בית פורומים עצור כאן חושבים

למה מברכים את אנשי הגולה בבבל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/7/2004 00:05 לינק ישיר 
למה מברכים את אנשי הגולה בבבל

ביקום פורקן , עולם הפוך ראיתי בבית הכנסת את חיילי צה"ל א"א לא מוכן לברך חס ושלום אבל מי שברך לראשי הכלה בבבל , מברכים גם מברכים!?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 23:17 לינק ישיר 

וכבר כתבו רושמי רשומות  בבל -ר"ת - בני ברק לדורותיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 23:06 לינק ישיר 

liort כתב:
מסתבר שהחכמים בכל הדורות, מאז ועד היום, פשוט הבינו את "בבל" שביקום פרקן כדוגמא המייצגת את הגולה כולה.
ואם כן, תפילה זו רלוונטית היום שיש קהילות יהודיות משמעותית בחו"ל.

לפי זה הבה וננהיג בקהילות חרדיות את אמירת מי שברך למנהיגי המדינה ונכוון למאן מלכי רבנן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 20:06 לינק ישיר 

לגבי השאלה השניה, יש לזכור שהמרכז היהודי הגדול אינו בבבל כבר קרוב לאלף שנים, ככה שאי אפשר לתרץ שזה נובע מהשמרנות החדשה המאפיינת את הדורות האחרונים. באלף השנים האלה היו מספיק אנשים בעלי הלך רוח לא שמרני, עם 'כתפיים רחבות' בפסיקת הלכה. לא נראה לי שרבנו תם, לדוגמא, היה שמרן בהלך מחשבתו ובדרכי הפסיקה שלו. (נזכיר גם שהוא לא נמנע מלשנות את נוסח 'כל נדרי' כך שיתאים להלכה כפי שהוא הבין אותה בניגוד לנוסח הקיים על פי שיטת גאוני בבל).
מסתבר שהחכמים בכל הדורות, מאז ועד היום, פשוט הבינו את "בבל" שביקום פרקן כדוגמא המייצגת את הגולה כולה.
ואם כן, תפילה זו רלוונטית היום שיש קהילות יהודיות משמעותית בחו"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 18:56 לינק ישיר 

ירוחם,

דבריך מעוררים למחשבה רדיקלית יותר. מתברר שהדברים לא מסתיימים באותו יקום פורקן מסכן. מעניין שאפילו הרבנים הליברליים ביותר אינם מעיזים לשנות בתפילה כל אותם ניסוחים שנכתבו באלפיים שנות גולה, וששוב אינם מתאימים כלל וכלל לימינו. וכמדומני שמיותר להביא דוגמאות. 

תוקן על ידי אליעזרט ב- 01/12/2010 18:58:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 18:53 לינק ישיר 

למה מברכים את אנשי בבל?
בתקציב המדינה שהגישו לפני 4 שנים, אהוד אולמרט התנגד להגדלת התקציב של משרד החינוך- לעומת זאת את תקציב השב"ס הוא הגדיל משמעותית, שאל אותו עוזרו האישי לפשר הדבר- לבית ספר אני כבר לא אלך- השיב לקונית..

נדמה לי כי הדבר דומה- רבותנו עדין סבורים שלגולה לבבל הם כן יחזרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 17:50 לינק ישיר 

תודה חי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 17:36 לינק ישיר 

הזוג המלכותי הזמין את הכומר והרב להתווכח לפניו איזו דת צודקת יותר. הכומר ניבל את פיו בדברי שטנה כלפי היהודים, והרב הפליג בדברי הבל,למשל, שאם לא נשמור על היהדות, בבוא המשיח, לא נזכה לאכול מבשר הלויתן.

לבסוף שואל המלך את המלכה :
"מה דעתך, נא לי הגידי
מי צודק מבין השנים?
אם לרבי או לכומר
את תטי כף המאזנים?
דונה בלנקה מביטה בו,
את ידיה היא פוכרת,
מצמידה אותן למצח,
מהרהרת ואומרת:
מי צודק איני יודעת -
אך אם קצת פה נמלכים,
גם הרבי גם הכומר,
הם, השנים, מסריחים."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 16:42 לינק ישיר 

חברים,
מישהו רוצה לעזור לי ולהביא את סיפורו של היינה, ואת הפאנץ' ליין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 16:36 לינק ישיר 

לא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 16:34 לינק ישיר 

רדףהשיג כתב:
אז מי פה יצא פארש? 

רדף, האם אתה מכיר את הסיפור המפורסם של היינריך היינה על הכומר ועל הרב, ובעיקר, האם אתה זוכר את הפאנץ' ליין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 16:32 לינק ישיר 

הגוילם,

אני מקפיץ לעתים 6-5 אשכולות יתומים ביום אחד, ורואה ברכה בעמלי: האשכולות מתפתחים ופרים ורבים שלא כדרך הטבע.

אבל אני לפחות טורח לכתוב חצי משפט פה וחצי משפט שם להקפצה, ולא כאחרים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 16:30 לינק ישיר 

אליעזרט

כשם שאין לפתוח אשכול חדש תוך שבוע לקודם. כן אין להקפיץ אשכול תוך שלושה ימים לקודם. רווח תשימו בין עדר לעדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 16:30 לינק ישיר 

אותו הסיפור כמו באשכול הסמוך. http://www.hydepark.co.il/topic.asp?whichpage=2&topic_id=459174&forum_id=1364

הקונסרווטיבים חסרי חוש ההומור הוסיפו ל"די בארעת דישראל ודי בבל" גם את "ודי בכל ארעת גלוותא" -- אז יוצא שעתה הם מברכים את כל חכמי הגולה אגב שני היהודים העיראקים שנשארו שם אחרי הכיבוש האמריקאי...

אז מי פה יצא פארש? 

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 01/12/2010 16:37:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 16:26 לינק ישיר 

אשכול יתום זה ראוי לקבל עתה צ'אנס נוסף. כל החברים מוזמנים לטפחו ולגדלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2004 09:11 לינק ישיר 

בן ציון

כבר דנו בפורום באיזכור השואה. ויש פיוטים על השואה המופיעים בחלק מספרי הקינות של תשעה באב. אני עצמי משתדל לומר לפחות אחת מהן.

שהרי ראוי להזכיר את השואה, כדבריך, יותר משאר מאורעות כאלו.

גם איני מסכים שאי אפשר להוסיף ברכה לחיילי צה"ל. אפשר ואפשר. וזה כלול במסגרת הברכות הפרטיות לאיש ולציבור שיש להן מקום לפני או אחרי הכנסת ספר תורה. כמובן, אי הרצון בציבור החרדי להזכיר לשבח את הצבא, באופן מודע או בלתי מודע, הוא רק אחד הגורמים. והטעם השמרני הוא טעם לא פחות חשוב, ואולי יותר, כפי שכתבת. עם זאת, ניתן לפרוץ את חומות השמרנות לפי צורך השעה והציבור, וכבר היו דברים מעולם.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה מברכים את אנשי הגולה בבבל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext