כלי נשק אדיר. ראה איך פוחדים מהפורום שלנו, להבדיל...

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2004 19:48 לינק ישיר 

מייפל יקר,

אני לא בטוח שעשו את זה לפניי, בכל אופן לא באופן הכי מוצלח שאפשר.

אני מאמין בכל ליבי שההסברה התיאולוגית יכולה להועיל יותר מאיומים, שהרי האנשים שמוכנים למות, קשה להפחיד אותם, וכשהם הולכים בשם הא-ל ובשליחותו, גם אם תאיים לפוצץ את משפחותיהם ואת עריהם זה לא יעזור, לכאורה.

על כן, חוץ מאלימות חזקה שכנגד, והשמטת הבסיס מתחת רגלי הטרור מבחינה כלכלית בעיקר, לענ"ד, השקעה בהסברה דתית יכולה לעבוד ולשאת פירות כלשהן.

אני מדבר למשל על כל הצעירים, מבולבלים או לא, שמוכנים להפוך לשאהידים רק משום שמפעיליהם הערמומיים הבטיחו להם שזה רצון אל-לה (ויש גם מתן שכרו בצידו של בתולות שחורות עינים, מתוך הקוראן) - - -

ואילו היה מישהו מארגן בצורה איכותית פסקי הלכה מגדולי האיסלם הידועים בעולם (ופועל גם לארגן הרבה-הרבה פסקים כאלה), מנומקים וברורים, שאין רצון אל-לה בהתאבדויות על אזרחים וילדים, והמתאבדים בדרך זו דינם לג'הינם, ולאחר מכן גם מפרסם את זה בכמויות עצומות בעזה ושאר קיני הצרעות (אפשר ללמוד משיטות ההפצה של הרב אמנון יצחק) - אני בטוח שזה היה איכשהו מטפטף, והיינו חוסכים כמה שאהידים שהיו בכ"ז חושבים פעמיים שמא במקום בתולות יקבלו מלאכי חבלה שחורים.

ככל שידוע לי, במצב הקיים כיום, גם השאהידים המתלבטים, וכן רוב הצעירים ברשות הפלשתינית, סבורים בעומק ליבם שההתאבדות היא שהאדה (הקרבה דתית), וכל השאלה מי מסוגל להפוך לקדוש ומי לא. השיח הדתי השולט הוא זה המעריץ מתאבדים.

יתכן שמומחי הסברה יכולים לגבור על כוחם של פוליטיקאים ערמומיים ברשות הפלשתינית, בהם חילונים, שעושים שימוש בדת האיסלאם ע"מ לעודד התאבדויות וטרור.

כמו"ל אני מוכן לסייע בדבר למען הצלת חיים, והצעתי זאת בעבר לאיש ממשרד החוץ. התשובה היתה שאין גוף שאמור לארגן דבר כזה.

נ.ב. בוא ונאמר שמישהו מצליח להוכיח בצורה שכלית, כמו שאוהבים כאן בפורום, שאין טעם בפיצוץ התאומים גם על פי האיסלאם, מכיון שיש שם אנשים חפים מפשע, וממילא זה לא יעזור, וכו' וכו' - האם לא היה סיכוי שזה יעזור שדברים כאלה לא ישובו?

בחלומותי השחורים, בעת שאני פוגש שאהידים רגע-לפני-מעשה, אני מנסה לשכנע אותם לעזוב את הטרור ולפחות את ההתאבדויות על נשים וילדים.

בידידות

מו"ל

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ניתן להוכיח כי הא-ל מתעב טרור?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext