בית פורומים עצור כאן חושבים

שידוכים לחרדים שאינם הולכים בתלם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2004 13:33 לינק ישיר 
שידוכים לחרדים שאינם הולכים בתלם

(כבר כתבתי על נושא זה פעם אחד, אבל הוא לא הופיע. אני מנסה שוב.)

יש לי כמה חברים בסביבות גילאי השלשים, מדות טובות, מוכשרים מאד, ופתוחים מאד. מודעים למגוון שיש בעולם הרחב, ואינם שוללים את הטוב בו. ובכל זאת, שאיפותיהם הם לעשות את רצון הבורא כמיטב יכולתם, בשמירת נאמנות לאופיים ולאישיותם.

אלא, שבחורות חרדיות שאתן הם נפגשים אינן יכולות לקבל את הפתיחות שלהם, ולהעריך את מה שיש להם להציע תוך כדי התעלמות מהחסרונות (וישנם חסרונות!). לעומת זאת, בחורות דתיות אינן מסוגלות להזדהות עם השאיפות.

מה שבטוח, שיש גם בחורות חרדיות וגם בחורות דתיות שכן מתאימות להם. אבל איך מוצאים אותן?

בחברה החילונית, אלו שלא מתאימים כל כך למסגרת, מתחברים יחד, וכך אחד מוצא את השני, וקשרים מתפתחים על בסיס של עניין משותף. אבל אצל הציבור החרדי שההפרדה בין המינים היא מוחלטת, איך אפשר לבחור שונה למצוא את השונה ואת האחרת, או לפחות אחת שתעריך ותרצה את זה?

מה היא העצה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2004 23:56 לינק ישיר 

אף בחורה דתית-לאומית שפויה לא תינשא לבחור המצהיר על עצמו כמשתייך לחברה החרדית על כל המשתמע מכך. חילוקי הדעות התיאורטיים מתנפצים מול סלע המציאות כשתגיע שאלת חינוך הילדים, ואו אז אותה בחורה שמצאה מכנה משותף עם בן הישיבה המודרני תיתקל באטימות כשתגיע שאלת השאלות: חדר או בי"ס שמקנה לימודים ברמה גבוהה1 ישיבה קטנה הגוזרת גורלות לבורות וחוסר סיפוק תמידי, לבין ישיבה תיכונית תורנית או ישיבה מעורבת, דוגמת 'היישוב החדש', נהורא או מערבא; בין סמינר שמקנה הסמכה להוראה לצור על פי צלוחיתו או אולפנא הפותחת שער לחיים. מעניין שכל הבחורים ה'פתוחים' כביכול, הסובלים את סבל צמצום המוחין שבו נכלאו, אינם מגיעים לכלל הכרה שצאצאיהם לא יעברו תהליך דומה. כל זמן שזה לא ישתנה, איני רואה סיכוי של ממש שבת דתית לאומית תתרצה להכניס עצמה בחיים ללא מוצא. יחד עם זאת, קיימים מוסדות גבוליים, דוגמת מכללה ירושלים, שהם בעלי אוריינטציה חרדית, וכמה מהבנות המתחנכות שם לא יפסלו על אתר בחור רק משום שייכותו החרדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2004 23:47 לינק ישיר 

שלום לכל הפונות/ים לתיבה האישית

אני מבקשת שת/יציין הכותב/ת מוכנ/ה שאעביר את מה שכתב/ה לצד השני ואם עם או בלי הניק שלה/ו.

