בית פורומים עצור כאן חושבים

חולים סופנים מחויבים בכל דרישות ההלכה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2004 16:13 לינק ישיר 
חולים סופנים מחויבים בכל דרישות ההלכה?

בתשעת הימים לא נוסעים פסק הרב קניבסקי לחולי C . P שעמדו לפני נסיעתם לשוויץ

האומנם?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 15:41 לינק ישיר 

ליקים יש עוד הרבה מנהגים נוגדי הלכה כמו הקפת הראש למשל ולשנינה , וזוהי רק דוגמה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 14:13 לינק ישיר 

אריק123

אכן נהגו בגרמניה לצאת לחופשה בימים אלה, והנופשים אף אכלו בשר, מטעמי בריאות.

כך ידוע לי במשפחתי.

אוי לשכן ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/7/2004 13:34 לינק ישיר 

או ממוציא לאור ...
בכל מקרה היותו של הרב קנייבסקי גם אדמור לחסידיו ידועה לכל , גם לאביו היה מעמד הרואי ואפילו הייתי אומר, קדוש בקרב יושבי רחוב חזון איש , ורשבם =(הוותיקן בפי ליצני הדור).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 13:26 לינק ישיר 

מוציא ל...

איך זה שכל המופתים הגלויים ששומעים הם רק ממי ש'מכיר אישית' ו/או ממי שאומר שהוא 'בעל המעשה' אבל לא נשמע אמין או שלא נשמע מופת?

'מופת גלוי' טהור הוא שבו יד האל ללא יד אנוש הנוטלת את הקרדיט:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2950765,00.html

תוקן בהסכמה

תוקן על ידי - עצכח - 21/07/2004 15:05:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 13:00 לינק ישיר 

מוצ"ל.

תשובתך מקובלת ונאה.
אלא מה יעשה אדם כדי לידע אם תשובת הרב הינה הלכה או שמא רק עיצה טובה קמ"ל?

נפק"מ לפרסם הלכות בשמו ,שהרי ייתכן שאינן אלא עיצות שאינן מחייבות.וכיצד נדון את כל הבא משמו.עיצה או הלכה?

כמדומה לשומע שאינו מכיר לא נותר אלא לחקור את עניין ההלכה ורק מזה יבין אם הלכה איתמר או עיצה אתמר.ממש כפי שנעשה כאן ונפרשה השמלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 11:19 לינק ישיר 

מי שמחפש בתשובותיו של הרב קנייבסקי שליט"א רק עיון שכלי, מוטב לו שלא יחפש.

הרב בעצמו כותב בספרו כי לעתים על אותה שאלה מתקבלות שתי תשובות שונות, לפי מה ששמים מן השמים בפיו של החכם.

מן הסתם חשיבה זו זרה לרבים מחברי הפורום, אך לא זרה לרבים אחרים שמאמינים במושג "אמונת חכמים" ומקבלים את האפשרות הזו.

אני מכיר אישית אנשים שעברו אצל הרב שליט"א בשאלות שונות, וראו מופתים גלויים ממש.

לדעתי שאלת הגר"ח שליט"א לא היתה מהצד ההלכתי גרידא, כך שאין להתווכח עליה, והרב שליט"א בתשובתו ג"כ לא התכוון לצד ההלכתי אלא לתחושתו שהדבר לא יועיל כראוי לילדים אלה, שכן ימים אלו בעייתיים מכמה בחינות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 07:59 לינק ישיר 

זמן הדאצ'ה של רבני אירופה היה בתשעת הימים.
מקורותי מידע אישי. מי שרוצה יכול למצוא לזה גם אזכורים בספרו של חיים גראדה 'מלחמת היצר' ואם אני זוכר נכון, גם החזו"א יצא לקיטנה באותה תקופה.

תוקן על ידי - אריק123 - 21/07/2004 8:00:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 07:49 לינק ישיר 

הגר"ח צודק לד', כי למה ממקמים הנסיעה בסוף השנה כי אז אין לימודים, זאת אומרת שדוחים זאת מפני ערכים ברמה לא חשובה כ"כ, א"כ גם תשעת הימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 02:52 לינק ישיר 

מימוני

אם הנסיעה לחו"ל היא בלעדית לצורך מרפא.אין מקום לשאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 02:24 לינק ישיר 

עומק

עד כמה שידוע לי, בעקיפין, יש סיבה טובה לנסוע דווקא לחו"ל. שלא נדע.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2004 02:11 לינק ישיר 

ולמה נדון רק על תשעת הימים.האם פסו מקומות ממוזגים בארצנו הקדושה בהם ירגישו החולים בקורת רוח נעימה? מה החיפזון הזה לצאת לחו"ל כאילו היתה תרופה בלעדית לכל מדווה.ימצאו להם מקום נוח בארצנו הקדושה,ויצילו עצמם גם מהסתבכות מיותרת עם היתר היציאה לחו"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2004 20:12 לינק ישיר 

426

קצת קשה להתייחס לשאלה כזו ללא פרטים נוספים.

עד כמה שידוע לי, לחולים אלו מארגנים קייטנה מיוחדת, להם וכמדומה גם למטפלים בהם, באויר הרים שוויצרי שמיטיב עם מחלתם. וגם שינוי האוירה מוסיף להם.

אם הזמן הנוח - גם מבחינת ההוצאות וכדומה - הוא בזמן תשעת הימים, נראה שאין ראוי לעכב בעדם.

אמנם, התשובה של כל רב ניתנת לפעמים לפי השואל. כיון שיש כאלו שסבורים שתשעת הימים הוא זמן סכנה סגולי, שלא טוב לנסוע בו לנסיעות רחוקות, או שראוי לעשות זכר לחורבן על ידי הימנעות מנסיעה של תענוג, הרב אינו יכול לענות להם שמותר, כי הם לא ירצו לשמוע, ורק יבוזו לרב שהוא כל כך מקל.

יתכן גם שהרב סבר שהחולים לא יחושו בנוח ולא ירשו לעצמם להפיק תועלת מהחופשה אם היא תערך בתשעת הימים. ולכן זה לטובתם של החולים שלא יצאו בזמן זה.

לפיכך, ללא פרטים נוספים קשה להכריע אם מותר או אסור לצאת לנופש מחלה בימים אלו.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חולים סופנים מחויבים בכל דרישות ההלכה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext