| נשלח ב-7/8/2004 21:52 |
|
| |
הרב המושחת ביותר בארץ.
לא עזר הרב שטיינמן ולא עזרו גדולי הרבנים וגם פיקחותו של צביקה הרבסט לא עמדה לו בעת הקריטית."הרב" המושחת בישראל גרוסמן במלאכת מחשבת של רמייה וכחש תוך פגיעה ישירה בגדול הדור מרן הגראי"ל שליט"א גרם לכולם לתהות כיצד נוכל מקצועי מחזיק בתואר "מרא דאתרא" רבותי, אם חיפשתם משמעות לירידת הדורות מצאתם! הולכים כל מיני "בני תורה" למיניהם שקצה נפשם ב"סתם" לשבת וללמוד ומשקיעים את זמנם במחלוקות ובמריבות עם כל מי שאינו נמנה עמהם ובדרך דורסים ברגל גסה כל איסור וכל קודים של התנהגות ודרך ארץ.הכנסו נא לכוללים והביטו, מאות אברכים טהורים המשקיעים את חייהם בלימוד תורה לשמה מתוך הדחק ומנגד,עשרות "בני תורה" משועממים שעיניהם כלות למראה העולם החיצוני אין להם חשק ללמוד ולהיות "סתם" אברך כבר לא בראש מעייניהם מבין עשרות אלה יוצאים קוצים ודרדרים כגרוסמן וחבר מרעיו. יהירים, תאבי בצע,שיכורי כח,ומעל הכל מושחתים שמקומם בכלא או בפח הזבל של ההיסטוריה החרדית.הציבור צריך לומר דייי!!! צאו מושחתים ואנשי מדון ממחנינו!!! (נ.ב. הכותב הינו שכיר שמידי חודש בחודשו מעביר את מעשרותיו ממשכורתו הדלה למס' כוללים).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2004 22:23 |
|
| |
אני לא מכיר עוד רב שמסוגל לקרוע בפרסיה פקס שנשלח לו מר' ניסים קרליץ
אני לא מכיר עוד רב שמסוגל להמרות את פיו של הרב שטיימן
ולמרות כל זאת הוא עדין הרב של אלעד ואף אחד לא מציף את אלעד במודעות נגדו
תחשבו איזה עצרות תפילה היו באלעד אם היה עושה את זה מישהו אחר
תוקן על ידי - yossi28 - 07/08/2004 23:15:09
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2004 10:55 |
|
| |
רוצים לשמוע יותר?
ביום חמישי בשעה ארבע ישבו נציגי הוועדה (להלן וועדה מיוחדת לתיווך בין ש"ס ליהדות התורה) מהלך הנקרא בשם עוקף גרוסמן.
כאשר הודיע להרב גרוסמן כי ישנו הסכם בין נציגי הוועדה כעס המרא דאתרא וקם בחמתו, והודיע שלא יקום ולא יהיה.
בשלב זה נסעו הצדדים לאלעד מבית הרב שטיימן לנסות וליישב את ההדורים, כאשר הגיע המכתב בידי אחד המתווכים מבייתו של הרב קרליץ.
בהגיעו לאלעד להביא את המכתב לביתו של "המרא דאתרא" התנפלו עליו "נערי הרב" וסירבו לאפשר לו להתקרב אל הרב ולתת לא את המכתב.
בסופו של דבר המכתב הגיע לידו של "המרא דאתרא" והוא קרע את המכתב.
נוסח המכתב לערך
הנני בזה לחזק את ידם של העסקנים החשובים שרוצים לעשות אחדות בעם, ועל כן וודאי שיש ללכת ברשימה מאוחדת וכפי שהורה מרן ראש הישיבה. על החתום הרב ניסים קרליץ (אני מקווה שהנוסח קרוב למציאות כי שמעתי על הנוסח רק ממחזיק המכתב בפועל).
המכתב האמר לעיל נעלם ו"המרא דאתרא" התעלם ממנו לחלוטין בישיבה בשעה 19.00 במטה מפלגת שס צביקה כהן ברחוב בן זכאי, לשם הגיע "המרא דאתרא" ונעריו.
בשעה 8.55 כאשר עזבו את המטה ללא הסכמה, כשהרבסט נוסע ברכב עם יקי קייסנר (לשעבר יושר), ובדרך הוחלט על קיום המפלגה המאוחדת בראשות הרבסט שכמקום ראשון הרבסט מקום שני ויזניץ מקום שלישי פרוש ומקום רביעי יושר.
בסופו של דבר למרות הכל הוחלט לבצע הסכם, כאשר דעתו של "המרא דאתרא" שלא היה נוכח בסוף לא נשמעה כלל.