כך קל הרבה יותר וממילא מהיר יותר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2004 08:35 לינק ישיר 

האם יש עבור מי שעדיף לו/ה שלא להתחתן? (רב_הריפוטר)
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=961575

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2004 17:11 לינק ישיר 

באמת הבעיה שהתעוררה היא קשה ביותר בכלל בין בנים לבנות כי מה הקשר בין עולם הבנות לבנים,
ובאמת סבורה הייתי [אם העולם היה חלילה מתנהל לפי השכל שלי רח"ל]
שמן היושר שבנות ובנים יסתדרו כמו שהסתדרו עד עתה בבית ההורים!
כי מי יכול לגשר על כל כך הרבה פערים, איש הוא חושב והחלטי, אשה היא הססנית
גבר הוא לא סנטימנטלי כל כך [מבקשת רחמים לפני שהגברים יסקלו אותי] אשה כולל אותי אמתכם הקטנה סנטימנטליות
אנו עושות עניין מכל דבר פוחדות מהצל של עצמנו
מגו'ק קטקטן נעמדות בראי כשהבעל כבר כמעט מתפוצץ [בלי חגורת נפץ]

למשל:
ריבי נו כמה ליפסטיק את אמורה לשים?
מי בכלל צריך את כל זה? מילא על הנעלים אבל לא על הפרצוף!
ומה יש עוד פעם להסתכל בראי מה קרה בשניה הקודמת שהשתנה

אז כשאני מסתכלת על בעלי ועל עצמי
ורואה איך עברו 3 שנים בסירה אחת ועדיין לא ירדנו למקלטים אז לא נס גדול קרה שם?
וכהנה וכהנה רבים המקרים!
ובכלל איך השידוך של אחותי הקטנה אירע
במקרה היא הייתה בחתונה של אחת שבכלל לא הכירה היא טעתה באולם בגלל שם דומה
ובדיוק פגשה ידידה שאמרה לה:
אוי פניניתהגעת? אז יש בורא לעולם
כי אני שוברת את הראש מי מתאים ל...........
חצי שנה אני חושבת על כל הרעיונות ועלייך שכחתי
ונראה שאת כל כך מתאימה
ולא עברו שבועיים והפגישה שאירע בטעות הסתיימה
בשידוך ושבירת המסוכמות של "הצלחות" לפי הספרים!
בקיצור אתם יושבים במקום בורא עולם שקושר קושרות ואין לבורא בעולמו אלא לזווג זיווגים.
ומכון שהכל למטה קורה בטבעיות ועל פי דרכי הטבע וצריכים לעשות השתדלות
אבל רגע עצרו ותחשבו
מה לא נס שמתנהל בדרך הטבע?!
מי שהוא יכול להסביר איך שרון מנהל אותנו בלי אף חבר
וצוחק בכל הדרך לבנק!
ואהוד ברק היה לו את כל הקרדיט שבעולם והתרסק בשניה!!!
וכל האינתפדה שמתנהלת
וכל הדרעק במדינה שכבר היה צריך לפוצץ אותנו ולמכור אותה ע"י קונס נקסים?
אז יענטע תמלא את השאלונים הרצויים
ואתם תתפללו להצלחת כל מעוכבי השידוכים.
אבל תזכרו את מה שה"חפץ חיים" זצ"ל אמר לתלמיד חסידי שגילח את זקנו בטענה שזה יקל עליו את השידוך!
אז אמר לו החפץ חיים אתה דומה למי שדוחף את הרכבת מאחור ומנסה להדהירה יותר מהר!!!!!
יש לבורא עולם את כל האופציות לעזור לנו רק שאנו מקלקלים את הכל!!!!
בחור שהולך לקווים אחרים מצריך לפעמים לשנות לו את מה שנגזר במרומים
כי ישנה בחירה ובבחירה הוא קובע גם אם הוא יזכה לשידוך או חלילה לא
ואת זה אמר לא פחות ולא יותר מהחזון איש
הוא הוכיח בחור בגלל חטאיו הרבים הוא הפסיד את זוגתו שנכתבה לו בשמים לטובת מישהו אחר
וזהו "שמא יקדמה חברו ברחמים"
והבחור שהיה לו זווג מהשמים גזר על עצמו כרת וערירי בדרך הזו
כך אמר החזו"א וזה סיפור ידוע מאד.
אז כל בחור צריך לחשוב לעצמו אם הוא חלילה במקום לעזור לעצמו לא מקלקל.
הבריאה מושלמת היא ואמר השי"ת לאדם הראשון תן דעתך שלא תחריב את הבריאה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2004 16:54 לינק ישיר 

ברכה והצלחה על פתיחת האשכול
ויהי רצון שכל נטיעות שנוטעים ממכם יהיו כמותכם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/8/2004 17:44 לינק ישיר 

קבלתי את פניותיהם של וטו ומיימוני ובינתיים כמה פניות בתיבה האישית ממעוניינות/ים.