כך נראה "מרא דאתרא" בעיר אלעד תשס"ד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2004 12:01 |
|
| |
פימפמו לנו את המוח, משך ארבע שנים, בדבר "האיש הבודד" רע המעללים.
"נערי הרב" לא חדלו מלהתגולל, בע"פ ובעיקר בכתב, על מעללי "אותו האיש" הנלחם בתורה ובלומדיה.
המרא דאתרא-ידעו הנערים לספר, הוא בבחינת קודש קודשים, רודף שלום וצדק, אך דא עקא, איתרע מזלו והוא נאלץ להתפלש בביבים של מעללי "אותו האיש".
אני מודה, אישית, כמו רבים מאיתנו, היה שלב ש"קניתי" את הלוקש.
אומנם, המציאות, בה אפי' יעקב אשר "מועמדו" (דיקא) של המרא לראשות המועצה, הסתכסך עמו לאחר הבחירות, גרמה לנו לפקפק בטיעוני הנערים, אך הם, כיחצ"נים מבטן, ניפקו את ההסבר הפשוט והקל: "קריספל (כמה קל), הוא זה שמסכסך"(!) כל עוד "האיש הבודד" מושל בכיפה, לא יהא כאן שקט. יעקב אשר -ידעו הנערים להסביר- כמו גם הרבסט והציבור החסידי, הם אנשים בורים ותמימים הנופלים ברישתו של קריספל "הנבל". לא כן "המרא דאתרא" תלמידו של מרן הרב שך זצוקללה"ה, הצופה במתרחש ב"אספקלריה מאירה" של דעת תורה, אינו נופל בפח היקוש של "אותו האיש" ונלחם בו למען כולנו.
אך "המפץ הגדול" של ליל שישי האחרון סתם את הגולל כליל, על טיעונים אלו.
הפעם קריספל כבר לא רלוונטי.
הפעם מדובר בלא אחר מאשר "המועמד המוסכם", הרשום על שמו של הרב.
וכי איזה הסבר ניתן לנפק, כאשר המרא דאתרא מטרפד את מועמדותו של פרי טיפוחיו?
מה עוד ניתן לומר כאשר המונח "האיש הבודד", חוזר כבמורנג, כאשר מן הצד השני ניצבים "כאיש אחד" כל גדולי הדור?
ובכל זאת המונח "רב מושחת" צורם לי.
איכא דרכא אחרינא...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2004 12:05 |
|
| |
אני הייתי מסתייג מהכותרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2004 17:27 |
|
| |
בושה וחרפה ! איך אתם מדברים על הרב! עד איזה רמה של שפלות אתם מגעים.
הרי הרב רודך אחרי שלום. הוא הסכים להתפשר והוא הביא את צביקה כהן לעיר שיביא שלום.
אתם לא חושבים שעברתם כל גבול? הרי דעתו והמלך שהוא הוביל קיבל את ברכתם של כל גדולי הדור! בזכותו אלעד תהינה משלום אחרי שצביקה יבחר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2004 18:28 |
|
| |
אני לא מבין למה המנהלים לא מוחקים את האשכול?
גם אם נניח שהתוכן נכון (בטוח לא כולו), הכותרת והביטויים מאד צורמים.
אפשר להעביר את המסר בצורה יותר עדינה.
לרב גרוסמן בכל זאת יש כמה קבלות על עולם התורה באלעד
וגם מתנגדיו יודו שמסר נפשו על עניני היהדות בעיר.
זה שהוא קצת מתחמם יותר מדי זה אכן חסרון אך עדיין צריך לכבדו גם אם חולקים על דרכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2004 19:09 |
|
| |
שיננא,
אני חותם על כל מילה שלך.
ביקורת עניינית היא לא רק לגיטימית אלא גם רצויה, אך כשהיא הופכת למסכת של השמצות וגידופים אין גרוע הימנה.
בשורה התחתונה, בל נשכח שמורנו הרב הוא בראש וראשונה תלמיד חכם בעל קנה מידה.
|
|
| נשלח ב-8/8/2004 19:50 |
|
| |
אילו ידעו הרבנים להפריד בין לימוד תורה לפוליטיקה
כמה חילול השם היה נמנע
ואני מצטט את דברי צורי קריספל מהקידוש שנערך בשבת בנוסח ספרד בתשובה לשאלה של גפני מהמשטרה
"עיר שראשה תלמידי חכמים אסור לגור בה"
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2004 23:03 |
|
| |
האם למנהל האתר כאן יש עוד כמה שמות ניקים? ההימור שלי הוא שיש לו כמה וכמה.
|
|
|
|
|