אני לא חושבת שאני צריכה לתת הנחיות לפונות/ים איך לתאר את עצמם בצורה הטובה ביותר (גם בלי השם הלא-וירטואלי). בכל זאת, מכיון שאני רוצה לעשות עבודה יעילה וגם שלא תכביד על הזיכרון, אני מבקשת לסדר את המידע בצורה מסודרת שורה שורה.

בת/בן

עיסוק

מראה ולבוש
.............

רקע אישי
............

רקע הורים
...........

קשר/השפעה מההורים
..........

דורש/ת בת/בן זוג......

פרטי בת/בן הזוג לפי אותו הסדר כמו הפרטים האישיים.

למנהלים: נא לעגן את האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2004 01:20 לינק ישיר 

בחזרה להצעת שוטנג ולרעיון היישום של מיימוני שתמונה אישיות משדכת מטעם הפורום. הנושא נידון והושגה הבנה שאישיות זו צריכה להיות כזו שהכותבים יתנו בה אימון שתשמור על סודיות למרות זהותה שהיא אך וירטואלית.

יצרנו קשר עם יענטע [לה אנו חבים הכרת טובה על מאמציה בראשית ימי הפורום לתומכו, לסעדו ולחזקו וגם בהמשך למלא מקום מנהל משנה] שלדעתנו לה נאה ויאה האימון הזה. היא הסכימה להצעת מיימוני שתיבתה תשמש את "עצור כאן משדכים" [כמובן ללא תשלום] עבור החפצים בכך!

שוב ייש"כ ובזכות זיכוי הרבים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 13:19 לינק ישיר 

איקה -
טוב שחזרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 12:50 לינק ישיר 

אמשלום, וגם וגם (ותודה על קבלת הפנים)

נראה לי שגם וגם אבל בעיקר....

לדעתי, הסיבה הראשונה למיעוט ההשתתפות של הנשים בפורום היא העובדה ש'הלכתית' נשים פטורות ממצוות תלמוד תורה - וכבר אמר על זה לייבוביץ שזהו משגה ואסון גדול של היהדות ההיסטורית, כי נוסף על משמעותו כקיום מצווה – הוא עושה את האדם שותף למורשת התרבות של היהדות ובתכניה הרוחניים. והרחקת תלמוד תורה מן האישה איננה שיחרורה מחובה, אלא, הוא שלילת זכות יסודית ממנה: "יהודיותה" נעשית נחותה לעומת זו של הגבר, ודבר זה עשוי להחריב את החברה היהודית שלנו - הרחקת האשה מתלמוד תורה הוציא את היהדות מכלל המציאות הרוחנית המשותפת לנשים וגברים כפי שהיא באה לידי ביטוי במיעוט השתתפותן של הנשים, ראה בפורום השכן שמותר להזכיר את שמו , יש המון נשים שמשתתפות, אך לא בנושאי תלמוד תורה שנלמד במסגרת בית מדרש כמו עכ"ח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 12:45 לינק ישיר 

אמשלום ,
אני חושב שצריך להעמיד הגדרה מהותית יותר למטרת "הבעת הדעות" , משמעות השוני המגדרי (פסיכולוגית , חברתית וכו'), היחס למשפחה כמוסד והיחס בין מכלול הדברים האלה .
דומני שהם אלה שיסדו את ההבניה התרבותית חברתית כמו שהיא .
אם רוצים להציב אלטרנטיבה חיובית (כלומר לא כזו שרק שוללת לעיתים באופן עיוור את האפליה שהיתה בעבר) צריך לעסוק לדון במכלול הנושאים האלו הן באופן פרטי והן באופן ציבורי .
מה דעתך ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 12:38 לינק ישיר 

מי שיש לו הצעה לבחור בריסקער שמחמיר בכל מיני ענינים ובעיקר בחיפוש אחר האמת.
רגיש ספונטני ועצבני
חרדי ולכן מכיר את כל הטריקים והדמגוגיות וחוץ מזה לא יודע הרבה (אבל לפחות יודע את זה)
בבקשה שיפנה לתיבה האישית

פתוח להצעות (בעיקר הצעות שענינן לדון בנושאי חז"ל, מדע, ופילוסופיה.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 11:54 לינק ישיר 

גו"ג,
נראה לי שגם וגם אבל לא רק...

אני חושבת שלנשים, בד"כ, קל יותר להתבטא בחברות שאינן מעורבות, או שהרוב בהן הוא של גברים.
ניסיוני עם קבוצות לומדות, למשל, מלמדני שגם בקבוצה שהרוב בה נשי, המיעוט הגברי הוא זה שיתבטא יותר (גם בנושאים "נשיים" במובהק!). אני לא בטוחה מה הסיבה לכך, אבל היא תלויה, אני מניחה, גם בהבניות תרבותיות וחברתיות.
זה סוג של מעגל, שיש לרופף ולהמיס אותו (איני תומכת של שבירה, מכל סוג), ולשם כך יש צורך בשיתוף פעולה של גברים ונשים כאחת.
תשומת הלב שלך, היא שלב ראשון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 11:42 לינק ישיר 

בהקשר זה, שאלה מעניינת: ניתן לקבוע באופן כללי שאצל רבים מהחברים בפורום, היחס בין השתייכות סוציולוגית לבין שייכות השקפתית לחברה בה הם חיים אינו חד-חד-ערכי; רבים סוטים מנורמות המחשבה המקובלות, גם אם אינם סוטים מנורמות ההתנהגות. יתרה מזאת, לחלקם זוהי הסיבה לחברותם בפורום. נשאלת השאלה, האם מיעוטן היחסי של הנשים בפורום (בכמות, לא באיכות! ) מלמד על שכיחות נמוכה יותר של פיצול זהויות שכזה בקרב נשים (כעובדה סוציולוגית, לא כאבחנה מהותנית), או שמא גורמים אחרים הביאו לכך (למשל: חשיפה נמוכה יותר לאינטרנט; חשש גדול יותר להיחשף וכו')?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 11:31 לינק ישיר 

אמשלום ,
לא הבנת אותי באופן מדויק כ"כ .
אני יודע את ההבדל בין החברות (זה אולי קצת מפתיע לשמוע אבל , לא נולדתי לתוך העולם הוירטואלי ... )
התכוונתי לאנשים מסוימים שמוגדרים חברתית באופן מסוים , וגם זה לא באופן מאוד הדוק , כך שהם יכולים לנטות באופן די פשוט לחברה אחרת .

טענתי היתה שמהתרשמותי יש כאן יחסית לא מעטים כאלה .
אם כי ברור שיש כאן רבים/ות שכן מוגדרים חברתית ומגזרית באופן הדוק , לגביהם טענתי לא תקיפה כלל ועיקר , כפי שאת ומר גו"ג טענו בצדק .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 09:43 לינק ישיר 

מהעבר:

אני מציע לחשוף אותו בלי שידע למה חושפים אותו. המוזיקה יכולה להיות מוזיקה קלאסית בלי שידע מה הוא. אפשר לחנך אותו לא להיות ביקורתי ולא לחרוץ דין על כל מצב ועל כל אחד, ורק אח"כ ללמד אותו שיש כמה צדדים לכל דבר. בקשר לספרים זאת ממש בעיה.

החפרפרת007/לב העמק:

יש הרבה סמינרים, והמפורסם ביניהם הוא בגייטסהד, שממלאים את הראש של הבנות במהר"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שידוכים לחרדים שאינם הולכים בתלם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext